Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wakacje (sic!) w kwidzynie...
PostNapisane: 19 grudnia 2007, o 11:49 
Zbanowany

Witam, rozglądam się już ładnych kilka minut po tym forum i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego działu, więc prosiłbym moderatora o przenosiny jeśli jest takowy. W każdym razie... Nie tak dawno temu byłem na kilka dni w Kwidzynie i udało mi się zrobić kilka zdjęć, jeśli ktoś chce niech poogląda - zawsze mogę dać dużo więcej ;) - mam zarówno "dzisiejsze" jak i te troszkę starsze ;)
pozdrawiam.

Na początek ul. Basztowa - świetnie wygląda ta kapliczka po liftingu - ja jeszcze bym wyburzył ten klocek od frontu - nie dość że nie pozwala zrobić dobrego zdjęcia z przodu to jeszcze psuje pozostałe gdy tylko wejdzie w kadr. ;)

Ostatnio edytowano 19 grudnia 2007, o 15:37 przez magzeust, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2007, o 11:58 

Jeżeli nie wiesz do jakiego wątku wrzucić zdjęcia to istnieje jeszcze galeria ( http://galeria.e-kwidzyn.pl/ ), gdzie śmiało możesz pokazać swoje foto-arcydzieła.

Ostatnio edytowano 19 grudnia 2007, o 16:58 przez chester, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2007, o 15:24 
Zbanowany

dzięki, wieczorem po pracy jak będę miał więcej czasu to na pewno popatrzę. pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2007, o 15:33 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
dzięki, wieczorem po pracy jak będę miał więcej czasu to na pewno popatrzę. pozdrawiam.

Jasne tylko na galerię :grinka: :grinka: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2007, o 23:08 

magzeust napisał(a):
sta60082as9.jpg
ale ten peron tu ładnie u ciebie wygląda, jak nie u nas! O i co może dobry szpec :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2007, o 23:28 

magzeust - nocny fotograf :-)
Zdjęcie z ulicy Basztowej mi się podoba. Tylko je ta jasna plama na budynku lekko szpeci. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 20 grudnia 2007, o 01:26 
Zbanowany

Cytuj:
magzeust - nocny fotograf :-)

każdemu polecam inwestycję w statyw - to powinna być pierwsza rzecz po zakupie karty pamięci ;)

a odnośnie plamy - fakt, mam kilka zdjęć i na każdym jest identycznie - niby można by pobawić się w cs2, ale mi się nie chce - po prostu lampa jest za blisko i jest troszkę za mocna, do tego wyczyszczone cegły odbijają światło i efekt jest jaki jest, ale to detal - tutaj jedno zdjęcie gdzie jest mniej kolorów, więc wygląda chyba trochę ciekawiej - większa perspektywa - trochę psuje, ale jest ok.

Ostatnio edytowano 20 grudnia 2007, o 08:36 przez magzeust, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 grudnia 2007, o 21:10 
Przyjaciel forum

a czemu ty nie dzielisz się z nami takimi ładnymi fotkami na galerii? musisz się poprawić :D :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2007, o 01:55 
Zbanowany

zbyt skomplikowana jest dla mnie ta galeria ;) a poważniej mówiąc - za leniwy jestem ;)

i to tyle na dzisiaj, a odnośnie galerii, jeśli znajdę kilka ciekawych zdjęć i będę miał troszkę więcej czasu to postaram się coś tam wrzucić.
miłej nocy. pozdrawiam

Ostatnio edytowano 27 grudnia 2007, o 10:30 przez magzeust, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, o 01:06 
Zbanowany

Darek napisał(a):
Jasne tylko na galerię :grinka: :grinka: :grinka:

Odnośnie galerii - wrzuciłem tam kilka - jeśli nie kilkanaście zdjęć, z czego ukazały się 3 albo 4, więc chyba jednak sobie daruję tą galerię - nie wiem czy to administrator stwierdził, że zdjęcia są za mało "fajne" czy po prostu serwer nie poradził sobie z tylemo zadaniami jednocześnie, w każdym razie - szkoda.

ps.: Wesołych świąt.

Tytuł:
PostNapisane: 27 grudnia 2007, o 09:45 

magzeust, serwer radzi sobie z tyloma zadaniami jednocześnie a admin nie ocenia zdjęć pod kątem fajności. Warunkiem pojawienia sie zdjęć w Galerii jest opisanie ich przynajmniej tytułem, mile widziany jest opis i słowa kluczowe jeśli jednak nie ma żadnego z wymienionych elementów to zdjęcie się nie pojawi. Ostatnio było kilka takich, tyle tylko, że ich autorem był chyba użytkownik o pseudonimie "nietykalny".

Tytuł:
PostNapisane: 27 grudnia 2007, o 11:17 
Zbanowany

ok, spróbowałem jeszcze raz - tym razem zwróciłem więcej uwagi na tytuł - choć wtedy także na pewno coś napisałem - mam nadzieję, że będzie ok.
pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 27 grudnia 2007, o 15:58 
Przyjaciel forum

magzeust,
Szukałem bliższych informacji o Tobie, i kicha, tak ma być :grinka: :oops: :-P

Tytuł:
PostNapisane: 27 grudnia 2007, o 17:41 
Zbanowany

Darek napisał(a):
magzeust,
Szukałem bliższych informacji o Tobie, i kicha, tak ma być :grinka: :oops: :-P

Nie bardzo rozumiem, jakich informacji, ale...

Tak Jestem z Kwidzyna - tam się wychowałem i mieszkałem ładnych kilka lat - tam zamierzam wrócić na starość- wybudować dom za urzędem miasta - bo jest świetny widok, albo na Kościuszki - bo z tej ulicy jestem. ;) Fotografia - zupełnie się na tym nie znam, nawet się tym nie interesuję, robię po prostu zdjęcia jak zobaczę coś fajnego, albo mojemu synkowi - tutaj jest już przesada, bo dokumentuję każdy dzień. Kiedyś jak byłem młodszy robiłem grafikę użytkową - jakieś drobne zlecenia, witryny z oprawą graficzną, zdjęcia do reklam, ale mnie to znudziło i jedyne co mi po tym pozostało to podstawowa orientacja w programach typu Photoshop, Gimp, itp. Kiedyś sporo czasu spędzałem robiąc różne fajne rzeczy 3d (głównie LightWave, 3dStudio, Blender i Vista - oj dawno to było - nie wiem czy ktoś to pamięta, ale chodziło to po mieście jeszcze na dyskietkach 5,25 cala. )
Jeśli chodzi o zdjęcia - jeśli uda mi się przyjechać do domu na chwilę to głównie robię zdjęcia PKP (głównie tabor - jestem wielkim fanem ST-44 306 - kto pamięta to wie co to była za maszyna), okolic Kościuszki, Katera (mniej sam zamek - takich zamków jest prawdę mówiąc sporo, a katedrę mamy jedyną w swoim rodzaju), Kościół parafialny pod wezwaniem św. Trójcy - uwielbiam gotyk ;), i miejską jungle ;) Liwa i okolice - bo to naprawdę niedoceniana rzeczka.;) Zbieram stare fotografie Kwidzyna i okolic - całkiem sporo :), stare mapy (gł. kolejowe), różne fanty kolejowe (odznaki, umundurowanie, etc) i pamiątki związane z naszym miastem (gł. przed rokiem 45 :))
i to mniej więcej tyle, Trochę się rozpisałem, ale czy mniej więcej o to chodziło?
pozdrawiam.

A to na zakończenie - jest moda ma piratów.
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, o 08:40 
ja pamiętam stare dyskietki :) Amige i wszystkie programy ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1