Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Doktoraty, Noble itp.
PostNapisane: 9 października 2009, o 11:16 
Przyjaciel forum

Jeszcze w ubiegłym wieku tytuł doktora albo laureata nagrody Nobla był jakimś wyróżnikiem działań jednostki.

Dzisiaj wystarczy być niezłym krętaczem lub czarnym prezydentem i nagrodę dostaniesz.

Myślę, że już niedługo na takie tytuły będą zapisy :grinka: :grinka: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 11:34 

Wydaje mi się, że decyzje o Noblach naukowych są do obronienia, a jak jest z pokojową... zostawię ją w pokoju. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 11:37 
OK z całym wielkim szacunkiem jaki mam do Baracka Obamy, ale on nie jest nawet rok prezydentem. Praktycznie jeszcze nic nie zrobił. A nagroda jest za "chęci". No bez jaj ludziska. Troszkę to deprecjonuje wartość nagrody.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 12:16 
Za co on Nobla dostał? Przecież on nic poza gadaniem nie zrobił.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 12:26 
Mikrus napisał(a):
on nic poza gadaniem nie zrobił.
Jego zasługi polegają właśnie na gadaniu i obiecywaniu. Ale największe jego osiągnięcie to pokonanie Busha, który był takim amerykanskim "Kaczorem" w skali kontynentalnej. A to jak widać należało docenić.
Jak mu koledzy nie będą dalej przeszkadzać, to i Tusk ma szanse. Chyba jednak będą.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 17:05 
Zbanowany

Budslavsky napisał(a):
Ale największe jego osiągnięcie to pokonanie Busha, który był takim amerykanskim "Kaczorem" w skali kontynentalnej.
Dobre. A co "Noblem" za walkę z ociepleniem?

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 17:18 
a ja mam wrażenie, że dali mu tę nagrodę, żeby zaznaczyć "propokojowość" polityki Obamy, która teoretycznie nastąpiła po rządach Buszmena. W pewnym stopniu może chcą zabezpieczyć Amerykę przed kolejnymi atakami terrorystycznymi. Terrorysta pomyśli sobie: - Obama jest "pokojowym" gościem, więc Ameryki nie ruszamy.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 17:42 
Nie ja jeden tak myślę - Dostał nagrodę za to, że nie jest Bushem (rp.pl 09-10-2009 14:31)

Tytuł: Re: Doktoraty, Noble itp.
PostNapisane: 9 października 2009, o 18:45 

Darek napisał(a):
Jeszcze w ubiegłym wieku tytuł doktora albo laureata nagrody Nobla był jakimś wyróżnikiem działań jednostki.(...)

Kiedyś również tytuł inżyniera czy magistra zobowiązywało do posiadana pewnego zasobu wiedzy i budził szacun u reszty społeczeństwa. Absolwenci uczelni wyższych umieszczali skrót inż. czy mgr przed nazwiskiem na wizytówkach na drzwiach, w książkach telefonicznych, czy na korespondencji bo był to wyznacznik ich wiedzy i kompetencji. Widać to na przykładzie kultowego inż. Karowskiego czy inż. Mamonia.
Teraz niestety jakość wielu inż. i mgr pozostawia dużo do życzenia i ogranicza się czasami tylko do dodatku przed nazwiskiem.
Zdarza się że zdobywanie kolejnych stopni naukowych przypomina medialny show który odbywa się to w świetle fleszy i przy asyście znanych polityków, jak np. ostatnia obrona pracy doktorskiej na temat "Apostolski wymiar Radia Maryja w świetle założeń ideowych i programowych. Studium z zakresu teologii apostolstwa”

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 18:57 
Przyjaciel forum

Großvater napisał(a):
Kiedyś również tytuł inżyniera czy magistra zobowiązywało do posiadana pewnego zasobu wiedzy i budził szacun

Ja to jeszcze pamiętam, ale dzisiaj wydaje się już takie nieprawdziwe :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 19:58 
Dzisiaj to jest niestety niezbędne minimum. Mgr może teraz mało znaczyć, ale w pewnym momencie swojego życie po prostu poczujesz w pracy tzw "niewidzialny sufit". Co niestety mogę poświadczyć na moim przykładzie :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 20:48 
Zbanowany

Kod:
Najbardziej z nagrody dla Obamy cieszą się zapewne afgańscy wieśniacy. Mało kto w świecie dostąpił zaszczytu zbombardowania przez laureata pokojowego Nobla.

http://blog.rp.pl/magierowski/2009/10/0 ... y-pythona/

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, o 21:06 

Nagroda należała się oBamie, ZSRA prowadzi operacje pokojowe w wielu miejscach świata.
Szczególnie tam gdzie ziemia pękła i trysnęła $$$$rami.
W krainie pastuchów nikt nie wie gdzie ta Polska leży, pewnie gdzieś koło Argentyny, ale wazeliniarze analni z Naszego rządu na pierwszej linii w walce sojuszniczej.
Bleeee :evil:

Strefa czasowa: UTC + 1