Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:34 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
Darek napisał(a):
(...) z czystej kultury :grinka: :grinka: :grinka:

takie słowo to tylko w nazwach występuje bo ładnie wygląda :grinka: :grinka:

Eee tam przecież czytałem Kulturę Paryską była na papierze :grinka: :grinka: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:38 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
Eee tam przecież czytałem Kulturę Paryską była na papierze :grinka: :grinka: :grinka:

Jeszcze możesz poczytać. Stare numery leżą gdzieś w moich walizkach :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:39 

Szczyt obłudy. Dlaczego? Wcale nie z powodu podebrania pomysłu. Bo nie Oki pierwszy sprzątał Liwę i nie ostatni. Obłudą jest ostatnie zdanie. Kiedy Oki prosi o pomoc w odbiorze śmieci, to nie ma chętnego i każdy temat traktuje jak kukułcze jajo.

Jak Eko chce wygarnąć kasę, to kasa się znajduje i wszyscy są pomocni. W tym czasie Oki musi za własne pieniądze kupić paliwo do samochodu i piły, uprosić kumpla z przyczepką i Jacka o kajaki, bo pani prezes Eko ma bardziej wartościowe sprawy na głowie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 20:39 
Przyjaciel forum

oki44 napisał(a):
Darku - nie za dużo wymagasz od naszych braci w wierze (turystycznej) ? :D

Napiszę to, w mordę jeża wymagam od siebie, to wymagam też do innych.

Ciągle spotykam się z takim brakiem elementarnej kultury, jakiś strach przemożny przed przyznaniem komuś prawdziwych zasług.

To staje się już jakimś standardem niesmaku polskiego, psia mać (suczki przepraszam) :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 21:16 

oki44 napisał(a):
Nie widzę więc żadnego powodu do zawiści.

He, he, he... a nie o tym pisałem :?: :!: Pisałem również, żeby się powstrzymać od komentarzy, aż Oki się wypowie.

PS
Widać, że godziny spędzone na rozmowach z Okim nie poszły w moim przypadku na marne.

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 21:20 

Ale tu nie ma zawiści, tu tylko chodzi o brak kultury :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, o 21:22 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Widać, że godziny spędzone na rozmowach z Okim nie poszły w moim przypadku na marne.

No to się Okiemu udało :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, o 09:21 

Czas zreasumować.
Ekolodzy po raz kolejny zafundowali nam fikcję.
Po pierwsze: - trzeba było w jakiś sposób uwiarygodnić zakup kajaków przez Ekoinicjatywę.
(niesprawdzona wieś gminna głosi, że nie raz i nie dwa pływały one komercyjnie w prywatnej firmie, ale to zapewne plotki :-P ).
Po drugie: - czyszczenie Liwy było zwykłą przykrywką dla zafundowania znajomym królika bezplatnej imprezy. Sto litrów śmieci to jest duży worek, podzielone przez 24 uczestników daje około czterech litrów śmieci na łeb. czyli jakieś dwie butelki plastikowe. A gdzie te opisywane opony, kanistry ?
Po trzecie: - przepływano przez rezerwat przyrody Jezioro Liwieniec wymagający zezwolenia Wojewódzkiego Konserwatora Przyrody na spływ. kto jak kto ale ekolodzy powinni o takie zezwolenie wystąpić. Ciekawe czy wystąpili ?
I po czwarte: - oki swoją wspaniale bezinteresowną inicjatywą oczyszczenia najbardziej uciążliwego odcinka Liwy, pokrzyżował plany ekologom, gdyż pokazał, że można bez splendorów i prasowego poklasku zrobić coś pozytywnego.
Jakoś tak kiedy oki zwrocił się do pseudoekologów o wsparcie takowego nie otrzymał.

Pora skonczyć z tą fikcją. Czas pokazać prawdę i zabrać spekulantom kasę na takie imprezy i przekazać kasę KTR-om, przynajmniej będzie lepiej wykorzystana.
Myślę, że na portalu powinien pokazać się artykuł opisujący letnie działania okiego w porównaniu z fikcją tworzoną przez kwidzyńskich ekologów et consortes.

Porcellus

Oki mam nieodparte wrażenie, że pomaganie w takich pseudoekoinicjatywach gdzie czyszczenie rzeki jest tylko przykrywką wcale nie przyniesie pożytku rzece.

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, o 09:37 
Przyjaciel forum

Porcellus napisał(a):
Myślę, że na portalu powinien pokazać się artykuł opisujący letnie działania okiego w porównaniu z fikcją tworzoną przez kwidzyńskich ekologów et consortes.

Uważam że tymi słowami ukradłeś mi mój wcześniejszy pomysł :grinka: :grinka: :grinka:

Porcellus napisał(a):
mam nieodparte wrażenie, że pomaganie w takich pseudoekoinicjatywach gdzie czyszczenie rzeki jest tylko przykrywką wcale nie przyniesie pożytku rzece.

Ja też tak myślę, kto jeszcze myśli podobnie :!:

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, o 10:52 

Słuchajcie kochane robaczki.
Z punktu widzenia zwykłego śmiertelnika zarówno działaniom Eko jak KTR przyświeca ten sam cel. Wybrańcy wiedzą, że jedni realizują ten cen medialnie i częściowo ze środków publicznych zgodnie z reszta ze statutem a drudzy robią to po cichu za własne pieniądze, ciesząc się z tego i chwaląc przed nielicznymi.

Nie chciał bym, żeby Portal stał się źródłem nieporozumień i prywatnych potyczek, dlatego nie będzie tam wytykania nikomu działań, o których wiedza pochodzi z niepotwierdzonych plotek. Wystarczy, że po mieście krąży już (poniekąd słuszna opinia), że Forum e-kwidzyn to gniazdo zaciekłych os, które atakują wszystko i wszystkich. Pisałem już gdzieś o tym, że często przychodzi mi informować negatywnie nastawionych do Portalu, że Forum to trochę inne miejsce i poza adresem tak na prawdę nie ma wiele z nim wspólnego.

Zadaniem Portalu jest rzetelnie i bezstronne informowanie czytelników o wszystkim, co się w mieście dzieje. Chętnie podejmiemy się poinformowania o działaniach KTR, nawet o braku chęci udzielenia im pomocy przez Ekoinicjatywę czy Urząd Miasta, ale nie będzie tam mowy o przykrywkach do zorganizowania darmowej imprezy, pozwoleniach na spływy i innych ziejących jadem "świńskich" ciekawostek.

Resztę załatwię z zainteresowanym via PM :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, o 10:57 
Przyjaciel forum

A ja powiadam: spokojnie panowie. Ekolodzy zawsze więcej mówią niż robią, tak już jest na całym świecie.
Ich celem jest pobudzanie świadomości, moim - wykonanie roboty.
Moim celem było zawsze łączenie a nie skłócanie środowisk. Kłótnie i wzajemne pretensje niczego nie załatwią.

Ja jutro płynę z EKO na Liwę. Spływ jest roboczy, więc jak i u KTRków - popłynie nas niewielu.
Temat przywrócenia tego odcinka Liwy jest ważniejszy niż wzajemne animozje :-)

Acha, jakby ktoś miał ochotę na prawdziwie męską, zimną, mokrą przygodę - miejsce w kajakach jest :-D
KrzaQ, nie chciał bym na Portalu żadnych negatywnych opinii o moim współdziałaniu z EKO.

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, o 11:37 
Przyjaciel forum

oki44 napisał(a):
A ja powiadam: spokojnie panowie. Ekolodzy zawsze więcej mówią niż robią, tak już jest na całym świecie.
Ich celem jest pobudzanie świadomości, moim - wykonanie roboty.

Niby racja ale powinni również wyciągać wnioski ze swoich wcześniejszych nie całkiem mądrych decyzji.

Na terenie, na którym mam działkę ekolodzy ograniczyli się do pobierania haracza za pobieraną wodę ze studni głębinowej wybudowanej i eksploatowanej przez działkowców.

Widzę tu niestety analogię, KTR-ki i nie tylko bo członkowie e-Kwidzyn zrobili czarną robotę, a medialnie to EKO wypnie piersi przed burmistrzem.

Kiedy się ten PRL wreszcie skończy, Oki nie bądź stachanowcem ich zawsze cwaniaki będą w tyłek bili, równocześnie poklepując po plecach i robiąc obleśnie miłe miny :-P

KrzaQ napisał(a):
że Forum e-kwidzyn to gniazdo zaciekłych os, które atakują wszystko i wszystkich.

KrzaQ popatrz przeważnie nieuczciwych :evil: uczciwi mogą spać i pracować spokojnie.

A to że dużo jest ludzi nieuczciwych, to niech im to forum spędza sen z powiek :!: , jestem przeciwny wszelkiemu oportunizmowi :!:

Bo jak na tym forum mamy trzymać buzie zamknięte, to najwyższy czas bym się na stałe wylogował :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, o 12:45 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
Bo jak na tym forum mamy trzymać buzie zamknięte, to najwyższy czas bym się na stałe wylogował :twisted: :twisted: :twisted:

Znowu się podniecasz. KrzaQ napisał, że nie będzie przenosił ostrych wypowiedzi na Portal, i ma rację.
A na forum możemy sobie pogadać tak jak kto lubi. I nic komu do tego (no, może Adminom) :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, o 12:49 

oki44 napisał(a):
A na forum możemy sobie pogadać tak jak kto lubi. I nic komu do tego (no, może Adminom)

adminom nic do tego :)) byle dyskusja toczyła się w sposób cywilizowany.

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, o 13:00 
Przyjaciel forum

oki44 napisał(a):
Znowu się podniecasz.

Bo pomimo osiągnięcia wieku, poważnie zagrażającemu dobremu samopoczuciu firmy ZUS (emerytura) to jednak przysadka mózgowa odpowiadająca za wydzielanie hormonów nadal działa.

To co mnie irytowało czterdzieści lat temu jak byliśmy zniewoleni, denerwuje mnie nadal, choć ponoć zniewoleni już nie jesteśmy.

Pan Premier zapowiada przymusowe, chemiczne leczenie wszelkiej swołoczy pedofilskiej, myślę że następnym etapem mogło by być przymusowe leczenie chemiczne takich jak ja.

Chcących żyć uczciwie wśród uczciwego społeczeństwa i uczciwych polityków.

Wiem bredzę :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1