Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: PIŁKA NOŻNA Rodło młodzieżą stoi.
PostNapisane: 14 stycznia 2011, o 09:26 
chester napisał(a):
Tzn. że ty będziesz inwestował w klub i nazwę będzie nosił Nowa(L) Błyskawica.
A najlepiej jakby była Legia Kwidzyn. Wtedy to co tydzień byś dodatkowo kasę na tacę w Kościele zostawiał.

ITI jest głównym sposnorem Legii, jest Legia Warszawa ze wspaniałym herbem, nie iti Warszawa z logo tvn, jest Wisła Kraków, a nie Telefonika Kraków... takich przykładów można mnożyć i mnożyć, więc nie do końca rozumiem Twój post.

A odnośnie Legii Kwidzyn i tacy, to chyba niektórych boli, że Kwidzyn jest legijnym miastem... i bardzo dobrze, ma boleć.

PostNapisane: 14 stycznia 2011, o 09:31 

OK, ale w mniejszych miastach jest całkiem inaczej. Bo Warszawa zawsze była kojarzona z Legią i to już jest znak firmowy klubu. Wronki miały swoją Amicę, która zainwestowała w klub duże pieniądze. Prokom z Sopotu w koszykówce, czy też Lotos z Gdańska inwestujący w kilka klubów.

PostNapisane: 14 stycznia 2011, o 15:15 
chester napisał(a):

Nie rozumiesz podstawowych rzeczy.Nie rozumiesz środowiska kibiców,nie rozumiesz ich zasad i stylu życia ,a próbujesz sie na ten temat wypowiadać.Przeczytaj ten temat od początku i na spokojnie.Może zrozumiesz.Może.

chester napisał(a):
A najlepiej jakby była Legia Kwidzyn. Wtedy to co tydzień byś dodatkowo kasę na tacę w Kościele zostawiał.

W moim życiu istnieje tylko jedna Legia.Warszawska.
A kasę wole wydawać na rodzinę niż na kościół.Do którego i tak nie chodzę.

PostNapisane: 14 stycznia 2011, o 17:22 
Plakietka

Załączniki:
Rodło.jpg
Rodło.jpg [ 105.62 KiB | Przeglądane 12144 razy ]

PostNapisane: 14 stycznia 2011, o 22:46 

Piękna pamiątka Panie Jerzy... szkoda, że już niedługo pozostaną po tym klubie tylko pamiątki... No ale cóż tak to jest jak się tworzy klub dla działaczy...

Sprawy przybierają niespodziewany obrót i powstanie nowego klubu jest już rzeczą raczej przesądzoną... wielkie dzięki za wsparcie i dużą wyrozumiałość kibiców, bo wiem i widzę jakie to ciężkie przeżycie obserwować upadek klubu z tak wielkimi tradycjami... ale tak jak wspominałem, nowy klub jest tworzony dla kibiców i z myślą o kibicach...

PostNapisane: 16 stycznia 2011, o 12:47 
Cytuj:
NOWE WŁADZE W RODLE
Po 10 latach rządów w klubie, władza została przekazana w nowe ręce. Na zeszłotygodniowym zebraniu do dymisji podał się dotychczasowy zarząd KOP „Rodło” Kwidzyn, oficjalnie kończąc swoje urzędowanie w klubie. Nowy zarząd składa się z dotychczasowych członków stowarzyszenia, a prezesem Rodła została Jowita Szpakowska.

W Walnym Zgromadzeniu, które odbyło się w zeszłą środę w restauracji „Miła” uczestniczyło 22 z 28 członków stowarzyszenia "Rodło", a także liczna grupa kibiców i piłkarzy kwidzyńskiego klubu. Swoją obecnością zaszczycił także burmistrz Andrzej Krzysztofiak.

BURZLIWE DYSKUSJE

Po krótkich wyborach na stanowiska przewodniczącego i sekretarzy zebrania nadszedł czas na dyskusję kibiców z ustępującym zarządem. Jak się okazało, fani mieli mnóstwo pytań dotyczących działalności klubu szczególnie w ostatnich latach. Członkowie stowarzyszenia m.in. zarzucili zawodnikom nieprofesjonalne podejście do treningów, a także niestosowne zachowanie wobec trenera. Kapitan kwidzyńskiego Rodła Paweł Świokło kategorycznie zaprzeczył stawianym zarzutom, zapowiadając jednocześnie, że za kadencji tego zarządu on i kilku jego partnerów z drużyny już nie wystąpią w barwach Rodła. Spora część dyskusji dotyczyła także odejścia z Rodła Łukasza Jaworskiego, który w swoim czasie był najlepszym zawodnikiem trzecioligowego wówczas klubu. Sam Łukasz Jaworski wyjaśnił, że przyczyną jego odejścia była fatalna atmosfera w zespole, wykluczając jednocześnie obecnie możliwość powrotu do Kwidzyna.

Tuż przed zebraniem dużo mówiło się o przejęciu klubu przez Damiana Lachowicza, niedawnego kandydata do Rady Miasta. Zawodnicy obecni na zebraniu zaproponowali jego osobę na kandydata prezesa, jednak okazało się to niemożliwe, ponieważ z prawnego punktu widzenia kandydat na prezesa musi być członkiem klubu. Kiedy Damian Lachowicz chciał złożyć deklarację członkowską – odmówiono mu. - Zgodnie z prawem to zarząd jest organem przyjmującym nowych członków stowarzyszenia – mówi Marian Frankowski, ustępujący prezes Rodła – Zarząd podał się właśnie do dymisji, dlatego nie może być mowy o jakimkolwiek przyjmowaniu nowych członków stowarzyszenia. - kończy.

- Jestem szczerze oburzony tym co wydarzyło się na Walnym Zgromadzeniu – wyznaje Damian Lachowicz – została zarzucona mi opieszałość w złożeniu deklaracji członkowskiej, ale kiedy chciałem to zrobić miesiąc temu, to poinformowano mnie, że lepiej byłoby to zrobić listownie. Pojechałem zatem do siedziby klubu przy ul. Sportowej po dokładny adres stowarzyszenia „Rodło”, po czym poinformowano mnie, że sekcja piłkarska klubu „Rodło” przy ul. Sportowej siedziby nie ma... Chciałem wysłać swoją deklarację drogą pocztową, ale nie wiedziałem na jaki adres, dlatego też przyniosłem ją na Walne Zgromadzenie. Ostatecznie jednak jej nie przyjęto... - kończy zdenerwowany D. Lachowicz. Warto dodać, że po usłyszeniu odmowy przyjęcia deklaracji członkowskiej Damian Lachowicz wyszedł z sali. Tak samo zrobili zawodnicy Rodła, a także trzy czwarte kibiców obecnych na spotkaniu.

OD PARÓWEK DO PREZESURY

Damian Lachowicz zatem prezesem Rodła nie będzie. Została nim Jowita Szpakowska. Sympatycy klubu mogą kojarzyć ją głównie z pomocy przy organizacji pracy drużyny rocznika 95, a także ze... sprzedaży parówek na stadionie.

- Pani Jowita jest odpowiednią osobą na tym stanowisku – przekonuje Mirosław Synakiewicz, nowy wiceprezes ds. sportowych. – Charakteryzuje się znakomitą organizacją pracy, jest niezwykle operatywna, a przy tym szalenie dociekliwa, dlatego jestem przekonany, że klub za jej rządów będzie odpowiednio prowadzony – kończy M. Synakiewicz.

W zarządzie klubu będą zasiadać także następujące osoby: wymieniony już Mirosław Synakiewicz, Dariusz Waliszewski, Mirosław Troczyński, Michał Demidowicz oraz Robert Myścich.

- Będziemy chcieli zbudować zespół na swoich zawodnikach. - mówi M. Synakiewicz – Będą to głównie zawodnicy młodzi, sześciu czy siedmiu piłkarzy będzie „ze stażem”, a do nich „dokoptujemy” najzdolniejszych juniorów. Chcemy kontynuować wizję poprzedniego zarządu tj. pracować solidnie z młodzieżą, której u nas przecież pod dostatkiem. Chcemy też stworzyć prawdziwy zespół, w którym każdy za każdego pójdzie w ogień, postaramy się również, żeby w szatni panowała pozytywna atmosfera. Cele na ten sezon? Myślę, że możemy założyć sobie spokojne miejsce w środku tabeli, a może nawet powalczymy o coś więcej? Ze swojej strony zapraszam wszystkich chętnych do pomocy, nasz gabinet jest zawsze otwarty i z chęcią wysłuchamy wszelkich rad na temat funkcjonowania klubu. Zachęcam również do składania deklaracji członkowskich klubu - kończy Mirosław Synakiewicz.

NOWY ZARZĄD KLUBU RODŁO KWIDZYN:

Jowita Szpakowska – prezes

Mirosław Synakiewicz – wiceprezes ds. sportowych

Dariusz Waliszewski – wiceprezes ds. organizacyjnych

Mirosław Troczyński – członek zarządu

Michał Demidowicz – członek zarządu

Robert Myścich – członek zarządu

http://pulskwidzyna.pl/index.php?art=94#article

Damian co Ty na to?

PostNapisane: 16 stycznia 2011, o 14:28 

casan napisał(a):
chester napisał(a):

ITI jest głównym sposnorem Legii, jest Legia Warszawa ze wspaniałym herbem, nie iti Warszawa z logo tvn, jest Wisła Kraków, a nie Telefonika Kraków... takich przykładów można mnożyć i mnożyć, więc nie do końca rozumiem Twój post.

A odnośnie Legii Kwidzyn i tacy, to chyba niektórych boli, że Kwidzyn jest legijnym miastem... i bardzo dobrze, ma boleć.

Jesteś w błędzie, z czasów oglądania ekstraklasy w TV pamiętam, że Legia nie była zawsze Legią, na co potwierdzenie znalazłem w Wiki:

http://pl.wikipedia.org/wiki/KP_Legia_W ... azwy_klubu

Ale racja, Wisła zawsze była Wisłą: TS Wisła → (6.02.1949) ZS [Zrzeszenie Sportowe] Gwardia Kraków → (wrzesień 1955) ZS [Zrzeszenie Sportowe] Gwardia-Wisła Kraków → (10.10.1957) TS Wisła → (196?) GTS Wisła → (1990) TS Wisła →(1997) TS Wisła Kraków – Piłka Nożna SSA →(1999) Wisła Kraków SSA →(2007) Wisła Kraków SA

NOWY(L) napisał(a):

Wygląda na to, że ludzi spoza układu nigdzie nie chcą ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 stycznia 2011, o 16:33 
beria napisał(a):
Legia nie była zawsze Legią, na co potwierdzenie znalazłem w Wiki:

http://pl.wikipedia.org/wiki/KP_Legia_W ... azwy_klubu

Ale do czego dokładnie pijesz,bo nie ogarniam?Do dodanego do nazwy Daewoo :?:

PostNapisane: 16 stycznia 2011, o 17:09 

Uwaga, uwaga, oficjalnie informuję, że prezesem Rodła Kwidzyn została słynna już "Pani od parówek" :)

PostNapisane: 17 stycznia 2011, o 13:46 

NOWY(L) napisał(a):
http://pulskwidzyna.pl/index.php?art=94#article

Damian co Ty na to?

Wiesz bardzo rozbawił mnie ten artykuł... No niestety panowie, a raczej jeden Pan ze starego Zarządy lekko się rozpędził i poniosła go fantazja, a ich ignorancja nie zna granic...

Po pierwsze KAŻDE stowarzyszenie rejestrowane w KRS podlega pod wojewodę lub starostę. Obowiązku jego zgłoszenia w starostwie nie ma Zarząd, ponieważ robi to KRS z tzw. automatu... W przypadku Rodła jest to tak dawne stowarzyszenie, że najwidoczniej doszło do przeoczenia... W tym przypadku sprawę powinien wyjaśnić Zarząd stowarzyszenia we własnym interesie, wiedząc jak w Polsce działają sądy... Jeżeli stowarzyszenie nie jest zgłoszone w starostwie, nie może liczyć na żadne dotacje ze starostwa... Starostwo jest bezpośrednią jednostką nadzoru nad stowarzyszeniem... Ale cóż... Panowie z Zarządu wiedzą lepiej... :D :D :D

Wątek ze sponsorami bardzo mnie rozśmieszył... klub straci sponsorów po zmianie Zarządu??? hmmm to znaczy, że ma ich jeszcze??? jakoś tego nie widać... I nic im nie wiadomo o sponsorach którzy warunkują swoje wsparcie dla drużyny Rodła odejściem całego "towarzystwa wzajemnej adoracji" z klubu??? hmmm ciekawe jak by się wypowiedzieli na to byli już sponsorzy, dzisiaj wykładający swoje pieniądze w innych klubach piłkarskich... ach no tak przecież jest kryzys...

A najbardziej zabawny jest wątek o kibicach... Nic dodać nic ująć... Dla Zarządu kibice to szalikowcy próbujący wprowadzić dyktat... pięknie podano przykład z Łodzi... tylko dlaczego nie wskaże się dobrej współpracy i efektów dyktatu kibiców w innych klubach np. w Poznaniu??? Jak już wspominałem, ktoś tu chyba zapomniał po co i dla kogo istnieją kluby piłkarskie... Generalnie jedyne czego można zazdrościć Rodłu to tej ogromnej rzeszy niedocenianych a wiernych kibiców(pełen szacunek)...

Generalnie ja ze swojej strony gratuluję nowemu (staremu bo de facto formalnie nic się nie zmieniło) Zarządowi i życzę sukcesów... Jedno jest pewne, że teraz "parówek" na stadionie już nie zabraknie :D :D :D No i gratuluję wizji na reformę i rozwój klubu, a raczej jej brak...

A jak się tworzy klub w miłej atmosferze dla kibiców i sympatyków, z wizją i jasnym planem jego działania to nowy Zarząd pewnie zobaczy...

PostNapisane: 20 stycznia 2011, o 17:38 
http://www.pulskwidzyna.pl/index.php?art=107#article

PostNapisane: 21 stycznia 2011, o 12:02 

Uwielbiam takie kosmetyczne zmiany, które w gruncie rzeczy nie zmieniają nic 8)

PostNapisane: 21 stycznia 2011, o 12:27 

I panią sprzedającą kiełbaski w roli prezesa.

PostNapisane: 21 stycznia 2011, o 17:20 

zostaje mi tylko życzyć wszystkiego najlepszego nowemu Zarządowi... oby tylko nie zabrakło kiełbasek na stadionie :D :D :D

a wszystkim zainteresowanym rzetelnym, lokalnym dziennikarstwem, polecam artykuł z dzisiejszego wydania Kuriera Powiatu Kwidzyńskiego (dodatek do Dziennika Bałtyckiego) autorstwa Rafała Cybulskiego... zastanawiające jest tylko skąd osoba nie będąca obecna na Walnym Zgromadzeniu ma tak obszerne i "dokładne" informacje dotyczące jego przebiegu??? Czyżby z relacji etatowych "działaczy" spod znaku stowarzyszenia KOP Rodło??? Bardzo zadziwiający jest brak obiektywizmu, a już stwierdzenie że kibice i sympatycy nie mieli nic ciekawego i rzeczowego do powiedzenia członkom stowarzyszenia KOP Rodło to gruuuba przesada... bo odczucia moje jak i większości z obecnych na zebraniu były zgoła odmienne... Były rzeczowe pytania tylko odpowiedzi jakieś mętne i zupełnie nierzeczowe...

Mam tylko nadzieję, że obiecane przez redaktora na przyszły tydzień informacje dotyczące nowego klubu, nie będą wyssane z palca, a będą pochodziły ze źródeł ;)

PostNapisane: 22 stycznia 2011, o 06:58 

Relację ze spotkania pokazała kwidzyńska kablówka, więc może stąd miał te informacje autor artykułu.
Widac, że zarząd nie wiedział jak ubrac w słowa to co działo się przez te lata w klubie. Damiana zarzuty do zarządu było odbierane przez nich z dużą nerwowością.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1