Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 11:57 
Przyjaciel forum

Fotki robiłem głównie na konkursik, abyśmy mieli zabawe, przy okazji wrzucam je na serwerek i proszę o opnie, wiem, że są one kiepskie jakościowo, ale Wasze opinie na pewno przyczynią się do tego, że w przyszłości zrobię ładniejsze.

pozdrowioneczka dla Was wszystkich i dziękuję za opinie, myśle, że temacik można już zamknąć, a jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi i spostrzeżenia to proszę o prywatne wiadomości albo kontakt przez maila

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 12:43 

drosik napisał(a):
Wachu napisał(a):
Takich zdjatek sa tysiace.
Drosik mam nadzieje, ze nie urazilem - podziwiam checi, bo mi by sie nie chcialo absolutnie

a ja sie wcale nie zniechęcam :583: :rofl:

Drosik nie pisalem zebys sie zniechecil, wrecz przeciwnie :) Kiedys tez troche pstrykalem i wiem, ze ciezko tak naprawde pokazac cos co zachwyci ludzi. Wiekszosc fotek, ktore zrobilem (98%) trafily do szuflady na dysku i od tamtej pory nikt ich nie ogladal, z kilku tysiecy kadrow udanych bylo moze 100 - 200.

Symetria oczywiscie ze latwo komentowac - tak jest zbudowany swiat ;) Ale Drosik prosil o opinie :P Powystawiam troche swoich, zeby nie bylo, ze boje sie krytyki - ale na foty balkonow i rynien nie liczcie :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 12:53 
Przyjaciel forum

Wachu napisał(a):
Drosik prosil o opinie

i to był mój błąd hehe, jestem załamany, schowam aparat do szuflady :mrgreen:
a tak na poważnie, to już nie moge się doczekać lata, wtedy na pewno fotki będą wychodziły ładniejsze i może dostane chociaż jeden pozytywny komentarz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 12:55 

KrzaQ napisał(a):
wczesna wiosna nie jest dobrą porą na fotografię plenerową... powiem więcej, to najgorszy okres roku. Brak światła i brak kolorów czyli tego co w fotografii najwarzniejsze.

A ja się z tym nie zgodzę - wystarczy złapać nieco słońca, odpowiednie tło i zdjęcia mogą wyjść całkiem, całkiem. Tu macie efekt (niezbyt rewelacyjnych) zdjęć wykonanych wczesną wiosną czyli parę dni temu dość późnym popołudniem - zaprzecza to tezie że wczesna wiosna jest szara :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 13:01 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
dość późnym popołudniem
no cóż, jeżeli ktoś się zna na robieniu zdjęć to potrafi ;) ja przygode z aparatem dopiero zaczynam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 13:10 

drosik napisał(a):
no cóż, jeżeli ktoś się zna na robieniu zdjęć to potrafi ;) ja przygode z aparatem dopiero zaczynam ;)

drosiku kochany... ależ ja nie jestem żadnym fachowcem... i wcale nie twierdzę że się na tym znam - to przypadek :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 13:14 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
drosiku kochany... ależ ja nie jestem żadnym fachowcem... i wcale nie twierdzę że się na tym znam - to przypadek

kurcze, dla mnie są one jako profesjonalne, gratuluje talentu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 13:20 

malgos napisał(a):

A ja się z tym nie zgodzę - wystarczy złapać nieco słońca, odpowiednie tło i zdjęcia mogą wyjść całkiem, całkiem. Tu macie efekt (niezbyt rewelacyjnych) zdjęć wykonanych wczesną wiosną czyli parę dni temu dość późnym popołudniem - zaprzecza to tezie że wczesna wiosna jest szara :mrgreen: :mrgreen:

Uwazam, ze nie zaprzecza - to nie sa zdjecia wiosennych plenerow. To sa zdjecia z bardzo wyraznym pierwszym planem, mala GO nie pokazuje szarzyzny w tle. Pstryknij te same miejsca ale skup sie na otoczeniu - nie wyjdzie z tego nic ciekawego przy takim swietle. Inna sprawa, ze ty Malgos doskonale o tym wiedzialas ;) i skupilas sie na detalu, nie na plenerze - IMO bardzo udanie zreszta :635:

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 13:50 

Wachu napisał(a):
Uwazam, ze nie zaprzecza - to nie sa zdjecia wiosennych plenerow(...)

Bardzo dziękuję za miłe słowa :mrgreen:
Dla zaprzeczenia powyższego (cytat) stwierdzenia że wczesna wiosna nie ma kolorów w plenerze:
Obrazek
wystarczy "złapać" odrobinkę koloru ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 13:58 

To jest zdjecie wiosennego pleneru, zgadza sie - dwa poprzednie nie byly ;) Porownaj skale barw :P

Zaloze sie, ze kiedy wystawisz ten sam kadr (z ta sama ostroscia) sfotografowany za 3 miesiace to nam oczy wyjda :)

No to ja czekam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 15:48 

Drosik - nie zniechęcaj się i rób - to miód na moje serce, móc obejrzeć wspólczesny Kwidzyn, nawet jeżeli z punktu widzenia artystycznego i kompozycyjnego zdjęcia nie są idealne :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 16:04 
Przyjaciel forum

Aleksander napisał(a):
Drosik - nie zniechęcaj się i rób - to miód na moje serce, móc obejrzeć wspólczesny Kwidzyn, nawet jeżeli z punktu widzenia artystycznego i kompozycyjnego zdjęcia nie są idealne

dziękuje bardzo :)
Na pewno dotrzymam słowa i pojawią się nowe fotki :)

Pozdrowionka

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 16:33 

drosik napisał(a):
może dostane chociaż jeden pozytywny komentarz ;)

Twoje niedoczekanie! :619:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 17:15 
Przyjaciel forum

Corzano napisał(a):
Twoje niedoczekanie!

dzieki bardzo, mam nadzieje, ze zaskoczysz nas wszystkich i zrobisz lepszą galerie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 18:27 

drosik napisał(a):
Corzano napisał(a):
Twoje niedoczekanie!

dzieki bardzo, mam nadzieje, ze zaskoczysz nas wszystkich i zrobisz lepszą galerie ;)

Wybacz moje plebejskie poczucie humoru. Doceniam wszystkich, którzy chcą cokolwiek robić, a jesli jest to jeszcze niedochodowe i robione dla innych to tym bardziej jest cenne. Z przyjemnością oglądałem Twoją galerię, ale odniosłem wrażenie, że oczekujesz krytyki, to też chciałem Cię zaspokoić. :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1