Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: W sylwestra zaginął mój pies :(
PostNapisane: 2 stycznia 2015, o 18:01 

W sylwestra, w Korzeniewie, około 21, przestraszony wystrzałami niecierpliwych piromanów :573: mój pies popędził, w nieznanym kierunku. Do dziś nie wrócił. Może ktoś widział. Mały kundelek, podobny do jamnika, koloru czarnego z siwym ze starości pyszczkiem. Piesek bardzo przyjazny, łagodny i ufny. Jak by ktoś widział lub przygarnął proszę o informację albo tutaj albo na tel. 792 236 703.

Załączniki:
DSC00101.jpeg
DSC00101.jpeg [ 121.21 KiB | Przeglądane 12982 razy ]
20140724_170640.jpeg
20140724_170640.jpeg [ 93.11 KiB | Przeglądane 12982 razy ]
 Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: W sylwestra zaginął mój pies :(
PostNapisane: 2 stycznia 2015, o 19:57 
Przyjaciel forum

Udostępniłem na fejsie, może ktoś coś pomoże.

PostNapisane: 3 stycznia 2015, o 09:23 

Cytuj:
przestraszony wystrzałami niecierpliwych piromanów

Za moich czasów petardami i "puszkami z karbitem" waliło się od rana :grin: .Też mam psa i kota i jest też weterynarz , który da tabletki na uspokojenie zwierząt.

PostNapisane: 3 stycznia 2015, o 10:04 

Jak dla mnie, Ty w swoim domu, możesz walić petardami choćby cały rok, ale dlaczego ja, czy mój pies pod moim oknem mam wysłuchiwać tego, że Ty czy podobni ludzie chcą sobie świętować w ten dość idiotyczny sposób. Co to ma być? wojna jakaś? że nie wyżyte ludziska muszą postrzelać? Szanujmy zwierzęta i ich prawo do spokojnego życia! One naprawdę cierpią niemożliwie. I co mam wszystkim ptakom, kotom, psom dawać środki uspokajające żeby człowiek mógł mieć zabawę? Nie jesteśmy sami na tym świecie, a zachowujemy się tak, jak by wszystko należało do nas i nam było podporządkowane. Można naprawdę świętować (jak by było co świętować) tak by nie szkodziło to np. naszym pupilom.

PostNapisane: 3 stycznia 2015, o 10:30 

hmm jakby to ująć " :573: "

PostNapisane: 4 stycznia 2015, o 15:17 
Przyjaciel forum

jasio napisał(a):
Jak dla mnie, Ty w swoim domu, możesz walić petardami choćby cały rok, ale dlaczego ja, czy mój pies pod moim oknem mam wysłuchiwać tego, że Ty czy podobni ludzie chcą sobie świętować w ten dość idiotyczny sposób. Co to ma być? wojna jakaś? że nie wyżyte ludziska muszą postrzelać? Szanujmy zwierzęta i ich prawo do spokojnego życia! One naprawdę cierpią niemożliwie. I co mam wszystkim ptakom, kotom, psom dawać środki uspokajające żeby człowiek mógł mieć zabawę? Nie jesteśmy sami na tym świecie, a zachowujemy się tak, jak by wszystko należało do nas i nam było podporządkowane. Można naprawdę świętować (jak by było co świętować) tak by nie szkodziło to np. naszym pupilom.

Przyłączam się do tych słów i popieram. Człowiek to zło wcielone.

http://vimeo.com/56093731

PostNapisane: 4 stycznia 2015, o 15:38 
Przyjaciel forum

Poniekąd macie rację, ale życie w bloku czy na osiedlu to bardzo trudny temat. Są kraje w których psa, kota na blokowisku nie uświadczysz. U nas się je kupuje dla dzieci lub do towarzystwa. Kiedy zwierzak się opatrzy to bywa różnie, albo puszcza się samopas, albo wywozi na wycieczkę do lasu. Obyczaj walenia z petard jest można powiedzieć wielowiekowy, gdzieniegdzie to się robi również na Wielkanoc - taka tradycja. Wracając do koegzystencji ludzi i zwierząt to pozostaje pytanie dla kogo są budowane mieszkania, dla ludzi czy zwierząt? A co zrobić jak pies wyje zamknięty w domu całymi dniami, albo nie wiadomo dlaczego przy wyprowadzaniu na spacer rzuca się na mieszkańca a koty lęgną się na potęgę po piwnicach. Na zachodzie zrobiono z tym porządek, na wschodzie pies to stworzenie nieczyste a więc z definicji nie może żyć wśród ludzi. Osobiście lubię zwierzęta, ale ich miejsce jest gdzie indziej. Czasem odnoszę wrażenie że prawo mamy tak pokręcone że zwierzęta ozdobne mają lepszą pozycję prawną jak ludzie.

PostNapisane: 4 stycznia 2015, o 15:43 

Dziś, po poszukiwaniach, znalazłem mojego pupila w Okolicy Nowego Dworu Kwidzyńskiego. Siedział zmęczony i przestraszony przy drodze. Miałem naprawdę dużo szczęścia, że akurat dziś tam pojechałem. Teraz odpoczywa.
Dziękuję wszystkim, którzy starali się mi pomóc.

PostNapisane: 4 stycznia 2015, o 16:11 

Cytuj:
Jak dla mnie, Ty w swoim domu, możesz walić petardami choćby cały rok, ale dlaczego ja, czy mój pies pod moim oknem mam wysłuchiwać tego, że Ty czy podobni ludzie chcą sobie świętować w ten dość idiotyczny sposób.

Taaa najlepiej wszystich pozamykać w domu.Nie pamiętacie jak strzelało się całymi dniami z kapiszonów czy pistoletów na korki , nie mówiąc o bębenku z 4 zapałkami.Czy ktoś wtedy zwracał uwagę???Teraz to wszystko przeszkadza , dzieci krzyczące na podwurku , sasiad składający meble czy podłogę .

Cytuj:
diotyczny sposób

Pewnie .Zaparzyć kawę i usiąść na kanapie oglądając TV.Brawo.Gdzieś tu czytałem o pusteszejącym mieście.Jak nie potrafisz żyć z ludźmi to postaw sobie dom w środku lasu , to wtedy z psem będziecie mieć spokój.Chyba ,że załżysz nowy wątek "walący dzięcioł nie daje mi spać" lub "grzybiarze za głośno zbierają grzyby"

PostNapisane: 4 stycznia 2015, o 17:39 

Ech! nie chce mi się tłumaczyć o co mi chodziło. Jeśli Ty tego nie zrozumiałeś, to już jaśniej nie potrafię. Życzę sobie tylko takich sąsiadów, jak Ty, którym nic nie przeszkadza, bo przecież zawsze tak było, więc... o co chodzi???
Mieszkam na wsi, we własnym domku, żeby mieć więcej spokoju. Na szczęście na co dzień nie muszę często doświadczać wątpliwych przyjemności uciążliwości sąsiadów.
Więc może dlatego jestem nieprzystosowany?
Mimo wszystko pozdrawiam i nie polecam siebie, jako sąsiada ;)

PostNapisane: 4 stycznia 2015, o 22:25 

Nie chciałem nikomu dowalić , ale trzeba się troszeczkę przyzwyczaić do zachowań innych w okolicy.Ja swoim pupilom daje w sylwestra po 16 lekarstowo i do rana mam spokój.Zwierzeta są troszeczkę otumanione , ale nie cierpią z powodu strzałów.Na wsi czy w mieście strzelali i będą strzelać i nic temu nie zaradzimy. :P

P.S.Jest trochę rzeczy , które mnie wk......ją , min. darcie ryja w lato przez wracających po północy wyrostków i walenie tłuczkiem w schaboszczaka co niedziele po 8 rano he he

PostNapisane: 4 stycznia 2015, o 22:54 

Wiesz, może i bym zrozumiał, gdyby to było strzelanie powiedzmy około pólnocy, może i zwierzaki by to wytrzymały, ale nie rozumiem strzelania trzy dni przed, i dwa dni po sylwestrze.

PostNapisane: 11 stycznia 2015, o 12:24 

Temat można zamknąć, pies się znalazł, a rodzi się inna dyskusja.
PS: W kurierze jest jakieś info o innym psi.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1