Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ceny wynajmu mieszkań w kwidzynie
PostNapisane: 9 grudnia 2008, o 03:14 

Większość moich znajomych jest oburzona cenami jakie panują tzn powyżej 1000 za M2 ostatnio się spotkałam z cenami za 36-55m2 1800 zł 2,000 zł przecież kwidzynianie większości żyją z jabila i itp fabryk gdzie pensja nie przekracza czasem 1300 zł a gdzie tu żyć???????????????? Sprzeciwmy się pazerstwu '' niektórych'' odnajmujących te ceny zbliżone są do warszawy gdzie zarobki są znacznie się większe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! piszcie za ile wynajmujecie i czy te ceny są słuszne wg WAS

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 grudnia 2008, o 08:01 
Przyjaciel forum

aneta9560 napisał(a):
piszcie za ile wynajmujecie i czy te ceny są słuszne wg WAS

Słuszne one są do czasu, aż znajdą się chętni żeby ją zapłacić.
Podobnie jest z ceną kupna owych mieszkań. Wierz w to czy nie ale to kupujący/wynajmujący podbijają sobie ceny. Jak sprzedawałem swoje pierwsze mieszkanie tak było. Cena jaką uzyskałem była o 30% wyższa od tej którą sobie wymarzyłem. Po miesiący plułem sobie w brodę, bo uzyskał bym jeszcze drugie tyle.

Tytuł: no tak
PostNapisane: 9 grudnia 2008, o 16:23 

tylko że tę cenę zapłacą młodsi od nas dlaczego oni mają mieć gorzej...... i niby krach na giełdzie a mieszkania jakoś nie spadają no a dla tych co już je mają to chcą wyjść jak najlepiej na sprzedaży.... tylko ten wynajem mógłby być tańszy

Tytuł: odpowiedz na ceny
PostNapisane: 9 grudnia 2008, o 16:50 
Przyjaciel forum

Drodzy koledzy. Średnia cena wynajmu mieszkania w Kwidzynie oscyluje w granicy 700-800zł. W tym odnajmujący płaci za czynsz około 450zł, za wodę 50zł. I ma do dyspozycji 300 zł na czysto!( w najlepszym przypadku). Raz na dwa, trzy lata należy wymalować mieszkanie, wyremontować zniszczone przez wynajmujących sprzęty i dobra stałe. I jeszcze jakiś cwaniak pisze że za drogo? To kup sobie mieszkanie za 80 tysięcy i wyremontuj a zobaczysz ile to kosztuje. A wynajmuje się tylko dlatego, aby nie stało puste, bo żaden to interes. Tyle z mojej strony na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 9 grudnia 2008, o 17:11 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Nowe Wyposażone Mieszkanie 2 pokojowe, kuchnia,łazienka całość około 45 m kwadratowych, do mieszkania przypisane jedno miejsce parkingowe na samochód osobowy . Czynsz 1100 zł miesięcznie + opłaty za energię elektryczną oraz wodę. W czynsz wliczone jest ogrzewanie w okresie grzewczym. Kaucja 2000 zł.

Mieszkanie 57m2, 4 pokoje, kuchnia, łazienka i ubikacja . Mieszkanie częściowo umeblowane- kuchnia, w przedpokoju szafa wnękowa i pawlacze , do uzgodnienia pozostaje ewentualne doposażenie. Na podłodze parkiet, w kuchni- wykładzina PCV... w łazience i ubikacji - glazura, terakota.Mieszkanie posiada stałe łącze telefoniczne i TV kablową , CENA WYNAJMU - 1800 zł +czynsz, kablówka i internet, oraz prąd , woda i gaz - w/g zużycia. Kaucja 4000 zł

To są ostatnie ogłoszenia z forum, gdzie podane były ceny. Jakoś nijak ma się to do wyobrażeń o wynajęciu mieszkania. Osobiście jak już kilka razy wspominałem wynajmuje dwa pokoje(54 metry kwadratowe) za 800Pln+media...

Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2008, o 15:49 

temat bardzo na czasie
tez wynajmuje bo na wlasne mnie nie stac a mieszkac gdzies trzeba
place 850 a od stycznia ma byc 100 wiecej
mieszkanie bardziej puste niz umeblowane....
wiec wlasnie
ma ktos cos za rozsadne pieniadze wynajac?
moze byc kawalerka

ja naleze do tych zyjacych z jabilowej pensji... jakby zawsze bylo 1300 bylo by ekstra...
moj partner tez pracuje jeszcze w jabilu...
jak z ta praca bedzie po nowym roku.... strach myslec :)

wiec czekam na chetnych wynajac mi mieszkanko :)

Tytuł: do Wojgra9
PostNapisane: 10 grudnia 2008, o 18:20 

widziałam we wczorajszej gazecie ja poszukuję mieszkania w Sadlinkach bo na kwidzyn to troche za drogo za ten metraż 29m2 straszne jeszcze o 100 zł drożej, a może paczki na święta wam odnajmujący robią heheh no niestety całe nasze życie polega na pracy, pracy, pracy

jak mi znajdziesz 2 pokojowe mieszkanie w Kwidzynie za 700 zł to pójdę je wynająć!, za 29m2 750 zł plus media ul. Mickiewicza, Kwidzyn Górki 700 zł 30m2 plus media, 1350 zł 43m2 do umeblowania plus media, 1100 zł 36m2 plus media to są przykłady że za 700 zł wynajmiesz mieszkanie al jakie malutkie, ja nie mam dzieci lecz co mają powiedzieć rodziny z dwójką dzieci gdzie zazwyczaj jedna osoba pracuje. A 300 zł zarobku to jest dużo na miesiąc tym bardziej że odnajmujący za wszystko płacą, jeżeli narzekasz na to że musisz przeprowadzać remonty to niech odnajmujący zostawiają taki stan jaki zastali i naprawy we własnym zakresie, ciesz się że mieszkanie nie stoi puste i że ci grzyb nie wchodzi a nie ubolewasz że tylko 300 zł zarabiasz na tym

Ludzie to egoiści widzący we wszystkim interes

Ostatnio edytowano 10 grudnia 2008, o 18:27 przez aneta9560, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, o 13:23 

Gdansk Wrzeszcz. 700PLN plus czynsz 270 w sezonie grzewczym plus prad 50 plus gaz 20. Kawalerka 32 m2, umeblowana w nowo ocieplonym bloku na 10 pietrze z pieknym widokiem na caly gdansk. Ponadto system kamer na klatce schodowej i w windach - wszystko mozna obejrzec na ekranie wlasnego TV. Domofon tez z kamerka :) :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, o 00:33 

Jak mieszkalem w Gdansku przez 4 lata, to za mieszkanie placilem 650zl czynsz + ogrzewanie + woda i swiatlo. Na czysto co miesiac wychodzilo mnie max 1100zl za mieszkanie ok 50m2, full wyposazone i w centrum Gdanska, kolo błędnika. Do dworca mialem 5 minut piechota. Takze ceny u nas mozna porownac z tymi co w Gdansku, z tym ze Gdansk jakim jest miastem a Kwidzyn jakim (mowa o wielkosci i ilosci mieszkancow).

Ostatnio edytowano 19 stycznia 2009, o 08:12 przez messo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 stycznia 2009, o 19:05 

Masz rację,
tylko że Kwidzyńscy odnajmujący mieszkania zapomnieli porównać pensje, stosunek zarobków w Kwidzynie do zarobków w Gdańsku.

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, o 16:47 

--------------------------------------------------------------------------------

Wynajmę nowe mieszkania:
1) kawalerkę- 450zł+ opłaty,
2) mieszkanie(55m)- 700zł + opłaty,
3) mieszkanie (80m dwupoziomowe)- 800 zł +opłaty
terakota, glazura, podłogi szwedzkie, ogrzewanie gazowe, okna plastikowe 5 komorowe, informacja pod nr tel 0501625122

Takie ogłoszenie wstawiłam i mam już tylko wolne dwa mieszkania szkoda, że ci co piszą nie przyjdą sprawdzić co jest oferowane. Bo u mnie wszystko jest nowe.
Młodzi ludzie którzy już wybrali mieszkanie płacili na kawalerce tyle co u mnie na 55m.

Ostatnio edytowano 9 marca 2009, o 22:28 przez aneczka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, o 17:52 

Noszę się z zamiarem wynajęcia mieszkania 100 metrowego w dużym domu dwurodzinnym. Dom prywatny, więc najemcy odpada koszt czynszu, jedyne koszty to odstępne i koszty zużycia wody, prądu, gazu. Stan mieszkania oceniam na dobry do dyspozycji strych, piwnica. Cicha okolica, spory ogród. Jak sądzicie czy 1000zł odstępnego to rozsądna cena na możliwości kwidzyniaków??

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, o 18:09 

Cena porównywalna do mieszkań 2-pokojowych, więc myślę, że przystępna i szybko znajdziesz nabywcę.

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2009, o 17:12 

Wojgra9 napisał(a):
Drodzy koledzy. Średnia cena wynajmu mieszkania w Kwidzynie oscyluje w granicy 700-800zł. W tym odnajmujący płaci za czynsz około 450zł, za wodę 50zł. I ma do dyspozycji 300 zł na czysto!( w najlepszym przypadku).

I jeszcze narzekasz że masz 300 zł na czysto za to że ktoś mieszka w twoim jak to nazwałeś "pustym" mieszkaniu, które i tak by puste stało...

Osoba wynajmująca sama remontuje mieszkanie które wynajmuje, bo w syfie też nie chce mieszkać.

Także nie narzekaj stary...a 1000 zł za mieszkanie 40 m2 to lekka przesada. Tym bardziej że czynsze w Kwidzynie należą do jednych z najmniejszych w województwie

Strefa czasowa: UTC + 1