Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy klub piłkarski w Kwidzynie
PostNapisane: 11 kwietnia 2011, o 10:47 

he??
od tego jest forum zeby RZETELNIE informowac o wszystkich sprawach - a nie tylko jak jest dobrze :)

PostNapisane: 11 kwietnia 2011, o 10:50 

fusek, to informuj rzetelnie zamiast rzucać:

Cytuj:
Jakby prezes najwiekszego klubu w powiecie zapomnial dodac to gwiazdeczki
...

PostNapisane: 11 kwietnia 2011, o 20:11 

fusek, jak już wspomniałem na stronie Klubu "piłka jest okrągła a bramki są dwie" ... ale miło, że uważasz Nas za największy klub w powiecie, choć my pokornie za takich się nie uważamy, jak na razie :D :D :D
co do gwiazdeczek w składzie to bardzo miło, że doceniasz Naszych zawodników... i jak by co mogę zdobyć dla Ciebie autografy ;) :grin:

P.S. fusek rzetelnie informuję, że żeńska drużyna rozpoczęła w ubiegłym tygodniu regularne treningi... obecnie mamy 18 zawodniczek i mam nadzieję, że zapał nie opadnie... planujemy sparing i na pewno rzetelnie poinformuję o czasie i miejscu na forum

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 05:52 

dl99 a może jakaś prezentacja zawodniczek :D :) ?
Zauważyłem, że niektórzy na forum zupełnie niepotrzebnie chcą stworzyć jakieś sztuczne animozje pomiędzy Rodłem a Zawiszą. To tak jakbyście dążyli do zrobienia z Kwidzyna drugiego Grudziądza,Łodzi czy Krakowa a to jest nam najmniej potrzebne. Piłka powinna łączyć a nie dzielić,bynajmniej w tym samym mieście i w tak małym jak nasze.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 07:44 
Przyjaciel forum

Cytuj:

Zauważyłem, że niektórzy na forum zupełnie niepotrzebnie chcą stworzyć jakieś sztuczne animozje pomiędzy Rodłem a Zawiszą.

To pewnie kibole dążą do tego żebyśmy mieli derby powiatu pod obstawą 1000 policjantów. :D

P.S. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, to nie była wycieczka do nikogo z Was.

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 07:56 

Darek2K napisał(a):
dl99 a może jakaś prezentacja zawodniczek :D :) ?
Zauważyłem, że niektórzy na forum zupełnie niepotrzebnie chcą stworzyć jakieś sztuczne animozje pomiędzy Rodłem a Zawiszą. To tak jakbyście dążyli do zrobienia z Kwidzyna drugiego Grudziądza,Łodzi czy Krakowa a to jest nam najmniej potrzebne. Piłka powinna łączyć a nie dzielić,bynajmniej w tym samym mieście i w tak małym jak nasze.

Prezentacja zawodniczek będzie jak najbardziej... i to już nie długo :grin: :D

Co do tworzenia sztucznych animozji to masz zupełną rację i ja też tego nie pojmuję... Nikt nikomu nie każe opowiadać się po jednej czy po drugiej stronie, bo przecież można być kibicem Rodła a sympatykiem np. Zawiszy i odwrotnie... konkurencja ma zbawienny wpływ na jakość oferowanej usługi a w tym przypadku rozrywki... ale widać, że to jest zbyt skomplikowane dla kilku osób i zamiast zająć się dopingiem wolą "mieszać" na forach i budować sztuczne, wyimaginowane konflikty...

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 09:08 

No to teraz wszyscy wiedzą o przegranym meczu. Fusek może zameldować wykonanie zadania :) ja proponuję po prostu ignorować zaczepki.

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 10:39 

jezeli moge cos dodac to nie powinno nikogo dziwic ze kibice Rodla czuja niechec do lokalnego rywala,tym bardziej w takim miescie jak Kwidzyn gdzie ludzi zaangazowanych kibicowsko jest naprawde niewielu....a powinno byc tak pieknie jak we francuskim miasteczku(takze 40tys.) ale za to z jakim klubem http://pl.wikipedia.org/wiki/AJ_Auxerre :grinka: :grinka: :grinka:

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 11:00 
Cytuj:
jezeli moge cos dodac to nie powinno nikogo dziwic ze kibice Rodla czuja niechec do lokalnego rywala
Mnie to dziwi. Chyba tego nigdy nie zrozumiem :roll:

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 11:54 

BROMBULA napisał(a):
jezeli moge cos dodac to nie powinno nikogo dziwic ze kibice Rodla czuja niechec do lokalnego rywala,tym bardziej w takim miescie jak Kwidzyn gdzie ludzi zaangazowanych kibicowsko jest naprawde niewielu

Generalnie mnie też to dziwi... przecież nikt nikogo nie zmusza do kibicowania jednej czy drugiej drużynie... chodzi o miłe spędzenie czasu... Jeżeli ktoś jest kibicem Rodła to niech mu kibicuje, a jeżeli będzie miał ochotę obejrzeć mecz Zawiszy to dlaczego nie... osobiście irytuje mnie sytuacja panująca w Rodle, ale jest to klub z Kwidzyna i życzę mu jak największych sukcesów... ale do tego potrzebny jest impuls do dokonania zmian, a w tym przypadku impulsem będzie drugi klub...

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 12:01 

Nikogo przeciwko Wam nie trzeba w Kwidzynie nastawiać - chciałeś dokonać zmian w Rodle - chwała Ci za to - nie poszło, szkoda -> zamiast poczekać na następną "okazję" , która pewnie prędzej czy później by się pojawiła -> wolałeś skoczyć na kolejny kwiatek (jak to mówią tonący brzytwy się chwyta) -> i zabrać ludziom mieszkającym w Czarnym ich klub do Kwidzyna ....

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 18:45 

Gdyby Rodło grało na najwyższym szczeblu rozgrywek w kraju, to miasto przestałoby klub traktować jak śmiecia i zamiast do basketu czy mmtsu pompować kase też w ten sport. Niestety jak jest każdy widzi. Była 3 liga, jest 5, komentarz jest zbędny patrząc na nazwy wioskowych zespołów w obecnej lidze. A teraz do meritum obecnej dyskusji - chcecie nam nakazać kogo mamy lubić a kogo nie? Jeśli będzie trend do tego, żeby kibice Rodła tępili Zawisze Czarne Dolne to wy, delikatnie rzecz ujmując, nie macie w tej kwestii nic do powiedzenia. A pacyfistyczne biadolenie zostawcie matkom z dziećmi, no chyba, że aż tak sie boicie.

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 19:34 

Nie kumam Twojego postu. Nikt nikomu niczego nie nakazuje.Czemu się tak spinasz?I po co ta cała nagonka?

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 20:38 

fusek napisał(a):
Nikogo przeciwko Wam nie trzeba w Kwidzynie nastawiać - chciałeś dokonać zmian w Rodle - chwała Ci za to - nie poszło, szkoda -> zamiast poczekać na następną "okazję" , która pewnie prędzej czy później by się pojawiła -> wolałeś skoczyć na kolejny kwiatek (jak to mówią tonący brzytwy się chwyta) -> i zabrać ludziom mieszkającym w Czarnym ich klub do Kwidzyna ....

jeżeli o czymś piszesz na forum to musisz mieć pewne i sprawdzone informacje a nie posługiwać się cytatami nie na miejscu... kulisy mojego zaangażowania w Zawiszę były zupełnie inne ale szczegółów tłumaczył Ci nie będę, przecież pewnie Ty wiesz swoje... z Rodłem rzeczywiście szkoda ale jak pewnie pamiętasz moim celem było i jest stworzenie fajnego klubu w Kwidzynie więc staram się tylko realizować mój cel...

I nie pisz o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia... nikt nikomu klubu z Czarnego nie zabiera... postaraj się i zdobądź pewne informacje lub chociaż poczytaj forum a wtedy dowiesz się, że boisko w Czarnem nie spełnia obecnie wymogów nawet dla A klasy i zostało dopuszczone warunkowo do obecnej rundy, więc w przypadku ewentualnego awansu nie ma nawet najmniejszej szansy aby tam grać... zgodnie z obetnicą zostanie w Czarnem zespół B klasy bo na taki poziom rozgrywek wyrazi zgodę OZPN w Malborku...

pytol napisał(a):
Gdyby Rodło grało na najwyższym szczeblu rozgrywek w kraju, to miasto przestałoby klub traktować jak śmiecia i zamiast do basketu czy mmtsu pompować kase też w ten sport. Niestety jak jest każdy widzi. Była 3 liga, jest 5, komentarz jest zbędny patrząc na nazwy wioskowych zespołów w obecnej lidze. A teraz do meritum obecnej dyskusji - chcecie nam nakazać kogo mamy lubić a kogo nie? Jeśli będzie trend do tego, żeby kibice Rodła tępili Zawisze Czarne Dolne to wy, delikatnie rzecz ujmując, nie macie w tej kwestii nic do powiedzenia. A pacyfistyczne biadolenie zostawcie matkom z dziećmi, no chyba, że aż tak sie boicie.

no widzisz była 3 liga, miasto pomagało a "działacze" i tak roz....li klub w drobny mak... więc zamiast oskarżać wszystkich dookoła jak jest źle trzeba było działać żeby to zmienić... jeżeli przeprowadzone zmiany nie dają efektu (a wiem że nie) to proszę Cię bardzo jeżeli jesteś tak wiernym kibicem zrób coś i zmień w Rodle... Nikt nikomu nie chce niczego nakazywać, kto ma kogo tępić lub wspierać... ale "żyj i pozwól żyć innym", tak więc jeżeli ktoś będzie chciał oglądać Zawiszę to i tak będzie ją oglądał czy ty tego chcesz czy nie... ale jak dla mnie kibice Rodła mają wystarczającą ilość "sparing partnerów" w ościennych miastach...

PostNapisane: 12 kwietnia 2011, o 23:27 

Cytuj:
To pewnie kibole dążą do tego żebyśmy mieli derby powiatu pod obstawą 1000 policjantów. :D

P.S. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, to nie była wycieczka do nikogo z Was.

To jest wypowiedź o wybitnie pejoratywnym zabarwieniu więc czy to wg. "wielce szanownego grona" nie należy uznać za nakłanianie do pewnych zachowań? Mogłbym retorycznie zapytać "tak was to boli że Rodło to klub kiboli?" ale to się chyba mija z celem bo rozmawiam z ignorantami. Szkoda tylko że przez takie podejście panuje przekonanie jakoby brać kibicowska na każdym meczu strzelała z kałachów do kobiet i dzieci bo przecież jesteśmy bandą psychopatów. Skoro tak lubicie piknikową atmosferę to się nie dziwie czemu orędujecie za tym nowym klubem w którym nie będzie opraw.

Cytuj:
Nikt nikomu nie chce niczego nakazywać, kto ma kogo tępić lub wspierać... ale "żyj i pozwól żyć innym"

Człowieku zacznij pisać bez wewnętrznych sprzeczności to pogadamy na poziomie. Celem rywalizacji nie jest "danie żyć innym" a kohabitacji wewnątrz jednego miasta jakoś nie widzę. Więc jeśli uznam, że nie chcę "dać żyć" oponentowi to nic ci do tego.

Cytuj:
ale jak dla mnie kibice Rodła mają wystarczającą ilość "sparing partnerów" w ościennych miastach...

Ilość naszych kos powinna być wzorcem wierności mimo przeciwności losu, a nie tematem dyskusji z ludźmi mającymi tyle współnego z ruchem kibicowskim ile ja mam z łyżwiarstwem figurowym, więc daj sobie na wstrzymanie z takimi tekstami. Pozdro dla kumatych.

Żeby nie było nieścisłości - nie ma we mnie niechęci co do nowego tworu piłkarskiego, ale mój oraz braci po szalu stosunek nie będzie na pewno powodowany poglądami ludzi którzy stwierdzeniem "piłka nożna powinna łączyć a nie dzielić" wykazują się iście życiowym podejściem do problematyki futbolu. Więc nie udzielajcie sie na tematy związane ze znienawidzoną przez was grupą "kiboli" będącą źródłem wszelkich nieszczęść.

Co do "pomocy" miasta - porównując przychody miasta i nakłady na klub, to u nas z tym nigdy nie było tak różowo jak Ci się wydaje. Też podczas naszej obecności w 3 lidze. Nam miasto nie dało ponad 1 mln złotych na wykup licencji jak to zrobiło względem innego klubu. Prawdziwe decyzje nie zapadają na plenarnych zebraniach tylko w kuluarach (żeby nie było niedomówień - nie prowadzę działalności lobbingowej, wszelkie moje kontakty z politykami mają charakter całkowicie nieformalny). Jednak nastawienie władz samorządowych do gospodarki zaczyna przypominać mentalność z okresu wieków średnich, co widać nie tylko w olewaniu spraw klubu piłkarskiego, ale też w skutkach walki z bezrobociem. Koniec offtopicu ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1