Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 20:05 

Beria weź złącz trzy palce i pier..linij się w czoło, jak nie poskutkuje weź młotek.
Nie myślałem, że jesteś taki ograniczony .. cóż życie.
Oczywiście jak babcia w berecie masz najlepsze i najświeższe informacje.

Dowiedziałem się, ze w wypadku na skrzyżowaniu ryjewskim znowu było wymuszenie na kierowcy motocykla.
Tym razem chopper, nie ścigacz.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 20:40 

GSXR napisał(a):
Beria weź złącz trzy palce i pier..linij się w czoło, jak nie poskutkuje weź młotek.
Nie myślałem, że jesteś taki ograniczony .. cóż życie.
Oczywiście jak babcia w berecie masz najlepsze i najświeższe informacje.

Dowiedziałem się, ze w wypadku na skrzyżowaniu ryjewskim znowu było wymuszenie na kierowcy motocykla.
Tym razem chopper, nie ścigacz.

Mi chodzi tylko o to, że chciałbym poznać okoliczności obu wypadków. Ja wiem, że statystki to statystyki, ale ponad połowa śmiertelnych wypadków kierowców motocykli spowodowana jest nadmierną prędkością.

Więc dajcie mi dowód na to, że kierowcy motocykla jechali z DOPUSZCZALNĄ prędkością, a zaczne się kajać w moich własnych durnych wynurzeniach.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 20:53 

Weź cofnij się do początku tematu poczytaj co stało się i dlaczego Maćkowi.
Jak znasz skrzyżowanie ryjewskie to pewnie wiesz, ze lecąc od strony Sztumu jest tam winkiel, może dlatego kierowca renaulta nic nie widział.
I na koniec zamiast pisać kretyńskie teksty o organach zajrzyj w statystyki i powiedz mi ile ich można motocykliście po wypadku wyciąć.
Podejrzewam, że 99% ginie przez wielonarządowe urazy co dyskwalifikuje ich jako dawców.
Trzeba było napisać, to co napisałeś powyżej, od razu, a nie dawać popis kretynizmu.
(wybacz inaczej tego nazwać nie mogę, ale mógłbym dosadniej Ci wyjaśnić że tak się nie robi).

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 21:52 
Przyjaciel forum

Panowie nie szalejcie, przecież wiadomo, że motocyklista jeździ a pan Bóg zakręty stawia :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 22:17 
GSXR napisał(a):

czasami samej zdarza mi sie takiemu skrzyzowaniu samolotu z samochodem zajechac. musisz zrozumiec, ze przy takich predkosciach WAS po prostu NIE WIDAC, albo inaczej-jak juz zobacze to motor jest kolo samochodu-z taka predkoscia sie zbliza.
nikogo nie bronie, tak sobie napisalam wlasne spostrzezenia :-)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 22:34 

Nie mam potrzeby wypowiadania się w tym temacie, o tym konkretnym wypadku, choćby z szacunku do zmarłego chłopaka... ale może ktoś dysponuje statystykami wypadków z udziałem motocykli przed i po wprowadzeniu nakazu jazdy samochodem z włączonymi światłami przez cały rok :?:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 12:08 

motocyklisci to wariaci-samobojcy,afroamerykanie maja duze przyrodzenia a ogry zjadaja dzieci.Gsxr z pewnymi stereotypami nie sposob jest walczyc.Motocyklisci sikaja ogniem i pluja siarka a reszta kierowcow to anioly wcielone,a kiedy K....wa po pijaku zajezdzaja droge kierowcy motocykla to i tak jest wina tego drugiego,bo pewnie za szybko jechal.Mentalny mocher na glowie niepozwala im myslec inaczej.Wiec z pewnymi ludzmi nie ma co dyskutowac i szlus.GSXR lewa w gore

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 12:35 
aniakow napisał(a):
motocyklisci to wariaci-samobojcy,afroamerykanie maja duze przyrodzenia a ogry zjadaja dzieci.Gsxr z pewnymi stereotypami nie sposob jest walczyc.Motocyklisci sikaja ogniem i pluja siarka a reszta kierowcow to anioly wcielone,a kiedy K....wa po pijaku zajezdzaja droge kierowcy motocykla to i tak jest wina tego drugiego,bo pewnie za szybko jechal.Mentalny mocher na glowie niepozwala im myslec inaczej.Wiec z pewnymi ludzmi nie ma co dyskutowac i szlus.GSXR lewa w gore

i swiadectwo wystawione, szkoda ze fama pojdzie na wszystkich, na tych normalnych tez :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 13:07 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Sadlinki. Prokuratura postawiła zarzut w sprawie wypadku w Sadlinkach
Łukasz Kłos

Dzisiaj 11:03:40 , Aktualizacja dzisiaj 12:44:15

Kwidzyńska prokuratura postawiła pierwszy zarzut w sprawie wypadku do jakiego doszło 15 czerwca na ul. Kwidzyńskiej w Sadlinkach. Zginął wówczas 19-letni motocyklista.

Niespełna 20-letni kierowca kawasaki zginął, gdy usiłował minąć volkswagena sharana, zjeżdżającego z przeciwległego pasa ruchu w podporządkowaną. Do wypadku doszło późnym wieczorem, w ubiegły czwartek na skrzyżowaniu ulic Kwidzyńskiej i Strumykowej w Sadlinkach. Prokuratura Rejonowa w Kwidzynie potwierdziła większość nieoficjalnych informacji, które podaliśmy w weekendowym wydaniu "Dziennika Bałtyckiego":

- Do wypadku doszło w chwili, gdy kierowca volkswagena sharana, jadący od strony Kwidzyna zdecydował się przeciąć oś jezdni i zjechać w lewo w drogę podporządkowaną - informuje sprawę prokurator Renata Mierzyńska. - W tej chwili kierowca motocyklu, nadjeżdżający z przeciwnego kierunku, postanowił wyminąć skręcający samochód osobowy. Nie zapanował nad maszyną i uderzył w znak drogowy, następnie w wystający pniak po czym kierowca upadł na ziemię - relacjonuje prokurator Mierzyńska.

Śledcza dementuje pogłoski, jakoby miało dojść do zderzenia obu pojazdów. Potwierdza natomiast, że kierowca volkswagena sharana w chwili zatrzymania był nietrzeźwy.

- Nie wiemy natomiast w jakich okolicznościach kierowca samochodu osobowego spożywał alkohol, ponieważ odmówił podania wyjaśnień - tłumaczy Renata Mierzyńska. - Postaramy się to jednak ustalić na podstawie zmian stężenia alkoholu we krwi na przestrzeni czasu. Obecna technologia pozwala z dużą precyzją ocenić kiedy doszło do spożycia alkoholu - dodaje.

Mężczyzna usłyszał już zarzut prowadzenia pojazdu nietrzeźwości. Zastosowano wobec niego tzw. wolnościowe środki zapobiegawcze w postaci dozoru policyjnego oraz zakazu opuszczania kraju (kierowca samochodu jest obywatelem Wielkiej Brytanii).

- Na tę chwilę jednak nie można jednoznacznie odpowiedzieć czy to on był bezpośrednim sprawcą wypadku - podkreśla Mirosław Andryskowski, szef kwidzyńskiej Prokuratury Rejonowej. - Potrzebna jest ekspertyza biegłego, który odtworzy szegółowo przebieg zdarzenia - zaznacza prokurator.

Z jaką prędkością poruszały się oba pojazdy? Czy kierowca volkswagena skręcił, bo nie zauważył nadjeżdżającego motocyklisty? Jeśli tak, to czemu go nie zauważył? Czy był pod wpływem alkoholu? Czy kierowca motocykla znacznie przekroczył dozwoloną w obszarze zabudowanym prędkość, przez co nie mógł dokończyć manewru?
- Na te pytania nie ma w tej chwili odpowiedzi. Z wnioskami musimy wstrzymać się do zakończenia pracy przez biegłego - podkreślają śledczy.

Niniejsza wersja artykułu zawiera sprostowanie poczynione przez prok. Renatę Mierzyńską

http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/5 ... ,id,t.html

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 13:12 

Catani przetlumacz bo nie zalapalem :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 13:17 

aniakow napisał(a):
Mentalny mocher na glowie niepozwala im myslec inaczej.Wiec z pewnymi ludzmi nie ma co dyskutowac i szlus.GSXR lewa w gore

Staram się jeździć rozważnie, wyznaję podnbną zasadę do tej którą napisał Oki. Możliwe żenigdy nie byłeś w sytuacji gdy w ostaniej chwili zauważyłeś pędzący motcykl, zabierając się do skrętu. Małe rozmiary i duża niekiedy prędkość, to jeden z powodu wypadków z udziałem motocyklistów.

PS. Nie piszę tego odnośnie tej tragedii o której mowa w tym temacie, tylko ogolnie.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 13:47 

reflexes napisał(a):
Cytuj:
kierowca motocyklu

Kto to pisał :?:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 14:16 

GSXR napisał(a):
Kto to pisał :?:

Kliknij w linka.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 14:35 

Grzechu to było pytanie retoryczne....
Zastanawia mnie jak ktoś taki może pisać dla gazety ....

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2010, o 19:18 

Slay A jazda zgodnie z kodeksem drogowym i zachowanie odpowiedniej predkosci jest zaslugą bezkolizyjnej jazdy i dlugiego zycia kierowcow rowerow,motorowerow,skuterow,samochodow,ciągnikow,autobusow,pociągow i tramwajow...

Wylapac wszystkich motonitow,zdławic ich motocykle do 10 konikow a kierowcam innych pojazdow uzbroic w lapki na muchy aby mogli smagoc tych ktorym z gorki udalobysie zanatto rozpedzic :roll:

Ostatnio edytowano 24 lipca 2010, o 08:11 przez aniakow, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1