Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, o 23:43 
Andriu napisał(a):
...Ale forum jest po to żeby sobie pomagać .
Też tak myślę. Dlatego spytam Cię dlaczego masakrujesz prezentowane przez siebie fotki nadrukami z Twoim nickiem?
A druga sprawa, to wszystkie te skany już były tu prezentowane bez żadnych nadruków (także te w tematach z Sadlinek).
Inaczej, to rzeczywiście powstanie tu śmietnik, przez który trudno będzie się przekopać.

Załączniki:
Na przykład.jpg
Na przykład.jpg [ 71.35 KiB | Przeglądane 5810 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 09:50 
Przyjaciel forum

Budslavsky napisał(a):
Dlatego spytam Cię dlaczego masakrujesz prezentowane przez siebie fotki nadrukami z Twoim nickiem?

Budslavsky napisałeś wszystko do czego i ja się miałem zabrać, a tak z socjologicznego punktu widzenia może to być chęć zaistnienia i autopromocji.

Na naszej galerii spotykam często miernej jakości fotografie sygnowane podpisami, ba nawet odnośnikami do stron prywatnych :wink:

To jest w pewnym sensie krzyk o poparcie i zwrócenie na siebie uwagi ludzi o małym poczuciu swojej wartości :oops:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 16:50 

Szanowny panie Budslavsky można i tak...prawdopodobnie jest to pana własność zakupiona na Alegro... Ja osobiście nie mam nic do tego. A nie uważa pan że wycinanie zdięć z książki Dr.Wilchelma Krugera to nie masakra…. jest tu ich na tym forum 80% i z ubolewaniem stwierdzam że niektórzy nawet o tym nie wspomnieli ,ja stosuje zasadę jeśli nie moje nie wklejam ,albo podaje źródło skąd te zdjęcie pochodzi ,a jeśli chodzi o promocje zostawiam panom wyłączność na promowanie się ja tego nie potrzebuje bynajmniej w Sadlinkach i okolicy mieszkam tu od urodzenia i tego nie potrzebuje jak inni którzy ty zamieszkali od niedawna ,nie wklejam swojego wizerunku ani nie podpisuje zdjęć swoim nazwiskiem .Jak zauważyłem każdy nowy kto chce coś przekazać na tym forum to z punktu panów jest osobą o „małym poczuciu swojej wartości „Jeśli chciałbym się promować to jest wiele innych możliwości na pewno nie na tym forum pewnie pojadę do Warszawy.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 17:57 
Tośmy Darku obydwaj tu oberwali i pewnie zasłużyliśmy sobie na to.

Andriu napisał(a):
ja stosuje zasadę jeśli nie moje nie wklejam ,albo podaje źródło skąd te zdjęcie pochodzi

Szanowny Andriu, jakoś nie widzę u Ciebie przykładów zastosowania tej zasady i to przy żadnej z wklejonych przez Ciebie fotografii.
Dopiero teraz podajesz źródło ich pochodzenia z książki wielokrotnie przywoływanej na forum. Nie jest to żadne przewinienie, bo są to wszystko ujęcia już dobrze znane.
Natomiast nie powinieneś się dziwić, że może kogoś irytować powielanie już zamieszczonych na forum skanów upiększonych jedynie wielokrotnym stemplem Twego nicku.
A książki i fotografie są po to, by z nich korzystać mogli wszyscy, tak długo, jak nie czerpią z tego zysków.
Ja tam zewsząd ściągam historyczne materiały, które mnie interesują i dzielę się nimi z innymi bez ograniczeń.
Jeśli uważasz, że to niemoralne, to pewnie już czekają na mnie w piekle.
A jeśli Ci ten arbiter odpowiada, to możemy pójść do naszego sadlińskiego Proboszcza z pytaniem, czy mnie rozgrzeszy. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 18:17 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Tośmy Darku obydwaj tu oberwali i pewnie zasłużyliśmy sobie na to.

Nie mam o to żalu bo wiem co to pokora, nasz Andriu też pewnie się dowie ale dopiero za jakiś czas :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 20:01 

Panowie pewnie i wy macie racje.Ale dlaczego z góry tak osądziliście mnie że chcę się promować czyjmś kosztem..... Jesli czujecie się obrażeni to przepraszam panów Pozdrawiam ...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 20:18 
Przyjaciel forum

Andriu napisał(a):
osądziliście mnie że chcę się promować czyjmś kosztem.....

Ja Ci wcale tego nie zarzucałem, dla mnie ważna jest wiedza jaką posiadasz, zwróciłem tylko uwagę na oszpecanie prezentowanych materiałów niestosownymi grafikami.
Jestem zdecydowanym wrogiem na tym forum zasady mam ale nie dam.
Publikuję tu cenniejsze materiały historyczne i nigdy nie posuwam się do oszpecania ich obrazu.
I o to tylko mi chodziło :grinka:
Na forum bardzo łatwo zaistnieć ale, że forum jest szczególne, to można to zrobić przedstawiając rzetelną wiedzę i materiały, tu nikt nikogo z niczego okraść nie chce wręcz przeciwnie :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 20:31 

Między innymi odemnie wysłanymi 25 Listopad 2008, 21:12 To jest podziękowanie...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 20:35 
Zbanowany

Kopiujemy i wklejamy....

Darek napisał(a):
zwróciłem tylko uwagę na oszpecanie prezentowanych materiałów niestosownymi grafikami.

malgos napisał(a):
pogadamy jak zapoznasz się ze wszystkimi tematami w dziale "historia" i zrozumiesz że nie wszystko i nie każdemu się należy.

Piotr_J napisał(a):
Dodawanie takiego napisu zapobiega niekontrolowanemu rozprzestrzenianiu się skanów na różnych stronach.

malgos napisał(a):
zapłaciłam za te książki ze swoich pieniędzy więc nie widzę powodu aby ktokolwiek miał ich zawartość "puszczać" dalej bez mojej wiedzy

Darek napisał(a):
Czy przypadkiem wychodząc z domu nie zamykasz go, po co niech sobie ludziska łażą :grinka: :grinka: :grinka:

Darek napisał(a):
Jestem zdecydowanym wrogiem na tym forum zasady mam ale nie dam.

malgos napisał(a):
Zawsze może sobie również te książki kupić - wystaczy poszukać w forumowej "Bibliotece".

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 20:40 
Przyjaciel forum

Andriu

Nie bądź dzieckiem, materiały otrzymane od Ciebie nie ujrzały światła dziennego.
Nikt z tych forumowiczów którzy dostarczyli mi jakiekolwiek materiały prywatnie nie może mi tego zarzucić.
Może być nadal pewien że jeżeli ktoś do mnie się o nie zwróci zostanie odesłany do ich właściciela taka jest moja naczelna zasada i wola :!:

To że będziesz nieraz krytykowany to normalne życie, po mnie też nieraz jadą ale zawsze analizuję czy nie mają racji.

Po cichu Ci powiem że mają bardo często :oops: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 20:52 

Nie mam o to żalu bo wiem co to pokora..... pierwszy raz ktoś po mnie pojechał i to tak niesprawiedliwie....Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 21:00 
Zbanowany

Póki nie zostałem zbanowany do końca - choć i tak przez najbliższe kilka dni będę widywał ten komunikat :"Administrator zablokował Tobie możliwość pisania na tym forum", chciałem podziękować administrator za zwiększenie wartości posiadanego ostrzeżenia - przed napisaniem poprzedniego posta miałem jeden punkt - chwilę po napisaniu - zrobiły się dwa!

Żeby było Uroczyście :

DZIĘKUJĘ!

Skoro tekst powyższego posta zasługiwał na punkt karny to może dostanie go każdy z cytowanych autorów? Do dzisiaj zresztą nikt nie powiedział mi za co dostałem pierwszy.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 21:30 
Panowie, nie gorączkujmy się nad czymś, co się nie stało.
Też nie lubię zasady „popatrzcie mam, ale nie pokażę”.(Inna sprawa, że każdorazowo otrzymywałem tu prezenty do kogokolwiek bym się nie zwrócił.)
Obrażać się każdemu wolno, a dopóki nikt tu jeszcze nikogo nie obraził, to ja to widzę następująco:
To forum odwiedza taka liczba kolekcjonerów, pasjonatów oraz amatorów wiedzy historycznej, że bardzo trudno tu zaskoczyć czymś czytające towarzystwo,
choć wielu z nas się stara. Udało mi się to wykonać chyba tylko ze dwa razy. Ale parę razy coś tam palnąłem, bo nie doczytałem tu do końca poprzedników.
Problem pewnie w tym, że zdarza się poniektórym :oops: reagować z irytacją na nie dość, że dublety, to jeszcze pokaleczone.
Póki co, to może ostudźmy swoje reaktory.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 21:35 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Póki co, to może ostudźmy swoje reaktory.

Jestem zdecydowanie za, bo ważne są tyko te dni, których jeszcze nie znamy :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, o 21:40