|
Zupełnie przypadkowo dziś odkryłem dla siebie nieznaną dyscyplinę nowych sportów. W „Lotosie” na Kopernika trafiłem na miejskie rozgrywki ligi darta.
Przy okazji dowiedziałem się, że odbywają się tu także: INDYWIDUALNE I DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA W DARTA, oraz INDYWIDUALNE I DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA W DARTA.
Przepytywani przeze mnie uczestnicy dzisiejszych rozgrywek ligowych nie chcieli potwierdzać moich przypuszczeń, że nauczyli się tej gry w okolicach Londynu, choć takie miałem pierwotne wrażenie. I mam je nadal.
Przypomniałem sobie, że 25 lat temu główną atrakcją tego lokalu były spontaniczne i odlotowe wykłady podwójnego mgr dwóch fakultetów nieodżałowanego fantasty Olka Kuriaty.
Jeśli w przyszłości będzie organizowany w którymś z kwidzyńskich lokali turniej inteligentnych i odlotowych prelekcji na dowolny temat, to obowiązkowo musi mu patronować tylko mgr mgr Olek.
Dziś, poza nieco ekscentrycznie-sympatycznym drużynowym duetem „Flipa i Flapa” panuje tu przewidywalny spokój, ład i porządek pod życzliwym okiem gospodarza lokalu, od którego zaczynając prezentuję poniżej fotki z dzisiejszych rozgrywek darta.
Będę niezmiernie wdzięczny wszystkim osobom, które nie powiadomią mojego lekarza rodzinnego o moich wizytach w takich miejscach. Dziękuję.
| Załączniki: |

Gospodarz-lokalu.jpg [ 184.82 KiB | Przeglądane 3560 razy ]
|

0-053.jpg [ 178.56 KiB | Przeglądane 3560 razy ]
|

0-048.jpg [ 178.72 KiB | Przeglądane 3560 razy ]
|

0-047.jpg [ 162.34 KiB | Przeglądane 3560 razy ]
|

0-064.jpg [ 173.81 KiB | Przeglądane 3560 razy ]
|

0-060.jpg [ 181.41 KiB | Przeglądane 3560 razy ]
|
Komentarz: Ten gościu, chcący zachować anonimowość rozszyfrował mnie, mówiąc, że pewnie pstrykam dla kwidzyńskiego forum.

0-068.jpg [ 202.95 KiB | Przeglądane 3560 razy ]
|

0-063.jpg [ 144.63 KiB | Przeglądane 3560 razy ]
|
|