Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, o 21:46 
Przyjaciel forum

Nie chcę być upierdliwy, ale... w innych tematach wypowiadałem się na ten sam temat.
Firma, która chce wykonywać prace usługowe musi być transparentna, czyli: powinna
posiadać nazwę, właściciela, adres, referencje itp. Jeśli zechcemy zaufać firmie
bez korzeni i powyższych, to sami ponosimy ryzyko wykonywanej usługi.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, o 22:54 

Donos do prokuratury - to oficjalna nazwa doniesienia o podejrzeniu o popełnieniu przestępstwa .Dokonać tego można jedynie osobiście , wypełniając odpowiedni druczek .

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, o 22:57 
Przyjaciel forum

Mirrr napisał(a):
Dokonać tego można jedynie osobiście , wypełniając odpowiedni druczek .

Jak trzeba to trzeba, nie należy się nad pajacami litować :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2008, o 15:32 

Podobna historia i mi sie przydarzyla tyle, ze z firma posiadajaca siedzibe na ul. Kamiennej. Wprawdzie okna w koncu zainstalowano ale kolejnych reklamacji i prosb, grozb itp nie bylo konca. Szkoda nerwow moim skromnym zdaniem - a firmy uslugowe powinny miec rankingi podobnie jak sklepy internetowe - z opiniami klientow i odsetkami tych zadowolonych i mniej szczeslliwych - to by pewnie ulatwilo podejmowanie wyborow... i zmniejszylo szanse naciecia sie na takich j.w.

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2008, o 10:28 

Przysłuchując się tej dyskusji mam dwa wnioski i zalecenia dla poszkodowanych i przysłuchujących się:

1. Po co ta debata....od tego są organa ścigania i policja bo facet się jak widać nie ukrywa (nowa siedziba nowa firma)

2. Czasem warto jest dopłacić 100 zł więcej i wybrać droższą ofertę ale skorzystać z oferty firmy porządnej a nie firmy KRZAK... zazwyczaj porządne firmy są transparentne, mają swoje siedziby, pokazują okna na miejscu, i nie pobierają zaliczek, gdyż spisana umowa lub druk zamówienia jest dokumentem na podstawie którego można dążyć do zapłaty mimo braku zaliczki.

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2008, o 17:55 
Przyjaciel forum

Cytuj:
wybrać droższą ofertę ale skorzystać z oferty firmy porządnej a nie firmy KRZAK

KrzaQ -u ktoś robi Ci koło pióra :roll: :grinka: :grinka:

"...Kiedy siadam do stołu, żeby się napić - piję wódkę. Nie jest moją wadą, że robię to solidnie. Ani to, że wolę się napić sam, niż w towarzystwie, którego nie lubię, nie cenię, albo które jest głupie nawet przed wypiciem."
A.G.

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2008, o 22:05 

@james,
nowy numer telefonu dp pana Krzysztofa Zalewskiego, 517 785088. Powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, o 22:24 

Ja w tej firmie na reklamacje okna czekam już ponad rok czasu!!!! Historia bbbb długa ale mam nadzieje że w końcu doczeka się końca

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, o 22:29 

kajuszka napisał(a):
Ja w tej firmie na reklamacje okna czekam już ponad rok czasu!!!! Historia bbbb długa ale mam nadzieje że w końcu doczeka się końca

Taaaaak Kajuszka bo to firma Dobroplast produkuje okna nie Secodec 2 ........

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, o 22:35 

Ale okna kupowałam w tej firmie.
Poza tym jak fachowcy montują mi okno do góry nogami to ręce opadają, naprawdę brak mi słów.

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, o 22:59 

Hmyyy to bardzo ciekawe co mówisz a po czym wnioskujesz? :D
Na początek zobacz gdzie masz otwory odwodnieniowe (pewnikiem wiesz co to )
No przecież się znasz na tym ....
Poza tym czy w Twoim domu nie było przypadkiem inspektora nadzoru budowlanego w połączeniu z serwisem firmowym firmy Dobroplast?
Czy stwierdzili to co Ty sugerujesz? A zapomniałem znasz się na tym pewnie wiesz lepiej. :)
Wiesz w czym problem, ale nie chcesz tego powiedziec więc ja Ci powiem.
W Twoim patio nie zastosowano profilu stalowego (wew) o wystarczającej sztywności,
co daje nam w efekcie "pływanie" profilu przy zamykaniu (przesuwaniu) okna,
ale oczywiście Ty wiesz lepiej okno jest zamontowane odwrotnie...
I co najlepsze na polskim rynku tylko firma weka ma aprobatę techniczną na produkcje patio przesuwnych, ale o tym dopiero się dowiedziałem niedawno :) ;)
Pozdrawiam :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, o 23:06 

czesc aga widze ze nie masz co robic ze po secodecku jedziesz ! wiesz dolkadnie co jest grawne z wsza reklamacja i nie wymyslaj ..... dobroplast podlozyl sie przy produkcji patio a teraz zawalasz wszystko na rodzima firme ????? bo latwiej???? czy ze boi blisko????? NAPISZ MI GDZIE I W KTORYM MIEJSCU FIRMA SECODEC POPISALA SIE NIEFACHOWOSCIA?

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, o 23:29 

No mamy ostatnio trzy przypadki. :-D Malwersacje pieniędzy klientów. :oops: Zaliczki zostały przepuszczone, miast wpłacone do stosownych firm. Ktoś , to prowadzi interes w takim stylu na pewno nie jest dobrym fachowcem. Właściciel to typowy bufon w najgorszym wydaniu. Przyznaje, że tak beznadziejnej firmy nie widziałem już wiele lat.
Przyszłym klientom radzę się trzymac z bardzo daleka od firmy Secodec2, czy jak sie tam teraz nazywa.
Info dla modów. Bardzo chetnie podpisze się z imienia i nazwiska pod powyższym. Właściciel firmy Secodec2 już ma pewną sprawę w sądzie. :grinka: Jeżeli nie odda kasy w terminie. :-D

Ostatnio edytowano 25 listopada 2008, o 23:43 przez jerbro, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, o 23:39 

tak na marginesie Panie JAMES lub jak kto woli Panie Wysz..... to byly rolety nie okna pozatym firma tak jak widac po forum zmienila nazwe wiec nie mozna jej sprawdzic jako secodec2 lecz jako mar-kon. tawar jest wyprodukowany i do odbioru fakt z poslizgiem 2 tychodni zgadza sie !! lecz jezeli nie chce sie odebrac towaru bo......???? to juz nie moja wina ! fakt sprawa jest na policji fakt umozona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brak podstaw prawnych. polecam sprawdzenie swoich wymyslow w firmie PORTOS znaja juz tam Pana nazwisko panie Wysz....
telefony juz dzialaja i zawsze sie mozna dodzwonic! nawet jak nikogo nie ma w biurze ! istnieje cos takiego jak przekierowanie!
i tak na samiuski koniec !
tym razem zgloszenie na policji i to podstawne juz jest ! cytuje

''Aktualie podejmuje kroki w celu odyskania kasy, beda to rozne od konwekcjonalnych po najbardziej radykalne.''

grozba karalna!!!!!!!!!!!!czuje sie zagrozony i budzi to moj niepokoj psychiczny

milego wieczoru Panie Wysz....

Panie Jerzy ! widze ze lubi Pan przyklejac latki! bufon???????
hmmmm? sprawa w sadzie???? chyba bym o tym wiedzial!

Ostatnio edytowano 26 listopada 2008, o 07:41 przez ochyda70, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, o 23:52 

OOOooo tu widze samego szefa firmy Secodec2. :lol: Zapędzony w zaułek próbuje kąsac. Najlepszą obroną jest atak. :-D Ciekawy jestem co odpisze na moje słowa ???

Zaczyna by ciekawie.

Panie Krzysztofie, zapytam nieśmiało. Czy dobrze pan sypia mając świadomośc, że winny jest pan pieniadze innym ludziom. ????. Co pan zrobił, zeby poszkodowani przez pana klienci, nie musieli klnąc, że spotkali pana na swojej drodze.???? Dużo tych znaków zapytania. :wink:

Czekam na telefon od pana, a tu nic. Cisza. Obiecanki cacanki a głupiemu radośc. Miarka się przebrała.
I żeby dobrze się panu spało, to proszę sprawdzic co pan ode mnie otrzymał. Zaliczkę, czy zadatek. :-D Miłych snów. :573:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1