Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: PIŁKA NOŻNA Rodło młodzieżą stoi.
PostNapisane: 4 grudnia 2010, o 09:53 

generalnie w całym artykule opisano obecną sytuację panującą w Rodle... tak po krótce została opisana sytuacja z ostatniego meczu rundy jesiennej, gdzie zawodnicy seniorów zostali zastąpieni przez juniorów, i w ten sposób upokorzeni przez obecny zarząd. ze względu na panującą w klubie atmosferę zawodnicy odmówili dalszej gry w klubie i jako warunek powrotu postawili zmianę zarząd klubu. Zostało również napisane że doping kibiców wróci na stadion po zmianach zarządu. Generalnie jest opisana cała sytuacja "zadymy" z zarządem. Oczywiście zarząd klubu w komentarzu dla redakcji nie ma sobie nic do zarzucenia a całą winą za sytuację w klubie obarcza zawodników :) po prostu brak słow...

ale mam już gazetę, więc dziś spróbuję zeskanować i wrzucić na forum...

PostNapisane: 4 grudnia 2010, o 23:09 

Damianie, powiedz jak się ma sytuacja z listą członków klubu, bo mówiłeś, że były problemy z jej pozyskaniem, no i czy wiadomo już coś o terminie wyborów nowego zarządu? Na skany artykułu z kuriera też czekam bo mi się nie chce nosa wychylać po gazetę :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 grudnia 2010, o 19:58 

BombeL1916 napisał(a):
Damianie, powiedz jak się ma sytuacja z listą członków klubu, bo mówiłeś, że były problemy z jej pozyskaniem, no i czy wiadomo już coś o terminie wyborów nowego zarządu? Na skany artykułu z kuriera też czekam bo mi się nie chce nosa wychylać po gazetę :P

Z tego co było mówione na spotkaniu zawodników i zarządu w grudniu zarząd ma zrezygnować i powołać nowy zarząd, aby można było od stycznia zacząć przygotowania do rundy wiosennej. Obecny prezes klubu zapewnił, że nikt z obecnego zarządu nie będzie startował do nowego zarządu.

PostNapisane: 5 grudnia 2010, o 22:49 
Maru-zmniejsz ten podpis.

PostNapisane: 5 grudnia 2010, o 23:56 

Maru po pierwsze, nie pytałem Ciebie tylko Damiana, po drugie nie odpowiedziałeś nawet na to co pogrubiłeś w mojej wypowiedzi. To o czym piszesz wiem już od dawna. Dlatego zapytałem o kolejne sprawy. Co więcej gdybyś przeglądnął wątek to wiedziałbyś, że Damian już o tym pisał w tym temacie.

PostNapisane: 6 grudnia 2010, o 08:19 

a Wy (BombeL1916 i NOWY(L)) co sie przyczepiliscie do mojego kolezki <Maru>???trzeba bylo pojsc na spotkanie to byscie wiedzieli a nie w domu pazury obgryzac...............nasz Guru Damian pewnie udzieli wszystkich odpowiedzi tylko jak dlugo wytrzyma,a powaznie to potrzeba mu ludzi do wspolpracy bo sam nic nie zwojuje i to KOMPETENTNYCH,poza kilkoma Kwidzyniakami typu nasz koluniu Zbyszek Kobus jezeli bedzie mial kaprys i checi,to i tak cienko to widze

PostNapisane: 6 grudnia 2010, o 09:18 

Panowie spokojnie bo po co Nam te nerwy w Naszych szeregach... lepiej skupić złość na "kimś" innym :)

Tak więc do rzeczy... nie chciano mi dać statutu klubu (jedynie do wglądu)... ale po krótkiej rozmowie i paru dniach czekania jednak statut otrzymałem. Poprosiłem również o listę członków, i tu również musiałem parę dni na nią czekać (wtajemniczeni twierdzą że pewnie dopiero się tworzyła :) )... a że jestem niecierpliwy zwróciłem się po listę członków do Starostwa, czyli jednostki prowadzącej bezpośredni nadzór nad klubem, i uzyskałem zaskakującą informację... Klub nie jest zarejestrowany w Starostwie, a Pani odpowiedzialna za stowarzyszenia nie wie nawet o jego istnieniu :) :) :) to tylko obrazuje skalę zaniedbań w Rodle... ale szczęka to mi dopiero spadła kiedy otrzymałem listę członków stowarzyszenia.... łącznie jest 22 członków, same znane nazwiska lokalnych "działaczy" etatowych, i listę otwiera ................. Andrzej Krzysztofiak :shock: a tuż za nim, chyba do towarzystwa, Roman Bera :shock:
ręce mi opadły maksymalnie....

Walne Zgromadzenie prawdopodobnie odbędzie sie ok 20 grudnia, bo szukają odpowiednio dużego pomieszczenia :) .... pewnie spodziewają się dużej liczby "gości" :)

Co do ludzi do współpracy, to spokojnie ale już nie jestem sam. udało się stworzyć doskonały zespół ludzi zainteresowanych "wyciągnięciem" Rodła... i to ludzie nie tylko z Kwidzyna :) I tak jak już wspominałem wcześniej liczę na pełną współpracę kibiców i zawodników, tylko najpierw musimy dokonać zmiany Zarządu... :) :)

-- 6 gru 2010, 2010 10:14 --

tak jak obiecałem... na pierwszym jest odpowiedź Zarządu :) - bardzo wyczerpująca na drugim pełen artykuł

Załączniki:
Gazeta1mały.jpg
Gazeta1mały.jpg [ 252.62 KiB | Przeglądane 10701 razy ]
Gazeta2mały.jpg
Gazeta2mały.jpg [ 282.75 KiB | Przeglądane 10701 razy ]

PostNapisane: 6 grudnia 2010, o 10:40 

POMPEY04 napisał(a):
a Wy (BombeL1916 i NOWY(L)) co sie przyczepiliscie do mojego kolezki <Maru>???trzeba bylo pojsc na spotkanie to byscie wiedzieli a nie w domu pazury obgryzac...............nasz Guru Damian pewnie udzieli wszystkich odpowiedzi tylko jak dlugo wytrzyma,a powaznie to potrzeba mu ludzi do wspolpracy bo sam nic nie zwojuje i to KOMPETENTNYCH,poza kilkoma Kwidzyniakami typu nasz koluniu Zbyszek Kobus jezeli bedzie mial kaprys i checi,to i tak cienko to widze

Skąd możesz wiedzieć kto się z Damianem spotkał. Gdybym nie wiedział nic z pierwszej ręki, nie pytałbym o resztę a czekał na fakty od Damiana.

Fajnie wiedzieć, że sam wielki burmistrz zawsze wielce wyrzekający się powiązań z Rodłem czy jakimkolwiek klubem w Kwidzynie znajduje się na liście członków. Oj jak oni wszyscy sobie ładnie dogadzają. Mam tylko nadzieję, że zawodnikom jako członkom klubu mającym głos w wyborze nowego zarządu uda się przeforsować Twoją kandydaturę.

PostNapisane: 6 grudnia 2010, o 11:27 

BombeL1916 napisał(a):

Skąd możesz wiedzieć

:569: bo rozmawiam z kibicami na innych forach a takze z kolega Damianem prywatnie.....godzina zero sie zbliza powoli i spotkanie ze mna dla coniektorych kwidzynskich legionistow nie bedzie nalezalo do przyjemnych takze wez wyluzuj synku,zebym Ciebie na celownik nie musial wziasc i to nie jest grozba tylko ostrzezenie(p.s:pozwolenia na bron nie posiadam) :twisted:......................ale jaja z Panami Krzysztofiakiem czy Bera,przeciez oni nie maja pojecia o klubie pilkarskim i pewnie nigdy na Rodle nie byli :smile: w ogole paranoja z tym zarzadem....teraz sie zastanawiam czy nie byloby latwiej zalozyc nowy klub o nazwie KKS RODLO KWIDZYN,barwy ZOLTO CZARNE,herb w zoltym trojkacie czarny znak Rodla,bo to COS co jest teraz to co to ma niby oznaczac???.....i to wszystko,latwiej,sprawniej,bez lokalnych watazkow ktorzy juz nie raz pokazali gdzie maja kwidzynska pilke:gleboko w <sami wiecie gdzie>nie chce stresowac Drosika wiec sie zamkne

PostNapisane: 6 grudnia 2010, o 14:18 

Panowie bardzo proszę o współpracę... nie ma sensu się teraz kłócić na forum bo nie o taki "rozgłos" nam w tym momencie chodzi... wszelkie niejasności, jeżeli takowe są, wyjaśnimy sobie na wspólnym spotkaniu, a na forum proszę o "nie atakowanie" siebie nawzajem, bo jest to później wykorzystywane przez "etatowych" działaczy różnej maści...

POMPEY04 napisał(a):

:569: bo rozmawiam z kibicami na innych forach a takze z kolega Damianem prywatnie.....godzina zero sie zbliza powoli i spotkanie ze mna dla coniektorych kwidzynskich legionistow nie bedzie nalezalo do przyjemnych takze wez wyluzuj synku,zebym Ciebie na celownik nie musial wziasc i to nie jest grozba tylko ostrzezenie(p.s:pozwolenia na bron nie posiadam) :twisted:......................ale jaja z Panami Krzysztofiakiem czy Bera,przeciez oni nie maja pojecia o klubie pilkarskim i pewnie nigdy na Rodle nie byli :smile: w ogole paranoja z tym zarzadem....teraz sie zastanawiam czy nie byloby latwiej zalozyc nowy klub o nazwie KKS RODLO KWIDZYN,barwy ZOLTO CZARNE,herb w zoltym trojkacie czarny znak Rodla,bo to COS co jest teraz to co to ma niby oznaczac???.....i to wszystko,latwiej,sprawniej,bez lokalnych watazkow ktorzy juz nie raz pokazali gdzie maja kwidzynska pilke:gleboko w <sami wiecie gdzie>nie chce stresowac Drosika wiec sie zamkne

Z członkami klubu to rzeczywiście jaja, i szczęka mi leży do teraz, ale jeszcze większe z ogólnym chaosem organizacyjnym... Idea nowego klubu, budowanego od podstaw padała juz nie raz w rozmowach z zawodnikami i kibicami ale generalnie doszliśmy do wniosku, że spróbujemy ostatecznie "odbić" obecne Rodło z rąk lokalnych "watażków"... w sumie nie maja oni za wielkiego wyboru bo jeżeli nie zgodzą się oddać klubu to przestanie on istnieć, bo zgodnie z deklaracjami piłkarzy nie będzie komu grać ...

BombeL1916 napisał(a):

Fajnie wiedzieć, że sam wielki burmistrz zawsze wielce wyrzekający się powiązań z Rodłem czy jakimkolwiek klubem w Kwidzynie znajduje się na liście członków. Oj jak oni wszyscy sobie ładnie dogadzają. Mam tylko nadzieję, że zawodnikom jako członkom klubu mającym głos w wyborze nowego zarządu uda się przeforsować Twoją kandydaturę.

Ha i okazało się, że zawodnicy nie są członkami stowarzyszenia a są członkami klubu... ze statutu wynika że głos wyborczy mają tylko członkowie stowarzyszenia :) czyli wspomniani wcześniej lokalni "watażkowie"... A w wyborach nowego Zarządu, tak jak wspomniałem liczę
na wspólną pomoc zawodników i kibiców... myślę, że dotarło do co nie których że ich czas w Rodle dobiegł bezpowrotnie końca i czas na długo oczekiwane zmiany... Z punktu organizacyjno - prawnego są w wielkim G.....

PostNapisane: 6 grudnia 2010, o 14:31 

Zaskakujesz ambicją i chęcią stworzenia czegoś z niczego. Choć nie jestem jakimś wielkim kibicem piłkarskim to muszę to napisać - POWODZENIA DAMIAN. Nie tylko w Rodle.

PostNapisane: 6 grudnia 2010, o 14:35 

co tu duzo mowic Damian zrobiles juz kawal dobrej roboty aby tak dalej,tylko ze jak napisales.........ruszysz wielkie G to moze tez posmierdziec troszeczke..no nie?jedno musi powiedziec kazdy z nas<kibicow>gdybys sie nie zainteresowal to NIC nikt by nie zmienil......dalej klub jak i kibice Rodla postrzegani byliby jak kibice np: z Czarnego Dolnego........tylko ze my mamy swoje prioretety i ambicje.........dla nas wszystko jasne: tradycja zoobowiazuje....widze ze zaczynasz rozumiec

PostNapisane: 6 grudnia 2010, o 22:53 

dziękuję za dobre słowa i mam nadzieję, że doprowadzimy do długo wyczekiwanych zmian, ale wspomnę po raz kolejny, że to nie tylko moja zasługa bo sam bym nic nie zdziałał. Tylko dzięki bardzo dużemu wsparciu i zaangażowaniu zawodników oraz kibiców coś mogło "drgnąć" z miejsca...

Wielkie G..... jak ruszymy pewnie pośmierdzi troszeczkę a może całkiem konkretnie ale to od zachowania Zarządu zależeć będzie skala "smrodu" jaki z tego powstanie...

I proszę kibiców o mobilizację i liczne przybycie na Walne Zgromadzenie, tak aby "etatowi" działacze zobaczyli na własne oczy ilu ludziom zależy na losie Rodła i ilu ludzi nie można dłużej lekceważyć...

PostNapisane: 8 grudnia 2010, o 12:21 

Walne Zgromadzenie miało się odbyć 22 grudnia ale ze względu na stan zdrowia Prezesa zostało przełożone na 5 stycznia. Jest to termin wstępny jaki dziś otrzymałem od członka Zarządu. Będzie trochę mało czasu na "zebranie" wszystkiego do kupy ale damy radę. Tak więc myślę, że wszystko jest na dobrej drodze...

obecnie jestem na etapie rozmów z prawnikami w celu przyszłego uporządkowania sytuacji w klubie...

PostNapisane: 8 grudnia 2010, o 15:34 

jak to brzmi <walne zgromadzenie>nazwalbym inaczej <banda patalachow>i uwazam ze nikogo nie obrazam<choroba nie czuje ze rymuje>czy nie mogliby sami sie rozwiazac i zwolnic????po co ten spend???powinni sami sobie zadac pytanie: dlaczego przez tyle lat nie bylo zadnego walnego zgromadzenia dla poprawy sytuacji w klubie......Damian boje sie o to ze teraz nagle wzrosnie zainteresowanie szanownych czlonkow zarzadu,zeby nie bylo tak jak z pzpn!!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1