Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Będzie wojna ?
PostNapisane: 13 listopada 2011, o 23:01 
NOWY(L) napisał(a):
Cytuj:
gra naszego zespołu

Dziwię się wam,że potraficie się jeszcze utożsamiać z tą"drużyną"
Dla mnie już dawno to przestała być Reprezentacja Polski.

A Lato to burak jakich mało.
Dostanie w końcu od kogoś w mordę,to się może zastanowi nad tym co wygaduje.

Drosik, Pan Lato też nie może się bronić. Nie widzę, żebyś zwracał autorowi uwagę..... Niech żyje obiektywizm...

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 06:58 
Przyjaciel forum

Wojgra9 napisał(a):
drosik napisał(a):
Wojgra9,
Pohamuj nieco słownictwo, bo będą to Twoje ostatnie posty na forum.

Jeżeli coś napisałem na temat matek piłkarzy to powinienem powiedzieć przepraszam. Ale nie napisałem. Nazwanie nieudolnych piłkarzy od kilkudziesięciu lat nazywa się tak jak napisałem. A kolega Nowy ma rację. Gra polskiej reprezentacji to nawet nie jest i od kilku lat nie jest grą zespołową , a taką jest i za moich młodych lat była. A jeżeli młodzi ludzie tego nie rozumieją to bardzo mi przykro.

Powinienem napisać , iż wydaje mi się że dzisiaj każdy z piłkarzy kopie piłkę tak, jakby chciał się pokazać że to on jest najlepszy w drużynie. A jak pamiętam kiedyś drużyna była i miała być jednym ciałem . Natomiast słynne powiedzenia , że wygrywa ten zespół który wbije przeciwnikowi więcej goli jest do dzisiaj aktualne. Denerwuje mnie w dzisiejszej piłce kilka określeń typu: zmasowana obrona; wystarczy nam remis i musimy go bronić za wszelką cenę ( nawet kosztem widowiska jakim były kiedyś mecze). Niestety. Dzisiejsza piłka nożna jest chyba zbyt mocno związana z pieniędzmi niż kilkadziesiąt lat temu i może dlatego jak słyszę że zawodnik ma gdzieś reprezentację polski bo mu się nie chce lecieć np. do Korei , to nie powinien już nigdy grać jako nasz reprezentant. Bo o ile się nie mylę reprezentują NAS wszystkich . A do moderatora- szanowny panie - nie mam zamiaru i nigdy nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Określiłem tylko jak oni grają.

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 11:25 

Wojgra9 , zaproponuję dla Ciebie najlepsze rozwiązanie z możliwych - po prostu zacznij być " kibicem " innej dyscypliny sportowej ... i po kłopocie :D :D :D

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 11:32 
Przyjaciel forum

Kropka napisał(a):
Wojgra9 , zaproponuję dla Ciebie najlepsze rozwiązanie z możliwych - po prostu zacznij być " kibicem " innej dyscypliny sportowej ... i po kłopocie :D :D :D

Ja nie jestem kibicem piłki nożnej a z Wojgra9 zgadzam się w 100%. PZPN, polska liga oraz reprezentacja to tylko jeden wielki, ciemny biznes. Dawno, dawno temu przestało tam chodzi o sport.

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 11:44 

reflexes napisał(a):
Dawno, dawno temu przestało tam chodzi o sport.

Problem polega na tym, że nie tylko tam :(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 12:20 
Przyjaciel forum

Kropka napisał(a):

Zgadzam się . Od bardzo dawna jestem zakochany w brydżu sportowym, a czasami uwielbiam pływać i patrzeć jak robią to fachowcy.

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 12:28 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Problem polega na tym, że nie tylko tam

Zgadza się. Tylko Leszek Blanik całkiem nie tak dawno jeszcze skakał tylko dla sportu. Niestety tyle mu to dało, że musiał startować w wyborach do Sejmu żeby w końcu się dorobić jakiegoś grosza. :D

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 12:40 
Cytuj:
Brak polskiego godła na piłkarskich koszulkach nie powinien dziś nikogo dziwić
Oto przez media, także prorządowe, przeszła fala oburzenia na „leśnych dziadków”, którzy wymyślili, że zamiast orła polscy piłkarze podczas Euro 2012 będą eksponować na piersi logo skompromitowanego PZPN. Dziennikarze są oburzeni, politycy zbulwersowani. A ja grzecznie zapytam: gdzie jaśnie państwo byli wcześniej? Przecież brak orła to tylko efekt uboczny kampanii, po której już niedługo wszyscy będziemy wyłącznie nowoczesnymi, choć zadłużonymi Europejczykami, a kto się nie podporządkuje, ten ostatni Polak.

Biało-czerwona flaga z dumą wkładana w kupę w programie Kuby Wojewódzkiego. W jego audycji radiowej ordynarne kpiny z tekstu „Roty”. Sikanie do biało-czerwonych zniczy i budowa krzyża z puszek po piwie Lech – nazwane przez najwyższe władze państwowe „happeningiem”. Zaproszenie satanisty Nergala do świątecznego wydania popularnego programu TVP emitowanego w Boże Narodzenie, potem uczynienie z niego autorytetu muzycznego i udawanie głupiego, także przez znanych duchownych, gdy pisał „Niech żyje Szatan” po procesie w sprawie zniszczenia Biblii. Wypowiedzi gwiazd TVN Style o Agnieszce Holland – że jest genialna, bo „polskie to ma tylko nazwisko”. Kłamstwa Grossa o tym, iż Polacy mieli gigantyczny udział w eksterminacji Żydów w czasie wojny. Opowieści Władysława Bartoszewskiego, jak to za okupacji bardziej bał się „polskich sąsiadów” niż hitlerowców. Jego monolog w programie Tomasza Lisa, że Polacy to naród zawistny i głupawy. Ściągnięcie do Polski niemieckich bojówek, by zablokowały Marsz Niepodległości. Komunikaty Polskiej Agencji Prasowej o tym, że „pseudokibice chcą przełamać kordony policji”, z całkowitym pominięciem faktu, iż blokująca niepodległościowy marsz lewacka Antifa to organizacja wprost nawołująca do ataków przy użyciu maczet. Seria artykułów w gazecie, dla której współtwórca krwawego reżimu jest „człowiekiem honoru”, o tym, że „tradycyjny model polskiej rodziny” to coś koszmarnego. I tak dalej.

Brak godła na piłkarskich koszulkach to zatem tylko drobny prztyczek wobec długiej serii kopniaków, którymi ludzie z wielkim eurokompleksem częstują nas na każdym kroku. (Felieton Krzysztofa Feusette)

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 14:04 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Cytuj:
Oto przez media, także prorządowe, przeszła fala oburzenia na „leśnych dziadków”, którzy wymyślili, że zamiast orła polscy piłkarze podczas Euro 2012 będą eksponować na piersi logo skompromitowanego PZPN. Dziennikarze są oburzeni, politycy zbulwersowani. A ja grzecznie zapytam: gdzie jaśnie państwo byli wcześniej? Przecież brak orła to tylko efekt uboczny kampanii, po której już niedługo wszyscy będziemy wyłącznie nowoczesnymi, choć zadłużonymi Europejczykami, a kto się nie podporządkuje, ten ostatni Polak.

Biało-czerwona flaga z dumą wkładana w kupę w programie Kuby Wojewódzkiego. W jego audycji radiowej ordynarne kpiny z tekstu „Roty”. Sikanie do biało-czerwonych zniczy i budowa krzyża z puszek po piwie Lech – nazwane przez najwyższe władze państwowe „happeningiem”. Zaproszenie satanisty Nergala do świątecznego wydania popularnego programu TVP emitowanego w Boże Narodzenie, potem uczynienie z niego autorytetu muzycznego i udawanie głupiego, także przez znanych duchownych, gdy pisał „Niech żyje Szatan” po procesie w sprawie zniszczenia Biblii. Wypowiedzi gwiazd TVN Style o Agnieszce Holland – że jest genialna, bo „polskie to ma tylko nazwisko”. Kłamstwa Grossa o tym, iż Polacy mieli gigantyczny udział w eksterminacji Żydów w czasie wojny. Opowieści Władysława Bartoszewskiego, jak to za okupacji bardziej bał się „polskich sąsiadów” niż hitlerowców. Jego monolog w programie Tomasza Lisa, że Polacy to naród zawistny i głupawy. Ściągnięcie do Polski niemieckich bojówek, by zablokowały Marsz Niepodległości. Komunikaty Polskiej Agencji Prasowej o tym, że „pseudokibice chcą przełamać kordony policji”, z całkowitym pominięciem faktu, iż blokująca niepodległościowy marsz lewacka Antifa to organizacja wprost nawołująca do ataków przy użyciu maczet. Seria artykułów w gazecie, dla której współtwórca krwawego reżimu jest „człowiekiem honoru”, o tym, że „tradycyjny model polskiej rodziny” to coś koszmarnego. I tak dalej.

Brak godła na piłkarskich koszulkach to zatem tylko drobny prztyczek wobec długiej serii kopniaków, którymi ludzie z wielkim eurokompleksem częstują nas na każdym kroku. (Felieton Krzysztofa Feusette)

Nie widzę związku Darskiego, Grossa, Wojewódzkiego i kilku innych wymienionych powyżej z głupotą i arogancją PZPN i jego prezesa. Wydaje się, a nawet jest to dość jasne, że w całej sprawie chodzi tylko i wyłącznie o ciemne interesy. Lato niestety do bystrych nie należy (co widać po podejmowanych decyzjach), a najgorsze jest to, że zapomniał jak sam, z orłem na piersi, grał w reprezentacji.

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 16:54 
http://euro2012.wp.pl/title,Kazali-zagl ... omosc.html

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 19:14 

Po pierwsze: Należy jednak dbać o tradycje naszego kraju więc problem ten na pewno nie jest rozdmuchany. Jeśli zignorujemy ten sygnał to niedługo w każdej dyscyplinie będą chcieli pozbawić nas Polskości-a ludzi którzy beda chcieli na tym zarobić jest mnóstwo. Anglicy nie pozwoliliby na to aby ich Godło zniknęło z reprezentacyjnych koszulek.
Po drugie: O ile mi wiadomo mógłby być spory problem z pogodzeniem loga PZPN i Godła Polski-jest ograniczona ilość miejsc natomiast rzeczywiście jeśli już tak bardzo ten śmieszny związek chcę na tym zarobić to można było coś umieścić na rękawach. Argument Pana Laty jest na prawdę słaby. Można to było o wiele lepiej rozwiązać.
Po trzecie: Poziom reprezentacji a dbanie o symbole narodowe w każdej dyscyplinie czy dziedzinie to zupełnie inne tematy. Poza tym mogę się z każdym założyć, że gdyby PZPN zostało oczyszczone z wszelkiego zła i nieodpowiednich ludzi i jeśli pojawiliby się tam ludzie pokroju Bońka, Tomka Wałdocha, kilku klubowych działaczy to reprezentacja po już około 10 może 15 latach byłaby znacznie lepsza. Niestety jeśli Budżet PZPN wynosi gdzieś koło 70 mln zł, a na młodzież przeznacza sie mały procent z tego( w tej kwocie dochodzą jeszcze koszta administracyjne) to jak ma u nas być dobrze. I tak się dziwie i podziwiam chłopaków bo z takim poziomem ligi powinniśmy być gdzieś przy Bułgarii albo Słowacji. A mimo wszystko większość ostatnich imprez odbyła się z udziałem Polaków. Dlatego mam nadzieję że ktoś po EURO się odważy i się tym wszystkim zajmie: nawet jeśli ceną ma być to że nasza drużyna przez jakiś czas byłaby zawieszona przez FIFE. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 listopada 2011, o 19:40 
Cytuj:
Dlatego mam nadzieję że ktoś po EURO się odważy i się tym wszystkim zajmie: nawet jeśli ceną ma być to że nasza drużyna przez jakiś czas byłaby zawieszona przez FIFE.

To powinno nastąpić już dawno.
Euro nie odważyliby się nam zabrać.A jeśli nawet ,to tylko byśmy na tym zaoszczędzili.

PostNapisane: 18 listopada 2011, o 19:17 

Budslavsky napisał(a):
Cytuj:

I nie dziwi Panie Jurku, bo to obecnie niemodny ptaszek, podobnie jak ta biało-czerwona szmatka. ''Patriotyzm jest zbędnym reliktem'', a wszystko co związane z polskością= równa się z poglądami faszystowskimi.
Teraz właśnie trendy jest taki kosmopolityzm, różowa sodomia, kolorowe dzieci, o tej bandzie z antify i walterowcach z G.W. pisał nie będę, bo szkoda słów. Nie potrzebnie było ich zamykać w więzieniu, tylko w 68 r. posłać w diabły z biletem w jedną stronę.
''11 listopada to Wasze święto''- Seweryn Blumsztajn. Miał rację, Nasze, nie ich. :smile:

PostNapisane: 18 listopada 2011, o 20:21 
Zainteresowała mnie sprawa z pozoru tylko uboczna, ale dotycząca owej "polskości" tak swoiście ocenianej przez polityków nami rządzących.
W swoich codziennych przeglądach prasy regionalnej trafiłem dziś na portalu "Dziennika Bałtyckiego" na osobliwy wpis w komentarzach pod tematem "Premier z Gdańska. Kim jest Donald Tusk?":
Cytuj:
Fakty
z Wrzeszcza (gość) 18.11.11, 13:22:17
Znacznie zmądrzał od początku kariery, gdy był zbytnio szczery.
Po wyborach w 1991, gdzieś pod koniec roku w Dzienniku Bałtyckim" można było przeczytać wywiad z nim, w jego biurze poselskim, gdy przechwalał się okazywanymi jakimiś dyplomami rodzinnymi od "p.Hitlera".
Potem była jego publiczna deklaracja, że polskość jest wg niego chorobą.
Dziś już nie wygłasza tych poglądów słowem, ale potwierdza swym zachowaniem. (źródło: http://www.dziennikbaltycki.pl/stronagl ... ,id,t.html
Próbowałem zweryfikować tę bulwersującą informację, która wyjaśniałaby późniejsze żałosne perypetie z "dziadkiem z Wermachtu", tak ochoczo podjęte przez konkurencyjnego karierowicza z sąsiedniego trójmiejskiego podwórka, ale internetowe archiwum Dz.B. nie sięga tych lat. A jechać specjalnie z powodu takiej błahostki do Oliwy do Biblioteki UG tylko z tego powodu, to już byłby bezsens. Nawet nie wiem, czy znalazłbym to "Bibliografii zawartości czasopism", w której kiedyś było wszystko, pomimo wydzierania kartek w rocznikach prasy w zasobach bibliotecznych. Teraz chyba już to nie ma miejsca? :roll:

PostNapisane: 18 listopada 2011, o 20:30 
Zbyszek napisał(a):
Budslavsky napisał(a):
Cytuj:

I nie dziwi Panie Jurku, bo to obecnie niemodny ptaszek, podobnie jak ta biało-czerwona szmatka. ''Patriotyzm jest zbędnym reliktem'', a wszystko co związane z polskością= równa się z poglądami faszystowskimi.
Teraz właśnie trendy jest taki kosmopolityzm, różowa sodomia, kolorowe dzieci, o tej bandzie z antify i walterowcach z G.W. pisał nie będę, bo szkoda słów. Nie potrzebnie było ich zamykać w więzieniu, tylko w 68 r. posłać w diabły z biletem w jedną stronę.
''11 listopada to Wasze święto''- Seweryn Blumsztajn. Miał rację, Nasze, nie ich. :smile:

Brawo :!: :!:
Masz u mnie dobre piwo chłopie,jak tylko skończą ten most.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1