Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Uwaga na myjnię koło PKS-u
PostNapisane: 2 lutego 2009, o 10:45 

Chciałbym ostrzec wszystkich aby uważali na automat do rozmieniania pieniędzy na myjce ręcznej koło dworca PKS. Aparat służy do rozmieniania pieniędzy na myjkę np. po 2 zł. Pieniążki które chcemy rozmienić wrzuca się u góry i określa się jak ma nam aparat rozmienić, ale jest haczyk, na małej karteczce na samym dole jest informacja aby nie wrzucać monet 5 zł ponieważ można ich nie odzyskać!!! Dlaczego ta informacja nie jest umieszczona na górze tam gdzie wrzuca się pieniążki, osoby obsługujące ten automat zrobiły według mnie to celowo uważają że nikt kto w taki sposób starci 5 zł nie będzie się o nie upominał. Poza tym myjka jest fatalna woda z lancy kończy się bardzo szybko w porównaniu z konkurencyjnymi tego typu myjkami, dlatego zarządzający postanowili dodatkowo nabijać sobie kieszenie w automatach do rozmieniania pieniędzy kradnąc wszystkie monety 5 zł od osób które chcą rozmieniać!!!! Myślę że jest to dobry temat aby go poruszyć nawet w gazecie i uczulić na ten fakt Policję. Przecież można w takim automacie sprawdzić ile osób zostało oszukanych i straciło 5 zł. Według mnie jeśli myjka działa na monety 2 zł to aparat do rozmieniania powinien rozmieniać wszystkie nominały, albo jeśli ma awarię niech będzie wyłączony a nie są zawieszane małe kartki w niewidocznym miejscu!!! Jeśli ktoś został tak oszukany proszę o opinię.

Ostatnio edytowano 2 lutego 2009, o 11:48 przez sklepkwidzyn.pl, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, o 10:51 

Myłem auto kilkakrotnie na PKS-ach i narazie nie mam zastrzeżeń. Rozmieniałem kasę 2 razy i też nie było problemu. Do zamieniarki wrzuciłem banknot 50zł i jak w maszynach do gry wyleciały mi same 2 złotówki.
P.S. Dzisiaj również skorzystam z tej myjni bo po weekendzie to prawie tylniej tablicy rejestracyjnej niewidać :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, o 10:59 

Ja mówię o monetach 5 zł które jak się wrzuci to już ich nie odzyskasz, i nie jest to poprawnie oznaczone. Poza tym czas przez jaki "płynie woda" z lancy za 2 zł jest krótszy niż w innych urządzeniach tego typu.

Tytuł: Jestem zadowolony z tej myjki
PostNapisane: 2 lutego 2009, o 12:41 
Przyjaciel forum

Sam myłem samochód w tej myjce i jestem bardzo zadowolony . Za 5 zł umyło mi lepiej samochód niż w innych za większe pieniądze. Miałem problem z 5 złotówką, nie chciał przyjąć , ale pan z obsługi załatwił temat od ręki . Następny raz na pewno pojadę do tej myjni, nie tylko dlatego, że nie muszę czekać bo jest więcej stanowisk, ale i lepiej się samochód umyje.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2009, o 01:07 

A może kolega z konkurencji? ;)

Poza tym w zimie się aut nie myje ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2009, o 03:07 

urzekla mnie twoja historia...

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2009, o 08:27 
też myłem auto na tej myjni i szczerze jest lepsza od tej prze Kauflandzie, myje dokładniej auto i rzeczywiście za 5 zł osobówke można umyć bez problemu, całą łącznie z płukaniem i woskowaniem ( trzeba byc obrotnym :) ) ale informację którą podałeś Uwaga na myjnię koło PKSu sklepkwidzyn.pl jest słuszna i dzięki za nią. Pewnie znająć siebie naciąłbym się i byłbym wściekły. Dzięki za ostrzezenie, nie wiadomo na czym jeszcze tam się zarabia :) :twisted: :twisted:

Ostatnio edytowano 6 lutego 2009, o 08:32 przez MniCh, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2009, o 11:19 

Napisałem ten post ponieważ uważam że na takie sprawy jak nie do końca spełniające swoją rolę aparaty do rozmieniania pieniędzy należy uczulać w niefajnych sprawach. Opinia o myjce jest moją osobistą sprawą i mam do niej prawo. Jeśli innym użytkownikom myjnia pasuje to OK także mają do tego prawo. Post w głównej mierze dotyczy urządzenia do ROZMIENIANIA PIENIĘDZY NA MYJCE!!! A teksty w stylu ...urzekła mnie twoja historia... są na poziomie małolatów na WP. A z konkurencji nie jestem, ale korzystam z innych myjek i przy okazji postu o automacie do rozmieniania akurat przy myjni koło PKSu postanowiłem wyrazić swoją opinię o myjni.

Tytuł: Re: Uwaga na myjnię koło PKS-u
PostNapisane: 31 maja 2011, o 12:07 

Jak na początku byłem zadowolony z tej myjni tak teraz szkoda gadac. Byłem ostatnio parę razy przepłukac auto i za każdym razem w ostatnich programach mycia, które można wybrac, czyli wosk i osuszacz - po prostu leci sama woda. Myśłałem że na początku miałem pecha i zabrakło, ale teraz przy trzecim myciu auta to już jest oszustwo. Zwróciłem uwagę panu, który to obsługuje (pilnuje), a on dopowiedział, że tu tylko pracuje i odszedł :) :shock: . Teraz auto myję tylko w 3 miejscach zależne od zabrudzenia auta i czasem jakim dysponuje. W Neptunie, gdy mam więcej czasu i jest bardzo brudny. W Centrum Serwis jak nie chce mi się samemu myc i nie mam zbyt dużo czasu, a u nich umyje do 30min. U Rybickiego - szybko i jeżdżę mało zabrudzonym autem, wszystkie programy mycia działają (przynajmniej widac jak wosk leci - mleczny kolor cieczy).

Także Hydropress koło PKS-ów ODRADZAM. Może jak fama na miasto pójdzie, że nas klientów oszukują to zmądrzeją i poprawią swój wizerunek.

PostNapisane: 31 maja 2011, o 17:29 

A mycie samemu - choć tańsze - podobno zabronione... A niektórzy i tak myją :grinka:

PostNapisane: 31 maja 2011, o 18:54 

Witam myjemy tam z żoną naszą furkę regularnie raz w tygodniu i brak zastrzeżeń wszystko działa tak jak chcemy .Tak że szczerze polecam.
Pozdrawiam

PostNapisane: 31 maja 2011, o 18:57 

Z tego co słyszałem to nie można myć samochodu w miejscach gdzie woda spłynie do gruntu, dotyczy to nawet własnego podwórka.

Czyli samochód można myć na wybetonowanym placu z kratką ściekową, tak to wygląda w myjniach automatycznych, a także na ulicy, więc sądzę że można umyć samochód zaparkowany przed domem na asfalcie gdzie woda z płynem spływa do kratki ściekowej.

PostNapisane: 1 czerwca 2011, o 07:49 

Cytuj:
więc sądzę że można umyć samochód zaparkowany przed domem na asfalcie gdzie woda z płynem spływa do kratki ściekowej.

A zastanowiłeś się, gdzie trafi ta woda z płynem z kratki przy asfalcie? Jeśli ulica nie ma rozdzielonej kanalizacji ściekowej i burzowej, to trafi do oczyszczalni w IP. Jeśli jednak kanalizacja jest rozdzielona, to Twoja woda spłynie do Liwy. :sad:

Myjnie raczej są podłączone do kanalizacji ściekowej, a nie burzowej.

PostNapisane: 1 czerwca 2011, o 08:56 
Cytuj:
Myjnie raczej są podłączone do kanalizacji ściekowej, a nie burzowej.
Dodatkowo każda myjnia musi być wysposażona w tzw. piaskowniki.

Strefa czasowa: UTC + 1