Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2010, o 08:49 

reflexes napisał(a):
Slay napisał(a):
Biedronka jest fajna

Dżem z Biedronki też :grinka:

No i szynka. :-D :-D :-D
http://video.interia.pl/obejrzyj,film,5 ... _Biedronki

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2010, o 12:41 

Sklep meblowy na rogu ulic 15 sierpnia i Marii Konopnickiej ( nowe centrum drzwi w drzwi z reklamami led) tzw "Kompania Meblowa" Sp. z o.o.‎.
Ogólna katastrofa....
Skuszony niewygórowanymi cenami zakupiłem zestaw do dużego pokoju biurko i kilka mebelków do dziecinnego pokoju.
Pani składająca zamówienia, przy składaniu reklamacji przedkłada rozmowy o d...ie maryni z koleżankami nad obsłużenie klienta.
Monterzy dzięki "porządkowi" jaki tam panuje byli u mnie 4 razy :!:
Za każdym razem albo czegoś nie dowieźli, albo coś było źle docięte. :evil:
Najlepsze było na koniec.
Reszta mebli (te które mi przywieźli zabrali bo zamawiałem inne :evil: ) miała być najpóźniej we wtorek.. jaśnie wielmożna dzwoni dzisiaj z pretensjami, że ma meble a my nie odbieramy. (za transport i wnoszenie zainkasowali)
No i niestety ona transport będzie miała (ale jak w misiu) może w przyszłym tygodniu.
Ręce opadają.
Oczywiście podziękowałem serdecznie.
Nie polecam, chyba, że ktoś lubi latać do sklepu tygodniami i prosić się o swoje.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2010, o 21:28 

Qurcze meble kupujesz na lata no nawet na wieki to co robi Ci różnice tydzień, dwa tygodnie? No może trzy albo że sam wniesiesz albo sam w razie czego posklejasz?
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ludzie to mają wymagania.

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2010, o 22:23 

totalne lekcewazenie klienta i brak profesjonalizmu wsrod wiekszosci handlowcow w naszym miescie zniechece mieszkancow do zostawiania swoich ciezko zarobionych zlotowek u nich. prowadzi to do tego ze szybciej zamykaja swoj interes niz go otwieraja.

jakos w lutym u nas zamawialem blat do stolu pod wymiar.
sprzedawca zapewnial ze bedzie w ciagu 10 dni zrobiony. po kilkunastu telefonach i chyba 5 wizytach wkoncu dostalem moj upragniony towar. minely dokladnie 4 tygodnie od zamowienia!!! trzeba bylo jechac do praktikera do CG i majstry by go przycieli i obrobili na miejscu w 20 - 30 min.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2010, o 22:50 

waldek2 napisał(a):
Ludzie to mają wymagania.

No jasne i najlepiej to jeszcze przeprosić i postawić kawę na stół za fatygę :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2010, o 05:40 

waldek2 napisał(a):
Qurcze meble kupujesz na lata no nawet na wieki to co robi Ci różnice tydzień, dwa tygodnie? No może trzy albo że sam wniesiesz albo sam w razie czego posklejasz?
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ludzie to mają wymagania.

Ty chyba Waldek żartujesz? Komunista z zamiłowaniem do obsługi typu "MIŚ"?

Tytuł: Re:
PostNapisane: 12 listopada 2010, o 20:49 

Slay napisał(a):
To od siebie napisze że w Brico M.. sprawdzajcie ceny jakie nabijają przy kasie, bo akurat na 2 przedmioty które tam kupiłem oba miały błędną cenę na półce ;) Oczywiście na kasie było jakimś cudem więcej.

A ja od siebie napiszę żebyś się dokształcił i zapoznał przynajmniej w minimalnym stopni z ustawą konsumencką. Zła cena jest wówczas gdy kod tzw ean na cenie jest zgodny z kodem na opakowaniu (jeżeli takowego kodu nie ma to jest nazwa towaru i też musi być zgodna). Wiem, że w brico marche zwracają różnicę jeżeli cena jest faktycznie zła. Tylko że żeby to stwierdzić i udowodnić to trzeba mieć minimum wiedzy. A brico to chyba jeden z nielicznych sklepów gdzie prawo konsumenckie jest na pierwszym miejscu. Pomyłki na pewno sie zdarzają, ale pracownicy za to odpowiadają w najdotkliwszy bo finansowy sposób.

A jeśli już chcesz oceniac to przypomnij sobie ile razy wziąłeś coś w markecie, potem zrezygnowałeś i odłożyłeś na półkę oklejoną inną ceną??? Byc może poniekąd jesteś sam sobie winny...

Tytuł: Re:
PostNapisane: 12 listopada 2010, o 20:55 

aszastra napisał(a):
Slay napisał(a):
To od siebie napisze że w Brico M.. sprawdzajcie ceny jakie nabijają przy kasie

Ja , jednago razu zrobiłem małą zadymkę w Brico M, kupując klej pod którym widniała cena 2,5 zł na kasie pani nabiła 9,90 zł.
Prosząc o zwrot gotóweczki kasjerka poinformowała mnie , że jest to niemożliwe :grin:
Ożesz , jak mnie to wkurzyło. :evil:
Poprosiłem kierowniczkę zmiany , która po usłyszeniu mojej argumentacji ( mówiłem dość głośno i wyraźnie , żeby wszyscy w koło słyszeli :smile: ) bez chwili wahania kazała zwrócić kaskę :wink:

Zrobiłeś z siebie [wymoderowano].. Po co krzyki - tylko w ten sposób potrafisz osiągnąć cel...?? Czy może po prostu chciałeś zwrócić na siebie uwagę. Jak znasz przepisy prawa i potrafisz udowodnić różnicę to bez krzyków pewnie byś kasę dostał. A tak to z tego co piszesz pewnie wszyscy dookoła niezłą bekę z ciebie mieli. Sam jak widzę takiego furiata to sie zastanawiam czy uciekac czy do psychiatryka dzwonic...

Tytuł: Re: Nieuczciwość sprzedawców i usług- lista ostrzegawcza
PostNapisane: 12 listopada 2010, o 21:14 
Na razie to się naucz gościu ,że posty można edytować.Nie pisz posta pod postem.

PostNapisane: 10 stycznia 2011, o 00:25 

Swego czasu mialem okazje podslyszec rozmowe wlasciciela sklepu sportowego w Kwidzynie z innym Panem.
Niestety po tym co uslyszalem zdecydowalem ze nigdy nie kupie juz nic w tym sklepie.
Chwalil sie ten Pan w bialy dzien i to dosc glosno swojemu koledze, ze cytuje "a co Ty stary myslisz, gdyby nie to nie mialbym takich zysków albo dawno bym poszedł z torbami. Jak tylko sie da kupuje podroby i mieszam z oryginalami" za chwile zdołalem się jeszcze dowiedziec, ze najbardziej chodzi o rzeczy typu skarpety adidas, puma czy nike lub inne ciuchy.
Wiem zaraz ktos mi zarzuci ze nie ladnie jest podsluchiwac.
Ja jednak zbytnio tego nie podsluchiwalem, a ten Pan tak glosno o tym mowil.
W dzisiejszych czasach wszedzie sa podróby. Jednak często nie myślimy, że są one koło nas.

Nie bede podawał nazwy sklepu. W sumie i tak dużo ich nie mamy.
Swoja wypowiedzia nie chce zniechecic do calkowitej rezygnacji z zakupów w naszym miescie.
Nie wszyscy sa nieuczciwi. Mam bardziej na mysli to bysmy na tyle ile mozemy sprawdzali co kupujemy i czy naprawde placimi tak duza cene za na naprawde oryginalny produkt.

PostNapisane: 10 stycznia 2011, o 09:28 
Zbanowany

shamco napisał(a):
Jak tylko sie da kupuje podroby i mieszam z oryginalami" za chwile zdołalem się jeszcze dowiedziec, ze najbardziej chodzi o rzeczy typu skarpety adidas, puma czy nike lub inne ciuchy.

Buty w Kwidzynie też można kupić całkiem niezłe. Ja widziałem całkiem niedawno model który oficjalnie do sprzedaży trafił jedynie na rynek amerykański ( wg. polityki firmy w Europie zastępuje go inny model). W Europie możesz takie buty kupić na kilka sposobów:
- damskie - odpowiednie kolory, rozmiary (od pierwszej do szóstej serii)
- męskie - do 3 serii - koniec produkcji jakieś 6-7 lat temu
- męskie -od 3 do 6 serii - sprowadzone ze stanów lub Kanady - brak możliwości wysyłki do europy - więc kupione bez możliwości odsprzedaży.
- męskie - z "Allegro"
- albo ze stanów
- albo mało przypominające wspomniany model.

W Kwidzyńskim sklepie natrafiłem jedynie na nazwę - bo sam but nawet nie przypominał oryginału. Polityka wielkiego koncernu co najmniej dziwna - ale w ten sposób - jeśli szukasz konkretnego modelu - dość łatwo zweryfikujesz jakość sprzedawcy. O ile w kupnie skarpet i jakiś koszulek zwracasz uwagę jedynie na jakość materiału a nie fakt, że dotarły do sprzedawcy ze "stadionu" a nie hurtowni płacącej podatki etc - to jeśli chodzi o buty - omijać Kwidzyn szerokim łukiem - szczególnie jeśli chodzi o buty sportowe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1