wywołałem burzę, narobiłem "smrodu", ale nie takie intencje miałem.. Pisałem to, co czuje i uważa zwykły użytkownik forum i galerii, który ma tam jakieś zainteresowania fotograficzne..
To tylko moje stanowisko.
Piotr_J napisał(a):
nowm napisał/a:
była o ile dobrze się orientuję szybciej niż wyżej wymienione stowarzyszenie.
A jakie ma to znaczenie?
takie, że im więcej czasu, tym lepiej się można zorganizować..
Piotr_J napisał(a):
Jesteśmy już zorganizowani, choć nie koniecznie pod kątem foto.
niekoniecznie pod kątem foto.. i do tego cały czas zmierzam.
Piotr_J napisał(a):
Nasz zakres działania jest zatem inny, bo dużo szerszy.
O tym, że e-Kwidzyn działa w wielu innych dziedzinach i dla mieszkańców miasta wiem i wspominać chyba nie musiałem.. bo nie tego mój wywód dotyczył.
Piotr_J napisał(a):
Nie jest to prawda. Foto-Kwidzyn jest grupą nieformalną zrzeszoną w ramach KTK.
Formalna, nieformalna, dla mnie to w tym przypadku nie ma znaczenia. Działają i tyle..
Piotr_J napisał(a):
Widzę, że brakuje Ci życia stadnego. Szkoda, że nie pokazałeś tego wczoraj.
KrzaQ napisał(a):
Nie było Cie też wczoraj, mimo, że osobiście Cię o to prosiłem
napisałem, że siły wyższe mnie zatrzymały i tłumaczyć więcej się nie będę. A co do tej "prośby" KrzaQ, to brzmiało to jak coś w stylu "jak chcesz polatać z aparatem to polataj sobie, może coś od ciebie weźmiemy".
Piotr_J napisał(a):
Zabroń wszystkim działalności bo byłeś pierwszy.
napisałem coś o zabranianiu

Pisałem o tym, że oni szybciej wykorzystali możliwości i widać tego efekty.
Piotr_J napisał(a):
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś powalczył o tą działkę. Tylko nie słowami a zdjęciami.
Sam mam działać? Samemu nic nie zdziałam. Cały czas piszę o tym, żeby działać wspólnie.
Piotr_J napisał(a):
Wyczuwam mieszaninę kpiny, wzgardy i niezrozumiałego wywyższania się.
ja tego nie wyczuwam.. proponuję zachować trochę dystansu do tych słów.
KrzaQ napisał(a):
jedyne co mi przychodzi do głowy to zjechać Cię jak szmacianą lalę
liczyłem na słowa krytyki, ale nie na obraźliwe słowa.. może jestem zbyt "wrażliwy"
KrzaQ napisał(a):
Każda grupa, formalna czy nie, jest tak prężna jak jej członkowie i nie ważne kto jest pierwszy.
miałem na myśli sam fakt, iż Foto-Kwidzyn podjęli organizację pierwsi natomiast e-Kwidzyn (z założenia miał mieć więcej wspólnego z fotografią) nie podjął kroków w kierunku utworzenia sekcji foto, ale dawał możliwości na "plenerach", których liczba raz do roku wg mnie jest za mała[wiem.. nie byłem na żadnym... jeszcze.]
KrzaQ napisał(a):
na żadnym z dotychczas organizowanych przez nas spotkań fotograficznych Cie nie widziałem
fakt, w 2007 dowiedziałem się za późno, że organizowany jest wypad w plener, a w październiku zeszłego roku nie byłem w Kwidzynie.
KrzaQ napisał(a):
A teraz narobiłeś smrodu wokół e-kwidzyn
myślę, że prędzej "smrodu" narobiłem wokół siebie..
KrzaQ napisał(a):
Skoro przeczytali to na e-kwidzyn to uznali to za oficjalne stanowisko stowarzyszenia albo, co równie prawdopodobne jako próbę ataku i podważenia ich autorytetu.
Foto-Kwidzyn jest silną grupą, ludzi, którzy znają się więcej lub mniej na tym co robią i żadnego autorytetu tu nie podważam, nikogo nie atakuję, a stwierdzam tylko fakt, iż potrzeba chyba galerii e-Kwidzyn jakiegoś wyodrębnienia sekcji fotograficznej.
KrzaQ napisał(a):
Para poszła w gwizdek kolego nowm.
nie rozumiem Waszego napięcia! Jakbym napisał coś oczerniającego e-Kwidzyn albo Foto-Kwidzyn lub pisał samą nieprawdę.. Więc o co Wam chodzi?