Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Regulacja Auto gazu
PostNapisane: 1 lutego 2010, o 14:41 

Witam!
Mam pytanko. Potrzebuję wyregulować instalację gazową w swoim aucie. Czy ktoś wie gdzie dobrze mi to mogą zrobić? Wiem że sporo osób jeździ do Grudziądza, ale czy w Kwidzynie nikt tego nie robi?
Instalacja LOVATO.
Z góry dziękuję

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2010, o 14:56 

Rok temu regulowałem i wymieniałem filterek koło TOSu , w garażu zaraz obok stacji przeglądów pojazdu. Nie wiem tylko czy bedzie miał program do Twojej instalacji , zajedz , zapytaj. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2010, o 16:10 

Fryc73, jutro podjadę obadam :) Jakby co to w Auto Van - ie nie mają programu do tej instalacji.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2010, o 21:34 

Praktycznie nikt już się nie bawi w instalacje gazowe w naszym mieście. Wymieniałem filterek u jednego, kompa instalacji u drugiego, a w zeszłym roku już nikt nie chciał się bawić. Zostało sprzedanie laguny-gaz.
W Grudządzu dalej się bawią.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2010, o 21:43 
Przyjaciel forum

waldek2 napisał(a):
Praktycznie nikt już się nie bawi w instalacje gazowe w naszym mieście.

To co teraz jest na czasie? Wodór czy słoneczko? :twisted: Kogo bym się nie zapytał to każdy poleca Grudziądz...

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2010, o 21:52 
sakwa napisał(a):
Jakby co to w Auto Van - ie nie mają programu do tej instalacji.
Lovato to nie typ instalacji tylko typ samego reduktora(parownika). Samo urządzenie sterujące jest na pewno inne. Radziłbym jednak podjechać do Grudziądza. Kiedyś byłem AutoVanie ale odmówili mi regulacji argumentując to, że... najlepiej założyć nową oczywiście od nich a po za tym nie mają oprogramowania, interfejsu... Fakt, to było parę lat temu i może coś się zmieniło.
Obecną instalację montowałem u Pana Piotra w Grudziądzu. Prowadzi też naprawy i regulacje, tel. 56 462 34 48‎, ul. Ruchniewicza 33. Z jego usług korzysta wielu Kwidzyniaków, w tym moi znajomi i nikt nie narzeka.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2010, o 10:01 

electro_nick napisał(a):
waldek2 napisał(a):
Praktycznie nikt już się nie bawi w instalacje gazowe w naszym mieście.

To co teraz jest na czasie? Wodór czy słoneczko? :twisted: Kogo bym się nie zapytał to każdy poleca Grudziądz...

Z tego, co się dowiedziałem to od zeszłego roku zmieniono jakieś wymogi odnośnie odbioru technicznego zamontowanej nowej instalacji gazowej. W związku z tym warsztaty musiały zainwestować dość znaczne koszty, a ponieważ coraz mniej montuje się instalacji cała sprawa stała się nie opłacalna.
Wodór czy słoneczko? Teraz chyba zdecydowanie moda na diesla.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2010, o 11:03 
waldek2 napisał(a):
Z tego, co się dowiedziałem to od zeszłego roku zmieniono jakieś wymogi odnośnie odbioru technicznego zamontowanej nowej instalacji gazowej.
Doszło tylko świadectwo homologacji sposobu montażu instalacji. Z moich obserwacji wynika, że Kwidzyniacy szybko zorientowali się, że jakość usług naszych miejscowych fachowców jest delikatnie mówiąc mierna. Często słyszę od ludzi, że montowali sobie instalację w Grudziądzu, Malborku, Iławie i gzieś pod Elblągiem.
waldek2 napisał(a):
a ponieważ coraz mniej montuje się instalacji cała sprawa stała się nie opłacalna.
Wodór czy słoneczko? Teraz chyba zdecydowanie moda na diesla.

W warsztacie gdzie w moim samochodzie instalowali LPG zdecydowanie stwierdzili, że klientów im nie brakuje. Ja wybrałem gaz zamiast diesla i nie żałuję. Cena gazu póki co nie rzuca na kolana a widząc w ostatnich dniach problemy z odpalaniem ropniaków czułem satysfakcję :-P

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2010, o 12:08 

majac kilka lat temu wozik z instalacja gazowa uznalem ze jakikolwiek serwis w naszym miescie i obsluga klienta to totalna porazka.
jako pierwsze co slyszalem od majstrow, pseudo mechanikow u nas w miescie to:
zakladales w tamtym miescie to jedz do nich.
dziwne podejscie skoro przyjechalem do nich dac im zarobic.
"pewnie mieli na tamte czasy az nadmiar klientow i zarabiali na nich miliony sadzac po ich zachowaniu :) ". na serwis i regulacje jezdzilem do grudziadza kolo stacji pksu. milo, sprawnie i przyjemnie.
gazolota wkoncu sprzedalem i skonczyly sie problemy.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2010, o 14:05 

MACIEKZB napisał(a):
Ja wybrałem gaz zamiast diesla i nie żałuję. Cena gazu póki co nie rzuca na kolana a widząc w ostatnich dniach problemy z odpalaniem ropniaków czułem satysfakcję :-P

W czerwcu zamieniłem gaz na ropę. Miałem już dość problemów w bagażniku.
W czasie 3-4 letniego używania gazu nie miałem większych problemów, choć bez odwiedzin serwisu się nie o było. Bywałem w Grudziądzu (gdzie montowano) jak i Kwidzynie.
Teraz ma diesla, którego nie lubię, ale zdecydowanie lepszy moim zdaniem od gazu.
Przy minus 22 stopnie odpalał, więc chyba wszystko w nim ok. Laguna na gazie w zimie miała trochę problemów.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2010, o 14:22 
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Kwestia wyboru ale tutaj chodzi o dostępność do fachowców. Ja swego czasu zdecydowałem się nauczyć i samemu dokonać naprawy, która okazała się prozaiczna. Mam już trzeci samochód z LPG . Teraz mam sekwencję, póki co żadnych problemów. Może mam szczęście... W każdym bądź razie miło mieć komfort psychiczny przy planowaniu podróży i nie liczenia się z każdym groszem na paliwo :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2010, o 14:47 

Jestem umówiony na wtorek do Pana obok TOS:) jak na razie wydaje mi się bardzo miły i rzeczowy, od ręki sprawdził szczelność i chwilkę porozmawialiśmy, zobaczymy co tam we wtorek wyjdzie. A odnośnie gazowników to bardzo mnie to dziwi brak takowych w naszym mieście gdyż w Elblągu gdzie studiuję praktycznie na co drugiej ulicy jest jakiś warsztat LPG. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc, numer do pana z Grudziądza zapisany :)

Tytuł: Re: Regulacja Auto gazu
PostNapisane: 5 lutego 2010, o 11:38 
Przyjaciel forum

sakwa napisał(a):
Witam!
Mam pytanko. Potrzebuję wyregulować instalację gazową w swoim aucie. Czy ktoś wie gdzie dobrze mi to mogą zrobić? Wiem że sporo osób jeździ do Grudziądza, ale czy w Kwidzynie nikt tego nie robi?
Instalacja LOVATO.
Z góry dziękuję

Ja osobiście jeżdżę do Grudziądza, jeżeli chcesz podam Ci namiary do dobrego fachowca.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2010, o 20:26 

Dzisiaj byłem, gaz zrobiony, obsługa bardzo miła i rzetelna. Polecam. Oczywiście mówię o Panu koło TOS-u:) Temat można zamknąć;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2010, o 20:30 
sakwa napisał(a):
Dzisiaj byłem
A ostatecznie gdzie byłeś?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1