Cytuj:
Panie Adamo. Twoja opinia na temat kibiców została z lat 90. Zajrzyj teraz na stadion, nie zobaczysz już tam fleków. A Twoje ironie na temat "zadym" nie są zbyt błyskotliwe.
Prawda że w naszym mieście tego już niema, chociaż wcześniejsza fotka mówi o czym innym
(kibice.jpg A to nasi Kibice. Fotka wykonana na stadionie Rodła w Kwidzynie). Dla twojej wiadomości wiem dokładnie co to znaczy zadymy itp na meczach. We wcześniejszej młodości w tym uczestniczyłe, nie raz gonilem, nie raz uciekałem przed kibicami przyjezdnymi czy tez przed samą policja, choć wstyd do tego sie przyznawać.
W obecnych czasach w kwidzynie nie ma tego co było wczesniej, klimat na meczach się uspokoił, jednak mi nie wmówisz ze jest inaczej w innych miastach, nie jest moze to czesto ale się zdarzają psedo kibice. Być może u nas tego nie ma gdyż mamy zespół jaki mamy. Przypiuszczalnie jest taki a nie inny ze wzgledu na urzad miasta, on trzyma zdaje się główne udziały klubu. Co innego jakby to wziol inwestor prywatny lecz miasto jak miasto moze sie nie zgodzic jak wcześniej.
Obawiam się że gdyby nasza druzyna byla chociaż w drugiej lidze, to byśmy mogli zaobserwować zjawiska na kwidzyńskim stadionie, zjawiska negatywne naturalnie.