Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie?Jak?
PostNapisane: 7 września 2013, o 20:42 

Gdzie?Jak?

Dobre pytanie jezeli ktos interesuje sie Pilka Nozna to zapewne pamieta zespol LZS PASTWA.
Co tam Sokol Mareza,co tam Wisla Korzeniewo...kiedys ogladali mecze Pastwy i podziwiali...
Mielismy potencjal,mielismy zawodnikow,mielismy klimat pilkarski...w kazda Niedziele (kiedy byl mecz) cala wioska byla na boisku naprawde mnostwo ludzi...
Nadal mamy to wszystko,nadal mamy glod pilki w Pastwie...Pytanie jest jedno...Gdzie? ...Jak? ... zalatwic pieniadze aby reaktywowac zespol? Mamy fajnych chlopakow z okolicznych wsi Janowo,Szalwinek,Jarzebina,Gurcz. Mamy chlopakow z doswiadczeniem w dawnej lidze okregowej(obecna 5 liga)
Zyjemy pilka,cala wioska,cale okoliczne wioski...chcemy reaktywowac Nasza Druzyne...Nie mamy pieniedzy....
Czy znajdzie sie ktos kto nam pomoze?Moze jakis sponsor(mozemy miec nazwe sponsora w nazwie),moze ktos podpowie jak zalatwic cos ?Na UG nie ma co liczyc :(

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Gdzie?Jak?
PostNapisane: 7 września 2013, o 21:37 

Szukajcie sponsora wewnętrznego. Jakiś CESMEX czy Prywatnego Gospodarza ..... może wejdą w ten Sport.

PostNapisane: 7 września 2013, o 21:53 

Probowalismy i szukalismy roznych opcji ale bezskutecznie.A przeciez tak niewiele nam trzeba 6 tys zl.Jak przeliczylismy ok 2 tys moglibysmy zebrac z tzw zrzutki ale pozostaje ok 4 tys....

PostNapisane: 7 września 2013, o 22:26 
Przyjaciel forum

Na co te 6 tys PLN? Na potencjał, zawodników, klimat czy mecz w każdą niedzielę? Bo wg mnie od tylka strony zaczynacie. Pokażcie najpierw grę, jakiś zapał itp. Jeśli ludzie to zobaczą to pieniądze się znajdą. Ale jeśli najpierw ktoś wyciąga ręce po fundusze-"bo kiedyś ktoś coś i było fajnie" to moim zdaniem nie będzie nic z tego. Skoro żyjecie piłką i chcecie reaktywować drużynę to zróbcie to. Jakie pieniądze są do tego potrzebne? boisko zarosło chwastami czy ktoś ukradł bramki? Czy to po prostu miłość za pieniądze-bez nich nikt piłki nie kopnie?

Tytuł: Re: Odp: Gdzie?Jak?
PostNapisane: 7 września 2013, o 22:34 
Ale Sławek to nie jest tak .
Gra wymaga kasy .Za członkostwo w lidze ,sprzęt , wyjazdy na mecze ,to wszystko kosztuje .Nawet na tak niskim szczeblu rozgrywek .Nikt za darmo nie da .
A nie oszukujmy się ,gra na takim poziomie to bardziej hobby i nie każdego z zawodników stać na jakieś składki .

Oczywiście może być tak jak piszesz ,ale ją osobiście wstrzymalbym się od takich ocen .
Chłopaki szukają rady i pomocy w znalezieniu sponsora . Ja im kibicuje .

PostNapisane: 7 września 2013, o 22:45 
Przyjaciel forum

Więc po co gra na jakimkolwiek poziomie? Tak samo przyjemna może być gra dla samej rozwywki. Powietrze w piłce jest darmowe(póki co). Po co komukolwiek 5 liga przecież to jest czysta amatorka-hobby jak sam piszesz. Skoro to hobby to po co jakieś ligi? Niech grają między sobą co niedzielę a gwarantuje takie same emocje... No ale przecież-jest hobby to szukajmy sponsora-mieć 6 tys, a nie mieć 6 tys to jakby nie patrzeć 6 tys różnicy. A jak ma się 6 tys to hobby jest już o 6 tys bardziej "cokolwiek".

Tytuł: Re: Odp: Gdzie?Jak?
PostNapisane: 7 września 2013, o 22:55 
Czytasz sam siebie ?
Skoro chcą się sprawdzić z innymi drużynami to dobrze .Na tym polega rywalizacja .
A że potrzeba do tego pieniędzy ,to inna sprawa .
Wyszedles z założenia ,że chlopacy szukają jelenia który im da 6 tysi ,a tak nie jest .
Teraz są takie czasy,że sport jest zależny od pieniędzy .Nawet na poziomie a-klasy .

PostNapisane: 7 września 2013, o 23:07 
Przyjaciel forum

Oczywiście że jelenia nie szukają, może masz wolne 6 tysi bo chłopaki "chcą się sprawdzić"? Od paru już postów próbuje się dowiedzieć na co może być potrzebne w "którejś tam grupie/lidze" 6 tys PLN. Bo jak na razie to wszystko wygląda mi na próbę zrobienia interesu na sporcie i zapale młodych ludzi.

PostNapisane: 8 września 2013, o 04:39 

ELECTRO_NICK

Widze ze nie masz pojecia o pilce.

Zgloszenie druzyny do ligi-placi sie
badania lekarskie(co pol roku)-placi sie
sedziowie- placi sie
dochodza do tego wyjazdy,stroje,buty?
Po to sa potrzebne pieniadze.

-- 8 września 2013, o 05:49 --

Bo jak na razie to wszystko wygląda mi na próbę zrobienia interesu na sporcie i zapale młodych ludzi.

Po co wypisujesz takie brednie jak powyzej?
Nie majac zielonego pojecia?
W takim razie zglos nam druzyne do rozgrywek b-klasy bez pieniedzy.Prosze bardzo....

PostNapisane: 8 września 2013, o 08:27 

wolski.30 napisał(a):
Po co wypisujesz takie brednie jak powyzej?
Nie majac zielonego pojecia?

Nie przejmuj się, ostatnio panuje tutaj taka moda :)

PostNapisane: 8 września 2013, o 09:37 
Przyjaciel forum

Ok, w końcu moja ciekawość została zaspokojona-wiem już na co kasa jest potrzebna.
To teraz proponuje spacer po miejskich biznesach z pytaniem o sponsoring.

PostNapisane: 8 września 2013, o 18:04 

Widzę, że tu ostatnio tak super jest na forum, że aż się chce czytać.
Od razu strzał w grubej rury "kasę chcą wyłudzić, a nie tam w piłkę grać". Ja trzymam za Was kciuki, może warto porozmawiać z p. Śniegiem? (w końcu jest z Pastwy, może uda mu się wygospodarować grosz), udajcie się też do wójta gminy- może coś tam mają wydzielone na lokalne aktywności. Powodzenia i do dzieła! :) Ważne, że są ludzie, którym wciąż się chce. :)

PostNapisane: 9 września 2013, o 08:31 
nie wyłudzić... ale spójrz na to inaczej... moje hobby to motocykle i sam zbieram na to pieniądze... kiedyś grałem w kilku zespołach i sam musiałem sobie kupić bas i wzmacniacz, kable, stroik i wiele innych pierdół... teraz stwierdziłem że przywrócę do życia 23 letniego kabrioleta i nie szukam sponsora aby opłacił mi lakiernika i rzeczoznawcę potrzebnego do rejestracji na zabytek.... sam ciułam. Dlatego rozumiem o co chodziło electro_nick'owi... żeby mieć hobby trzeba mieć na to czas i pieniądze - proste. Czasy lewicy na szczęście bezpowrotnie minęły - nie ma nic za darmo ;)

PostNapisane: 9 września 2013, o 09:41 
Przyjaciel forum

jankowskimich, tak jak mówisz, hobby to hobby. Biorąc dodatkowo pod wzgląd, że drużyna piłkarska to 11 zawodników + jakaś rezerwa + trener to razem będzie pewnie około 20 osób czyli na jedną osobę wypada jakieś 300 zł na rok. W sumie dość tanie to hobby i można to ograć we własnym zakresie. Trzeba tylko chcieć.

PostNapisane: 9 września 2013, o 12:35 

A może drużyna pomyślała by gdzie by tu można było by zarobić jakieś pieniądze ?

Ja kiedy byłem małym chłopakiem i grałem w drużynie podwórkowej (Lata 70 zeszłego wieku :D ) to (jak wszyscy z mojej drużyny) zbierałem złom i butelki, żeby sobie kupić trampki i koszulkę, a także musiałem się dorzucić z kieszonkowego do kupna piłki żebyśmy mieli czym grac i trenować.
Zarabialiśmy też w ten sam sposób na napoje w czasie meczów i inne potrzebne rzeczy.

Na wsi w obecnym czasie wiele jest do zdobienia i można na tym nieźle zarobić?
Tylko trzeba chcieć.
I już będą fundusze.

A potem jak już będą osiągnięcia i sukcesy można pomyśleć o sponsorach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1