Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2006, o 11:21 
drosik napisał(a):
a co to za dyscpyplina :?: siadanie na czas :?: hehehehe :twisted: :twisted:

Czepiasz się błędów, już poprawiłem. Zreszta mam papiery na to :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2006, o 11:43 

Panie Adamo. Twoja opinia na temat kibiców została z lat 90. Zajrzyj teraz na stadion, nie zobaczysz już tam fleków. A Twoje ironie na temat "zadym" nie są zbyt błyskotliwe.

Co do kibicowania. Prawdziwy kibic... Ciężko określić. Wg. mnie nikt z kibiców (piłkarskich, żużlowych bo raczej w koszykówce i siatkówce się nie jeździ) nie może powiedzieć o sobie, że jest "prawdziwym" jeśli nie był na żadnym wyjeździe. Fanatyzm polega na tym, że przejeżdżasz 500 km, wydajesz sporo pieniędzy na przejazd, bilet i prowiant i Twoja drużyna przegrywa... A za dwa tygodnie znowu jedziesz 400 km, i znowu... Tego się nie da wytłumaczyć, to naprawdę trzeba poczuć. I dlatego to jest ekstremalne hobby.

Corzano. Wykształciłeś swój pogląd o kibicach na innej podstawie, OK! Jednak ja się sporo razy spotkałem z ludźmi, którzy stadion piłkarski widzieli tylko w Uwaga TVN, a jedyni kibice to śmieszni goście w maskach od Pani Ewy D.
A co do argumentów. Przyznam się, trudno powiedzieć, że kibicowanie "po naszemu" jest normalne. Stąd mało argumentów i dlatego hobby ekstremalne.

I dla kibica piłki nożnej nigdy atmosfera na siatkówce nie będzie niczym porażającym. Corzano przejdź kiedyś na jakiś ważniejszy mecz Lechii. Obejrzyjcie Legie czy Widzew w canal+. Nie mówię, że to Was przekona, ale na pewno atmosfera na meczach piłki nożnej jest czymś nie do skopiowania.
Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2006, o 11:56 
Cytuj:
Panie Adamo. Twoja opinia na temat kibiców została z lat 90. Zajrzyj teraz na stadion, nie zobaczysz już tam fleków. A Twoje ironie na temat "zadym" nie są zbyt błyskotliwe.

Prawda że w naszym mieście tego już niema, chociaż wcześniejsza fotka mówi o czym innym (kibice.jpg A to nasi Kibice. Fotka wykonana na stadionie Rodła w Kwidzynie). Dla twojej wiadomości wiem dokładnie co to znaczy zadymy itp na meczach. We wcześniejszej młodości w tym uczestniczyłe, nie raz gonilem, nie raz uciekałem przed kibicami przyjezdnymi czy tez przed samą policja, choć wstyd do tego sie przyznawać.

W obecnych czasach w kwidzynie nie ma tego co było wczesniej, klimat na meczach się uspokoił, jednak mi nie wmówisz ze jest inaczej w innych miastach, nie jest moze to czesto ale się zdarzają psedo kibice. Być może u nas tego nie ma gdyż mamy zespół jaki mamy. Przypiuszczalnie jest taki a nie inny ze wzgledu na urzad miasta, on trzyma zdaje się główne udziały klubu. Co innego jakby to wziol inwestor prywatny lecz miasto jak miasto moze sie nie zgodzic jak wcześniej.

Obawiam się że gdyby nasza druzyna byla chociaż w drugiej lidze, to byśmy mogli zaobserwować zjawiska na kwidzyńskim stadionie, zjawiska negatywne naturalnie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2006, o 12:09 

Stadionowe awantury wymierają. Więc Rodło może spokojnie awansować :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2006, o 12:10 

szescdwa napisał(a):
Przyznam się, trudno powiedzieć, że kibicowanie "po naszemu" jest normalne. Stąd mało argumentów i dlatego hobby ekstremalne.

Ja nie mam nic do kibicowania, robienia opraw meczów, działania w stowarzyszeniach przyjaciół klubu, lobbowania w urzędzie miasta na rzecz klubu, stadionu, etc. To jest super sprawa i chwała za to.
Nie podoba mi się chuliganeria (w tym wandalizm), nacjonalizm, homofobia (modne słowo) i rasizm, na które jest ciche przyzwolenie także tych tzw. normalnych kibiców.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2006, o 12:27 
Cytuj:
Nie podoba mi się chuliganeria (w tym wandalizm), nacjonalizm, homofobia (modne słowo) i rasizm, na które jest ciche przyzwolenie także tych tzw. normalnych kibiców.

Popieram Cię w zupełności. Takie stowarzyszenia huliganerii można zobaczyć w filmie "Huligans", widać jakie sa w nich struktury, morale, normy itp. Bez sensu.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2006, o 19:46 

Adamo napisał(a):
"Huligans", widać jakie sa w nich struktury, morale, normy itp. Bez sensu.

ale film byl dobry bo widzialam...

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2006, o 20:19 

witam!!a wiec odpisuje_co to znaczy ze jest moja codziennoscie moj klub?? zbieram pieniazki na rozne cele ,organizuje wyjazdy chcoc nie czesto przbywam na stadionie obserwuje treningi pilkarzy,zbieram ludzi na mecze telefon cierpi najbardziej na tym :mrgreen: trzeba juz wymyslec oprawe i kupic wszytsko na listopad (wazny mecz mamy) takze jest tego troche-jesli chodzi o fleki to juz wyszly z mody-a film hooligan przecietny zdecydowanie polecalbym film football factory dobra produkcja

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1