Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowa pływalnia - ściśle pod kontrolą
PostNapisane: 25 listopada 2012, o 23:02 

Witam. Mam kilka spostrzeżeń odnośnie nowej pływalni w naszym mieście. Chodzi mi o panów ratowników pilnujących porządku na pływalni. Byłem już kilka razy na nowym basenie i za każdym razem stwierdzam że są mocno uciążliwi. Otóż upominają i czepiają się wszystkiego ... naprawdę aż strach się bać. Jednego razu córka podbiegła trochę i zaraz została pouczona że na basenie się nie biega. Innym razem skoczyłem na nogi do głębokiego basenu ale nie od strony gdzie są podesty do skakania tylko z drugiej. Ledwo się wynurzyłem a już na brzegu stał pan ratownik i czepiał się że nie wolno tu skakać. Mówię że na ścianie w tym obrębie nie ma naklejki o zakazie skakania ... zdębiał i powiedział że wystarczy że ja panu tak mówię i tu nie wolno skakać. Kiedy indziej moja córka będąc ze mną w dżakuzi zanurkowała i już zaraz dzielny pan ratownik napomniał ją że w dżakuzi się nie nurkuje. Od pewnego czasu obserwuję pracę panów ratowników i naprawdę czepiają się o zbyt wiele nawet o to że jakiś chłopiec siedział sobie na niskim murku odgradzającym brodzik od średniego basenu. Powiem szczerze jest to wnerwiające bo można się poczuć tak jak w filmie "Miś" ... rozmowa kontrolowana ... pływanie kontrolowane. Nie wiem czy ktoś z was ma podobne odczucia ale porównując swobodę pływania w aquaparku w Sopocie to jest kolosalna różnica i nie o wyposażenie pływalni mi tu chodzi.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Nowa pływalnia - ściśle pod kontrolą
PostNapisane: 25 listopada 2012, o 23:18 

Uciążliwy facet jesteś!!

:D

PostNapisane: 26 listopada 2012, o 06:30 

Najwyraźniej nie umiesz zachować się w takim miejscu, a co gorsza dajesz zły przyklad dziecku. Może najpierw zainm skorzystasz poczytaj trochę, można siedziec w jacuzzi i na ścianie jest przyklejony regulamin, czytałeś ?
Aż trudno uwierzyć że człowiek dorosły ma takie podejście, nie wspominajac juz o tym że opisujesz to na forum i masz uwagi do ratowników, którzy po prostu maja obowiązek instruowania takich jak ty.

PostNapisane: 26 listopada 2012, o 08:06 

Nie nie chodzi mi o to że przecież jest regulamin i w ogóle , przecież np. upierdliwość policjantów w drobnych sprawach też można tłumaczyć "dobrem obywatela" ale jest to według mnie po prostu zwykła upierdliwość spowodowana tym że mało osób przychodzi na basen.

PostNapisane: 26 listopada 2012, o 09:15 

Rozumiem, że gdyby Twoja biegnąca po basenie córka, poślizgnęła się i wpadła by do wody... to miałbyś pretensje, że ratownicy pozwalają na bieganie.

Może pomyślałeś, że po coś oni tam i po coś przestrzegają pewnych zasad? Może robią to po to, żeby Twoja córka nie utopiła się na basenie? Albo żebyś Ty wyskokowymi popisami nie zrobił komuś krzywdy?

PostNapisane: 26 listopada 2012, o 09:56 
Przyjaciel forum

AKSORZ napisał(a):
Otóż upominają i czepiają się wszystkiego ... naprawdę aż strach się bać. Jednego razu córka podbiegła trochę i zaraz została pouczona że na basenie się nie biega. Innym razem skoczyłem na nogi do głębokiego basenu ale nie od strony gdzie są podesty do skakania tylko z drugiej. Ledwo się wynurzyłem a już na brzegu stał pan ratownik i czepiał się że nie wolno tu skakać. Mówię że na ścianie w tym obrębie nie ma naklejki o zakazie skakania ... zdębiał i powiedział że wystarczy że ja panu tak mówię i tu nie wolno skakać. Kiedy indziej moja córka będąc ze mną w dżakuzi zanurkowała i już zaraz dzielny pan ratownik napomniał ją że w dżakuzi się nie nurkuje. Od pewnego czasu obserwuję pracę panów ratowników i naprawdę czepiają się o zbyt wiele nawet o to że jakiś chłopiec siedział sobie na niskim murku odgradzającym brodzik od średniego basenu. Powiem szczerze jest to wnerwiające bo można się poczuć tak jak w filmie "Miś" ... rozmowa kontrolowana ... pływanie kontrolowane. Nie wiem czy ktoś z was ma podobne odczucia ale porównując swobodę pływania w aquaparku w Sopocie to jest kolosalna różnica i nie o wyposażenie pływalni mi tu chodzi.

A ja się troszkę z Tobą zgodzę , chłopaki naprawdę czepiają się błahostek.
W kasie basenu jest do dyspozycji książka skarg , uwag , spostrzeżeń , pytań i zażaleń , skorzystaj z niej ( dyrektor czyta ją niby codziennie).
Ja dzisiaj wpisałem pytanie odnośnie zjeżdżalni, a konkretnie jej ciągle zepsutego wewnętrznego oświetlenia , rura sprawna pod tym względem była może przez pierwsze 2 tygodnie a teraz ciemno w niej jak w ...... . :)

PostNapisane: 26 listopada 2012, o 10:02 

A ja zgodzę się co do "upierdliwości" panów ratowników, już nie mówię, że jak tam pójdę, to czuje się jak w supermarkecie, gdzie nadgorliwy pan z ochrony uważa każdego za złodzieja i wodzi za nimi wzrokiem (mniejsza o to ma pilnować bezpieczeństwa, niech pilnuje, ale zamiast tego on pilnuje - miałem taką akcje- czy w dżakuzi sa 4 osoby, czy nie więcej, byliśmy 3 dorosłych i 3 dzieci 3 letnich na kolankach, to już musiałem wyjść), a obok ktoś mógł w tym czasie się topic...

2 przykład denerwujący mnie osobiście, widzieliście w jakimkolwiek innym aquaparku, by ratownik wł/wył urządzenia jak ktoś wchodzi/wychodzi? Paranoja...

3 przykład równie denerwujący: Robiliśmy kiedyś dla "biedniejszych" dzieci wypad na nasz psełdo aquapark (za pieniądze sponsorów, dzieci za to nie płaciły), jak umawialiśmy termin wyjazdu ze 2 razy pytaliśmy się, czy zjeźdzalnia będzie czynna (główna atrakcja dla dzieci), było zapewnienie, ze tak. Wchodzimy do szatni patrzymy rura działa, dzieciaki się cieszą, weszliśmy na basen, po jakiś 10 min nagle rura nie działa, dobre, nie? Podchodzę do ratownika, pytam się co jest grane, mówi mi, że jakaś "konserwacja". Poprosiłem go by przysłał kogoś z władnych, bo będziemy domagać się zwrotu pieniędzy, to nagle po paru minutach rura nagle zadziałała....
Pewnie zestresowali się jak zobaczyli 15 dzieci (w wieku 11-16lat), to wył rurę...

Mógłbym wymienić jesze parę takich upierdliwości, ale po co....

Dlatego jak planuje wyjazd z rodziną lub dzieciakami na basen idziemy na nasz stary basen lub jedziemy do Sopotu, gdzie "komfort" (psychiczny, nie chodzi mi już o wyposażenie) jest o wiele większy...

A już tak się cieszyliśmy na Nasz nowy basem, a tu jak zwykle kiszka...

PostNapisane: 26 listopada 2012, o 11:34 

Tak czy siak
mało kto pływa na tym basenie ;)

PostNapisane: 26 listopada 2012, o 17:22 

Wszyscy ratownicy nie są tacy uciążliwi. Jest taki jeden, co chce pokazać wszystkim swoją wyższość. Lecz bardziej okazuje swoją głupotę i brak wyczucia :569: Odbiera przyjemność korzystania z basenu. Jak byłem z rodziną na basenie, to byłem zmuszony zwrócić mu uwagę żeby nie nękał nas swoimi ciągłymi uwagami. Oczywiście ze skutkiem pozytywnym dla nas.
Może ten Pan ratownik z konkurencji jest i dlatego się tak zachowuje :) Chce, aby jak najmniej ludzi przychodziło na basen i to mu się udaje :shock:

PostNapisane: 27 listopada 2012, o 15:10 

Rozumiem, że ratownik czasem bywa upierdliwy, ale czy AKSORZ, uważasz, że dziecko biegające po śliskiej nawierzchni na basenie, jest w pełni bezpieczne? Tu Tobie należy się pogrożenie palcem i to Ty powinieneś o córkę zadbać tak, by sobie główki nie robiła, albo nie zachłysnęła się wodą wpadając do basenu.... to akurat interwencja pana ratownika w pełni zrozumiała. A co do reszty Twoich uwag... no faktycznie, momentami to zakrawa o czepialstwo zwyczajne.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, o 14:29 

Rozumiem że większość z wypowiadających się na forum to prawi i uczciwi obywatele. Chętnie podporządkowują się prawu i wszelkim regulaminom bo wszystkie te rzeczy są po to aby żyło się lepiej obywatelowi. Czy jestem uciążliwy dla innych ? Myślę że to zbyt pochopny wniosek , czy jestem nieodpowiedzialnym rodzicem? Myślę że nie gorszym niż każdy z was. Oczywiście że nie jestem za tym aby teraz wszyscy uprawiali wolną amerykankę na basenie. Chodziło mi o konkretną sytuację, a właściwie kilka sytuacji które według mnie były zwykłą ludzką upierdliwością. Przecież jeżeli siedzę z córką w dżakuzi ramię w ramię, córka z ciekawości w okularach zanurzyła głowę pod wodę i zaraz została ostro pouczona przez pana ratownika to w moim odczuciu było to przegięcie z jego strony. Przecież siedzę obok córki i jestem z nią powiedzmy w kontakcie to po jakiego grzyba ratownik zaraz reaguje jak bym co najmniej popełnił przestępstwo. To samo dotyczy mojego skoku na nogi do wody. W tym czasie nie było w pobliżu żadnej osoby a na basenie prawie pustki. Dwóch znudzonych ratowników stało opartych o barierki i oczywiście zanim zdążyłem się wynurzyć pojawił się ratownik na brzegu. Podobna sytuacja była z podbiegnięciem dziecka ale odpuszczę sobie opisywanie całej sytuacji. Oczywiście że ktoś powie że to jest po to żeby nie dopuścić do nieszczęścia ale sztywne egzekwowanie regulaminu doprowadza do sporego dyskomforty korzystając z nowej pływalni więc panowie ratownicy powinni wypracować sonie kompromis i zdrowe podejście do swojej pracy. Więc oczywiście że przepisy są potrzebne tak jak regulamin ale egzekwowanie ich powinno odbywać się stosownie do zaistniałej sytuacji sami wiecie co się dzieje jak policja wlepia mandaty za przekroczenie 50-tki np. chociażby zjeżdżając obwodnicą z górki w kierunku cmentarza. Zagrożenie w tym miejscu jest znikome i tą 50-tkę jest ciężko utrzymać. Moja mama dostała tam 50zł za 57km/h i to według mnie jest upierdliwe nadużycie prawa. Pewnie zaraz polecą komentarze że nie dość że nieodpowiedzialny ojciec to do tego nieodpowiedzialny kierowca ale zanim ponownie zostanę zlinczowany niech każdy przemyśli swoje postępowanie.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, o 15:33 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Pewnie zaraz polecą komentarze że nie dość że nieodpowiedzialny ojciec to do tego nieodpowiedzialny kierowca

Tak właśnie pomyślimy, ale nie powiemy, bo po co... gadał dziad do obrazu...

PostNapisane: 3 grudnia 2012, o 15:43 

AKSORZ napisał(a):
Moja mama dostała tam 50zł za 57km/h

Znaczy mama sie nie zna na przepisach, gdyz albowiem policja nie ma prawa mierzyc i karac za przekroczenie o 10km/h wlacznie.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, o 19:29 

AKSORZ napisał(a):
Moja mama dostała tam 50zł za 57km/h i to według mnie jest upierdliwe nadużycie prawa.

W Policji jest kryzys,łatają budżet ;)

kapec napisał(a):
Znaczy mama sie nie zna na przepisach, gdyz albowiem policja nie ma prawa mierzyc i karac za przekroczenie o 10km/h wlacznie

Mylisz się przekroczenie prędkości do 10km/h skutkuje mandatem do 50zł

PostNapisane: 3 grudnia 2012, o 20:27 

Łamanie prawa, regulaminów trwa już od pokoleń i jest wdrażane nastepnym.......brrrr.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Prawo i regulaminy są po to, aby je przestrzegać. Tobie bardzo trudno jest się do tego dostosować, a tym bardziej to zrozumieć.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1