Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2006, o 14:12 

sorry za tamto ale mnie ponioslo niepowinienem tego pisac.Niewiem czemu to napisalem
przepraszam za wszystko

[ Dodano: 26 Paź 2006 03:26 ]
wybaczcie mi

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2006, o 19:23 
Przyjaciel forum

nikilandia napisał(a):
Niewiem czemu to napisalem

pisałes pod wpływem emocji, ale fajnie, że to zrozumiałeś.

Pozdrowionka

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2006, o 14:14 
Przyjaciel forum

gimnazjalisci trafili do schroniska na trzy miechy http://fakty.interia.pl/szukaj/news/opr ... ska,810015

kurcze adwokatem jednego z nich jest facio ktory pracuje na moim wydziale...ach ten zawod prawnika..

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2006, o 20:53 

ale co im daja te 3 miechy wyjda i beda jeszcze gorsi powinni ich wsadzic do wiezienia i dzisiaj znalezli martwa 16latke ciekawe jakie byly powody samobujsta:?::?::?: i to bylo gdanskie gimnazjum nr2

[ Dodano: 27 Paź 2006 10:00 ]
- "To orzeczenie jest bardzo krzywdzące, bardzo. Żadnych dowodów na mojego syna nie było, żadnych - powiedział ojciec jednego z gimnazjalistów."

bylo w szystko na kamerze

Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2006, o 20:37 

Karać i jeszcze raz karać, ale nie więzieniem tylko ciężką pracą można kogo kolwiek zresocjalizować. Niech zarobią na siebie. Dlaczeog młodzież popełnia przestępstwa - bo nie ma co robić. Zresztą oni też oglądają telewizję i biorą przyklad z samej góry.

Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2006, o 21:16 

a do tego gdzie są rodzice?? nie koniecznie w tym konkretnym przypadku bo całe wydarzenie przez które tadziewczyna odebrała sobie życie działo się w szkole, ale tak wogóle?? kiedyś z przyjemnością z moim mężem i przyjaciółmi wybieraliśmy się do Musica a teraz ze względu na młodzież w wieku 16 lat zrobiło się tam strasznie "duszno"( albo to my się zestarzeliśmy i nie mamy chęci przebywać w takim towarzystwie, zresztą dzięki nim nawet miejsca nie ma żeby usiaść i spokojnie porozmawiać)... I gdzie są w tym momencie rodzice?? Zajęci sobą, "robieniem kariery", oglądaniem po raz setny jakiegoś nudnego filmu w telewizji... A jak dzieje się tragedia to obwiniają tylko i wyłacznie sprawców, a miom zdaniem powinni zacząć raczej od siebie...

Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2006, o 21:49 

Chciałam napisać coś mądrego, ale może poprzestanę na tym: moi rodzice nigdy nie byli zajęci robieniem kariery, bo oboje pracowali w firmach państwowych. Moja starsza siostra do 18 była pilnowana przez rodziców. Ja miałam już przetarte szlaki i pierwszy raz poszłam do Spichlerza pod koniec 8 klasy podstawówki. Mogłam zostać tylko do 22:00 i byłam w domu punktualnie. W liceum co weekend balowałam w Spichu albo u Karola w Prabutach.
Trochę punkowałam, ubierałam się na czarno, miałam nawet wyrytą anarchię na nadgarstku :oops: Ale mniejsza z tym... Chciałam tylko napisać, że gdybym wtedy się np. narkotyzowała czy coś, to wcale nie obwiniałabym za to moich rodziców. Nie można do końca winić rodziców za to, że mają do dziecka zaufanie. Moi rodzice mieli do mnie zaufanie i ja ich nie zawiodłam. Po prostu od pewnego momentu zaczęłam podejmować decyzje za siebie i nie oglądałam się na rodziców - robiłam po swojemu.
Nie chcę tu nikogo usprawiedliwiać, bo to co się stało jest dla mnie chore i nie mogę się pogodzić z tym, że ludzie są tak głupi i bezduszni. Ale chyba w pewnym momencie rodzice przestają mieć wpływ na dziecko i jest to nieuchronne... Od pewnego momentu człowiek zaczyna myśleć tylko za siebie. Ja zaczęłam jeszcze w podstawówce i pomimo różnych dziwnych rzeczy w jakie wierzyłam po drodze, wyrosłam na normalną osobę. Pamiętajcie, że w "normalnych, inteligenckich" rodzinach też rodzą się patologie. Te "dzieci" powinny odpowiadać jak dorośli, sami za siebie. A rodzice - no cóż... Popełnili widocznie błąd gdzieś na początku, nie nauczyli szacunku i nie wlali oleju do głowy. Poza tym ich wypowiedzi świadczą jedynie o tym, że ich rodzice też im zbytnio do głów nie nakładli.
Nie wiem kto tu jest winny, po trosze rodzice, po trosze szkoła, po trosze te chore czasy w jakich żyjemy, gdzie liczy się tylko szpan przed kolegami (a skoro już kasa, nowe ciuchy i komórki nie imponują, to widocznie trzeba imponować czymś takim... bez komentarza). Ale musimy też pamiętać, że to nie były takie "dzieci" - oni przecież mają po 14 lat. W takim wieku "dziecko" podejmuje już wiele samodzielnych decyzji i samo za te decyzje odpowiada. I tak powinno być w tym przypadku (moim zdaniem oczywiście :wink: )

dobra - zrobił się z tego elaborat :oops: sorki, nie miałam tego w planie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2006, o 08:23 

Uważam Pieknego Romana za totalne nieporozumienie w świecie polityki a tym bardziej na stołku ministerialnym, nie mniej jednak zgadzam się z nim w jednej kwestii
należy nauczyc młodzież szacunku i pokory malutkimi karami, Czy jak uczęszczaliście do szkoły dzisiejsze zachowanie młodzieży w szkole uszło by komukolwiek płazem. O ile pamiętam nie wiele trzeba było nabroić aby pożegnac sie ze szkołą.

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2006, o 14:29 

masz racje roman w niczym sie nieobeznaje ani w polityce ani w zycie szkoly

Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2006, o 13:05 

Nielicznym łza nie spłynie...

W hołdzie Ani

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1