Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomoc dla zwierzaków z przechowalni na Miłosnej!!!
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 13:50 

Potrzebna pomoc dla zwierzat(psow i kotow) z milosnej!!! czy nikt nie widzi co tam jest grane? czy nie moznaby bardziej sie postarac by zwierzetom bylo lepiej? Zapobiegac ich ''znikaniu''? czyli usowaniu podczas transportu do grudziadza? bo tak niestety sie dzieje. Pieski nie docieraja do shcroniska :cry: .
OBECNIE SLICZNY SZCZENIAK Z MILOSNEJ POTRZEBUJE DOMU!!! PILNIE!!!
prosimy wypowiedzi wszystkich ktorzy maja cos do powiedzenia sensownego na ten temat oraz osoby ktore moga i chca pomuc czworonogom z kwidzynskiej przechowalni a sposobow na pomoc jest wiele...

Załączniki:
Komentarz: ten piesio z milosnej pilnie potrzebuje domu!!! dajmy choc jemu szanse na normalne,szczesliwe zycie ktore na samym jego poczatku dla tego pieska jest bardzo ciezkie...
psinka1.jpg
psinka1.jpg [ 70.83 KiB | Przeglądane 5433 razy ]

Ostatnio edytowano 3 sierpnia 2009, o 21:43 przez siulentas, łącznie edytowano 1 raz
 Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 13:59 

Rzuciłaś jakieś oskarżenia mam nadzieję, że masz poparcie w dowodach.
Mnie zwierz nie potrzebny (ostatnio jednego pochowałem), więc nie pomogę.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 14:09 

''dowodem'' mog byc artykuly i wypowiedzi czlonkow otz kwidzyn oraz osob zajmujacych sie przechowalnia. To nie oskarzenia ale fakty i kazdy tak naprawde zdaje sobie z tego sprawe w mniejszym badz wiekszym stopniu lecz ''stoja i patrza'' zamiast dzialac ,badz maja ograniczone pole manewru tego nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 15:18 

siulentas napisał(a):
osob zajmujacych sie przechowalnia.

osoby zajmujące sięprzechowalnią kopią pod swoją pracą doły "jadąc" na traktowaniu psów... to coś nowego

Ale tak konkretnie co się tym psom tam dzieje ?? Bo jak dla mnie to mają fajną wiatę, każdy ma michę i do tego jeszcze może ktoś przygarnie.
siulentas napisał(a):
Zapobiegac ich ''znikaniu''? czyli usowaniu podczas transportu do grudziadza?

tzn. że ktoś je usuwa po drodze ?? Wyrzuca z transportu czy po prostu ubija ?? Bo na to też trzeba mieć dowody...
siulentas napisał(a):
a sposobow na pomoc jest wiele...

ponad to co jest teraz robione nie widzę innych sposobów. Można zrobić pokaz tych psów albo coś ale nikogo nie da sięzmusić do przygarnięcia psa.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 17:15 
Ja najpierw zapraszam do działu Poznajmy się ;) Kultura wymaga przywitania, a do oskarżeń proszę o dowody.
Piesek fajny, kundelek ?

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 18:21 

to nie sa zadne oskazenia..Byc moze powinnam byla uzyc slowa domniemane by wygladalo to nieco lepiej.. . Nie zaczelam tematu by teraz wdawac sie w potyczki slowne itp to zostawiam politykom w naszym kraju,mi chodzi o to by zainteresowac ludzi instytucja przechowalni dla zwierzat na milosnej a w szczegolnosci jej mieszkancami...
Owszem nie da sie nikogo zmusic do przygarniecia psa,ale mozna zachecac oraz rozglaszac gdzie sie da i jak tylko sie da o zwierzetach z milosnej zwieszajac w ten sposob ich szanse na adopcje.
Piesek to jakas mieszanka amstafa z jakims kundelkiem badz nawet razowy amstaf.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 19:04 
a ja tu widzę chwilowego desperata.Spokojnie, takich psiaków jak ten mały jest dużo. Mój pies kiedyś gdzieś zabłądził na mieście i straż miejska wywiozła go właśnie do tej przechowywalni. Krzywda mu się tam nie stała, ino co kleszcza złapał :-P Na pewno psy i koty mają tam lepiej, niż miały na ulicy. A na to, że nie dojeżdżają do Grudziądza masz dowody? Kto by miał interes w tym, żeby gdzieś je.. no właśnie, co z nimi niby robią?

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 19:17 
nowm napisał(a):
o właśnie, co z nimi niby robią?

Zjadają :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 19:21 

siulentas napisał(a):
Zapobiegac ich ''znikaniu''? czyli usowaniu podczas transportu do grudziadza? bo tak niestety sie dzieje.

To zdanie proszę rozwinąć..

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 19:27 

mało zabawny temat... jeszcze wczoraj czytalam w internecie artykuły bodajze w portalu pomorza. Wiekszosc z nich dosc stara ale watpie by cos sie mienilo od tamtej pory. Zawierały wypowiedzi Pani inspektory OTZ w Kwidzynie. Zwrocila ona min uwage na to iz psy wysylane sa z przechowalni na milosnej do grudziadzkiego schroniska gdzie nie docieraja i jak ujela to pani inspektor ''wyparowuja''. Natomias grudziadzkie schronisko nie chce wyjasnic i okazac dokumentacji co dzieje sie ze zwierzatami z kwidzynskiej placowki. Wiec skoro publicznie mowi o tym inspektor towarzystwa opieki nad zwierzetami oraz osoby sprawujace ''nadzor'' nad przechowalnia to chyba cos musi w tym byc.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 19:45 
Jak sama napisałaś, są to stare informacje. Może podaj konkrety odnośnie tereźniejszości, bo Twoje powątpiewania to żaden dowód.
PS. Czy Ty przygarnełaś psa/kota/myszke/coś innego z Kwidzyńskiego schroniska, że innych nakłaniasz ?

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 19:52 

tak przygarnelam ponad miesiac temu.
A tak na marginesie to nikogo do niczego nie naklaniam. Uczepiliscie sie teraz tych ''zarzutow''. Tu chodzi o zachecenie ludzi,zwrocenie uwagi i pomoc tym zwierzatom na wszelk mozliwy sposob!!! jak juz mowilam wczesniej nie interesuja mnie potyczki na forum bo nie o to w tym chodzi.

[ Dodano: 3 Sierpień 2009, 20:08 ]
Cytuj:
a ja tu widzę chwilowego desperata.Spokojnie, takich psiaków jak ten mały jest dużo. Mój pies kiedyś gdzieś zabłądził na mieście i straż miejska wywiozła go właśnie do tej przechowywalni. Krzywda mu się tam nie stała, ino co kleszcza złapał :-P Na pewno psy i koty mają tam lepiej, niż miały na ulicy. A na to, że nie dojeżdżają do Grudziądza masz dowody? Kto by miał interes w tym, żeby gdzieś je.. no właśnie, co z nimi niby robią?

masz szczesie ze na kleszczu sie skonczylo. piesek ktorgo ja wzielam byl takzarobaczony na skraju wycienczenia a robaki wychodzily mu nosem! leczenie zakonczone jest teraz zdrowym szcesliwym psiakiem/suczka.

[ Dodano: 3 Sierpień 2009, 20:36 ]
wlasnie tego piesko ktory widnieje na foto do mojego prof wzialam zprzechowalni na milosnej. Dzieki ''cudownym'' warunkom w kwidzynskiej przechowalni piesek byl na skraju wykonczenia,potwornie zaroobaczona,zapchlona.Dzis najprawdopodobniej by niezyla. Po prostu nic jak tylko dziekowac za opieke weterynaryjna(podstawowa)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 21:46 

siulentas napisał(a):
Tu chodzi o zachecenie ludzi,zwrocenie uwagi i pomoc tym zwierzatom

podobne dyskusje już się toczyły:

kynologiczny ciemnogród oraz wyłapywanie bezdomnych zwierząt

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 21:50 

TEMAT DYSKUSJI NA FORUM TO POMOC,FORMY POMOCY ZWIERZĘTOM Z PRZECHOWALNI:
*adopcja
*pomoc materialna
*dary takie jak karma i srodki potrebne do zapewnienia odpowiednich warunkow podopiecznym
*''akcja promocyjna '' drukowanie ogloszen i plakatow ze zdjeciami czworonogow z milosnej tak by ludzie wiedzieli o ich istnieniu,o istnieniu problemu...

Kazda osoba prywatna moze pomuc chociazby woreczkiem karmy,czy tez resztkami ze stolu. Osoby zajmujace sie zwierzetami napewno beda wdzieczne za kazda pomoc bo nie raz nie dwa zapewne dokladali z wlasnych kieszeni na podstawowe potrzeby.

Pewnie cala sprawa rozejdzie sie po kosciach ale mam nadzieje ze chocby ta wzmianka pozwoli,skloni ludzi o dobrym serduszku do przygarniecia choc tego malego niczemu niewinnego szczeniaka :-(

Ostatnio edytowano 3 sierpnia 2009, o 22:18 przez siulentas, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, o 22:04 

Gdybym mógł to przygarnął bym nawet 3 odrazu.. mam w domu jednego psa ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1