Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ignoruj!
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 11:49 

Co prawda od prowincji się nie wymówimy, mimo że jest u nas wielki przemysł, sztuk raz, ale taka opcja, to typowy zaścianek. Żeby demonstrować przed sobą ignorancję wobec kogoś, to przecież co najmniej małostkowość. Co prawda do takiego stanowiska zmusza programowy doping do czytania wszystkiego, jak leci, bo jak nie, to program ci pogrozi palcem, że ignorujesz. Ale jak zignorujesz forumowicza przez zaznaczenie go, to choćby nie wiem co pisał, jest ukarany. Ciekawe czemu, jeżeli regulaminowo jest o.k., to znaczy ignorowany pisze w jego ramach.
Czyżby rozdygotane nerwy tego wymagały? Myślę jednak, że nie tyle nerwy, co ksenofobia na miarę talmudycznej tendencji, podobnej do okalania się podwójnym płotem, jak w kacecie. Dla odmiany jednak, "żeby nic nie docierało do mnie". To żenujące, bo przypomina zamykanie oczu, żeby nie widzieć, że pada deszcz prosto na głowę. Początkowo nie zdawałem sobie sprawy, że to tak wygląda, ale kiedy zaczęły się nasilać potrzeby ignorowania tematów, a nawet działów, to jest niewesoło. Skansen na rubieżach globalizacji wymagającej otwarcia na inność. Nie trzeba zaraz tworzyć getta, żeby czegoś nie akceptować. Jeżeli kogoś nie stać na podejście i pomoc, to wystarczy odwrócić głowę, albo wzrok. Nieznacznie, ...bo wstyd.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 12:03 
Przyjaciel forum

kwidzownik bardzo mądry post, podpisuję się pod nim, chociaż z Tobą nie zawsze się zgadzam. :oops:
Ale nie zgadzanie się jest prawem każdego z nas, upływający czas i tak obnaży prawdę :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 12:08 
Też się z Tobą Kwidzowniku zgodze, chociaż trochę "upiększyłeś", jakże wykwintnym językiem, całą obecną sytuację :-) .Ja zauważyłem wzrost upierdliwości niektórych użytkowników, mam na myśli zwłaszcza jednego :twisted:.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 12:59 

kwidzownik napisał(a):
kiedy zaczęły się nasilać potrzeby ignorowania tematów, a nawet działów, to jest niewesoło.

Widzę Kwidzowniku, że pijesz do mnie, więc się odezwę. Powodem potrzeby ignorowania pewnych działów jest po prostu brak czasu. Nic więcej. Po ośmiu miesiącach przerwy miałem prawie dwadzieścia tysięcy nieodczytanych postów. Po odfiltrowaniu treści, które mnie nie interesują zostało ich ok. 4 tyś. Te czekają w kolejce, aż się nimi zajmę. Nie wiem kiedy to nastąpi, bo wolę te resztki czasu, które jeszcze mi zostają, spędzić z rodziną. Tym bardziej nie mam czasu na czytanie bzdurnych chichotów bez żadnego przesłania. Stąd pojawił się pomysł na ignorowanie całych działów.

Pozdrawiam :-)

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 13:23 

Osobiście jeśli tylko w granicach podstawowych zasad kultury mogę czytać zdanie każdego, po to jest publiczne, ogólnie dostępne forum.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 15:27 
Cytuj:
Początkowo nie zdawałem sobie sprawy, że to tak wygląda, ale kiedy zaczęły się nasilać potrzeby ignorowania tematów, a nawet działów, to jest niewesoło. Skansen na rubieżach globalizacji wymagającej otwarcia na inność. Nie trzeba zaraz tworzyć getta,

Ale o co chodzi? Dowiedziałeś się ile osób ignoruje temat "Religia wg Kwidzownika" czy co?

Cytuj:
To żenujące, bo przypomina zamykanie oczu, żeby nie widzieć, że pada deszcz prosto na głowę.

Raczej bardziej przypomina ubranie kombinezonu płetwonurka w dzień Smigusa Dyngusa, szczególnie gdy twój adwersarz ma w zwyczaju z lekka "feflunić".

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 19:36 

canario napisał(a):
Ale o co chodzi?

PiotrJ wie o co chodzi, ale widzę, że ująłem to za bardzo dosadnie. Może jednak dzięki temu tyle komentarzy. Za to, że uogólniłem, przepraszam wszystkich, których uraziłem.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 19:56 

Nie, nie wiem o co chodzi. Nawiązałeś do mojego postu, więc poczułem się wezwany do tablicy.

Dla mnie ignorowanie wątków jest niczym innym jak wstawianie dźwiękoszczelnych okien w desperackim akcie obrony przed atakującym przez megafony księżulkiem.

Można gwałcić przez uszy, można i słowem pisanym. Jakoś przed gwałtem trzeba się bronić, choć nie zawsze się to udaje. ;) :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2009, o 07:22 

Piotr_J napisał(a):
Widzę Kwidzowniku, że pijesz do mnie, więc się odezwę.

Chodziło o to, że piłem do ciebie, ale twoje wyjaśnienie przyjąłem do wiadomości i za dosadność jeszcze raz przepraszam.

Strefa czasowa: UTC + 1