Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: VII Przegląd Kina Polskiego w Kwidzynie
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 09:40 

Cytuj:

Najlepsze polskie filmy z ostatniego roku będzie można zobaczyć w trakcie VII Przeglądu Kina Polskiego w Kwidzynie, który rozpocznie się w najbliższy poniedziałek (22 lutego). Codziennie, od poniedziałku do środy, będzie można zobaczyć po dwa filmy, a w czwartek zaplanowano specjalny pokaz filmu Jacka Borcucha "Wszystko, co kocham".

- Przegląd podzieliliśmy na bloki. W poniedziałek pokażemy filmy młodych twórców, we wtorek dzieła starych i uznanych mistrzów, a w środę dwa filmy, o których najwięcej mówiło się na ostatnim festiwalu w Gdyni - mówi Zbigniew Koban, szef DKF "Powiększenie", który jest organizatorem przeglądu.

Impreza rozpocznie się od "Wojny polsko-ruskiej" (poniedziałek, godz. 18), filmu Xawerego Żuławskiego na podstawie nagrodzonej "Nike" powieści Doroty Masłowskiej. Zaraz potem będzie można zobaczyć "Galerianki" debiutującej Katarzyny Rosłaniec. We wtorek, 23 lutego, najpierw pokazany zostanie "Enen" Feliksa Falka (godz. 18), a potem "Mniejsze zło" Janusza Morgensterna (godz. 18). Natomiast w środę będzie można porównać "Dom zły" Wojciecha Smarzowskiego (godz. 18) i "Rewers", kolejnego debiutanta, Borysa Lankosza (godz. 20).

Karnety na przegląd kosztują 20 zł, a bilety na pojedyncze seanse - 10 zł.

Film Borcucha wreszcie w Kwidzynie

Dla kwidzynian największą gratką powinien być pokaz "Wszystko, co kocham", Jacka Borcucha. 

- Ponieważ reżyser przywiezie do Kwidzyna własną kopię, film nie będzie biletowany. Będą mogli go zobaczyć wszyscy ci, którzy kupili karnety na cały przegląd oraz zaproszeni goście - informuje Zbigniew Koban.
Choć film był pokazywany na festiwalach w Gdyni i Sundance, a premierę kinową miał miesiąc temu, to w rodzinnym mieście reżysera, w którym zresztą wydarzyła się zekranizowana historia, będzie go można zobaczyć dopiero po raz pierwszy.

http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/3 ... ,id,t.html

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 10:33 

Gregor napisał(a):

Film Borcucha wreszcie w Kwidzynie

Dla kwidzynian największą gratką powinien być pokaz "Wszystko, co kocham", Jacka Borcucha. 

- Ponieważ reżyser przywiezie do Kwidzyna własną kopię, film nie będzie biletowany. Będą mogli go zobaczyć wszyscy ci, którzy kupili karnety na cały przegląd oraz zaproszeni goście - informuje Zbigniew Koban.

Świetnie! Wszystkim polecam. Specjalnie jechaliśmy do Gdańska na seans.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 20:22 

Ja też polecam, film bardzo fajny, szkoda tylko, że nie ma w nim chociaż małego fragmenciku o tym, że akcja działa się w Kwidzynie. Właśnie tego mi w nim zabrakło. A najmocniejszym kwidzyńskim akcentem były rejestracje GKW pod kinem. Nie zawiedliście się? Pozdrawiam wszystkich kwidzyniaków! :smile:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2010, o 21:30 

Ale fajnie! :-D A ja zmykam na "podlasie" bynajmniej nie do kina :-D

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2010, o 21:41 
Przyjaciel forum

Ja natomiast w mniej przyjemnej sprawie chciałbym napisać. Otóż akcja wydaje się świetna, super, fajna i w ogóle, ale czy ktokolwiek był zapytać się o karnety na ten przegląd? Podpowiem-ja byłem i okazało się że dla normalnych zjadaczy chleba nie ma karnetów bo DKF wszystko rozprowadza po swojej sieci dystrybucji... Ręce i wszystko inne mi opadło jak to usłyszałem w kasie kina. Po kiego wafla ten przegląd się ogłasza w gazetach i wszędzie gdzie tylko się da skoro nie da rady kupić karnetu na niego? To tyle ode mnie, życzę aby jakakolwiek inna akcja naprawdę skierowana do wszystkich Mieszkańców miasta miała chociaż w połowię tak dobrą promocję medialną jak ten przegląd...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2010, o 21:48 

Ale może za rok będą :-) trzeba przypomnieć przed kolejną akcją za rok organizatorom

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2010, o 22:28 

Po przeczytaniu wypowiedzi electro_nicka krew mnie zalała!!!!!!! jaki jest sens organizowania podobnych przeglądów i reklamowania w mediach jak jest to przeznaczone dla garstki wybrańców????Następnym razem przejde obojetnie obok takiego "wydarzenia.Po co sie denerwować ???Tylko żeby póżniej nie narzekali że ludzie nie chodzą do kina.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2010, o 00:24 

z tego co pamiętam, seanse DKF nigdy nie były biletowane przez kasę kina...podobny przegląd odbywa się zresztą chyba co roku i nigdy nie miałem problemu z zakupem karnetu... można było je kupić zawsze przed wejściem na film...
zresztą zawsze można spróbować napisać maila do organizatorów :) dkf.kwidzyn@gmail.com

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2010, o 00:46 

Han_Solo napisał(a):
seanse DKF nigdy nie były biletowane przez kasę kina

A to jakiś problem jest? Konkurencja jakaś? Dla mnie nie ma to sensu.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2010, o 12:13 

Wreszcie w kwidzynskim kinie filmy, które warto bylo i jest zobaczyc: Dom zły, Rewrs, no i dziś Wszystko, co kocham (tez od 9-13 marca bodajze bedzie grany)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2010, o 12:51 

Bardzo podoba mi się ten festiwal, miła odmiana w życiu kulturalnym naszego zaścianka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2010, o 23:05 

Dzisiejsza projekcja była naprawdę udana. Ciekawie słuchało się dialogu reżysera z prof. Krukowskim. Film widziałem drugi raz i dalej twierdzę, że ma klimat i urok.

Strefa czasowa: UTC + 1