Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Odmówił przyjęcia zgloszenia!
PostNapisane: 13 listopada 2010, o 12:37 

Nie chodziło mi o to że ktoś nie przyjął zgłoszenia i nie udzielił pomocy - bo to jest faktycznie obowiązkiem Policji, tylko o to że wypowiedź tego człowieka ( Wiśni ) mnie razi, bo faktycznie tyle płaci na tą Policję ze swojej pensji że normalnie nie wiem co z kasą robić. W każdym zawodzie tego świata są dobrzy i źli czy to oznacza że o wszystkich mamy mówić źle. Tyle płacę z mojej ogromnej pensji Jabilowej na lekarzy i co z tego mam....
Do tej pory zdarzyło mi się kilka razy dzwonić żeby podjechali i zobaczyli co się dzieje z człowiekiem, robiłam to anonimowo i nikt nie odmówił , ale może ja po prostu mam szczęście.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 listopada 2010, o 23:46 

megi napisał(a):
Nie chodziło mi o to że ktoś nie przyjął zgłoszenia i nie udzielił pomocy - bo to jest faktycznie obowiązkiem Policji, tylko o to że wypowiedź tego człowieka ( Wiśni ) mnie razi, bo faktycznie tyle płaci na tą Policję ze swojej pensji że normalnie nie wiem co z kasą robić. W każdym zawodzie tego świata są dobrzy i źli czy to oznacza że o wszystkich mamy mówić źle. Tyle płacę z mojej ogromnej pensji Jabilowej na lekarzy i co z tego mam....
Do tej pory zdarzyło mi się kilka razy dzwonić żeby podjechali i zobaczyli co się dzieje z człowiekiem, robiłam to anonimowo i nikt nie odmówił , ale może ja po prostu mam szczęście.

Murarz ma murowac,piekarz piec chleb,lekarz leczyc a policjant chronić i odbierac zgłoszenia .Kazdy uczac sie jakiegos zawodu bierze na siebie obowiazek zwiazany z praca której sie wyuczył i nie chodzi tu o podatki .Teraz miałas szczescie a co bedzie jak ktos nie odbierze twojego zgłoszenia .Takie rzeczy nie powinny miec miejsca .

PostNapisane: 14 listopada 2010, o 14:27 

Cytuj:
Murarz ma murowac,piekarz piec chleb,lekarz leczyc a policjant chronić i odbierac zgłoszenia .Kazdy uczac sie jakiegos zawodu bierze na siebie obowiazek zwiazany z praca której sie wyuczył i nie chodzi tu o podatki .Teraz miałas szczescie a co bedzie jak ktos nie odbierze twojego zgłoszenia .Takie rzeczy nie powinny miec miejsca .

a co będzie kiedy lekarz nie da rady wyleczyć albo piekarz nie upiecze chleba, czy to oznacza że mam na nich pluć ?

PostNapisane: 14 listopada 2010, o 15:55 

Nie, to znaczy ze musi zrezygnowac z wykonywanego zawodu . Nie chciałabym kupowac zakalca i rozgrzeszac piekarza poszłabym do innej piekarni ,niestety tu nie ma takiej mozliwosci wiec taka osoba która nie wypełnia swojego obowiazku powinna odejsc .Nikogo nie opluwam po prostu nie chciałabym aby takie sytuacje miały miejsce. w obawie ze kiedys przydazy mi sie lub moim bliskim taka sytuacja i co wtedy gdzie mam pójsc i co mam zrobic ? Byłam kiedys w podobnej sytuacji jak zatrułam sie grzybem i takze pani z pogotowia nie przyjeła mojego zgłoszenia musiałam wezwac taksówke .Potem pani z pogotowia mnie przepraszała jak zobaczyła ze przy pomocy taksówkarza wchodze do budynku.

PostNapisane: 14 listopada 2010, o 16:55 

Gdyby wszyscy co robią coś źle rezygnowali z pracy to większość by była bezrobotna

PostNapisane: 14 listopada 2010, o 17:17 
Przyjaciel forum

Świat nie jest taki idelany jakby się mogło co niektórym wydawać. :roll:

madzia70 napisał(a):
przy pomocy taksówkarza wchodze do budynku.

Chyba z pomocą :roll: :?:

Zgłosiłaś ten fakt przełożonemu tej sympatycznej Pani :?:

PostNapisane: 14 listopada 2010, o 17:33 

megi napisał(a):
Gdyby wszyscy co robią coś źle rezygnowali z pracy to większość by była bezrobotna

Megi, za bardzo się utożsamiasz, bronisz jak lwica. Za chwilę, w pościgu na argumenty zapędzisz się w "kozi róg" i po co Ci to? Już teraz Twoje argumenty są co najmniej absurdalne...

A to co zacytowałem wyżej powiedz bliskim osób, które zmarły z powodu niekompetencji dyspozytorów siedzących pod 112. Media nagłośniły wiele takich spraw, w wyniku czego część niekompetentnych osób nie wykonuje już tego odpowiedzialnego zawodu. Może nawet są bezrobotni albo siedzą w więzieniach. I nie ma żadnych słów, które są w stanie usprawiedliwić ich opieszałość.

PostNapisane: 14 listopada 2010, o 22:17 

Nikogo nie bronię , to tylko luźne przemyślenia

PostNapisane: 14 listopada 2010, o 22:49 

megi napisał(a):

I dobrze ,to sie nazywa konsekwencja czynu. Moze gdyby ktos został zwolniony i bezrobotny to nastepny wykonał by prace zgodnie z tym czego sie nauczył w/g czego składał przysiege lub zgodnie ze swoim sumieniem .Jak jak juz napisałam tu nie chodzi o podatki kto komu ile tu chodzi o nasze zycie nie dzwonisz na policje z byle powodu ,ani na pogotowie bo gardło boli ,dzwonisz wtedy gdy zagrozone jest twoje zycie ,dla mnie wartosc najwieksza.
drosik napisał(a):
Zgłosiłaś ten fakt przełożonemu tej sympatycznej Pani :?:

Niestety nie, miałam płukanie zoładka a potem juz tylko chciałam do domu .Ta pani tłumaczyła sie tym ze dla niej mój glos był zbyt dziecinny i myslała ze to zart . Troche dziwne bo mój głos nie brzmi dziecinnie .

PostNapisane: 21 marca 2011, o 10:47 

Trochę odkopię wątek. Tym razem nie ma co się dziwić, że funkcjonariusze policji odmawiają przyjęcia zgłoszenia.

http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/8 ... 0173,1,3,4

Aż się nie chce wierzyć, że ludzie potrafią być tak bezdennie głupi. Polecam zwłaszcza ostatnie zdanie z kwidzyńskim akcentem.

Cytuj:
"(...)pijany kwidzynianin, który zadzwonił na policję, twierdząc, że ma dużo darmowych minut i chce sprawdzić, jak szybko przyjedzie patrol, bo jak jest potrzebny, to nigdy go nie ma. Sprawa trafiła do sądu."

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1