Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2007, o 11:32 
Przyjaciel forum

Różne krasnoludki sikają nam do internetu
Wiem, że Darek Babieczko niejednokrotnie walczył z TePSĄ
Powodów naszych internetowych zamuleń jest wiele. Oto jeden z nich:

TVN24 podaje:
Cytuj:
KARA ZA NIEUCZCIWE PRAKTYKI W ZAKRESIE KONKURENCJI
Rekordowa kara dla TP SA
TVN24
- Telekomunikacja Polska ma do zapłacenia rekordowe 75 mln zł kary za dyskryminowanie konkurentów na rynku usług internetowych - poinformował prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów Marek Niechciał.
Jest to najwyższa kara w historii UOKiK nałożona na jednego przedsiębiorcę. Do tej pory najwyższa kara na jednego przedsiębiorcę to 50 milionów złotych, nałożona na PZU.

Konkurenci TP SA zarzucili jej stosowanie niezgodnych z prawem ograniczeń w przepływie danych w internecie. Postępowanie antymonopolowe prowadzone przez prezesa UOKiK wykazało, że TP SA wprowadzała do swoich urządzeń sterujących (tzw. routerow) specjalnych poleceń, których zadaniem było ograniczenie przesyłu danych w zależności od źródła pochodzenia.

Postępowanie UOKiK trwało od grudnia 2004 roku. W jego trakcie pracownicy Urzędu przeprowadzili kilka kontroli w TP SA. Zebrany materiał dowodowy oraz uzyskane wyniki ekspertyz dały podstawę do wydania decyzji stwierdzającej stosowanie nieuczciwych praktyk. Zdaniem Prezesa UOKiK za ograniczenia w przepływie danych odpowiedzialne były specjalne ustawienia urządzeń stosowane przez Telekomunikację Polską, które utrudniały dostęp do niektórych segmentów sieci internetowej.

Kontrolerzy ustalili, że TP SA utrudniała klientom korzystającym z jej linii do internetu dostęp do tych serwerów usług - np. poczty elektronicznej - które należały do krajowych dostawców, ale ze światową siecią były połączone za pomocą łącz zagranicznych operatorów telekomunikacyjnych. W efekcie te strony dla użytkowników były trudniej dostępne i dłużej się "ładowały".

TP SA według Urzędu wprowadzała do urządzeń sterujących (routerów) - specjalnych poleceń (filtrów), których zadaniem było ograniczanie przesyłu danych w zależności od ich źródła pochodzenia przesyłanych danych. Skutkiem stosowanej praktyki było wyraźne pogorszenie jakości połączeń, a w niektórych przypadkach nawet całkowite uniemożliwienie transmisji danych.

Decyzji prezesa UOKiK nadano rygor natychmiastowej wykonalności.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, o 19:16 

grin_ajz napisał(a):
od paru dni mam problem z e-kwidzyn....galeria i portal otwierają się dość długo, ale w końcu się otworzą, natomiast dla mnie największa bolączką jest forum

Zapewne od pewnego czasu większość z Nas zauważyła podobny problem. Strony ładują się długo, poruszanie się po forum jest uciążliwe. Dodatkowo co chwila pojawia się komunikat o niemożności wczytania strony i zawieszenia połączenia z serwerem.
Krzaqu, Trytonit (jeśli żyjesz) czy możecie spróbować coś z tym z zrobić i przywrócić forum do dawnej sprawności?

p.s W trakcie pisania tego posta forum dwa razy komunikowało, że nie może dogadać się z serwerem. :???: Help!

Załączniki:
s.jpg
s.jpg [ 18.4 KiB | Przeglądane 10423 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, o 20:47 

Bombka napisał(a):
Strony ładują się długo, poruszanie się po forum jest uciążliwe.

Potwierdzam. Na początku wydawało mi się, że to wina mojego komputera, bo jest troszkę przestarzały i pamięci RAM mam niezbyt wiele, ale widzę, że ten problem nie tyczy się tylko mnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, o 21:00 
Przyjaciel forum

Chyba od naszych kasztanów serwer zwolnił trochę, też mam to samo u siebie. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, o 21:59 
U mnie, po którejś z prób zalogowania pojawił się taki komunikat:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Too many connections

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, o 22:06 
Przyjaciel forum

MACIEKZB, Ty się nie dziw tylko nie psuj serwera Bombka już Cię namierzyła :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, o 22:11 
Przyjaciel forum

KrzaQ jest poza Kwidzynem, Trytonit troszkę sie "odłączył", a problem leży po stronie usługodawcy...

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 17:43 
Przyjaciel forum

Nie zakładam nowego tematu, ale coś takiego mi się pojawia na stronie głównej forum:

Warning: include(./cache/portal_config.php) [function.include]: failed to open stream: Permission denied in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/common.php on line 319

Warning: include(./cache/portal_config.php) [function.include]: failed to open stream: Permission denied in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/common.php on line 319

Warning: include() [function.include]: Failed opening './cache/portal_config.php' for inclusion (include_path='.') in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/common.php on line 319

Warning: include(./cache/word_list.php) [function.include]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 1332

Warning: include(./cache/word_list.php) [function.include]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 1332

Warning: include() [function.include]: Failed opening './cache/word_list.php' for inclusion (include_path='.') in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 1332

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 1334''

oraz

Warning: include(./cache/user_groups.php) [function.include]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2312

Warning: include(./cache/user_groups.php) [function.include]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2312

Warning: include() [function.include]: Failed opening './cache/user_groups.php' for inclusion (include_path='.') in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2312

Warning: include(./cache/groups_data.php) [function.include]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2313

Warning: include(./cache/groups_data.php) [function.include]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2313

Warning: include() [function.include]: Failed opening './cache/groups_data.php' for inclusion (include_path='.') in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2313

Warning: include(./cache/moderators_list.php) [function.include]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2672

Warning: include(./cache/moderators_list.php) [function.include]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2672

Warning: include() [function.include]: Failed opening './cache/moderators_list.php' for inclusion (include_path='.') in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2672

Warning: include() [function.include]: Failed opening './cache/moderators_list.php' for inclusion (include_path='.') in /home/kwidzyn/public_html/joomla/forum/includes/functions.php on line 2672

Czy wszystko jest ok :?:

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 18:11 

Cytuj:

Raczej nie jest ok. Dziwne, bo forum działa, ale wyświetla błędy.

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 18:12 

rafał12 napisał(a):

raczej nie ;]

no i powieliłam Piotra :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 18:28 
Przyjaciel forum

Pewnie wajrus się do kodów dostał :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 21:11 
Przyjaciel forum

Bardzo ładnie proszę moderatorki/ moderatorów o przeniesienie mojego posta, który zakradł się nie wiedzieć czemu do niezwiązanego tematu :oops:

http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php?p=108471#108471

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 21:50 
Przyjaciel forum

Czy ten "matrix" dotyczy tylko mnie, czy może jeszcze kogoś z grona forumowiczów? Jak to zlikwidować? Jest tego cała lista-skopiowałem tylko część. Na innych forach nie ma takich problemów. Pomocy bo mnie :572:

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 21:59 

mam to samo :(

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 22:41 
Przyjaciel forum

Więc nie jestem sam :wink: Czekamy na działania naprawcze podjęte przez administrację forum.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1