Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gimnazjum nr.2 Armii Krajowej
PostNapisane: 7 kwietnia 2014, o 18:39 

Uważam, że to bzdura, iż nie stosuje się swoich umiejętności do swoich dzieci. A niby co się stosuje? Mnie tata uczył pisać, czytać i cyferek zanim poszłam do szkoły.

Nauczyłam się od rodziców bardzo wiele.

Różnica taka, że rodzice nie mają uprawnienia do wystawiania świadectw i chyba o te uprawnienia najbardziej chodzi. Gdyby mama po pedagogice założyła prywatną szkołę to mogłaby uczyć swoje dziecko i wystawiać mu świadectwo.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, o 05:13 
Lilith napisał(a):
jankowskimich, nie uczy się w domu swoich własnych dzieci innymi metodami niż te w szkole.
Terapeuci nie stosują terapii na swoich dzieciach...(mówimy o mądrych, światłych nauczycielach itd.) z prostej przyczyny, by nie robić zamętu w młodej głowie.
Czegoś znowu nie zrozumiałeś ? Mam wrażenie, że jakoś ciężko Ci się ustosunkować konstruktywnie do którejkolwiek z moich wypowiedzi.

zwróć uwagę na to co zacytowałem, przeczytaj sobie na głos, wtedy ogarniesz o co mi chodziło, jeśli nie to napiszę jeszcze raz ;)
jankowskimich napisał(a):
Lilith napisał(a):
nauczycielom, (...) przyświeca raczej pogląd, że swych umiejętności nie używa sie odnośnie np. dzieci.

WTF??? :shock:

A moim zdaniem właśnie to powinno im przyświecać: Nauczyciele powinni używać swych umiejętności do pracy z dziećmi, czy to swoimi, czy pozostałymi.

A wracając do tego co napisał pszczelarz: jak dwójka znanych mu dzieci męczyła się tylko z jedną nauczycielką, na resztę nie narzekała to chyba musiało być z nią coś nie ten-teges ;)
i moich postów nie odbieraj tak personalnie - nie wyróżniam Cię w żaden sposób z tego tłumu forumowiczów ;)

PostNapisane: 9 kwietnia 2014, o 14:39 

jankowskimich, skoro nie wyczytałeś w tym, że chodziło mi o dzieci własne, to trudno. Wybacz mój brak precyzji :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1