Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 kwietnia 2007, o 11:25 

Cytuj:
Albo żartujesz, albo ja zgłupiałem do reszty. :???:

oj przepraszam nie doczytałam dobrze pkt.1 to juz po fakcie a szkoda
ale czy to nie jest tak że powinno się najpierw sprawdzić co tam dokładnie jest i czy warte wpisania? Nie znam się ale w urzędzie chyba powinien być ktoś od tych spraw.
I dlatego ta nasza "powiatowa" turystyka tak kuleje- to moje zdanie
wszystkie jakie znam miasta Polski zabiegają o takie wpisy by turystykę bardziej rozwijać bo jak coś jest atrakcyjnego to i przyjadą turyści tak? I tu zostawią część swoich dochodów a z turystyki wiele b malutkich miejscowości polskich żyje i żyć będzie bo ludzie wiedzą co robią i wydaje mi sie , może się mylę, ale w urzędzie w "departamencie"-czy jak to tam się nazywa powinni być ludzie, którzy cały powiat kwidzyński zbadali badają i badać będą pod względem atrakcyjności turystycznej powiatu. Byłam ongiś na "prelekcji" PART w Kwidzynie i PART albo POT -juz nie pamiętam, zaproponował m.in. stworzenie piramid w Kwidzynie- jako atrakcję regionu- po prostu wstyd!!!!! Wszyscy wyszli oburzeni -ci którym zależało i zależy na prawdziwym pokazaniu walorów przyrodniczo-kulturowych naszego powiatu. A PART (POT) wyjechał do Warszawki- nie chciejcie wiedzieć ile za to wzięli
I co w tej sprawie zrobił kwidzyński LOT - to przecież eksperci i opiekunowie naszej powiatowej turystyki , jakoś ich stronka ciągle ta sama- nie żywa, bez emocji i ludzkich wrażeń, kompetencji, nie dająca nic- (moim zdaniem)co mogło by się pisać do -spędzania czasu wolnego
= turystyka , a szkoda.

Ostatnio edytowano 26 kwietnia 2007, o 12:02 przez Lena, łącznie edytowano 7 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 kwietnia 2007, o 15:45 

Lena napisał(a):
I dlatego ta nasza "powiatowa" turystyka tak kuleje- to moje zdanie

Cóż za "nieoczekiwana zmiana miejsc" czy też "punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia"
Coś mi się w mojej starczej głowie kołacze, że onegdaj nasza Lena tworzyła powiatową turystykę w Towarzystwie Turystycznym "Liwa".
I to nie jako wolontariusz czy inny społecznik tylko za normalną urzędniczą pensję. Zapewne wtedy powstało dużo genialnych pomysłów promocji powiatu, wspaniałych idei, zrealizowano niesamowite inwestycje wspierające turystykę.
W końcu "Liwa" statutowo" zajmowała się promocją powiatu.
A teraz jest brzydko i siermiężnie.....nic się nie dzieje. Turystyka "powiatowa" bez Leny jest taka nijaka. :twisted:
Prosimy napisz nam Lena w krótkich żołnierskich słowach dlaczego teraz jest żle, a wtedy było tak pięknie.
Jako mieszkańcy Kwidzyna mamy prawo to wiedzieć, tym bardziej że na utrzymanie T.T. "Liwa" niejako składali się wszyscy podatnicy.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 26 kwietnia 2007, o 17:29 

Porcellus napisał(a):
teraz jest brzydko i siermiężnie.....nic się nie dzieje. Turystyka "powiatowa" bez Leny jest taka nijaka. :twisted:
Prosimy napisz nam Lena w krótkich żołnierskich słowach dlaczego teraz jest żle, a wtedy było tak pięknie.
Jako mieszkańcy Kwidzyna mamy prawo to wiedzieć, tym bardziej że na utrzymanie T.T. "Liwa" niejako składali się wszyscy podatnicy.
I nadal pewnie się składają. Było lepiej, bo byłam ja i Krzysiu Kulik i coś tworzyliśmy, dzięki Krzysiowi powstały spływy kajakowe, a ja stworzyłam biuro turystyczne. Zaprosiliśmy Słoneczny Patrol, który to spływy promował w radio. Organizowaliśmy zajęcia w terenie dla dzieci i młodzieży i krótkie wycieczki, wydawane były mapy i foldery promujące powiat kwidzyński i duża historyczna mapa namalowana przez artystę,…- porozmawiaj z Anią Kędziorą- ona wtedy była dyrektorem „Liwy” – to wie najlepiej, no i nasz burmistrz- pan A. Krzysztofiak, który był w stałym kontakcie z Anią. Powiat lepiej czy gorzej ale był promowany, mógł być lepiej promowany ale to nie ode mnie zależało, ja tam byłam tylko pracownikiem etatowym i moje pomysły były delikatnie mówiąc odkładane na później więc nie było sensu tam siedzieć. Po wielu latach pytałam burmistrza i starostę czy da się coś zrobić z „Liwą”- bo chyba warto ale odpowiedź była –może za pół roku, trudno powiedzieć jest brak funduszy na te stowarzyszenie i nic nie będziemy na razie działać. A propos- wolontariat na całym świecie spisuje się lepiej niż ten w kwidzyńskim LOT-takie jest moje zdanie.
A ty póki co zajmujesz się jakąś turystyką sentymentalną –teoretyczną więc daruj sobie pogrywanie ze mnie i nie zmieniaj moich postów, bo to już nawet śmieszne nie jest.
Więc darowałam sobie kwidzyńską promocję- promuję teraz Polskę jako pilot wycieczek dla młodzieży i gości niemieckich i wspieram duchowo koleżankę po fachu w Londynie, która to promuje Polskę na tamtym obszarze- legalnie i za bardzo dobre pieniądze szanowny kolego Porcellus- nie znasz się a zabierasz głos.
Do dziś mam gdzieś tekst napisany przez Part lub POT - "Promocja Powiatu Kwidzyńskiego "- wierz mi kicha kicha kicha nie da się z tym nic zrobić jak napisać na nowo a uświadamianie w tym tekście Kwidzyniaków czym jest turystyka, promocja i walor turystyczny przeszło moje najśmielsze oczekiwanie, dobrze że przede mną siedział Ewa i uspakajała bo bym ich rozniosła na strzępy, a moja była wychowawczyni polonistka myślałam że się ze wstydu spali - tyle błędów językowych, a Dyrektor Muzeum kompleksu katedralno- zamkowego to już też nie wytrzymał, ja zaprosiłam szanownych Warszawiaków na krótki wykład o mennonitach - bo błędów było co nie miara, a pan artysta znający doskonale legendy kwidzyńskie ochrzanił ich ostro że zmieniają je, a Ewa od ekologii miała świetny jeden pomysł Marki Turystycznej- bo od tego trzeba wyjść by promować, a ludzie z innych powiatów też byli zażenowani. Tylko niektóre głowy naszego urzędu jakoś cicho siedziały i Ewa, która wtedy była prezesem "Liwy", starała nam przerywać, ale jej nie wyszło bo mało wie o turystyce.
Porcellus jak chcesz kombinuj tu promocję ale ja z tą "ekipą" w urzędach -nie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 kwietnia 2007, o 21:43 

Lena napisał(a):
Do dziś mam gdzieś tekst napisany przez Part lub POT - "Promocja Powiatu Kwidzyńskiego "- wierz mi kicha kicha kicha nie da się z tym nic zrobić jak napisać na nowo a uświadamianie w tym tekście Kwidzyniaków czym jest turystyka, promocja i walor turystyczny przeszło moje najśmielsze oczekiwanie, dobrze że przede mną siedział Ewa i uspakajała bo bym ich rozniosła na strzępy, a moja była wychowawczyni polonistka myślałam że się ze wstydu spali - tyle błędów językowych, a Dyrektor Muzeum kompleksu katedralno- zamkowego to już też nie wytrzymał, ja zaprosiłam szanownych Warszawiaków na krótki wykład o mennonitach - bo błędów było co nie miara, a pan artysta znający doskonale legendy kwidzyńskie ochrzanił ich ostro że zmieniają je, a Ewa od ekologii miała świetny jeden pomysł Marki Turystycznej- bo od tego trzeba wyjść by promować, a ludzie z innych powiatów też byli zażenowani.

To jest JEDNO zdanie :shock: :shock: :shock:
Czy ktoś może powstrzymać ten słowotok?

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 06:53 

Lena napisał(a):
a moja była wychowawczyni polonistka myślałam że się ze wstydu spali - tyle błędów językowych

Miejmy nadzieję, że ta pani nie czyta Twojej "twórczości" na forum,
mielibyśmy straszliwy pożar w Kwidzynie.

Lena napisał(a):
Ewa, która wtedy była prezesem "Liwy", starała nam przerywać, ale jej nie wyszło bo mało wie o turystyce.

Jak widać, nawet nie za bardzo wiesz o czym piszesz (domyślam się, że chodzi Ci o "znaną wszem wobec ekolog" Ewę Romanow).
Pani Romanow pewnie zdziwiłaby się bardzo faktem bycia prezesem "Liwy", prawdziwe jest za to, to że na turystyce i geografii się nie zna o czym już wspomniano nie raz na tym forum.

Lena napisał(a):
A ty póki co zajmujesz się jakąś turystyką sentymentalną –teoretyczną więc daruj sobie pogrywanie ze mnie i nie zmieniaj moich postów, bo to już nawet śmieszne nie jest.

Tak, to że w jakiś cudowny sposób zmieniam Twoje posty, (zapewne złośliwie dopisuję błędy) śmieszne nie jest.
A ta jak ją nazwałaś moja turystyka sentymentalno - teoretyczna pozwoliła mi poznać "powiat i nie tylko" w stopniu mnie osobiście zadowalającym, chociaż cały czas staram się aby było lepiej.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 07:41 

Nie Porcellus, chodzi mi o Ewę z "Liwy", a z tego co mi wiadomo to Ewa Romanow nigdy nie pracowała w "Liwie"- bo b dobrze ją znam.
I staraj się, staraj, bo już nie chce mi się z Tobą gadać.
(sprawdź post w "muzyczne upodobania- ja napisałam "i w ogóle Cię lubię"- ty mi to zmieniłeś w następnym, że napisałam " w ogule...") - i mam to na wydruku, ((teraz zmienione jak widzę!)) a i znajomi się śmieli i śmieli, tym razem to ty dałeś powód do żartów i to u moich siostrzeńców- chyba oddam im mój login , niech się bawią.
Miłego dnia Porcellus

P.S. do Ciebie Krzaczku napisałabym poprawną wykwintną polszczyzną. :-D ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 08:13 

Lena napisał(a):
staraj się, staraj, bo już nie chce mi się z Tobą gadać. (sprawdź post w "muzyczne upodobania - "i w ogóle Cię lubię"- a ty napisałeś, że napisałam -"w ogule.."

Widocznie jakaś litościwa ręka moderatora poprawiła Twój błąd,
Niestety, stało się to już po moim zacytowaniu
W swoim poście o Ewach piszesz tak mętnie i niejednoznacznie:
Lena napisał(a):
a Ewa od ekologii miała świetny jeden pomysł Marki Turystycznej- bo od tego trzeba wyjść by promować, a ludzie z innych powiatów też byli zażenowani. Tylko niektóre głowy naszego urzędu jakoś cicho siedziały i Ewa, która wtedy była prezesem "Liwy", starała nam przerywać, ale jej nie wyszło bo mało wie o turystyce.

że czyta się to jak kiepską powieść z kluczem.

A teraz przepraszam wszystkich forumowiczów, ale muszę to wykrzyczeć :grinka:

LENO- CHWALENO, ZACZNIJ DO JASNEJ CHOLERY SZANOWAĆ INNYCH FORUMOWICZÓW
I PISZ POPRAWNE POSTY, KTÓRE DA SIĘ PRZECZYTAĆ BEZ IRYTACJI.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 08:34 

Porcellus - jestem za... bo już się bałam, że to ja mam problem z odbiorem tego, co Lena chce przekazać :-/

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 08:47 

Porcellus napisał(a):
BEZ IRYTACJI.

właśnie Porcellus, nie irytuj się. Podpowiem Ci, co ja zrobiłem, żeby się nie irytować ...
Nie czytam tego, priv'ów też nie czytam, bo nie rozumiem... niczego nie rozumiem ... :583:

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 08:58 

Lena napisał(a):
do Ciebie Krzaczku napisałabym poprawną wykwintną polszczyzną.

Żartowałem z tą irytacją, bardziej traktuję Lenę jako ciekawostkę antropologiczno-folklorystyczną.
Pewnie w Twoich PW od Leny, możesz mieć ekscytujące spotkanie z wykwintną polszczyzną.
My, szarzy forumowicze nigdy zapewne nie dostąpimy tego zaszczytu.
Brakowało nam takiej Trolleny na forum :grinka: :grinka: :grinka:

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 09:04 

Dla Ciebie wszystko Porcellus!!! ;)

nie słowa, lecz czyny świadczą o człowieku;
pokaż ludziom, że dobrze żyjesz, to im też będzie się lepiej żyło;
ludzie mogą nie pamiętać słów, czynów Twoich, ale emocje jakie w nich wzbudziłeś/-łaś;
wszystko jest iluzją, historia nie ma dziejów;
bądź twardy w dobrych postanowieniach- realizuj je z całą stanowczością!!!

Niech Twój umysł nie będzie rozproszony.
I tym optymistycznym akcentem zaczynam długi, polski czwartek, piątek, sobotę i niedzielę.
Wszystkiego dobrego Wam wszystkim życzę w te wolne dni.
A ja sobie jadę na kajaki - z tatą na rzekę Liwę, a po wolnym gdzieś jeszcze- Porcellus zgadnij gdzie?
Może chcesz małą podpowiedź?? :grin: ...

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 09:13 

Porcellus napisał(a):
My, szarzy forumowicze nigdy zapewne nie dostąpimy tego zaszczytu.

a Ty masz fajną pomarańczowo- różową świnkę- to wielkie szczęście (poważnie, nie kpię)

pierwsza podpowiedź:
Najstarszą częścią miasta jest....Tam znajdują się zabytki związane nie tylko z najdawniejszymi dziejami miasta, lecz także z jego okresami późniejszymi...Centralną budowlą..... jest..... . pod wezwaniem.... . Jest to najstarsza świątynia chrześcijańska w Polsce, której początki sięgają..... .

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 09:34 

Lena wszyscy wiemy, że jedziesz do stolicy Krainy Podziemnej Pomarańczy ,
zwaną też Pyrlandią.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 09:37 

Bravo a teraz:

następnie jadę:

jest to kaplica neogotycka wzniesiona na wschód od ... - na zalesionym wzniesieniu. Fundatorem owej kaplicy był...

a podróż krajoznawczą kończę w:

.....jest jedną z najciekawszych krajoznawczo miejscowości w kraju.
Jest to miejscowość malowniczo położona na pn. u jej styku z przełomową doliną... .
Wielką atrakcją są... . Ok. 950 okazów zarejestrowano jako pomniki... .
Jedną z atrakcji ... jest... . Do niego przylega park francuski z drugiej połowy XVIII wieku ( aleja lipowa, szpalery grabowe, kobierce kwiatowe z rozgałęziającymi się gwiaździstymi grogami), liczne rzeźby postaci mitologicznych, wzgórze zwane Parnasem)

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, o 10:08 

Moze "Zagadki Leny" stworzyc ?
Reka mnie na *plonk swierzbi, ale daje szanse jeszcze...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1