Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 22:07 

BombeL1916 napisał(a):
... Dziękuję za uwagę...

Bombel Szacunek za te słowa!

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 06:24 

BombeL1916 napisał(a):
bo mamy ten zapierdziały MMTS I Basket, które są oczkami w głowie władz, tam się pompuje kasę i tym się próbuje wypromować miasto.

A skąd masz takie info? Basketu już nie ma. MMTS też z finansami cieniutko stoi, a o klub walczą kibice, a nie władze. Kibice wywarli presję na władzach, aby wspomóc klub chociaż w tym roku, aby nie zmarnowac sukcesów jakich osiągnęli w ciągu 2 lat. I jak sponsor się nie znajdzie do końca sezonu też może zniknąc ze sportowej mapy Kwidzyna.
A Rodle jak dobrze pamiętam, władze miasta też pomogły finansowo, ale nie pomogły sportowo - bo zarząd klubu nie wiedział do końca co z tą kasą zrobic.

Co do postów wcześniej napisanych:
na mecz Rodła z Legią nie wiem czy by przyszło kilka tysięcy ludzi - bo kto chciałby blamaż naszych piłkarzy oglądac, ja bym chyba spalił się ze wstydu.

Kibice będą na meczach jak będą sukcesy klubu. Tak jest w przypadku jak narazie MMTS-u, więcej kibiców nie wejdzie na halę na Mickiewicza (tylko ok. 600).
Myślę, że przy dalszych sukcesach liczba osób będzie się zwiększała, czemu ma służyc właśnie budowana nowa hala na stadionie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 06:57 
Przyjaciel forum

chester napisał(a):
Kibice będą na meczach jak będą sukcesy klubu

I tak to właśnie wygląda. W minioną sobotę był mecz Rodła na stadionie. Na trybunach było kilka, no może kilkanaście osób :roll:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 10:03 

BombeL1916 napisał(a):
Spróbujcie mieć ludzie pasję, którą przedkładacie ponad wszystko

Widać, że masz pasje i szacunek dla Ciebie za to...

drosik napisał(a):
W minioną sobotę był mecz Rodła na stadionie. Na trybunach było kilka, no może kilkanaście osób

Niedziwię się, bo skoro klub ma kibiców w d....e, to i kibice mają prawo mieć klub w tym samym miejscu...

Jeszcze jedno pytanie do Bombla... A jaką ty widzisz możliwość na uzdrowienie sytuacji???

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 11:51 

Nie widzę innej możliwości niż klub zbudować od podstaw, z trzeźwo myślącym zarządem, który szanuje swoich kibiców i chce coś osiągnąć. Rozwiązanie klubu było by przykrą sprawą bo choć jest to KOP to przejął tradycję KKS-u, który jest dla nas jedynym prawdziwym Rodłem, ale być może to jedyne wyjście z tej sytuacji.

Ale nie ja tu jestem od uzdrawiania sytuacji finansowej i piłkarskiej naszego klubu.

Chester, może i teraz jest tak, że miasto w końcu nie dało pieniążków na MMTS i w końcu widać co się dzieje jak miasto i najwierniejsi "kibicie" w postaci władz miasta nie wykładają kasiorki. Nie wmówisz mi że było inaczej bo nawet pan Śnieg, który w pewnym momencie zainteresował się Rodłem i sponsorował nawet nam kibicom wyjazd do Tczewa, powiedział, że póki co cała kasa z miasta leci w sekcje koszykarską i szczypiornistów. Było to parę lat ltemu, przed wyborami samorządowymi dlatego nikt z nas nie dziwił się dlaczego mieliśmy sponsorowany wyjazd. I nie odbierajcie mnie jako człowieka popierającego pana Śniega. Po prostu dał nam jasno do zrozumienia, że w mieście ma się Rodło gdzieś.

Cytuj:
Co do postów wcześniej napisanych:
na mecz Rodła z Legią nie wiem czy by przyszło kilka tysięcy ludzi - bo kto chciałby blamaż naszych piłkarzy oglądac, ja bym chyba spalił się ze wstydu.

A ja jestem prawie w 100% przekonany, że stadion wypełniłby się do ostatniego miejsca, bo oprócz nas kwidzyniaków zjechaliby fani Legii z całej polski, którzy zdają sobie sprawę, że w naszym mieście są Legioniści. Na prawdę żałuje, że w styczniu zarząd Basketu przestraszył się niewiadomo czego i na wniosek policji postanowił rozegrać mecz z koszykarską Legią przy pustych trybunach, na których zapowiadało się świetne widowisko i może wtedy mieszkańcy naszego miasta zobaczyliby jaki potencjał drzemie w kibicach piłkarskich i co oni potrafią zrobić dla klubu, że to też ludzie tylko z pasją. Nie twierdze, że Wy wszyscy nie macie pasji w życiu, tylko załóżmy że fanatyzm piłkarski to nie to samo co gra w szachy, czy malarstwo, fotografia, bądź też cokolwiek innego nie wymagającego pracy w grupie nierzadko prawie braterskich kontaktów.

Drosik o powodzie naszej nieobecności na meczach napisałem wcześniej, nas się tam nie chciało więc my się tam pchać nie będziemy póki coś się nie zmieni zapewne, chociaż nie mi o tym decydować bo nie mam takiego prawa, żeby wypowiadać się za wszystkich, z którymi stałem i dopingowałem w ostatnich latach. Nie raz już było tak, że byliśmy jedynymi kibicami na stadionie, albo poza nami było może 20 osób a my dopingowaliśmy i bawiliśmy się po to żeby Rodło osiągnęło sukces.

dl99 a propos strony internetowej Rodła, była jedna prowadzona przez Fuska, ale jako że on mieszka w Malborku to nie miał jak dodawać świeżych informacji,a z tego co mi się kiedyś obiło o uszy to i klub nie chciał współpracować i podawać jakiś newsów co się z Rodłem dzieje. A w naszych szeregach brakuje informatyka, który mógłby się tym zająć.

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 14:09 

BombeL1916 napisał(a):
Nie twierdze, że Wy wszyscy nie macie pasji w życiu, tylko załóżmy że fanatyzm piłkarski to nie to samo co gra w szachy, czy malarstwo, fotografia, bądź też cokolwiek innego nie wymagającego pracy w grupie nierzadko prawie braterskich kontaktów.
:roll: ale sie mlodzieniec zirytowal :grinka: PASJA=czasami wydawalo mi sie ze to przeklenstwo,dla spoleczenstwa kibic pilkarski to przeciez bandyta,kazdy kto jest zarazony ta pasja wie jak wygladaja stosunki z policja,tragedia....i tak odbiera to wiekszosc kwidzyniakow,w naszym miescie kibice to bardzo zamkniety swiatek ze wzgledu na to ze nigdy nie bylko wielkiej pilki nawet w okolicy a najblizsze cos znaczace kluby sa w 3miescie,Bydgoszczy tylko ze mentalnie odbiegaja od mentalnosci wiekszosci kwidzyniakow,kibice Rodla zrobili naprawde duzo,bo wspierali klub zawsze,po prostu byli i to juz bardzo duzo.......a kibice czekajacy na sukcesy-DOBRE- :grinka: jakimi sukcesami moze sie pochwalic Rodlo od 1946 r... :grinka: za te sukcesy kibice Rodla zrobili zrzutke w tym roku i kupili sprzet sportowy!!!!dla druzyny-PARANOJA-przeciez to chuligani i przestepcy i spiewaja na meczach obrazliwe hasla :grinka: spoleczenstwo Kwidzyna ze swoja wiedza na tematy sportowe <z gazet i tv>znajduje sie tam gdzie Rodlo........kazdy ma marzenia,jednym z moich jest ze kiedys Rodlo wkoncu zaistnieje na pilkarskiej mapie PL....a wracajac do-pasjii-to zyjecie po to zeby jesc,czy jecie po to zeby zyc :idea: LEGIA MISTRZ :-) :smile: :grin: :-D

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 15:26 
chester napisał(a):
mecz Rodła z Legią nie wiem czy by przyszło kilka tysięcy ludzi - bo kto chciałby blamaż naszych piłkarzy oglądac, ja bym chyba spalił się ze wstydu.

Kibic by sie spalił ze wstydu,fanatyk zdzierałby gardło dopingując do konca meczu.
drosik napisał(a):
W minioną sobotę był mecz Rodła na stadionie. Na trybunach było kilka, no może kilkanaście osób

Życie.Jak na wszelkie sposoby utrudnia się Tobie życie,traktuje jak intruza to tak to wygląda.Są pewne granice.

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 15:37 

POMPEY04 ja się nie zirytowałem, odpowiadam tylko rzetelnie i rzeczowo na pytania i zarzuty.

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 15:42 

spoko,wiem....sam mam ten bol jak probuje wytlumaczyc komus niewtajemniczonemu ;) :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 17:39 

BombeL1916 napisał(a):
Nie widzę innej możliwości niż klub zbudować od podstaw, z trzeźwo myślącym zarządem, który szanuje swoich kibiców i chce coś osiągnąć. Rozwiązanie klubu było by przykrą sprawą bo choć jest to KOP to przejął tradycję KKS-u, który jest dla nas jedynym prawdziwym Rodłem, ale być może to jedyne wyjście z tej sytuacji.

Ale chyba rozwiazanie klubu to nie jest taka łatwa sprawa jak Nam się wydaje, bo do tego potrzebna jest chyba dobra wola zarządu prawda??? Chyba że Macie jakis ciekawy sposób na tą rewolucję w klubie?? Kiedyś słyszałem, że gdzieś zarząd klubu ustąpił pod naciskiem kibiców... :twisted: :twisted: :twisted:

Samym gadaniem nic się niestety nie zmieni, bo do tego są potrzebne działania...i to drastyczne...

Reasumując... Do sukcesów są potrzebne pieniądze...ja ich nie mam, więc trzeba je zdobyć od sponsorów, ale do tego jest potrzebna uporządkowana sytuacja w klubie... Widzę, że Wy macie pasję, a Ja chęć działania... może coś z tego wyjdzie... tylko jak przycisnąć zarząd do wysiadki???

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2010, o 18:45 

dl99 napisał(a):
jak przycisnąć zarząd do wysiadki
no jak to jak???wystarczy wziasc patyki bejsbolowe i porzadnie im wpie.......lic i po klopocie :twisted: a przy okazji jakie wyrzycie i satysfakcja :grinka: :grinka: :grinka: a tak powaznie to nawet nie wiem jaki ma Rodlo status prawny,ale trzeba to sprawdzic ,wiem ze w wielu klubach w PL w zarzadach zasiadaja kibice czyli w jakis sposob sie dostali do korytka tylko ze z niego nie wyzeraja a nawet wiecej pilnuja zeby nic nie zniknelo..........trzeba to sprawdzic

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2010, o 15:49 

POMPEY04 napisał(a):
trzeba to sprawdzic

a możesz to ustalic??? bo to zmiana zarządu lub nawiązanie dialogu z nim może być bardzo pozytywne dla Rodła...

P.S. opcja z bejsbolami podoba mi się :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2010, o 19:31 

a ciekawe jak by zareagowalo Rodlo gdyby powstala konkurencja dla Nich w Kwidzynie... myslicie że poszliby na dialog???
Jeśli nie to zawsze można zorganizować liczna grupę kibiców i zarządać rozwiązania klubu i utworzenia nowych struktur na nowych zasadach...

no a z kim tak w ogóle rozmawiać w Rodle???

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2010, o 19:28 

Witam :)
Wracając troszkę do tematu strony Rodła oto co dziś znalazłem:
http://kksrodlo.futbolowo.pl/kksrodlo/m ... nosci.html
Biorąc pod uwagę, że strona Fuska chyba została zlikwidowana (pewny nie jestem) to ta strona jest niezłym zaczątkiem nowej. Na pewno trzeba ją dopracować głównie pod względem merytorycznym, czyli wrzucić składy, tabele, jakieś newsy itd. i na pewno coś fajnego by z tego mogłoby wyjść... :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2010, o 20:58 

zawsze coś na początek....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1