Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie masz pomysłu? Podbierz go innym.
PostNapisane: 17 września 2008, o 17:01 

Taka dzisiejsza "świeżynka". KTR takiego halo nie robił kiedy ciężko harował sprzątając Liwę.
Widać najlepsze pomysły to te sprawdzone i które można komuś "zaiwanić" :grinka: :grinka:

Sprawa była wystarczająco medialna i szumna skoro ekologom opłacało się w to wejść, choć wcześniej pewnie kręcili nosem bo jakoś nikt z nich nie raczył pomóc kateerkom - inaczej widać byłoby ich na zdjęciach :lol: :lol:

Załączniki:
puls_art.jpg
puls_art.jpg [ 290.82 KiB | Przeglądane 5884 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 17:36 

Mam ten artykuł przed sobą. Sądzę, że Kateerki teraz telepie . Szczególnie po ostatnim akapicie. Może Eko zbierze to co Oki wyłowił.

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 17:44 

warzek napisał(a):
Sądzę, że Kateerki teraz telepie .

Najlepiej skomentuje to Oki, ale można też dostrzec pewne pozytywne aspekty tego co już zrobił on wraz ze swoim KTR, a inni nasladując ten pomysł kontynuują ten jakże szczytny cel.
Liwa nie jest Okiego tylko jest naszą rzeką, a więc i jej oczyszczanie, a przede wszystkim jej ochrona jest również naszym wspólnym celem. Tak to widzę... może jest inaczej, więc poczekajmy na Okiego, ja przynajmniej chciałbym mieć swoich naśladowców, a przynajmniej chciałbym się czuć jak prekursor :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 17:49 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
Taka dzisiejsza "świeżynka". KTR takiego halo nie robił kiedy ciężko harował sprzątając Liwę.
Widać najlepsze pomysły to te sprawdzone i które można komuś "zaiwanić" :grinka: :grinka:

Ale jak przyglądam się od jakiegoś czasu tej Eko to ona tylko tym się zajmuje podiwanianiem ciekawe swoją drogą kto tam działa :twisted: :twisted: :twisted:

PS. Dobrze jakby powstał artykuł na portalu o tym czego dokonały KTR-ki i tego na co zdecydowała się po czasie kulawa Eko-na-pozór-inicjatywa :evil:

Ostatnio edytowano 17 września 2008, o 17:53 przez Darek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 17:51 

jarekm napisał(a):
Liwa nie jest Okiego tylko jest naszą rzeką, a więc i jej oczyszczanie, a przede wszystkim jej ochrona jest również naszym wspólnym celem

O ile mnie pamię nie myli Oki był w Eko z inicjatywą i ze strony Eko ....nic.

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 17:57 

Jarek, pozwolę sobie w wredny sposób podsumować działania ludzi mieniących się "ekologami" cytatem z wypowiedzi Okiego z 17 lipca 2008.

Cytuj:
Tym razem przygotowaliśmy się nieco solidniej. Zgrałem silną grupę czterech facetów, pożyczyliśmy od Jacka z Szadowa dwa kajaki
(miały być z Eko-Inicjatywy, ale dla nich problem jest zbyt przyziemny /podwodny?/ i do tak drobnych inicjatyw nie mogę ich nakłonić)
i znów wyruszyliśmy na Liwę.

wtedy był to problem ale kiedy do gry wchodzi prasa nagle można :roll: :?:
No tak, bez poklasku to nawet kajaka nie warto pożyczać :lol:

Zresztą przypominam działania KTR dla zapominalskich w tej sprawie

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 17:58 

Malgos i tego cytata mi brakowało.

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 18:13 
Przyjaciel forum

Proponuję jednak atrykulik na portalu :!: :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 19:15 

Nie bronię tutaj "ekoludków" i ich totalnej arogancji dla inicjatywy KTR w początkowej fazie.
Piszę wyłącznie dlatego, iż powielenie pomysłu KTR uważam za jak najbardziej słuszne, a czym się kierowali naśladowcy Okiego i jego ekipy, to już nie jest tematem mojej wypowiedzi. Wiem jedno, że to co zapoczątkował KTR jest słuszne i służy nam wszystkim, a powielenie tegoż pomysłu przez jakąkolwiek grupę ludzi umacnia te przedsięwzięcie.

Jak pisałem wcześniej, niech w tej sprawie wypowie się Oki.
Co do artykułu na portalu, o którym pisze Darek, to jestem za, jednakże powinna temu przyświecać dyplomacja tak, aby ktoś postronny nie odbierał tego jako ataku.

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 19:38 
Przyjaciel forum

jarekm napisał(a):
jednakże powinna temu przyświecać dyplomacja tak

Nie inaczej, ale też powinien być wspomniany dyplomatycznie początkowy stosunek do inicjatywy KTR.

Dyplomacja to uniwersytet świństw większych lub mniejszych byle by w sposób grzeczny czynionych :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:05 

Darek napisał(a):
Dyplomacja to uniwersytet świństw większych lub mniejszych byle by w sposób grzeczny czynionych

Trafniej bym tego nie ujął :!:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:17 
Przyjaciel forum

warzek napisał(a):
Sądzę, że Kateerki teraz telepie . Szczególnie po ostatnim akapicie. Może Eko zbierze to co Oki wyłowił.

Wcale nie. Eko-Inicjatywa od lat zbierała śmieci na Liwie. Ba, pływałem z nimi i też zbierałem.
Ba, w piątek popłyną naszym okołokwidzyńskim szlakiem i będą sprzątać Liwę. Nie widzę więc żadnego powodu do zawiści.
Eko wyłowiło 100 litrów śmieci bo tam tyle się w sezonie uzbiera. Na moim odcinku wyłowią 500 litrów na jednej przeszkodzie.

Faktem jest, że nie dogadaliśmy się do wspólnej roboty ale to akurat nie jest wielce naganne.
Faktem jest też, że zawsze mieli lepiej obcykane media, ale to nie jest wada.
A jeśli nasza robota przymusiła ich do zwiększonej pracy? - sam zysk :!: (dla Liwy)

Proponuję - spoko. Czym nas więcej - tym lepiej :)
A gdyby nawet lepiej dogadali się z Miastem i dokończyli naszą robotę? - przecież o to chodzi, no nie? :-D
A... właściwie to mnie podpuściliście - miałem zaplanowaną domową robotę, ale jakoś ją ułożę i popłynę w piątek z nimi :-D

Acha, odnośnie ostatniego zdania w ostatnim akapicie - Eko korzysta z mojego pozwolenia z RZGW w porozumieniu ze mną :-D

Co jest zasługą KTRu? Ano to, że zabraliśmy się za dookoła kwidzyńską Liwę. No, ktoś musiał zacząć, inni będą kontynuować.
Nie można jednak mówić, że KTR rozpoczął sprzątanie Liwy. Rozpoczął - ale tego odcinka.

I jeszcze jedno - rozpoczął na dmuchanym kajaku Porcellusa :-D :-D :-D

Ostatnio edytowano 17 września 2008, o 22:01 przez oki44, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:27 
Przyjaciel forum

oki44 napisał(a):
Eko korzysta z mojego pozwolenia z RZGW w porozumieniu ze mną :-D

No to nieco nas uspokoiłeś, bo w pierwszej chwili wyglądało na to, że jadą sprzątać to co Ty posprzątałeś i mnie cisnęło :evil:

PS. z drugiej strony mogli wspomnieć o działaniach KTR, z czystej kultury :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:31 

Darek napisał(a):
(...) z czystej kultury :grinka: :grinka: :grinka:

takie słowo to tylko w nazwach występuje bo ładnie wygląda :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:34 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
PS. z drugiej strony mogli wspomnieć o działaniach KTR, z czystej kultury :grinka: :grinka: :grinka:

Darku - nie za dużo wymagasz od naszych braci w wierze (turystycznej) ? :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1