unique napisał(a):
jakoś do tej pory nie śledziłam netu w poszukiwaniu swoich "zapozyczonych" bez zgody prac
"... a tym razem mnie tknęło, siedząc w Katowicach weszłam na kwidzyńskie forum i zobaczyłam miniaturkę swojego zdjęcia w avatarze admina

"
Przyznaj się, jak długo koleżanka wierciła Ci dziurę w brzuchu żebyś dochodziła swoich praw na kwidzyńskim forum? Nie zmienia to oczywiście faktu, że trzymając się obowiązującej ustawy w sposób literalny, nastąpiło naruszenie prawa. Chciałbym jednak zauważyć, że natychmiast po tym, jak Sylwia oznajmiła, kto jest właścicielem zdjęcia Małgosia usunęła je ze swego avatara. Stosując zasadę domniemania niewinności możemy przyjąć, że administratorka użyła Twojego zdjęcia nieświadomie, korzystając na przykład z jednej z wielu krążących po świecie, niepodpisanych kopii.
Nie ma większego sensu dalej ciągnąć tematu. Jeśli żądasz satysfakcji, myślę, że nie będzie problemu aby Małgosia publicznie, tu na tym Forum Cię przeprosiła, o ile nie zrobiła tego jeszcze na PM. A skoro już zadałaś sobie odrobinę trudu rejestrując się tutaj, napisz coś o sobie. Zachęcam też do prezentacji swoich prac na naszej
Galerii. W prawdzie to nie to samo co
OnePhoto i gremium komentatorów nie tak zacne ale na pewno wiele osób by sie ucieszyło, mogąc oglądać choć niektóre z Twoich prac w naszej Galerii.