Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2007, o 23:27 

Cytuj:
Czy jeśli trafi mi się coś wartego odnotowania, sfotografowania. To powinienem, zapisać w formie jak najbardziej nadającej się na portal czy zrobić relację (sprawozdanie) do dalszej obróbki i podesłać do KrzaQ-a?

Jeśli chcesz coś napisać to zdygitalizuj swoje myśli przy pomocy choćby notatnika. Jeśli zrobisz zdjęcie, możesz je przysłać bez obróbki lub jeśli chcesz/potrafisz możesz je wykadrować. Zdjęcia będą prezentowane na portalu z rozmiarem dłuższego boku 580pix. Ja naniosę na nie nasze logo i wrzucę na serwer. Wszystko razem wrzuć na pocztę moją lub redakcja@e-kwidzyn.pl
Naprawdę zachęcam Was do spróbowania swoich sił w "reporterce", choćby miało by to być kilka zdań i/lub objechanie organizatorów/zespołów/piwa chrzczonego wodą ;-)
Może coś zabawnego? A może smutnego? Mi już dziś para idzie bokiem.

Lordzik, Drosik, dzięki za zdjęcia :) :piwo:

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2007, o 07:49 
Przyjaciel forum

KrzaQ napisał(a):
:piwo:

nawet wczoraj nie wypiłem piwa na stadionie :)
Na szczęście zdążyłem uciec przed deszczem :)

Zaraz szybkie śniadanko, kawusia i lece na stadionik :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, o 00:47 

W związku z tym, że pojawiło się ostatnio sporo zdjęć na Portalu postanowiłem ułatwić sobie i kolegom życie i zautomatyzować nieco umieszczanie fotek. Przy okazji popracowałem trochę nad ich prezentacją i wyszła taka "minigaleria", której efekt działania najlepiej widać w fotorelacjach z Dni Kwidzyna. Jednak w związku z owymi zmianami musiałem wejść do każdego artykułu zawierającego choć jedną fotkę i dokonać tam pewnych korekt. Bez tego artykuły zawierające więcej zdjęć pokazywały tylko jedną lub pokazywały wszystkie ale dość mocno rozjechane. I tu moja prośba. Jeśli traficie na taki artykuł to dawajcie mi znać abym mógł to naprawić bo mogłem coś pominąć...
Postaram się też aby niebawem pojawiły się podpisy pod wszystkimi zdjęciami.

Idę spać... dobranoc :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2007, o 01:30 

KrzaQ napisał(a):
Postaram się też aby niebawem pojawiły się podpisy pod wszystkimi zdjęciami.

A już miałem pisać priva, bo nowa galeryjka działa, ale opisy wsiorbało. Pozdrowienia

Masz chłopie zdrowie z tym dłubaniem ku uciesze nas wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2007, o 07:47 

Wszystko gotowe, mam teraz prośbę do kolegów fotoreporterów, aby w wolnej chwili podesłali mi na maila opisy do swych zdjęć. Zwłaszcza do Ciebie Piotrze bo w trakcie prac nad galeriowością zdjęć na Portalu straciłem opisy pod fotkami ze zlotu ogólniaka.
Mechanizmy wyświetlające fotki na Portalu oczekują podpisów do zdjęć zapisanych w pliku tekstowym w następującym formacie :
nazwa_pliku1.jpg Podpis pod zdjęciem
nazwa_pliku2.jpg Podpis pod zdjęciem
nazwa_pliku3.jpg Podpis pod zdjęciem
...

Jeśli w przyszłości będziemy przygotowywać fotoreportaże to takie pliki trzeba będzie obligatoryjnie tworzyć. Pojawiają się komentarze, z których wynika, że ludzie domagają się opisów pod zdjęciami.

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2007, o 07:57 

No to trzeba będzie napisać jeszcze raz. Zdjęcia podpisywałem tylko na portalu. Kiedy szkolenie z tworzenia nowych artykułów? Jak na razie nie potrafię przebrnąć przez interfejs.

A teraz do wszystkich wczorajszych fotoreporterów. Czy możecie wrzucić swoje zdjęcia gdzieś na Picasę? Wybralibyśmy najlepsze i sklecili artykulik. Skoro tak licznie oblegaliśmy Kwidzyn, to warto pozostawić po tym ślad na portalu.

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2007, o 10:48 

Piotr_J napisał(a):
Kiedy szkolenie z tworzenia nowych artykułów? Jak na razie nie potrafię przebrnąć przez interfejs.

Taaak. To dobre pytanie :) Może zrobię jakiś podręcznik mówiący w sumie bardziej o zasadach niż sposobach tworzenia artykułów. Póki co jednak skłaniał bym się bardziej do stworzenia relacji Autor->Edytor. Autor pisze tekst, Edytor wprowadza go przy pomocy coraz bardziej skomplikowanych, niestety, narzędzi wzbogacając zdjęciami otrzymanymi od Autora lub współpracującego z nim fotografa. Dzięki temu wygląd materiałów jest jednolity i łatwiej jest zachować ład w "bibliotece mediów".

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2007, o 10:47 
Przyjaciel forum

KrzaQ napisał(a):
Dzięki temu wygląd materiałów jest jednolity i łatwiej jest zachować ład w "bibliotece mediów".

Bardzo sensowne stwierdzenie, poza tym portal to twór graficzno tekstowy i bez redaktora widzę tylko bałagan, nie bójmy się organizacji bez niej wszystkie projekty nawet te najlepsze idą w nicość i bałagan (vide - polskie drogi budowane od 60 lat) :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2007, o 13:58 

Miło mi poinformować, że w google zapytania:

Zjazd LO w Kwidzynie
Oblężenie Kwidzyna

Pokazują Portal i Forum na pierwszych miejscach. :-)

Martwi mnie za to całkowity brak indeksowania naszej galerii przez images.google.pl :sad:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, o 20:35 
Przyjaciel forum

KrzaQ napisał(a):
W związku z tym, że pojawiło się ostatnio sporo zdjęć na Portalu postanowiłem ułatwić sobie i kolegom życie i zautomatyzować nieco umieszczanie fotek

jutro zgłoszę się po "lekcje" bo mam przygotowanych "trochę" fotek z wczorajszego festiwalu teatrów ulicznych, musze jeszcze tylko pomyśleć nad opisami.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2007, o 11:16 

Chciałbym poinformować, że w związku z pojawiającym sie od jakiegoś czasu "spamem" w komentarzach pod artykułami dokonałem drobnych poprawek w mechanizmach odpowiedzialnych za komentowanie. W wyniku tych poprawek udało mi się zrobić "mykes", dzięki któremu zalogowani użytkownicy nie muszą wpisywać kodu antyspamowego.
Życzę obfitego komentowania :-)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2007, o 11:33 
Przyjaciel forum

To jesteś szczęśliwy. Ja na stronce KTR'u musiałem wprowadzić
zatwierdzanie przez admina nowych rejestrowanych bo w przeciwnym
razie miałbym na niej sex shop.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2007, o 11:54 

oki44 napisał(a):
To jesteś szczęśliwy.

Możemy pomyśleć o takim zmodyfikowaniu paru pliczków aby utrudnić rejestrowanie się botom a jednocześnie odciążyć Ciebie od niewdzięcznego obowiązku akceptowania nowych userów

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, o 11:02 

Dlaczego zniknęła możliwość komentowania artykułów na portalu?

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, o 11:05 
Przyjaciel forum

Bombka napisał(a):
Dlaczego zniknęła możliwość komentowania artykułów na portalu?

Pewnie były politycznie niepoprawne :grinka: :grinka: :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1