Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Komunikacja miejska
PostNapisane: 6 czerwca 2006, o 11:24 
Przyjaciel forum

jesli chodzi o komunikacje miejska to nawet teraz jest jakas tam prowizoryczna...miasto sie rozroslo od 1945 r. a nadal jest za male na komunikacje miejska z prawdziwego zdarzenia :) ale z tego co jest korzystam, nie powiem :) spod szpitala na sokola w 10 min to mi pasuje :D

[edit : posty wydzielone z tematu historia->marienwerder komunikacja; by KrzaQ]

Ostatnio edytowano 8 czerwca 2006, o 13:03 przez grin_ajz, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2006, o 08:49 

Panowie kierowcy w autobusach miejskich są bardzo chamscy... Doświadczyłam już ich "uprzejmości" zbyt wiele razy...

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2006, o 10:01 
Przyjaciel forum

Symetria napisał(a):
Panowie kierowcy w autobusach miejskich są bardzo chamscy... Doświadczyłam już ich "uprzejmości" zbyt wiele razy...

no cos ty...ja chyba jezdze kulturalna linia bo nigdy jeszcze nie spotkalam sie z chamstwem....zawsze dzien dobry do widzenia i te pe :) 11 rulezz :D moze ten niskopodlogowy autobus tak na nich dziala :)

Ostatnio edytowano 8 czerwca 2006, o 13:03 przez grin_ajz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2006, o 12:48 

Symetria napisał(a):
Panowie kierowcy w autobusach miejskich są bardzo chamscy...

nie to żebym był kierowcą, ale podróżujący też! wsiada taki i myśli, że jeżeli zapłaci za bilet od 0,20 do 1,80zł, to mu wszystko można :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2006, o 21:13 

:arrow: Przykład: stoje na przystanku, a pan tylko spojrzy i pojedzie dalej.
:arrow: Cel: ul. Warszawska.... Jade dookola i kaze mi wysiadac na Wiejskiej koło Jabila, bo za 15 min zmiana kursu (pada deszcz i nie ma zadaszenia na przystanku)...

Nie wazne ile sie placi...

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2006, o 21:24 
Przyjaciel forum

Symetria napisał(a):
Cel: ul. Warszawska.... Jade dookola i kaze mi wysiadac na Wiejskiej koło Jabila, bo za 15 min zmiana kursu (pada deszcz i nie ma zadaszenia na przystanku)...

zupełnie nie rozumiem na czym polega problem... , facet jest w pracy i ma jakieś swoje sztywno narzucone przez pracodawce zasady i nie wykonanie ich może mieć jakieś przykre dla niego konsekwencje, zastanawiam się o której "pętli" piszesz, bo na wiejskiej raczej autobusy nie czekają 15 min, no ale moge się mylić.

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2006, o 22:23 

Symetria napisał(a):
Nie wazne ile sie placi...

no i w tym momencie również bardzo się mylisz :evil: , to bardzo ważne ile sie płaci i jakie jeszcze inne "chwyty" zachęcające do podróży ma nasz rodzimy PKS (uważam że poszedł w bardzo dobrą stronę, niestety nie znam wyników finansowych, atym samym sprawy od "zaplecza") :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2006, o 14:16 

Mówimy o naszej komunikacji a co powiecie na to?

Cytuj:
Gruchoty dla dzieci

wczoraj

Kwidzyn. Rodzice oburzeni postępowaniem PKS

Trzy autobusy podstawiła kwidzyńska Powiślańska Komunikacja Samochodowa i wszystkie okazały się niesprawne. Tymczasem miały wieźć przedszkolaki do Gdańska. Sprawą zbulwersowani są rodzice i dyrektorka przedszkola. Zapowiada, że tak tej sprawy nie zostawi.
Należący do PKS autobus, którym dzieci miały pojechać na wycieczkę, sprawdzili policjanci z kwidzyńskiej ,drogówki". Mieli zastrzeżenia do stanu technicznego pojazdu. Do dwóch następnych autokarów podstawionych przez tego przewoźnika również. Pierwszy z autobusów miał m.in. pękniętą szybę, drugi zaś niesprawne światło cofania. - Po odesłaniu trzeciego autokaru zadzwoniłam do PKS i poprosiłam o podstawienie kolejnego. Dowiedziałam się, że przewoźnik nie ma już więcej pojazdów - wyjaśnia Joanna Nojak, dyrektor Niepublicznego Przedszkola "Chatka Puchatka" w Kwidzynie.
Kierownik przewozów pasażerskich jest od piątku nieuchwytny. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się jednak, że tego dnia firma wynajęła wiele autobusów i dlatego nie była już w stanie podstawić kolejnego. Takie argumenty nie przekonują jednak rodziców.
- Jak mam wytłumaczyć 4-latkowi, że oczekiwana od dawna wycieczka została odwołana. Aż serce się krajało, gdy patrzyłam na te gotowe do drogi dzieciaki - jedna z mam nie kryje zdenerwowania. - Nie mogę uwierzyć w to, że w firmie przewozowej nie było ani jednego sprawnego autokaru.
Dyrektor przedszkola zapowiedziała, że przedstawi sytuację w piśmie skierowanym do Wojewódzkiej Inspekcji Transportu Drogowego w Gdańsku. Jerzy Zieliński, naczelnik WITD, zapowiada, że jeśli je otrzyma, to na pewno zajmie się sprawą.
- Trudno mi w tej chwili mówić, w jaki sposób będą wyglądały nasze działania, bo nie znam wszystkich szczegółów - mówi Jerzy Zieliński.

Anna Bińczak, Anna Dobrowolska - NaszeMiasto.pl

http://kwidzyn.naszemiasto.pl/wydarzenia/616073.html

Załączniki:
Komentarz: Przedszkolaki z Kwidzyna do gdańskiego zoo nie pojechały. To nawet lepiej, bo nie wiadomo, jak zakończyłaby się podróż niesprawnymi autobusami. Fot. Elżbieta Emerlich-Kamińska
dzieciaki.jpg
dzieciaki.jpg [ 35.13 KiB | Przeglądane 5905 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2006, o 19:14 

malgos napisał(a):
Fot. Elżbieta Emerlich-Kamińska

Jak znam Gochę to imienia nie zmieniła. Powinno być Małgorzata. I do tego nie Emerlich tylko Enerlich.

Kolejny babok z lokalesa. Wszystko rozumiem ale, żeby własnych pracowników nie znać? :neutral:

Skallarus, kogo oni tam zatrudniają?

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2006, o 17:42 

... powracając do tematu ubolewam nad incydentem przedszkolaków i rozumiem ich zatroskane miny.
Jednakże jeśli chodzi o kwidzynski PKS to trzeba przyznać, iż w ostatnim okresie przeżywa on poważny renesans. I tak ostatnie czasy, które kojarzę z istnieniem 2 autobusów na dobę (nie licząc "przewozów pracowników" kwidzyńskich fabryk z kapitałem zagranicznym) to na dzień dzisiejszy jest ekstra, gdyż z tejże komunikacji skorzystać można co 30min. Dla mnie jest to super rozwiązanie, gdyż synek moj lubi autobusy, wobec czego wsiadamy sobie i jeździmy po mieście prawie codziennie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2006, o 07:39 

tak apropo naszej komunikacji strzeliła mi się wczoraj ciekawa fotka :))

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2006, o 07:50 

Czy to kwidzyński autobus mknie z prędkością światła?

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2006, o 08:13 

Tak, to kwidzyńska "jedenastka" wiezie majaczące wewnątrz postaci w nicość nocy ...

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2006, o 08:53 
Przyjaciel forum

KrzaQ napisał(a):
Tak, to kwidzyńska "jedenastka" wiezie majaczące wewnątrz postaci w nicość nocy ...

ojejku ja czesto podrozuje jedenastka...ale mam nadzieje, ze nigdy nie majaczylam :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2006, o 09:39 

Pewnie znowu wyjdę na typową "matkę dzieciom", ale muszę to napisać i się wyżyć :roll:
Mam dzisiaj do załatwiena pewną sprawę w mieście. Jako, że jest brzydka pogoda czekałam na 11 na przystanku - muszę jeszcze dodać, że z wózkiem dziecięcym.
Zawsze jeździły niskopodłogowe autobusy i nigdy nie było z tym problemów.
Dzisiaj przyjechał typowo turystyczny jelcz, z wąskim przejściem, drzwiami i schodkami :evil: Niestety nie miałam szans się do niego wgramolić :evil:
Nie mieści mi się w głowie, żeby miejski autobus nie był dostępny dla wszystkich...

Mam pytanie, czy komunikacja miejska (a zwłaszcza linia 11) nie powinna służyć wszystkim ? Czy jakaś uchwała tego nie reguluje ?
Chętnie ruszyłabym sprawę dalej, gdzieś skargę złożyła...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1