Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2010, o 18:53 

No własnie :) Jeżeli gra w pobliskim Grudziądzu przeszkadza Zbyszkowi w sprawach zawodowych to miejmy nadzieję, że nie będzie to problem na miejscu w Kwidzynie. Jeżeli Zbyszek by wrócił do Rodła na pewno znacząco wzmocniłby ofensywę Naszej drużyny, tworząc z Maćkiem Pruszkowskim zapewne jeden z mocniejszych ataków w lidze. Oby wrócił do Rodła i razem z nowym trenerem - Jackiem Graczykiem - rozruszał trochę kwidzyńską piłkę :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2010, o 10:49 

Nie jeden z mocniejszych a najmocniejszy atak w lidze - Zbigniew by wrocil to Rodełko zdobyloby komplet punktow na wiosne...

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2010, o 16:21 

Cytuj:
Zimowe przygotowania Rodła Kwidzyn. Wiosną z nowym trenerem

Po rundzie jesiennej kadra Rodła została jeszcze bardziej odmłodzona, a po kilku latach do zmiany doszło również na stanowisku trenera. Grzegorza Obiałę zastąpił Jacek Graczyk

.

Piłkarze Rodła rozpoczęli przygotowania do rundy rewanżowej IV ligi już 4 stycznia. natomiast w minioną sobotę rozegrali pierwszy sparing, w którym pokonali Relax Ryjewo 2:0 (1:0). 

Zima w kwidzyńskim klubie minęła pod znakiem sporych roszad personalnych. Jacek Graczyk zastąpił Grzegorza Obiałę na stanowisku trenera, a Rodło opuściło kilku kolejnych doświadczonych zawodników. Marek Świokło wybrał Pogoń Prabuty, Łukasz Jaworski być może trafi do Relaksu Ryjewo, a Piotr Wielgus albo zakończy karierę, albo wróci do Sokoła Mareza.

- Teraz możemy mówić o prawdziwej opcji zerowej. Nas po prostu nie stać na płacenie zawodnikom, więc kadra w dużej mierze będzie oparta na młodych zawodnikach - przyznaje Jacek Kępka, wiceprezes klubu. 

Poza tym Jacek Graczyk, będzie godził występy na boisku z funkcją trenera, Łukaszowi Radzimskiemu już udało się znaleźć pracę w jednej z kwidzyńskich fabryk, a Nigeryjczyk Fayose Olalekan Temitayo, który ożenił się z kwidzynianką, jest tego bliski. 

- W pierwszym tygodniu przygotowań na treningach spotkaliśmy się trzy razy, a potem intensywność zajęć trochę się zwiększyła. W poniedziałek ćwiczymy na stadionie, we wtorek i czwartek w siłowni, a w piątek na hali - relacjonuje trener Jacek Graczyk, który zastąpił na tym stanowisku Grzegorza Obiałę. 

Poza tym od minionej soboty do wznowienia rozgrywek, w każdą sobotę i niektóre środy, Rodło będzie rozgrywało mecze sparingowe. W pierwszym takim spotkaniu ograli V-ligowy Relax Ryjewo. Pierwszego gola dla kwidzynian zdobył grający trener, po strzale z rzutu wolnego i rykoszecie, a drugiego Adrian Lalewicz, który z 10 metrów wepchnął piłkę do pustej bramki.

- Cieszę się, że ten sparing w ogóle udało się rozegrać. Zresztą warunki były całkiem niezłe. Wprawdzie było mroźnie, ale słonecznie, a boisko dobrze przygotowane - mówi Jacek Graczyk. 

Natępny sparing, z Zawiszą Czarne Dolne, Rodło rozegra w najbliższą sobotę, 30 stycznia, o godz. 11. Potem kwidzynianie zmierzą się z: Wisłą Korzeniewo (6 lutego, godz. 11), Pogonią Prabuty (13 lutego, godz. 11), MGKS Tolkmicko (21 lutego w Malborku, godz. 14), Polonia Gdańsk (27 lutego w Malborku, godz. 18), Startem Warlubie (3 marca, godz. nie ustalono), Stalą Grudziądz (6 marca, godz. 11) i ponownie Zawiszą Czarne Dolne (13 marca, godz. 11). Liga rozpocznie się 20 marca.

http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/3 ... egoria=676

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2010, o 23:06 

Czyli Rodło nadal zjeżdża w dół po równi pochyłej :(. Czemu zarząd nic w związku z tym nie robi??? A władze miasta???

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2010, o 13:40 

Odświeżę troszkę temat, bo przeglądam sieć w poszukiwaniu informacji na temat Naszej lokalnej drużyny, szukając jakiejś stronki internetowej. I co widzę? A no stronkę internetowa ma Pogoń Prabuty (ładnie przygotowana) ba nawet Sokół Mareza a Rodło?? hmmm zero czyli NIC. Nie jestem fanatycznym fanem piłki nożnej, ale chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o działalności i wynikach Naszego miejskiego klubu. No ale cóż widać w Kwidzynie brak osób umiejących profesjonalnie, bądź amatorsko ale na profesjonalnych zasadach, poprowadzić klub piłkarski...

Jedyne czego udało mi się dowiedzieć, to że działania zarządu są tragiczne i i totalnie nie profesjonalne. Nikt nie obwinia zawodników czy trenerów, ale właśnie zarząd, bo to on odpowiada za całą organizację. I pewnie to jest prawda... Ale skoro zarząd klubu się nie sprawdza to dlaczego, jeżeli jest to stowarzyszenie, nie można go poprostu wymienić tak jak to się robi w spółkach prawa handlowego??? Chyba członkami stowarzyszenia są ludzie którzy chcieliby zbudować w miarę przyzwoity zespół ??? Czy może jest to już klub "wzajemnej adoracji"???
:?: :?: :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2010, o 13:50 
Przyjaciel forum

Kiedyś była strona Rodła i to nawet całkiem fajna :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2010, o 14:35 
No tak wybory się zbliżają to i wzrasta zainteresowanie Rodłem. :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 10:45 

NOWY(L) napisał(a):
No tak wybory się zbliżają to i wzrasta zainteresowanie Rodłem. :evil:

Ok więc powrócę do tematu zaraz po wyborach... I chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o Rodle i jego strukturach...

Co do stronki Rodła to nie wiem ale ja nie mogę nic znaleźć czegoś w stylu Pogoni Prabuty

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 11:07 
dl99 napisał(a):
więc powrócę do tematu zaraz po wyborach..

Poczekamy,zobaczymy.
Ale jesli faktycznie bedziesz chciał cokolwiek w tym temacie działac to możesz na mnie liczyc.

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 12:11 

dl99 napisał(a):
Co do stronki Rodła to nie wiem ale ja nie mogę nic znaleźć czegoś w stylu Pogoni Prabuty
nawet nie probuj bo nic takiego nie znajdziesz

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 12:15 
Strony są ale dawno nieaktualizowane.

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 15:17 

NOWY(L) napisał(a):
Ale jesli faktycznie bedziesz chciał cokolwiek w tym temacie działac to możesz na mnie liczyc

jak już podkreślałem wcześniej, wielkim kibicem piłkarskim nie jestem i nie zamierzam nawet udawać że jest inaczej, ale miasto wielkości Kwidzyna zasługuję na "coś" więcej niż 5 liga, bo na dobry futbol miło popatrzeć a nie każdy musi kochać piłkę ręczną. No i taka drużyna to oczywiście najtańsza forma reklamy i promocji dla miasta... bo kto by dziś znał Pniewy gdyby nie ich Sokół...

stronki nie ma, ok ale dlaczego skoro zarząd ma to gdzieś, nikt z "fanów" nie zajmie się jej stworzeniem? przecież to nie są duże pieniądze a warto coś takiego zrobić, przecież od tego w dzisiejszych czasach powinno zacząć się organizowanie "fanklubu"...

NOWY(L), wydajesz się zorientowany w temacie, więc jeżeli możesz to napisz mi jak wygląda sytuacja w klubie i dlaczego większość ludzi zajmujących się Rodłem ma to gdzieś... (nie chce mi się czekać na odpowiedź po wyborach...)

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 15:27 

I jeszcze jedno pytanko... jest wielu kibiców Rodełka, to dlaczego na forum udziela się tylko 2???

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 15:31 

Bo reszta dała sobie już spokój z ciągłym uświadamianiem społeczeństwa, że kibice piłkarscy to nie jest zło, a jedynie ludzie darzący miłością klub czego oni nie potrafią pojąć.

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 18:20 
dl99 napisał(a):
miasto wielkości Kwidzyna zasługuję na "coś" więcej niż 5 liga, bo na dobry futbol miło popatrzeć a nie każdy musi kochać piłkę ręczną

Powiedz to "fanatykom handballa " z Urzędu Miasta. :evil:
dl99 napisał(a):
jak wygląda sytuacja w klubie i dlaczego większość ludzi zajmujących się Rodłem ma to gdzieś..

A jak ty bys się czuł wiedząc ,że każdy ma Ciebie w du**? Miasto łoży tylko na Mts-y,Rodłu czasami da jakieś ochłapy.W takim miescie jak Kwidzyn można robic piłkę.Są duze firmy które napewno mozna byłoby wciągnąc w sponsoring.Ale ktos musi za tym lobbowac.Powiedz ,kto z "szarych eminencji"lokalnej władzy tak robi?A kto pojawia sie na meczach Mts-ów?Już rozumiesz?
Inna sprawa to zaplecze sportowe.Malbork,Grudziądz potrafiły zrobic porządne stadiony .A u nas?U nas buduje się halę która nie bedzie prawdopodobnie spełniac wymogów( w odpowiednim temacie pisał o tym chester)

Ostatnio edytowano 25 października 2010, o 08:10 przez NOWY(L), łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1