Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 285 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kwidzyński Park Przemysłowo-Technologiczny
PostNapisane: 1 stycznia 2013, o 01:08 

Boże... Zetka chyba ma rację. Przykładem jest wątek "śmieciowy", którym wszyscy byli tak zainteresowani - a jak wstępne decyzje zapadły, to dyskusja zupełnie się wyczerpała. Czyżby zielony kolor obligował do właściwych zachowań?

PostNapisane: 1 stycznia 2013, o 21:09 
Cytuj:
Czyżby zielony kolor obligował do właściwych zachowań?

Proszę rozwiń tą myśl.

PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 08:20 
Zetka napisał(a):
To forumowe stanie w bramce tych (zielone litery) którzy tu rządzą, to też jest żałosny pokaz kwidzyńskiej rzeczywistości. Gdyby czytelnicy ich tak zaangażowanych wypowiedzi poznali ich związki rodzinne i służbowe z osobami których tak często tu bronią przez oficjalnie obowiązujące ich racje lokalnej władzy to …...... to i tak będą się im podlizywać, bo wiedzą z której strony kromka jest posmarowana konfiturami i skąd biorą pensję.
No Zetka brawo! Ledwo jesteś dwa tygodnie na forum, drugi napisany post i już takie rozeznanie... wróżka jesteś albo co... :D

PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 10:16 

generalnie fotki wykonano z placu budowy. A on jest zamkniety dla "cywili", chyba łatwo przeczytać tablice na bramie, co?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 13:13 

canario napisał(a):
Cytuj:
Czyżby zielony kolor obligował do właściwych zachowań?

Proszę rozwiń tą myśl.

Przecież aż się prosi spuentować działania samorządu kwidzyńskiego, które wprowadzą jeszcze większe zamieszanie w sprawie śmieciowej. Postąpiono zupełnie bez wyobraźni, ale to raczej temat do innego wątku (a tam cisza panuje od dawna) - czyżby nie było to już tak frapujące?

PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 14:09 
Ok. Faktycznie sprawa przycichła. Może czas napisać o tym artykuł?

PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 17:25 
Zbanowany

KPPT-e itd. itd. Jako osoba pracująca, która żadnej pracy się nie boi, to nie mam możliwości natychmiastowego odpowiadania na tym portalu. Za dnia to ja robię to, za co mi płacą (chwała Bogu, że nieźle), a poza tym, to nie jestem pewna, czy każdorazowo mam ochotę na internetowe przekomarzania z nieznajomymi anonimami, czyli „nie zawsze chcem, a na pewno już nie muszem”.
Panu MaćkowiZ na pytanie „wróżka jesteś albo co...” odpowiem tylko, że jestem to drugie, czyli „albo co”. Tych ostatnich „naście” lat spędzonych w Kwuidzynie pozwoliło mi już poznać, a nawet zderzyć się z najważniejszymi miejscowymi układami i układzikami, które uprzejmie mówiąc szastają niezbyt odpowiedzialnie kasą, co by tu nie mówić ale nie swoją własną „ino” naszą. (Nie będę się tu popisywała np. wiedzą ze swojej dziedziny, tak skandalicznie zaniedbanej w naszym miasteczku.) A Park w Gorkach jest takim przykladowym dowodem nonszalancji Panow tak ofiarnie rządzących grzecznymi tubylcami i ich kasą ku swej chwale i dla niezłych apanaży własnych.
Ciągle zaczytuję się w archiwalnych zapiskach tego portalu, i choć jeszcze nie wszystko rozumiem, to sporo już ogarniam. Ten zwarty „zielony” front obrony przed krytycznymi uwagami, ujawniający się przy rożnych okazjach jest nie do ukrycia. Jeśli coś z tego Panowie mają konkretnie (mam na myśli pensje, zależności służbowe, koneksje rodzinne i inne nadzieje), to jest to normalne i wcale się temu nie dziwię. Jako osoba, która przeżyła koniec świata w naszym kraju, (a którego prawie nikt nie zauważył) jestem przygotowana na wszystko. Nawet na zasiłek emerytalny, którego z utęsknieniem wypatruję. I wówczas być może więcej uwagi poświęcę istotnym sprawom mieszkańcow, choć jak ostatnio bywa, jakoś niewiele one interesują ich samych.
Nie chcę już więcej straszyć przed północą, bo istotnie wyjdę na jakąś przerażającą wiedźmę. Tak na marginesie, to nie jest sympatyczny zwyczaj witania tu nieznajomych spoza „klubu” epitetami, co wlaśnie mnie „obłudnie” spotkało na wstępie całkiem niezasłużenie. Nie szukam tu żadnej zwady. Osobiście to mnie to za przeproszeniem „fruwa”, jednak takie nastawienie może zmienić ten portal w swoiste kumpelskie „getto” bez szerszego odzewu społecznego. Nawet nie śmiem przypuszczać, że ktoś tu do tego zmierza.
Dobrego nigdy za wiele, więc życzę nieustającej pomyślności dla calego forum i wszystkich bez wyjątku, aż do następnego końca świata oraz parę dni dłużej (na spakowanie się.)

PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 18:22 
Nowy rok, nowe trolle... Albo stare tylko w innej skórze.

PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 21:24 
Przyjaciel forum

Zetka (o) Można mieć podejrzenia i wątpliwości, ale jak się coś już napisze to bierze się za swoje słowa odpowiedzialność. Na tym forum nie jest łatwo, same podejrzenia to za mało i często dostaje się w cztery litery za ferowanie wyroków bez dowodów. Pisz co wiesz na pewno, to czego się domyślasz pozostaw sobie, albo przekazuj w formie bardziej skrytej. Tu jak w szachach trzeba mieć w zanadrzu taktyczne posunięcia na parę ruchów, nikt Ci nie odpuści. Sam mam krytyczny stosunek do tej "inwestycji" jako takiej, animatorów tego przedsięwzięcia oceniam po swojemu - zakładam że nie wiedzą co czynią bo przyzwyczaili się do radosnego wydawania pieniędzy podatników i banków. Rezultat jest do przewidzenia, coś powstanie, ktoś będzie miał pracę a na coś później zabraknie. Optymizm jednego z forumowiczów którego nick litościwie przemilczę idzie dalej. Twierdzi on że nawet jak z tego biznesu wyjdzie jedna wielka lipa to się to sprzeda za małą część wydanych pieniędzy i będzie się biznes kręcił. Zależy komu będzie się kręcił z pewnością nie okradzionemu społeczeństwu bo ono solidarnie w jakiejś ukrytej formie będzie spłacało długi.

PostNapisane: 3 stycznia 2013, o 09:36 
Przyjaciel forum

Ktoś kto się z nami pożegnałwraca na forum, tylko po to by kontynuować swoją "krucjatę" :roll:

Konta Zetka oraz Tur.. zostało zbanowane.

PostNapisane: 4 stycznia 2013, o 12:43 

czyli, że Zetka i Tur to "dawniej Budslavsky"? :lol:

PostNapisane: 4 stycznia 2013, o 20:41 

O ja je....bie ..... :shock:

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 8 stycznia 2013, o 14:18 

8.01.13r.

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 165.98 KiB | Przeglądane 6376 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 225.95 KiB | Przeglądane 6376 razy ]
3.jpg
3.jpg [ 236.59 KiB | Przeglądane 6376 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 210.38 KiB | Przeglądane 6376 razy ]
5.jpg
5.jpg [ 291.74 KiB | Przeglądane 6376 razy ]
6.jpg
6.jpg [ 276.06 KiB | Przeglądane 6376 razy ]
7.jpg
7.jpg [ 247.76 KiB | Przeglądane 6376 razy ]
8.jpg
8.jpg [ 273.71 KiB | Przeglądane 6376 razy ]
9.jpg
9.jpg [ 218.84 KiB | Przeglądane 6376 razy ]

PostNapisane: 8 stycznia 2013, o 14:39 

Czyli co? Główny wykonawca zbankrutował, a pracę idą nadal? :D

PostNapisane: 8 stycznia 2013, o 14:48 
Przyjaciel forum

Oczywiście, cieć pilnuje, ale on chyba nie z Hiszpanii :smile:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 285 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1