Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2006, o 22:00 
Przyjaciel forum

dzajant napisał(a):
najwazniejszy futeral (jakos nie moge sie zmobilizowac do kupna jakiegos)

no dzajant masz taki sprzet to jeszcze mu domek kup, nie daj marznac bo sie zbuntuje i nie bedzie dobrych zdjec robil...nooo :D ale juz do sklepu ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2006, o 22:07 

grin_ajz napisał(a):
ale juz do sklepu

jak juz to na allegro bym jakis kupila bo u nas za duzego i w miare taniego wyboru niema...

lord vader napisał(a):
Minolte Dimage5 mysle ze sie zmiesci z powodzeniem

jak dimage z5 to sie zmiesci i moj...

lord vader napisał(a):
jak jestes zaintersowana to jutro na PM wysle ci fotki

ok to poprosze wraz z ceną ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2006, o 23:58 
futerał tez mam - obecnie leży w piwnicy - od Sonego - wiec jeśli :) mam także statyw całkiem fajny do takiego kompakta - mogę wypożyczyć na dłużej - planowałem używać go do lampy ale ..... do zakupu lamp jeszcze bardzo daleko :)

futerały całkiem fajne widziałem w Saturnie (Wawa) za 6zł różne rozmiary ale i u nas w media coś tam przy hipernowej jest tanio i całkiem fajne mają - wiem bo zonie do jej nikona kupiłem.

Teraz tez doczytałem ze masz FZ7 no proszę Pani teraz to już nie śmiechy - to poważny sprzęcik.

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2006, o 00:47 

mysle ze statyw na prezentosa dostane za miesiac :D a co bede wydawala kase :P

wojteh napisał(a):
Teraz tez doczytałem ze masz FZ7 no proszę Pani teraz to już nie śmiechy - to poważny sprzęcik.

taki powazny ze przydalyby mi sie nastepne warsztaty foto abyscie dali mi pare wskazowek co do robienia fot i omuwienia funkcji bo ja o niektorych to pojecia niemam i jak ustawiac aby fota wyszla b.dobrze

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2006, o 13:48 
a co do statywu - mogę go wypożyczyć jeśli ktoś ma taką potrzebę

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2006, o 14:08 

Temat został "odcięty" od Wojtkowego wykładu i jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć to proszę tam Wojtehowi nie kasztanić "w temacie" :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2006, o 16:03 

Dzajant, jaki jest max czas ekspozycji w tym Twoim cacku (ogniskowa 36 - 432 mm ze stabilizacją optyczną mnie powaliła). Na Fotopolis jest 8 sek. , na Skąpcu 60 sek.
Wojteh, spójrz na parametry FZ7 i powiedz jak się mają do zdjęć nocnych typu Brugia nocą. Może zrezygnuję z ciułania na 350D i szarpnę się na Lumix'a, hmmm...

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2006, o 18:00 
hahahah - to se ne da

W Brugi fotki robione w 90% z reki - czasy długie no i ISO 1600 wszędzie ale f2,8 jasne szkło .....

..... ale wystarczy mieć statyw by wszystko było możliwe - dodatkowo nie wiem jak naprawdę w nocy działa stabilizacja trzeba się umówić z dzajant by to sprawdzić

Ostatnio edytowano 21 listopada 2006, o 18:08 przez wojteh, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2006, o 18:06 
Przyjaciel forum

W FZ5 stabilizacja działa przyzwoicie ale ostrzenie na zoomie jest kiepskie
W FZ5 iso 400 to już paskudne szumy

Ostatnio edytowano 21 listopada 2006, o 18:21 przez oki44, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2006, o 18:09 
Zapraszam do opisu fotografii nocnej http://www.e-kwidzyn.pl/forum/viewtopic.php?t=666

ja mam wieczory wolne nawet dzisiaj mogę wyskoczyć

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2006, o 21:52 

Piotr_J napisał(a):
Dzajant, jaki jest max czas ekspozycji w tym Twoim cacku

prędkość migawki: programowana, priorytet przysłony, priorytet migawki: 8 - 1/2000 s; tryb manualny: 60 - 1/2000 s; tryb gwiaździste niebo: 15, 30, 60 s o to chodzilo? bo wiesz ja jeszcze sie tak za bardzo nieznam a w instrucji te tabele sa jakies dla mnie jeszcze nie jasne...

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2006, o 09:02 

dzajant napisał(a):
priorytet migawki: 8 - 1/2000 s; tryb manualny: 60 - 1/2000 s; tryb gwiaździste niebo: 15, 30, 60 s o to chodzilo

Dzajant, dzięki, właśnie o to. Czekam na Twoje foty. Pooceniamy jak się sprzęcik sprawuje

Wojteh, nie wyobrażam sobie robienia zdjęć nocnych z ręki. Piszesz "czasy długie" czyli? Nie powiesz chyba, że stałeś przez 10 sek. nieruchomo i celowałeś jak snajper. Dla mnie nocne tylko ze statywu.

oki44 napisał(a):
ostrzenie na zoomie jest kiepskie

Tego się właśnie obawiam, że te 432 mm to tylko pic na wodę.

oki44 napisał(a):
W FZ5 iso 400 to już paskudne szumy

Mam ten sam problem. Kupiłem jakiś czas temu zaawansowaną zabawkę kompaktową Sony Cybershot DSC-40. Niby ma ISO 1000 ale przy takim ustawieniu to mi jedna pstrokacizna wychodzi. Szumy są potworne. Dodatkowo przy maks. czasie naświetlania 3 sek. nic ciekawego wieczorem jeszcze mi nie wyszło. Dopytuję się, bo nie chcę się drugi raz sparzyć. Znam zależności między czułością, czasem, przesłoną itd. i nie lubię jak mnie sprzęt ogranicza.

Ostatnio edytowano 22 listopada 2006, o 10:40 przez Piotr_J, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2006, o 10:22 
czasy od 1/20 do 1/60 - Brugia była tak zrobiona - z jakim efektem zapraszam na spotkanie ze mną to pokaże resztę fotek

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2006, o 23:10 

Witam ja tak zbytnio na TYM sprzęcie to sie nie znam, ale posiadam jakiegoś zapyziałego SonyDSC-P150 leżał sobie w autobusie czerwonym linii 93 w Londynie to sobie wziełem, bo nikogo na pięterku już nie było. Ot taki sobie fancik, ale jak to się mówi darowanemu koniowi......

Pozdrawiam aslv

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2006, o 23:18 

Cóż wszystko jest kwestią podejścia.
Kiedyś dawno temu mój znajomy pracował na PKP
w takiej egzotycznej komórce zwanej biurem rzeczy znalezionych.
i nie wyobrażacie sobie jakie rzeczy ludzie przynosili....
Wygląda na to, że teraz jest inna świecka tradycja do tego eksportowa.

Porcellus

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1