Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Strach gdzieś wyjść
PostNapisane: 10 października 2009, o 22:14 

Będąc wczoraj w Spichlerzu po koncercie Happysad byłem świadkiem jak niby "ochroniarz" pobił do nieprzytomności pijanego chłopaka, tylko dlatego że ten błaznował. Przyszedł złapał go za rękę, kiedy tamten nie chciał grzecznie iść został pobity po twarzy do nie przytomności... chłopak był pijany, ale tylko się wygłupiał, nikomu nie robił krzywdy, sam z nim rozmawiałem... Zamiast go wyprowadzić, "ochroniarz" "bohater" wykazał się, obijając jak worek treningowy niewinnego gościa...

Jako że po tym incydencie zabawa dla mnie się skończyła, wyszedłem. Widziałem na zewnątrz że na szczęscie przyjechała karetka... Mam nadzieję że chłopakowi nic nie jest. Gdyby mnie taki ruszył, z pewnością podał bym do sądu osobnika, bo chyba "ochrona" w knajpach powoli zaczyna się zapominać..

Ostatnio edytowano 12 października 2009, o 14:39 przez Slay, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2009, o 22:26 
gdzieś już słyszałem o podobnym zachowaniu, chyba w Polsce, gdzie "goryle" z jakiejś galerii handlowej wyprowadzili złodziejaszka(fakt, ukradł coś..) z części usługowej na parking podziemny i tam śmiertelnie pobili. Ochroniarze nie mają prawa wymierzać sprawiedliwości. Moim zdaniem sprawa musi skończyć się w sądzie, ochroniarz z wyrokiem, a co pewne na chodniku bez roboty.

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, o 08:16 
Przyjaciel forum

Znakiem tego, że w Spichlerzu takie zachowania "bramkarzy" są na porządku dziennym, bo w przeciągu dwóch tygodni słyszę o drugim przypadku użycia pięści przez ochronę. :evil:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, o 08:32 

Takie rzeczy to normalka :-D
Ostatnio grałem w Szczecinie i ochroniarz niesfornym dresem który się sadził do każdego otworzył nim drzwi łapiąc go za ciuchy (coś jak by wyważał drzwi wielką belką) na pogotowiu założyli mu 10 szwów , jeden z wielu przypadków jak się po kraju turlam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, o 09:47 

Czyli za dużo alkoholu tam się przelewa i mają krewkich ochroniarzy. Jak tak dalej pójdzie to ludzie przyczepią Spichlerzowi łatkę "mordownia" i to będzie początek końca.

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, o 11:04 

Ja nie mówię o niesfornym dresiarzu który się sadził, tylko o napitym gościu, który tylko się wygłupiał. Kompletnie nikomu nie szkodził, można go było wyprowadzić bo już i tak ledwo stał na nogach. Po prostu takich sytuacji się nie zostawia... ja jeszcze tego samego wieczoru bym podał ochroniarza na policję, następny by się zastanowił. Coś tu jest nie tak chyba :neutral:

Ostatnio edytowano 11 października 2009, o 11:29 przez Slay, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, o 20:58 

Bo tak myślę że w spichlerzu ochrona to przypadkowa zbieranina napakowanych kolesi bez jakiejkolwiek wiedzy o profesjonalnej ochronie. Nie sądzę żeby któryś z nich miał licencję. Czyż nie mam racji?

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, o 07:46 
justyna2707 napisał(a):
Nie sądzę żeby któryś z nich miał licencję. Czyż nie mam racji?
NIe "papier" czyni fachowca. To raczej właściciel powinien zadbac o dobór właściwych ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, o 09:30 

MACIEKZB napisał(a):
NIe "papier" czyni fachowca

Może i nie ale skoro ktoś ma już ten papier to znaczy że przeszedł odpowiednie profesjonalne szkolenie i wie jak się zachować w takich sytuacjach.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, o 10:00 

Jestem ciekaw czy właściciel lokalu zatrudniając takich fachowców jako ochroniarzy ponosi jakakolwiek odpowiedzialność za tego typu zdarzenia. Jakby nie patrzeć to w jego lokalu jego pracownik pobił klienta/gościa. Dotychczas jak pamiętam, niesfornych gości po prostu brało się za ucho i wyprowadzało na zewnątrz lokalu aby doszedł do siebie.
Jakiś czas temu Spichlerz wprowadził opłatę za wejście do lokalu co miało ponoć powstrzymać w choć w części przypadkowych przesiadywaczy którzy nic nie zamawiali a tylko zajmowali miejsce innym klientom a dodatkowo mogli wszczynać awantury. Jak widać pub potrafi zadbać o atrakcje w postaci interesujących zespołów muzycznych ale zadbanie o bezpieczeństwo swoich klientów wykracza chyba poza jego możliwości.

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, o 10:10 
Przyjaciel forum

Großvater niby masz rację z tym tylko, że wina będzie zawsze po stronie nietrzeźwego lub będącego pod wpływem innych środków odurzających. I to jest bardzo dobre :!: bo pamiętam czasy gdy na złagodzenie wyroku dla pijanego kierowcy, który spowodował wypadek miała okoliczność, że kierowca był pijany i nie wiedział co robi.
Może naprany gość jak dostał po ryju to zmniejszy dawkę alkoholu nim gdziekolwiek wejdzie (dla niektórych to jedyny środek wychowawczy) :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, o 10:52 

Tylko co innego dostać komuś fangę w nos a co innego potraktować jego głowę jak worek treningowy, i najważniejsza rzecz - klient może był i zanadto pobudzony ale był w lokalu gdzie się sprzedaje, spożywa i bywa w stanie mniej lub bardziej wskazującym - i najwazniejsze nie prowadził w tym czasie pojazdu.
Darek jak byś się czuł gdyby Szefowa, zawsze gdy Masz szklisty wzrok (bynajmniej nie ze wzruszenia :grinka: ) częstowała cię klapsem w twarz ... tak 10-20 razy pod rząd :grinka: :grinka: .
I jeszcze moja mała wspominka z Spichlerza, z dekadę temu, gdy będąc tam byłem na granicy tzw. przybicia kilofa w stół :smile: , ochroniarz bardzo kulturalnie podsunął mi pod nos jakieś orzeźwiające świństwo co pozwoliło mi się ocknąć z letargu i ponownie wrócić do gry tzn. do spożywania. Tylko że ja w tamtej chwili wyjątkowo się wyciszyłem, prawie mnie nie było.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, o 11:02 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Darek jak byś się czuł gdyby Szefowa, zawsze gdy Masz szklisty wzrok (bynajmniej nie ze wzruszenia :grinka: ) częstowała cię klapsem w twarz ... tak 10-20 razy pod rząd :grinka: :grinka: .

Znów masz prawie rację, pamiętaj tylko, że ja pochodzę z pokolenia, które uczono z trybun: gdy ktoś podniesie na nas rękę to tą rękę odetniemy :grinka: :grinka: :grinka:
Szefowa jest z tego samego pokolenia więc pewnie jest ostrożna :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, o 11:15 

Darek napisał(a):
(...)
Znów masz prawie rację, pamiętaj tylko, że ja pochodzę z pokolenia, które uczono z trybun: gdy ktoś podniesie na nas rękę to tą rękę odetniemy :grinka: :grinka: :grinka:
Szefowa jest z tego samego pokolenia więc pewnie jest ostrożna :grinka: :grinka: :grinka:

Jednak staraj się trzymać wysoko gardę, a może ten czarno biały avatr i daszek mają na celu coś ukryć? :grinka: . Pozdrowienia dla Szefowej.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, o 11:29 
Przyjaciel forum

Großvater napisał(a):
a może ten czarno biały avatr i daszek mają na celu coś ukryć? :grinka:

Tylko nieżywi nie mają niczego do ukrycia :grinka:

Großvater napisał(a):
Pozdrowienia dla Szefowej.

Jako pełnomocnik Szefowej serdecznie dziękuję i vice versa :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1