Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 06:57 

Mega napisał(a):
Do wymiany połamany zderzak, 2 chłodnice. Koszt naprawy 4000zł.

Gtatuluję! Może powinieneś zacząć chodzić piechotą?
Uwierz mi życie tego psa było warte o wiele więcej.
Zabicie zwierzaka (nie ważne w jakich okolicznościach) to skaza Twojego życia i uwierz mi zemści się to jeszcze na Tobie. Może powinieneś pomyśleć o tym co można zrobić dobrego dla innych psiaków lub kotów, których nie zdążyłeś jeszcze przejechać.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 07:00 
Przyjaciel forum

Darek coś nożyce się otworzyć nie chcą, co? :-P

Ola podpisuję się pod wypowiedzią Twoją. Materialista jeden. Nie ważne, że zabił - ważne, że bałaganu mu psy narobiły. :evil:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 07:09 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Darek coś nożyce się otworzyć nie chcą, co? :-P

A tak liczyłem przynajmniej na dwóch jednośladowych :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 08:32 
Przyjaciel forum

ola650 napisał(a):
Zabicie zwierzaka (nie ważne w jakich okolicznościach) to skaza Twojego życia i uwierz mi zemści się to jeszcze na Tobie. Może powinieneś pomyśleć o tym co można zrobić dobrego dla innych psiaków lub kotów, których nie zdążyłeś jeszcze przejechać.

Ludzie, nie popadajcie w jakiś obłęd. Za to, że pies mu wpadł pod auto ma teraz całe życie pół swojej ciężko zarobionej wypłaty oddawać na schronisko dla psów, a cały wolny czas zamiast z rodziną spędzać jako wolontariusz sprzątając boksy w schronisku :?: :?: :?: .

Przecież on nie zrobił tego umyślnie. A jeżeli ktoś z Was nigdy nie potrącił lub rozjechał jakiegoś zwierza (bo oczywiście wszyscy miłośnicy psów mówiąc o psach mają na myśli również inne zwierzęta a psy stanowią tylko przykład) to ma farta, bo ...... nie musiał naprawiać auta :grinka:

P.S. To ja też poproszę o pokutę. Kilka lat temu rozjechałem zająca. Czy może za zająca już się nie należy??? W końcu on już nie jest "przyjacielem człowieka".

P.S. 2 A dla tych co nie zrozumieli prowokacji to ja też mam psa i ma on u mnie dobrze, ciepło, sucho, micha żarcie i nawet go za uchem czasem podrapie, a ja nie jestem jakimś zwyrolem ale takie podejscie jak w zacytowanym poście lekko mnie drażni.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 09:17 
Przyjaciel forum

reflexes napisał(a):
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Masz szczęście. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 11:10 

reflexes napisał(a):
Ludzie, nie popadajcie w jakiś obłęd. Za to, że pies mu wpadł pod auto ma teraz całe życie pół swojej ciężko zarobionej wypłaty oddawać na schronisko dla psów, a cały wolny czas zamiast z rodziną spędzać jako wolontariusz sprzątając boksy w schronisku .

Przydałoby się - nie cały czas, ale chociaż raz!
reflexes napisał(a):
P.S. 2 A dla tych co nie zrozumieli prowokacji to ja też mam psa i ma on u mnie dobrze, ciepło, sucho, micha żarcie i nawet go za uchem czasem podrapie, a ja nie jestem jakimś zwyrolem ale takie podejscie jak w zacytowanym poście lekko mnie drażni.

Swojego psiaka to Ty powinienneś pezde wszystkim kochać, bo to jest takie same stworzenie jak Ty.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 11:24 
Przyjaciel forum

chanbord napisał(a):
Materialista jeden. Nie ważne, że zabił - ważne, że bałaganu mu psy narobiły

Przeczytaj jeszcze raz. Mój post był odpowiedzią na poprzedni. Przecież wcale się tym nie szczycę, że miałem te przygody.
catani: raczej pech, nie było szans na reakcję. Prędkość w normie i we wszystkich przypadkach dobre warunki pogodowe. Zwierzaki nie upilnowane.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 12:27 
Przyjaciel forum

Mega napisałeś, że miałeś 3 zderzenia z psami. Mam pytanie odnośnie tech okoliczności. Zatrzymałeś się i próbowałeś pomóc tym psom, ewentualnie uczyniłeś jakieś inne czynności, czy tylko szacowałeś szkody swojego auta?

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 12:57 
Przyjaciel forum

Oczywiście że sprawdziłem w jakim są stanie, ale nic się nie dało zrobić. O samochód się nie martwię, po to jest ubezpieczenie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 13:43 
Przyjaciel forum

ola650 napisał(a):
Przydałoby się - nie cały czas, ale chociaż raz!

Jeżeli masz ochotę to nikt Ci nie broni. Z drugiej strony skoro tak Ci na sercu leży dobro zwierząt to może trzeba zacząć od leczenia przyczyn a nie skutków. Czy Mega, ja czy jaki kolwiek inny kierowca jest winien za to, że po ulicach biega cała masa bezpańskich zwierząt albo co gorsze kupa psów, które mają nieodpowiedzialnych włścicieli. Może jako tacy wielcy miłośnicy psów zorganizujcie akcje propagandową na ten temat oraz akcje wyłapywania psów na ulicach.
ola650 napisał(a):
Swojego psiaka to Ty powinienneś pezde wszystkim kochać

Nie Ty będziesz mi mówić kogo ja mam kochać.
ola650 napisał(a):
bo to jest takie same stworzenie jak Ty.

Jeżeli lubisz i chesz być porównywana do psa to Twoja sprawa. Ja twierdzę, że co najwyżej jesteśmy podobnymi stworzeniami. Jednak uważam, że poziom inteligencji psa i człowieka jest na tyle różny, że nie można powiedzieć, że jesteśmytacy sami.

I jak już wcześniej pisałem, nie popadajcie w obłęd. Jak wspomniał Mega, nikt nie szczycie się z tego, że rozjechał psa, jeża, kota czy kurę. Takie rzeczy się zdażają czy Wam się to podoba czy nie i trzeba z tym żyć.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 13:59 

reflexes napisał(a):
Jeżeli masz ochotę to nikt Ci nie broni.

Oczywiście - Jestem członkiem OTOZ Animals, wspieram finansowo wszelkiego rodzaju akcje dotyczące zwierzaków i sama wraz z pracownikami i rodziną organizuję zbiórki świąteczne dla schronisk w Grudziądzu lub Gdyni.
Jako wolontaiusz opiekuję się jednym z psiaków z naszego kwidzyńskiego schroniska oraz mam adoptowanego ze schroniska psiaka, któremu jakiś bezduszny człowiek próbował odebrać życie.
Co do reszty Twojej wypowiedzi Reflexes to może zacytuję takie mądre słowa:
"Stosunek do zwierząt świadczy o naszym człowieczeństwie"
D

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 16:59 
Mega napisał(a):
catani: raczej pech, nie było szans na reakcję. Prędkość w normie i we wszystkich przypadkach dobre warunki pogodowe. Zwierzaki nie upilnowane.

to oczywiste, ze pod kolami gina zwierzeta niedopilnowane, badz dzikie. niemniej czesc kierowcow nie mysli za kolkiem, stad duza ilosc problemow z przejechana zwierzyna. jak zwierze wyskoczy na jezdnie to rzeczywiscie jest juz zazwyczaj za pozno na reakcje, ale to zwierze przedtem widac i czasami wystarczy sobie wyobrazic co zrobi.......i to uwazam jest klucz do zmniejszenia ilosci tego typu tragedii.
odrebna grupe kierowcow stanowia ci, ktorzy rozjezdzaja zwierzeta celowo, sama kiedys bylam swiadkiem takiej niepotrzebnej, psiej smierci-bylam wstrzasnieta :cry:
ps
nikogo w swoim poscie nie oceniam i nikogo nie "szufladkuje"-zeby nie bylo afery :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 17:27 
Przyjaciel forum

catani napisał(a):
ale to zwierze przedtem widac i czasami wystarczy sobie wyobrazic co zrobi

Dokładnie tak jak piszesz. Jeśli widać to jest czas na reakcję. W moim niestety nie było szans.
Cytuj:
nikogo w swoim poscie nie oceniam

:)

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 18:35 
Przyjaciel forum

ola650 napisał(a):
Co do reszty Twojej wypowiedzi Reflexes to może zacytuję takie mądre słowa: "Stosunek do zwierząt świadczy o naszym człowieczeństwie"

A jaki stosunek wynika z mojej wypowiedzi? Wydaje mi się, że bardzo nadinterpretujesz moje wypowiedzi. To, że nie robie paniki tak jak Ty z każdego rozjechanego psa, to, że nie daje pieniędzy na schronisko czy inne akcje coś o mnie złego świadczy??? Jeżeli tak to proszę wskaż mi co, bo ja za głupi jestem i tego nie widzę, a chciałbym to zmienić.
A poza tym jak wspomniałem też mam psa i ponosze za niego pełną odpowiedzialność, a co za tym idzie nie ma takiej opcji żeby zginął pod kołami samochodu. Po pierwsze jeżeli z nim wychodzę po za swoje podwórko to tylko na smyczy a po drugie nigdy nie zostaje on bez kontroli poza domem. Jako miłośnicy zwierząt powinniście zadbać o edukację nieodpowiedzialnych właścicieli, którzy najczęściej są winni temu, że ich psy giną pod kołami samochodów, a nie jeżdzić po niewinnych kierowcach, którym coś takiego się zdarzyło.

Ostatnio edytowano 28 listopada 2009, o 18:47 przez reflexes, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1