Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gdzie?Jak?
PostNapisane: 9 września 2013, o 12:56 
Przyjaciel forum

Cytuj:
A potem jak już będą osiągnięcia i sukcesy można pomyśleć o sponsorach.

I to jest prawidłowa droga, bo kto da kasę na coś co istnieje tylko i wyłącznie w głowach kilku zapaleńców.

Z drugiej strony skoro wszyscy jesteście z tego samego terenu (wsi) to znacie swoich sąsiadów i wiecie kto ma trochę więcej i mógłby rzucić parę groszy. Macie też na pewno jakieś mniejsze lub większe firmy. Trzeba się wziąć i przejść od drzwi do drzwi.

PostNapisane: 9 września 2013, o 18:57 
Cytuj:

Nie zgadzam się.
W dzisiejszym świecie sportu nie ma ma osiągnięć i sukcesów bez pieniędzy i sponsorów.
Budżety klubów w większości opierają się na wpływach od sponsorów.Każdy indywidualny sportowiec ma grupę sponsorów ,którzy go finansują.
Jest wielu uzdolnionych młodych sportowców ,którzy nigdy się nie wybiją ,ponieważ ich na to nie stać.

Cytuj:
Ja kiedy byłem małym chłopakiem ....

Oczywiście.Tylko czasy się zmieniły i na poziomie wyższym niż amatorski zbieranie złomu i butelek już nie wystarcza.

PostNapisane: 9 września 2013, o 22:41 

NOWY(L) napisał(a):
Cytuj:

Nie zgadzam się.
W dzisiejszym świecie sportu nie ma ma osiągnięć i sukcesów bez pieniędzy i sponsorów.
Budżety klubów w większości opierają się na wpływach od sponsorów.Każdy indywidualny sportowiec ma grupę sponsorów ,którzy go finansują.
Jest wielu uzdolnionych młodych sportowców ,którzy nigdy się nie wybiją ,ponieważ ich na to nie stać.

Cytuj:
Ja kiedy byłem małym chłopakiem ....

Oczywiście.Tylko czasy się zmieniły i na poziomie wyższym niż amatorski zbieranie złomu i butelek już nie wystarcza.

Oczywiście czasy się zmieniły, zarabianie pieniędzy też się zmieniło, chęci się zmieniły czasy się zmieniły itd.itd.itd.Zawsze można mieć wymówkę i znaleźć wiele powodów.

Uważasz że powinno się cokolwiek zaczynać jako zawodowiec nie amator ??
Ja uważam że najpierw powinno się udowodnić sponsorowi (jeżeli chce się wyrwać od niego kasę) że się jest zawodowcem nie amatorem. Że warto....

Jak by sobie tak każdy zakładał klub i czekał na sponsorów to chyba by sie nigdy nie doczekał .

-Może jutro ogłoszę że zakładam drużynę kajakarską, i czekam na sponsorów.
Może po jutrze założę drużynę Rugby, i czekam na sponsorów.
A może popojutrze założę drużynę gry w polo i czekam na sponsorów.
Albo założę wszystkie trzy drużyny na raz i CZEKAM NA SPONSORÓW!!!!

Zobaczę kto (jaki sponsor) na jaką dyscyplinę się skusi :)

A może najpierw niech tym sponsorom pokażą (udowodnią) że umieją grać i w ogóle wiedzą na czym te sporty polegają.
Na same chęci nikt kasy nie wywali bo jutro te chęci odejdą a kasa się pójdzie......... ;)

Trzeba najpierw pokazać tym sponsorom, udowodnić (tym którzy mają dać kasę ) że to ma sens i jest ogromna chęć i że zapał i że są jakieś talenty, zdolni ludzie mający umiejętności , itd... i że ten sponsoring sie opłaci, że pieniądze nie pójdą w błoto.
A w to trzeba zainwestować na początek samemu, jak nie zarobić to nawet biorąc kredyt z banku, wtedy jest pewność że te pieniądze nie pójdą na marne.

Bo na sama gadkę i obietnice że są chętni ,dobrzy, mają dużo zapału że będą osiągnięcia i efekty, to sponsorom nie wystarczy, to za mało, nikt kasy nie wywali.

Na sponsorów i ich pieniądze trzeba sobie zasłużyć!!

Wyobraźmy sobie że:
Może ktoś im ( sportowcom) zaufa, da się naciągnąć, wywali kasę, to jaką on będzie miał pewność że za tydzień nie odejdą tym sportowcom chęci i zapał, i nie powiedzą:
Nie... nie mamy ochoty, nie mamy czasu i po prostu nie ma sensu.To była Pomyłka, dajemy sobie spokój.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 września 2013, o 08:27 
Przyjaciel forum

NOWY(L) napisał(a):
Tylko czasy się zmieniły i na poziomie wyższym niż amatorski zbieranie złomu i butelek już nie wystarcza.

Oczywiście czasy się zmieniły, ale zmienił się sam sport. Dzisiaj to jest biznes nie sport.
Nikt rozsądny nie wpakuje kasy w biznes, który nie przyniesie mu dochodów.
W biznesie nie ma serca, jest tylko kasa.
Dzisiejszy sport jest tylko dla bogatych. :razz:

PostNapisane: 10 września 2013, o 11:12 

krzyzak, to załóż sobie tą drużynę i szukaj sponsorów.

Matko, ostatnio tu naprawdę strach o cokolwiek zapytać, bo grono znawców wszystkiego ma już swoje, zawsze krytyczne zdanie.
Koło wzajemnej adoracji. Zarzuca się moderatorom, administratorom psucie atmosfery, czepialstwo. Nie, drodzy państwo, to nie oni psują.

PostNapisane: 10 września 2013, o 11:42 

Lilith,
No to w takim razie , pokaż, wytłumacz i naucz mnie-nas jak powinna wyglądać dyskusja na forum, przedstawianie swoich racji i argumentów. W taki sposób żeby Ci się podobało!
I żebyś była zadowolona!

Z tego co widzę Ty też nie zawsze i nie ze wszystkimi sie zgadzasz.
Próbujesz dowieść swoich racji w różny sposób.

Ale wtedy jest co innego. Wtedy jest OK!!

PostNapisane: 10 września 2013, o 12:15 
Przyjaciel forum

krzyzak napisał(a):

Ale wtedy jest co innego. Wtedy jest OK!!

Krzyżak nie marudź, Lilith to kobieta więc marudziła, marudzi i będzie marudziła.
Ale Tobie się nie godzi marudzić.

PostNapisane: 10 września 2013, o 12:18 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Matko, ostatnio tu naprawdę strach o cokolwiek zapytać, bo grono znawców wszystkiego ma już swoje, zawsze krytyczne zdanie.

Ale to chyba dobrze, że mamy własne zdanie i potrafimy je wyartykułować, a że czasem krytyczne to już trudno, wolny kraj i każdy ma do tego prawo. Może to jest kwestia życiowego doświadczenia.

PostNapisane: 10 września 2013, o 13:00 
Lilith napisał(a):
grono znawców wszystkiego ma już swoje, zawsze krytyczne zdanie.

nie wiem czy masz na myśli mnie między innymi ale w moim poście podałem argumenty dlaczego będzie im ciężko znaleźć i tyle.

PostNapisane: 10 września 2013, o 13:54 

Nie mam zamiaru nikogo uczyć przez najbliższy czas- nie posiadam jeszcze ku temu stosownych uprawnień.
Dla mnie argumenty takie jak "idź zbierać złom" mają się jak pięść do nosa- dlaczego? To już wyjaśnił Nowy.
Inny "najpierw pokażcie, że gracie" też nie jest słuszny, bo w pierwszym poście napisano, że grają nie od dziś, że mają ku temu predyspozycje itd. Zwyczajnie irytuje mnie fakt, że wszystko jest z góry poddane krytyce. Nikt nie pochwalił inicjatywy (no może poza mną i Nowym), każdy widzi najpierw minusy jak stąd do Krakowa, żadnych plusów.

Darek, heh, no dobrze, skoro Lilith i tak będzie marudziła, to tym pozytywnym akcentem zakończę moje marudzenie w tym wątku.

PostNapisane: 10 września 2013, o 14:36 

Cytuj:
Witam
Potrzebuję wypożyczyć na jeden wieczór garniak, a nie chcę specjalnie kupować.
Wiecie redukuje koszta :)
Macie może namiar na jakąś wypożyczalnie najlepiej żeby w sobotę 15 była otwarta :D

Pozdrawiam

Lilith napisał(a):
kadzimiedz, ja może w garniturze nie chodzę, ale.... te za 150 zł wyglądają jak dla mnie.. jak szmaty.
Może lepiej wypozyczyć coś fajnego, niż kupić własną tandete za niewielką kwotę.

PostNapisane: 10 września 2013, o 14:49 

Lilith,
Gdybyś z uwaga po malutko bez emocji, w spokoju, przeczytała mój post,
to byś może zrozumiała o czym mówię-piszę. :?
Nie wmawiała byś wtedy komukolwiek że krzyzaka jedynym argumentem jest zbieranie złomu i butelek.
Bo to nie te czasy.

Po pierwsze: To pokaż mi w którym miejscu, ja kazałem komukolwiek zbierać złom i butelki?
Po drugie: Ja wyraźnie napisałem że: " kiedy byłem małym chłopakiem i grałem w drużynie podwórkowej (Lata 70 zeszłego wieku :D )" jednym ze sposobów zarabiania przez nas pieniędzy, było zbieranie złomu i butelek.

Dzisiaj to może być na przykład składanie komputerów.
Projektowanie stron internetowych itd...
Nie będę pisał o roznoszeniu ulotek bo to dla niektórych może być uwłaczające.

Lilith napisał(a):
Inny "najpierw pokażcie, że gracie" też nie jest słuszny, bo w pierwszym poście napisano, że grają nie od dziś, że mają ku temu predyspozycje itd..

Mówić można wiele rzeczy.
Trzeba to udowodnić, że się umie grać że się ma predyspozycje i że ta gra jest warta sponsorskich pieniędzy!
A ocena tego nie należy dla grających.

PostNapisane: 11 września 2013, o 07:25 
Cytuj:
Ja uważam że najpierw powinno się udowodnić sponsorowi (jeżeli chce się wyrwać od niego kasę) że się jest zawodowcem nie amatorem. Że warto....

Oczywiście ,że nie.
Ale udany przeskok z poziomu amatorskiego na profesjonalny się nigdy nie uda bez pieniędzy.

Cytuj:
Trzeba to udowodnić, że się umie grać że się ma predyspozycje i że ta gra jest warta sponsorskich pieniędzy!

Kolejny raz się zgadzam.
Z tym że zauważ ,że tu jest mowa o ludziach,drużynie która już kiedyś istniała.To nie są anonimowi ludzie.Mają za sobą występy ,osiągali jakieś tam wyniki.A w tej chwili szukają pomocy,żeby reaktywować drużynę.To troszkę inna sytuacja niż ta. o której piszesz,prawda?

Cytuj:
Oczywiście czasy się zmieniły, ale zmienił się sam sport. Dzisiaj to jest biznes nie sport.
Nikt rozsądny nie wpakuje kasy w biznes, który nie przyniesie mu dochodów.
W biznesie nie ma serca, jest tylko kasa.
Dzisiejszy sport jest tylko dla bogatych.

Dla bogatych i dla mądrych.Znane są przypadki ludzi biznesu ,którzy utopili w sporcie majątek,nie osiągając sukcesu.Np Wojciechowski w dyskopologieksie w Warszawie czy Cupiał w Wiśle.
Swoją drogą napisałeś bardzo mądry post Darku.
Ostatnio rzadko ci się to zdarza . :razz:

PostNapisane: 11 września 2013, o 08:58 
Przyjaciel forum

NOWY(L) napisał(a):
Swoją drogą napisałeś bardzo mądry post Darku.
Ostatnio rzadko ci się to zdarza . :razz:

Dziękuję :oops:

Być może udało Ci się tym razem, przeczytać mój post ze zrozumieniem.

PostNapisane: 11 września 2013, o 09:55 

NOWY(L) napisał(a):
Cytuj:

Oczywiście ,że nie.
Ale udany przeskok z poziomu amatorskiego na profesjonalny się nigdy nie uda bez pieniędzy.

Ja to wszystko rozumiem!!!
Ale czy Ty jako sponsor byś zaryzykował pieniądze (czasami duże) w ciemno? w niepewne? tylko i wyłącznie w obietnice sukcesu? Lub we wspomnienia :
"Kiedy to byliśmy piękni i młodzi to graliśmy w piłkę i chcieli byśmy znowu...." itd...

NOWY(L) napisał(a):
Cytuj:

Kolejny raz się zgadzam.
Z tym że zauważ ,że tu jest mowa o ludziach,drużynie która już kiedyś istniała.To nie są anonimowi ludzie.Mają za sobą występy ,osiągali jakieś tam wyniki.A w tej chwili szukają pomocy,żeby reaktywować drużynę.To troszkę inna sytuacja niż ta. o której piszesz,prawda?

Znam przypadki ludzi którzy po przerwaniu uprawiania czynnego sportu, nie tylko utracili formę, w bardzo krótkim czasie, ale stawali sie czasami wrakami ludzi.

Myślę że drużyny, a także indywidualni sportowcy,jak udowodnią że są dobrzy w swoich sportowych wyczynach, to sponsorzy sami się do nich zgłoszą!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1