Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2010, o 13:39 

szafranek napisał(a):
Drzwi opadły są źle wstawione a on twierdzi że to wina zamykania

Hmm...Zainteresowało mnie to stwierdzenie, ponieważ sam pracuję w podobnej branzy od kilku lat...I z własnego doświadczenia wiem, że dzrwi mogą opaść z winy zamykania jak twierdzi sprzedawca, a właściwie "trzaskania" nimi...Niestety ale trzeba zwrocić uwage niekiedy na to jak pociechy "zamykają" drzwi...Sam miałem podobną sytuację, zostały mi wstawione drzwi Gerdy przez autoryzowanych monterów ( 5 letnia gwarancja)no ale dzieci są w domu i wiadomo, w ubiegłym roku zaczeły się problemy, drzwi opadły i trzeba niestety je regulować samemu - na szcęście ja potrafie...A poza tym z tego co mi wiadomo i co sam praktykuję na drzwi z montażem obowiązuje 12 miesięczna gwarancja a sam napisałes ze masz drzwi już trzy lata, a jak zaczeły opadać to trzeba było iść i poprosić o regulację na zawiasie - teraz nie było by problemu

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2010, o 12:14 

ciężko było ich poprosić aby się zjawili w trakcie gwarancji byli kilka razy coś tam porobili na jakiś czas spokój gdy minął rok to powiedzieli że już to ich nie dotyczy ja zostałem z problemem

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2010, o 12:14 

tak regulowali że już zabrakło regulacji na zawiasach

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2010, o 12:27 

Drzwi jak i okna po około miesiącu od montażu wymagają regulacji (zależy jak kto używa).
Jeżeli efekt opadania skrzydła dalej się powtarza dowodzi to jednego.
Strona zawiasowa ramy lub ościeża jest za słabo zamocowana do ściany.
Jeżeli po roku masz taki problem to ewidentnie futryna wyłazi Ci ze ściany.
Jest sposób na sprawdzenie tego, jeżeli skończył Ci się zakres regulacji na zawiasach,
to zobacz jak ościeżnica pozioma ma się do skrzydła, zobaczysz zapewne sporą różnicę.

Obrazek

Tytuł: Re: Nieuczciwość sprzedawców i usług- lista ostrzegawcza
PostNapisane: 22 marca 2010, o 09:49 

szafranek napisał(a):
Zacznijmy na forum piętnować nieuczciwych sprzedawców i jakość wykonania usług przez firmy zróbmy listę takich firm i sklepów ,które powinno się omijać z daleka żeby nie tracić nerwów proszę dopisujcie swoje spostrzeżenia.

trzeba walczyć z oszustami.

To doprawdy idiotyczny pomysł. Każdy będzie każdego szkalował i oczerniał - ciekawe do czego nas to doprowadzi- tym bardziej, że każdy z nas ma w zanadrzu mniej lub bardziej ulubione firmy.
Jak masz coś do wyjaśnienia z jakimś "nieuczciwym" sprzedawcą lub usługodawcą to powiedz mu to w oczy, a nie wykorzystuj forum do swoich prywatnych porachunków.
Pamiętaj dla jednycjh "ON" może być nieuczciwy, a dla drugich "super-extra".
Robienie tego typu anty- reklamy to płytki chwyt.

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2010, o 11:29 

ola650 napisał(a):
Każdy będzie każdego szkalował i oczerniał

ola650 napisał(a):
Robienie tego typu anty- reklamy to płytki chwyt.

A jak miło będzie, kiedy konkurenci między sobą będą obrzucać się błotem. :-D :-D
I będą nas przekonywać jaki to Ten jest zły, a jaki Ten dobry. :563: :-D :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2010, o 12:13 
Przyjaciel forum

krzyzak, a może by tak założyć kącik chwalenia usługodawców ( wiem to takie nie polskie i pewnie sami sprzedawcy jak zwykle by się chwalili) już to przerabialiśmy :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2010, o 21:17 

Brico M.. kupowałem dziś wosk i oczywiście cena o 5 zł wyższa przy kasie niż na półce. Na 3 trzy wizyty w tym sklepie i kupione 4 rzeczy 3 miały błędna cenę w moim przypadku, jedna rzeczy różniła się o ok 30 gr.. pozostałe 2 o ponad 5 zł, głupio mi tam powoli chodzić, bo te różnice w cenie potrąca się z kieszeni pracownika danego działu, dziś już dałem spokój jak okazało się że znowu cena była zła.. Wyszedłem bez słowa. Coś mi się wydaje że polityka sklepu powoduje taki bałagan w cenniku, a tracą na tym biedni pracownicy...

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2010, o 14:24 

wydaje mi się, iż to nie tylko w Brico M. tak się dzieje,ale dobrze nam znany duży supermarket Kaufland, tam to się dzieją cyrki. Praktycznie każdy kupuje w ten sam sposób jak ty Slay. Niestety przy tak dużych sklepach nie sa w stanie opanowac tych cen,ale powinni przynajmniej zatrudnic moze wiecej osob odpowiedzialnych za to.

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2010, o 15:14 
Przyjaciel forum

Slay napisał(a):
głupio mi tam powoli chodzić, bo te różnice w cenie potrąca się z kieszeni pracownika danego działu, dziś już dałem spokój jak okazało się że znowu cena była zła..

Ale o to właśnie chodzi. To pracownik odpowiada za porządek na swoim stoisku i za ceny na regałach. Takim zachowaniem powodujesz, że kara za zaniedbanie staję się mniej przykra, a co za tym idzie pracownik mniej się na tym koncentruje.

P.S. Mnie za to ostatni bardzo miło w tym sklepie zaskoczyli. Pojechałem zakupić płotki drewniane w promocyjnej cenie z gazetki. Na miejscu okazało się, że takich nie ma i dostałem lepsze i normalnie droższe taką samą cenę.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2010, o 11:04 

ok. to ja może nieco inaczej. nie będę pisał o oszustach i uczciwych, a o tych do których lubię chodzić i nie. napiszę też dlaczego.

bardzo lubię robić zakupy w polo markecie (mam tu na myśli polo w toruniu, ale podejrzewam że standardy w kwidzynie są te same). nie chodzi tu tyle o ceny i jakość towarów (na poziomie pozytywnie przeciętnym), a jakość obsługi. to że kasjerka, kiedy do niej podchodzę uśmiecha się i mówi dzień dobry, dziękuje mi za pieniądze i życzy miłego dnia kiedy wychodzę. choć wiem że tego "dzień dobry" i "do widzenia" wymagają od kasjerek przełożeni, to lobię chodzić do sklepów w których czuję, że kasjerka potrafi zdobyć się na coś więcej wobec mnie niż tylko podać kwotę i wydać resztę. polecam

lubię tez stokrotkę (w której robię zakupy kiedy jestem w Kwidzynie). tam również jakość obsługi i miły wystrój jakoś mnie przyciągają. poza tym jest duży wybór, i produkty ekologiczne!:)

na przeciwnym krańcu będzie po pierwsze sam u ewy - przytłaczają mnie te puste półki i słabe oświetlenie. drugi sklep to lidl... jakiś dziwaczny układ rozłożenia towarów, wymieszane mydło i powidło, w dodatku produkty których nie znam (podobnie jest w Kauflandzie), obsługi nie widać w sklepie. jednak sklepem, który jest zwycięzcą w kategorii antynagrody za jakość usług jest biedronka - bałagan straszny, walające się puste kartony... podłoga brudna od rozlanych soków wyciekających z pękniętych kartonów. kasjerki nie silą się nawet na uśmiech, nie patrzą na klienta... nie lubię tam kupować

Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się. Tak więc... tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda, punktów, które stworzymy.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2010, o 20:07 
Przyjaciel forum

Ruby blue napisał(a):
kasjerki nie silą się nawet na uśmiech, nie patrzą na klienta

a ja właśnie chcę dodać, że w Biedronce każda kasjerka/kasjer zawsze mówi dzień dobry i zapraszam ponownie ... no i jeszcze "siatkę?" :P :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2010, o 20:43 

Czepiacie się, Biedronka jest fajna :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2010, o 20:46 
Przyjaciel forum

ja też lubię robić zakupy w Biedronce i Kauflandzie, a PoloMarket omijam :razz:

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2010, o 06:03 
Przyjaciel forum

Slay napisał(a):
Biedronka jest fajna

Dżem z Biedronki też :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1