NOWY(L) napisał(a):
Netia korzysta z sieci Tp .Dlatego potrzebujesz telefon.Natomiast z tym zawieszeniem abonamentu w tepsie to chyba nie jest taka prosta sprawa.Pewnie mają jakieś okresy karencji itp itd.(...)
Niedawno TP połączyła się lub połączy z Orange i prawdopodobnie ze zmiana usługodawcy istnieje możliwość zmiany operatora, tak przynajmniej niedawno sugerowała mi telefonicznie jakaś konsultanta Netii, musiałabyś się dokładniej dowiedzieć u Netii.
Niedawno TP połączyła się (lub zamierza połączyć) z Orange i prawdopodobnie z tą zmianą usługodawcy istnieje możliwość przedterminowej zmiany operatora, tak przynajmniej niedawno sugerowała mi telefonicznie jakaś konsultanta Netii, musiałabyś się dokładniej dowiedzieć u Netii. Dotychczasowy numer telefonu z TP pewnie mogłabyś zachować ten sam.
Odnośnie dostępności usługi Neostrady to pomogą ci w salonie Orange w Koperniku ew. dadzą namiar na konsultantów TP działających na terenie Kwidzyna. Bardzo możliwe ze same załatwienie formalności załatwisz przez telefon albo przez internet. W tej gestii TP jest bardzo elastyczne i przyjazne dla klienta, gorzej gdy będziesz chciała rozwiązać z nimi umowę, wtedy pojawiają się schody

. Jeżeli będziesz miała dostęp do sieci telefonicznej TP to jak to wcześniej sugerował
NOWY(L), warto sprawdzić ofertę Netii bo jak znam życie będą konkurencyjni cenowo od TP pomimo że dzierżawią od nich łącza. Ja osobiście mam net z MM i od nowości nie miałem z nimi problemów. Wcześniej miałem neostrade z TP ale czasami był problem z łączeniem a i cenowo wychodziło drożej niż z kablówki.