Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 18:11 

widzę że temat się rozwinął i to dość daleko. Jeśli chodzi o nie reagowanie na to że ktoś jedzie bez prawka to można się domyślić dlaczego Policja ma to gdzieś.......
Widocznie dobrze się znają ?! ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 18:19 

Ja tak moze troszke zbocze z tematu

jakies 2 lata temu kierowca malucha jadac naprzeciwko mnie malo we mnie nie uderzyl, skrecalem akurat w polna z pod nowego ogolniaka wiec jechalem moze 20km/h on takze nie za szybko
wiedzialem jego twarz caly czas - ledwo trzymal kierownice byl pijaniutki w sztok

zadzwonilem pod 112
mily pan poinformowal mnie ze tego zgloszenia nie moze przyjac bo akurat wszyscy policjanci pojechali do innego wypadku z udzialem nietrzezwego
juz niegrzecznym glosem powiedzialem dyzurnemu ze wypadek to zaraz beda mieli kolejny i na tym skonczyla sie nasza rozmowa

paranoja - zero reakcji

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 20:01 
Przyjaciel forum

reflexes napisał(a):
No tu mnie rozbawiłeś, że prawie z krzesła spadłem. :-D :-D :-D

Jeśli faktycznie tak było to się cieszę, bo właśnie to było moim zamierzeniem ;)

Punky a uwierzyłbyś mi, gdybym powiedział, że zawróciłem kiedyś za pijanym w Polonezie, który jechał Sokolą, przez Bajkowe po czym go wyprzedziłem, zatrzymałem i .... puściłem wolno? :) Był pijany dość mocno, jechał raz prawym, raz lewym pasem, ale gdy mi zaczął płakać, że ma dzieci i jest biedny żal mi się zrobiło go i zrezygnowałem z telefonu na policję. Miałem wyrzuty sumienia później, że jednak mogłem zadzwonić. Najpierw wielka, złość, że mógłbym go pobić bo prawie we mnie uderzył, a później go póściłem i sam sobie zadawałem pytanie - dlaczego?

Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2009, o 20:12 przez chanbord, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 20:25 
Przyjaciel forum

chanbord napisał(a):
Jeśli faktycznie tak było to się cieszę, bo właśnie to było moim zamierzeniem

Tym bardziej, że mam tzw. niepubliczne IP a posta tego pisałem z nie swojego domowego kompa :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 22:46 

chanbord napisał(a):
Był pijany dość mocno, jechał raz prawym, raz lewym pasem, ale gdy mi zaczął płakać, że ma dzieci i jest biedny żal mi się zrobiło go i zrezygnowałem z telefonu na policję. Miałem wyrzuty sumienia później, że jednak mogłem zadzwonić. Najpierw wielka, złość, że mógłbym go pobić bo prawie we mnie uderzył, a później go póściłem i sam sobie zadawałem pytanie - dlaczego?

wiozac dziecko w foteliku w samochodzie tez zadawalbys sobie te pytania?

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 23:04 
Przyjaciel forum

reflexes napisał(a):
Ale Wy mało domyślni jesteście. Policja została o wszystkim powiadomiona co prawda nie przeze mnie ale została i jak wspomniałem ma to głębokim poważaniu. A z racji tego, że osoba o której mowa czytuje to forum nie chciałem tego pisać wprost.

Piszesz, że czytuje, czyli raczej nie pisuje na Forum, a jeżeli tylko czytuje, to ciekawe czy natrafiła ta osoba na ten wątek.

Ekskomunikowac takiego/takiego, zawstydzic drania, jeżeli alkohol nie przycmił mu/jej jeszcze umysłu, ostracyzm zastosowac! Litości nie miec, pobłażania nie miec! To przecież potencjalny zabójca.

Tolerancja wobec takich osób jest jedną z przyczyn potęgowania się zjawiska jazdy po pijaku.

A co do Policji, to wiesz... pod rządami poprzednich komendantów było faktycznie różnie i niezbyt zachęcająco co do działania, ale teraz, gdy jest nowy komendant, to jest nadzieja, więc ponów próbę.

Ostatnio edytowano 16 kwietnia 2009, o 06:49 przez Dokszyckaja, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2009, o 06:55 

W Olsztynie gazeta lokalna znalazla jakies tam rozwiazanie na takich ludzi

publikuje zdjecia i dane osobowe nietrzezwych kierowcow

NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2009, o 13:59 

punky napisał(a):
publikuje zdjecia i dane osobowe nietrzezwych kierowcow

gorzej jak któremuś się spodoba taka chwila niechlujnej sławy :P Ale w pewnym sensie jest to nawet dobre rozwiązanie :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2009, o 16:11 

chanbord napisał(a):
zaczął płakać, że ma dzieci i jest biedny żal mi się zrobiło go
w życiu bym go nie puściła wolno dalej tylko dlatego że za mną w aucie zazwyczaj siedzą moje dzieci i przez takiego mądrale miałabym je stracić. Jestem za bardzo dużą karą dla pijanych kierowców. Piłeś nie jedź, jedziesz nie pij, zawsze to powtarzam. Tysiąc razy się uda a tysiąc pierwszy odbierze komuś coś co ma najcenniejsze.

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2009, o 16:59 
Przyjaciel forum

masz rację megi, jestem tego samego zdania. Nie wiem co się ze mną stało wtedy?! Był to pan w wieku mojego ojca.... Mało tego- żeby go zatrzymać ryzykowałem zniszczenie mojego prawie nowego auta. Nie łatwo było go wyprzedzić. Nie wiem.... po prostu nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2009, o 11:37 

zdarza się najważniejsze że wyciągnąłeś wnioski na przyszłość i na drugi raz nie popuścisz:)

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2009, o 15:15 

no i kolejny pijany kierowca :D

http://www.tvn24.pl/-1,1612368,0,1,szal ... omosc.html
Kod:
W środę pijany gnał spychając innych z drogi. Teraz jest już w domu - wyszedł za kaucją

za takie coś powinien słono zapłacić i nie powinien wyjść za kaucją :P

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2009, o 18:25 
Takich potencjalnych morderców to powinni piętnować publicznie. Zdjęcie, adres i sądowy zakaz wsiadania do samochodów (chyba, że do autobusu).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1