Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2007, o 21:21 
Widzę że Panowie złapali haka na mnie i teraz się troszkę powyżywają, oskarżenia nie oskarżenia takie jest moje zdanie i tyle, dowód odnośnie stacji za pks jest taki iż różnica jest spora w przejechaniu kilometrów po zatankowaniu tam a na innych stacjach. Bynajmniej tak miałem w autku. Nie rozumiem zbytnio ataku, gdyż temat dotyczy chrzczenia paliwa, zatem wyraziłem zdanie swoje. Widocznie nie mogę.

Zatem jest to mój ostatni post w tym temacie.

PS: KrzaQ, w końcu mogłeś mi dowalić :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2007, o 21:49 
Przyjaciel forum

Adamo,
Drogi Przyjacielu, oskarżasz publicznie firmy, które chcą sie jakoś utrzymać na rynku, więc musisz przedstawić jakieś dowody, bez tego możesz napisać tylko, że Ci sie wydaje, że ktoś, gdzieś chrzci sie paliwo :)

Adamo napisał(a):
PS: KrzaQ, w końcu mogłeś mi dowalić :grinka:

heheh, ale to ja pierwszy zareagowałem na Twojego posta.

Masz urazę do KrzaQ z innego wątku i udowadniasz to w każdym poruszanym temacie,
a nigdy nie byłeś taki zawistny, nie poznaje Cie kolego :!: i bardzo mnie to smuci :(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 20:41 

Moim zdaniem każdy ma prawo przedstawić swoją opinię - nie rozumiem ataku na osobę która przedstawiła swoje zdanie :shock:
Może faktycznie nie jest to sprawa celowego "chrzczenia" paliwa, ale wynika z ogólnego spadku jakości produkowanych benzyn, albo ma związek z brakiem dbania przez właścicieli o zbiorniki :?:
Nie mam do końca pojęcia jaki jest związek przyczynowo-skutkowy, ale faktem jest że problem istnieje a z tym zagadnieniem miało do czynienia niestety wielu moich znajomych :sad:

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, o 21:27 
Przyjaciel forum

Kwidzynianin napisał(a):
miało do czynienia niestety wielu moich znajomych

I będzie miało nadal, musi być przecież jakieś prawo i sprawiedliwość :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, o 21:38 

Kwidzynianin napisał(a):
Moim zdaniem każdy ma prawo przedstawić swoją opinię

Drogi Kwidzynianinie. Nie ograniczamy nikomu wolności wypowiedzi na Forum ale zwróć uwagę na ton wypowiedzi. Wypowiadając swoją opinie ubrał bym to w następujące słowa "Moim zdaniem na stacji benzynowej [nazwa] dolewają wodę do paliwa".
Jeśli ktoś mówi, że "na bank chrzczą paliwo na stacji [nazwa]" oznacza to, że ktoś został tam przyłapany na dolewaniu wody do zbiornika lub przynajmniej przeprowadzone zostały badania jego jakości, na podstawie których można wydać taki "bankowy" osąd. W przeciwnym wypadku są to bezpodstawne oskarżenia.

Zupełnie inną sprawą jest, jak słusznie wspomniałeś, jakość paliwa. Wiele stacji benzynowych może mieć stare zbiorniki pełne osadu na dnie.
Moja rada? Gdy widzę na stacji benzynowej cysternę nie jadę tam tankować. Lepiej poczekać, aż paliwko się odstoi lub zatankować gdzie indziej.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2007, o 22:47 

Z moich obserwacji wynika, że po zatankowaniu paliwa na stacji Shell i późniejszym przymusowym jego spuszczeniu (samochód odmówił posłuszeństwa całkowicie), zapach paliwa kojarzył się z rozpuszczalnikiem a nie paliwem, za które zapłaciłem. Można obciążyć stacje kosztami naprawy auta, ale trzeba złożyć oficjalną skargę, wówczas zostanie pobrana próbka z dystrybutora gdzie paliwo było tankowane i wysłane zostanie do kosztownej ekspertyzy, w przypadku braku zastrzeżeń do jakości paliwa koszty badania i naprawy auta przechodzą na klienta.

Tytuł: Re: chrzczone paliwo
PostNapisane: 17 lipca 2007, o 23:33 

Kwidzynianin napisał(a):
Chciałbym uniknąć corocznej wymiany filtra, więc podzielcie sie wrażeniami ;)

Od ponad 3 lat w Rafinerii Gdańskiej, obecnie Lotos No Pb98. Żadnych problemów zarówno z paliwem jak i z obsługą.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, o 23:40 

Na BP też złego słowa nie powiem , ale parę groszy na litrze na Neste mnie skusiło . Na jakość i obsługę nie narzekam .

— Oscar Wilde

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1