Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 14:31 
Przyjaciel forum

NOWY(L) napisał(a):
aszastra napisał/a:
Po co sponsorwać np: klub Rodło przez miasto kiedy wiadomo, że każda złotówka zostanie zmarnowana ?

Mozesz rozwinąc swoja wypowiedz??

W mojej krótkiej wypowiedzi :-) chodziło mi o to, że :
MMTS Kwidzyn jest naszą perełką, która doskonale promuje Kwidzynkowo i miasto powinno partycypować w kosztach utrzymania klubu.
A jeśli chodzi o Rodło to ja jakbym był Burmistrzem nie dołożyłbym ani grosza do zespołu ( pieniążki dawałbym tylko na prowadzenie treningów dla młodszych dzieciaków ).
Ostatni mecz z Pomezanią jeszcze bardziej mnie przekonał, że piłka nożna ( kibole) na takim poziomie przynosi więcej strat niż korzyści.

Ile kasy kosztował nas podatników ten mecz ??? a zauważyć chciałem, że takich meczy w kraju odbywa się dziesiątki.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 17:54 

aszastra napisał(a):
MMTS Kwidzyn jest naszą perełką, która doskonale promuje Kwidzynkowo i miasto powinno partycypować w kosztach utrzymania klubu.

kogo perelka jest tego jest, jak maja za zadanie promowac "kwidzynkowo" to niech te miasto daje na to pieniadze - co zapewne bedzie ciezkie zwazywszy na fakt iz takie miasto nie istnieje :)

Pragne zauwazyc ze za te pieniadze ktore miasto Kwidzyn wylozylo na klub MMTS i Basket (czyli kluby z garstka kibicow a z resza sympatykow) mielibysmy w Kwidzynie conajmniej czolowke II ligi pilki noznej i mecze odbywalyby sie dla ogromnego grona zainteresowanych ludzi a nie dla grupy 400-600 osob:)

Jeszcze propo tej "szczytnej" promocji - to dlaczego za te pieniadze, ktore miasto daje z naszych podatkow - maja jezdzic i "promowac miasto" bebniarze z tegoz klubu kibica;)

aszastra napisał(a):
A jeśli chodzi o Rodło to ja jakbym był Burmistrzem nie dołożyłbym ani grosza do zespołu ( pieniążki dawałbym tylko na prowadzenie treningów dla młodszych dzieciaków ).
Ostatni mecz z Pomezanią jeszcze bardziej mnie przekonał, że piłka nożna ( kibole) na takim poziomie przynosi więcej strat niż korzyści.

I tu sie grubo mylisz - skoro bylo az tylu "kiboli" tzn. ze zainteresowanie na produkt jakim jest pilka nozna w Kwidzynie jest.
Dodam jeszcze , że Ci kibole jeżdzą po Polsce za Legią za swoje - nie miejskie pieniądze i w równie (choć mi wydaje sie ze w bardziej) widoczny sposób promują Kwidzyn - za co jeszcze nigdy nie otrzymali z miasta nawet zlotowki:)

aszastra napisał(a):
Ile kasy kosztował nas podatników ten mecz ??? a zauważyć chciałem, że takich meczy w kraju odbywa się dziesiątki.

Mniej wiecej tyle ile kosztuje jedno tournee bebniarzy w Polske:)

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 18:47 

aszastra napisał(a):

I tak samo powinno być z Rodłem. Wiem, że Ekstraklasy w Kwidzynie nie będzie, bowiem pochłonęłoby to ogromne pieniądze, zarówno z budżetu miasta jak i od sponsorów. Lecz nawet w III czy II lidze można postarać się o wynik na ogólnopolskiej arenie. Są przecież rozgrywki Pucharu Polski gdzie nawet IV-ligowe druzyny potrafią się mierzyć z tymi z Ekstraklasy. Przykłady niedaleko Naszego podwórka: jesienią Olimpia Grudziądz w PP grała z Odrą Wodzisław a Bytovia Bytów grała z aktualnym mistrzem Polski - Wisłą Kraków :)
aszastra napisał(a):

I właśnie w tej chwili z tego co się orientuję to mamy taką sytuację - Miasto daje tylko na szkolenie młodzieży, nie zaś na piłkę seniorską. Tyle tylko, że jest to moim zdaniem krótkowzroczna polityka. Młodzież mamy uzdolnioną, owszem szkoli się, gra lecz gdy przechodzi z juniorów do grupy seniorów to gdzie ma grać, jeśli w rodzinnym mieście nie ma mocnego klubu piłkarskiego??? Może taki młody człowiek ma iść pod budkę z piwem i potem rozróby robić itp.??? Wystarczy telewizję pooglądać czy internet poczytać, by co rusz usłyszeć o agresji dzisiejszej młodzieży... Także z tego powodu jest taka a nie inna sytuacja kadrowa Rodła - nie ma stałego finansowania, nie jest to już taki mocny klub jak dawniej, nie gra w III lidze więc wielu wychowanków - często najlepszych - odchodzi by grać nawet w słabszych drużynach. A wychowankowie klubu to też promocja dla Miasta. Zbyszek Kobus grał m.in. w Arce Gdynia, Przemek Sulej jest czołowym strzelcem Olimpii Grudziądz i na pewno, prędzej czy później, zmieni klub na lepszy a Maciej Pruszkowski i Maciej Laszkiewicz byli testowani m.in. w Lechii Gdańsk.
Jeśli chodzi o kibiców to mi udowodnili co innego. Mimo że to IV liga to nadal mecze Rodła mogą się cieszyć sporym zainteresowaniem. Obyło się na meczu bez burd, doping naszych "Kiboli" stał na dobrym poziomie i wciągali oni do tego dopingu także kibiców z otwartej trybuny. A poza tym rolą władz miasta jest dbanie o jego mieszkańców a nie tylko zastanawianie się, gdzie kolejny supermarket postawić. Sport jest formą rozrywki, z której mieszkańcy, jako kibice, korzystają - niezależnie czy jest to piłka nożna, ręczna czy koszykówka. Dlatego Miasto powinno dofinansowywać wszystkie 3 kluby sportowe w mieście: Rodło, Basket i MMTS. Takie jest moje zdanie...

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 18:51 
Przyjaciel forum

fusek napisał(a):
tu sie grubo mylisz - skoro bylo az tylu "kiboli" tzn. ze zainteresowanie na produkt jakim jest pilka nozna w Kwidzynie jest.

Z tego co widziałem to napewno było więcej policji niż kiboli , a policja zamiast pilnować pożądku na ulicach to musiała eskortować kilkudziesięciu małolatów niemających żadnego szacunku dla innych. Pare lat temu próbowałm chodzić na mecze Rodełka z moim małym synkiem jednak teksty i zachowanie kiboli szybko sprowadziło mnie na ziemię.
( Kibol to dla mnie człowiek, przeważnie małolat, który w grupie zmienia się z normalnego młodzieńca, który w domciu słucha mamę i tatę w ....... i tu brakuje mi słowa.

fusek napisał(a):
Jeszcze propo tej "szczytnej" promocji - to dlaczego za te pieniadze, ktore miasto daje z naszych podatkow - maja jezdzic i "promowac miasto" bebniarze z tegoz klubu kibica;)

Przypomnieć Ci chciałem, że MMTS gra w ekstraklasie a Rodło ???

fusek napisał(a):
aszastra napisał/a:

To albo bębniarze biorą niezłą kasę, albo obecność policji , straży miejskiej , służby ratunkowej bardzo mało kosztuje.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 18:52 
Tak na potwierdzenie słów fuska, kilka przykładowych fotek ;)

Wiedeń:

Obrazek

Gdańsk:

Obrazek

Kopenhaga:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 19:17 

fusek napisał(a):

aszastra napisał(a):
Przypomnieć Ci chciałem, że MMTS gra w ekstraklasie a Rodło ???

A czyja to zasługa bo chyba nie wychowanków klubu MMTS i pustej w tymze klubie kasy:)

Jak nie pamietasz to siegnij do historii MMTS (bardzo bogatej jak na kilkunastoletni klub)

fusek napisał(a):
aszastra napisał/a:

To albo bębniarze biorą niezłą kasę, albo obecność policji , straży miejskiej , służby ratunkowej bardzo mało kosztuje.

Moze z tym porownaniem przesadzilem, choc przyznam szczerze nie znam nikogo z policji kto moglby mi powiedziec o kosztach zabezpieczen takich spotkan, ale chodzilo mi o fakt, ze osoby nazywajace sie kibicami sponsorowanego przez miasto Kwidzyn klubu - MMTS, nie potrafią na zaden z wyjazdow wyjechac za swoje pieniadze - tylko za pieniadze z budzetu miasta. Wielcy kibice.

to ze strony MMTS Kwidzyn

"Sluchajcie ,a nie mozna by bylo zorganizowac,zeby z druzyną jednym samolotem chociaz z dziesieciu chlopa polecialo do tych Wloch, mieli by dobry doping,a koszty nie bylyby chyba az tak duze.Mam tu na mysli wlodarzy naszego miasta,sponsorują naszym wylot to i niech o kobicach pomyslą"

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 19:27 

fusek napisał(a):
osoby nazywajace sie kibicami sponsorowanego przez miasto Kwidzyn klubu - MMTS, nie potrafią na zaden z wyjazdow wyjechac za swoje pieniadze - tylko za pieniadze z budzetu miasta. Wielcy kibice.

Skoro tak czytasz komentarze na stronie MMTS, to pewnie wiesz, że kibice organizują wyjazdy busami/autobusami na swój koszt. :wink:

Nie będę bronić MMTS ani Rodła, ale chcieliście robić wielką "imprezę kibiców" na hali przy Mickiewicza gdy Basket grał z Warszawą, a jak Basket grał w Warszawie to gdzie byliście ?

fusek napisał(a):
Wielcy kibice.

:grinka: :grinka:

Ani na Rodło, ani na MMTS nie chodzę, ale kibicuję tym i tym :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 19:47 

Gregor napisał(a):
kibicuję tym i tym

Bardzo zdrowe podejście :). Kwidzyn jest małym miastem i nie ma co drzeć kotów między kibicami poszczególnych drużyn. Jedni wolą piłkę nożną, inni piłkę ręczną, wszyscy jesteśmy Kwidzyniakami :). Niech Miasto zadba o to by i mieszkańcy - kibice jak i same Miasto było dumne z lokalnych klubów sportowych - Rodła, Basketu i MMTS :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 21:24 

fusek napisał(a):
Moze z tym porownaniem przesadzilem, choc przyznam szczerze nie znam nikogo z policji kto moglby mi powiedziec o kosztach zabezpieczen takich spotkan, ale chodzilo mi o fakt, ze osoby nazywajace sie kibicami sponsorowanego przez miasto Kwidzyn klubu - MMTS, nie potrafią na zaden z wyjazdow wyjechac za swoje pieniadze - tylko za pieniadze z budzetu miasta. Wielcy kibice.

to ze strony MMTS Kwidzyn

"Sluchajcie ,a nie mozna by bylo zorganizowac,zeby z druzyną jednym samolotem chociaz z dziesieciu chlopa polecialo do tych Wloch, mieli by dobry doping,a koszty nie bylyby chyba az tak duze.Mam tu na mysli wlodarzy naszego miasta,sponsorują naszym wylot to i niech o kobicach pomyslą"

No to poczytaj kto kibicom MMTSu "sponsorował" np. wyjazd do Olsztyna. Pozwolisz że nie będę dalej komentował.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 22:21 

Ach się wtrącę, a co mi tam.

Po pierwsze dla mnie słowo kibic jest zbyt ogólne, słowo kibol obraźliwei przy tym śmieszne.
Kibic to człowiek, który jest z drużyną na dobre i na złe (czego np w Baskecie chyba nie uświadczyliśmy, myślę, że nie pomylę się bardzo jak powiem, że gdyby MMTS spadł chociaż jedną klasę rozgrywkową niżej to mielibyśmy na hali takie pustki, że słychać by było tylko piłkę odbijaną o parkiet). Nie wiem jak jest teraz, ale chociażby z rozmowy z zarządem Basketu (na której przypadkiem byłem) łatwo było wywnioskować, ze kasy z biletów to oni wielkiej nie mają, bo chcieli nas wpuścić ilu nas by przyszło.
Określanie fanów Rodła, do których należę, kibolami i tłumacząc przy tym, że są to małolaci jest śmieszne, przyjdź do młyna zobacz pośpiewaj z nami, poczuj to co my czujemy na każdym meczu a później oceniaj. Mogę Cię zapewnić, że "małolatów", co ja rozumiem za młodzież w wieku 14-18 lat, w sektorze najzagorzalszych kibiców na meczu z Pomezania była garstka, z tych ok 130 osób było to może 15-20 głów do tego kilka młodych dziewczyn.
Wracając jeszcze do meczu Basketu z Legią, który śmiesznie odwołano z błahego powodu (policyjna propaganda w tym mieście dała znowu o sobie znać i tyle), to powiem, że takiego szoł na meczu jakie miało być, Kwidzyn nie ujrzałby przez wiele, wiele lat, a co do meczu w Wraszawie, nie byliśmy, bo po prostu nie każdemu pasuje zawsze pojechać, pewnie zaraz napiszesz, że nas nie jest dwudziestu czy trzydziestu, to już Ci odpowiadam, jest nas dużo więcej, ale jesteśmy normalnymi ludźmi i mamy rodziny, pracę, szkołę i i wiele innych spraw na głowie, odmiennym faktem jest to, że jesteśmy głównie kibicami piłkarskimi, a mecz koszykówki w Kwidzynie to była jedna i zapewne długo niepowtarzalna szansa na to, żeby pokazać w całym mieście, że nie jesteśmy chuliganami (na jakich coraz częściej kreują nas media), a fanatykami, którzy dla klubu zrobią na prawdę wiele. Nie dano nam możliwości i dalej większość mieszkańców ma o nas zdanie wyrobione. Nie raz pokazywaliśmy na meczach Rodła oprawy, które podobno na trybunie prostej spotykały się z ogromną aprobatą normalnych ludzi. Jeżeli tacy jak aszastra nie ocenialiby nas przez pryzmat przekleństw na meczeach (a te zdarzają się i na MMTS-ie, słyszałem w tv więc nikt mi nie wmówi, że tak nie jest) to i Rodło by na tym zyskało, bo przychodziłoby więcej ludzi.

P.S Policji na pewno nie było więcej niż nas ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 22:46 

[[/quote]
BombeL1916 napisał(a):
Wracając jeszcze do meczu Basketu z Legią,
BombeL1916 napisał(a):
Kibic to człowiek, który jest z drużyną na dobre i na złe (czego np w Baskecie chyba nie uświadczyliśmy, myślę, że nie pomylę się bardzo jak powiem, że gdyby MMTS spadł chociaż jedną klasę rozgrywkową niżej to mielibyśmy na hali takie pustki, że słychać by było tylko piłkę odbijaną o parkiet).
BombeL1916 napisał(a):
, że takiego szoł na meczu jakie miało być, Kwidzyn nie ujrzałby przez wiele, wiele lat,

To teraz już nic nie rozumiem . Skoro uważasz ,że piłka ręczna i koszykówka ma tylko "sezonowych" kibiców to po co "szoł", który chcieliście robić na koszykówce.
Pokazać waszą przyjaźń kwidzyńsko-warszawską ?

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 23:04 

To wtrącę się i ja :)

Jedno mnie intryguje, gdy mówi się, że miasto wspiera kluby bez historii oraz kibiców. Chodzi tu niby o Basket i MMTS, a pomija się Rodło - podobno klub z historią i kibicami.

Przyznam szczerze, że mam poważne wątpliwości. Kibice owszem pojawiają się na meczach Rodła, ale tylko wtedy, gdy pójdzie informacja o przyjeździe grupy kibiców gości. Wtedy jest wszystko, szaliki, doping, race i obowiązkowe ganianie się po mieście z kibicami przyjezdnych i Policją (czego nigdy nie zrozumiem chyba). Na innych meczach z kibicowaniem raczej marnie, a mecz ogląda grupka zatwardziałych sympatyków tego klubu lub rodziny piłkarzy.
Na meczach MMTS czy Basketu kibice przychodzą jednak w większej ilości - nawet na II ligę kosza. I co ważne, dopingują swój zespół na każdym meczu - choć w Baskecie jest teraz raczej sytuacja podobna jak w Rodle.

Co do historii - dla mnie historia nie ma najmniejszego znaczenia. Nie interesuje mnie co było kiedyś tylko co zespół reprezentuje sobą obecnie. To nie historia zdobywa punkty, tylko zawodnicy walcząc na boisku.
Mam jednak pytanie do kibiców Rodła - bo jednej rzeczy nie rozumiem. Dlaczego uparcie krzyczą Rodło KKS, skoro od lat klub nazywa się KOP Rodło Kwidzyn? Świadomy bojkot KOP-u? Przecież gdyby nie KOP, Rodło zniknęłoby z futbolowej mapy Polski. Może więc przydałoby się trochę szacunku, dla tego byłego kwidzyńskiego klubu i jego włodarzy. No chyba, że żyję w jakimś mylnym przeświadczeniu... Ale wtedy wdzięczny byłbym za wyjaśnienie.

Co do opłacanych wyjazdów kibiców - racja. To chora sytuacja, żeby klub płacił za przejazd swoich "kibiców". Bo wygląda to tak jakby klub płacił za doping swojej drużyny. W takiej sytuacji klub nie ma kibiców i mógłby swobodnie zapłacić ludziom z Gorzowa, Bochni czy jakiegokolwiek miasta i efekt byłby ten sam. Z drugiej strony takie sytuacje nie są nowe, bo kibice Rodła też jeździli na mecze "klubowymi" autokarami.

I ostatnia rzecz - dla mnie najważniejsza. Chciałbym, żeby Kwidzyn miał silną drużynę piłki nożnej. Stać nas na to, aby był tu futbol III lub nawet II ligowy. Potrzebne są jednak do tego pieniądze i sponsorzy, a tu niestety leżymy. I nie chodzi tutaj o to, że tych pieniędzy nie ma. Po prostu nie ma żadnego planu działania w tym klubie. Nie ma żadnego menadżera, a zarząd zamiast działać długofalowo, skupia się na doraźnych działaniach. I tu jest pies pogrzebany i dlatego czytamy potem żale do miasta, Tor-Palu czy innej piekarni. Może kiedyś w końcu się to zmieni, ale chyba musiałby przyjść do tego klubu ktoś z zewnątrz - może to coś by dało.

A MMTS Kwidzyn gratuluję - bo przy obecnej mierności Rodła i Basketu jest jedynym klubem, który nie przynosi ujmy Kwidzynowi. Sytuacje Basketu i Rodła wynikają jednak tylko i wyłącznie ze złego zarządzania w tych klubach.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2010, o 23:46 

Warzek, nie powinienem nawet komentować Twojego posta, wiesz dlaczego? Bo jasno i wyraźnie widać, że albo nie czytasz uważnie, albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, przecież wytłumaczyłem po co te szoł na baskecie.
Cytuj:
a mecz koszykówki w Kwidzynie to była jedna i zapewne długo niepowtarzalna szansa na to, żeby pokazać w całym mieście, że nie jesteśmy chuliganami (na jakich coraz częściej kreują nas media), a fanatykami, którzy dla klubu zrobią na prawdę wiele. Nie dano nam możliwości i dalej większość mieszkańców ma o nas zdanie wyrobione.

Takie długie zdanie a Ty go nie wyłapałeś? Dlatego ja zawsze jestem daleki od cytowania fragmentów czyichś wypowiedzi i staram się odpowiadać na całość.

Han_Solo, racji trochę masz, ale odpowiem Ci na kilka argumentów.
Na meczu jesteśmy praktycznie każdym, to że nie prowadzimy dopingu nie oznacza, że nas nie ma. Ja osobiście opuszczam mecze tylko gdy nie ma mnie w mieście. A doping, prowadzimy go gdy są przyjezdni bo wtedy odczuwamy taką potrzebę, nie można pozwolić, żeby przyjezdni czuli się jak w domu. Poza tym od dłuższego czasu jesteśmy ewidentnie niechciani na stadionie, świadczy o tym chociażby fakt, że usilnie próbuje się zmienić nasze dotychczasowe miejsce z trybuny Krytej najpierw na prostą a teraz na łuk. I za każdym razem traktowanie nas przez policje gorzej jakbyśmy należeli do jakiejś grupy przestępczej, która wymordowała pół świata. Nie zgodzę się, też z faktem, że po każdym meczu są obowiązkowe ganianki z gośćmi i policją, bo ostatnie były przy okazji meczu z Elaną Toruń i to wyraźnie sprowokowane nieudolnością policji.

A o sprawie kibicowania na Baskecie już pisałem. Były sukcesy byli konsumenci na hali, nie ma sukcesów nie ma konsumentów. Proste.

Nie odbiegając daleko od tematu, nie mam nic przeciwko temu, żeby ten cały MMTS wygrał ten śmieszny puchar, ale niech kluby będą traktowane w naszym mieście równo, a wtedy na pewno i inne sekcje sportowe zaczną się wyróżniać

A i jeszcze sprawa okrzyku "KKS", my zawsze byliśmy kibicami KKS Rodło Kwidzyn i to się nie zmieni, nie interesuje nas to kto przejął klub, zobaczcie wszyscy co było w Bydgoszczy jak z Zawiszy chcieli zrobić Hydrobudowe, kibice zawsze mają poszanowanie dla historii klubu i dla nich klub jest jeden, właściciel może się zmieniać ale nazwa i herb to świętość której nie należy ruszać. Dlatego też ja osobiście jestem bardzo zadowolony z faktu, że zawodnicy Rodła grają z historycznym herbem Rodła a nie z logiem KOP.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2010, o 07:49 

KrzychG napisał(a):

No to poczytaj kto kibicom MMTSu "sponsorował" np. wyjazd do Olsztyna. Pozwolisz że nie będę dalej komentował.

Ulala ale sie uniosles - to ze jechala czesc kibicow samochodami za wlasne pieniadze jest rzecza normalna - ale to ze te osoby ktore uwazaja sie za najzagorzalszych "fanatykow" bedacych z druzyna na dobre i na zle z druzyna i jezdzacy podstawionym busem przez klub jest sytuacja conajmniej smieszna i bardzo znanom w calym miescie - podejscia do kibicowania niech dalej sie ucza od swoich kieleckich braci:)

KrzychG napisał(a):
Na innych meczach z kibicowaniem raczej marnie, a mecz ogląda grupka zatwardziałych sympatyków tego klubu lub rodziny piłkarzy.

Zapraszam do dzialu relacje z jesieni - na kazdym z meczy mniejsza lub wieksza grupa kiboli byla i doping prowadzila.
http://rodlokwidzyn.unl.pl/news.php

KrzychG napisał(a):
Z drugiej strony takie sytuacje nie są nowe, bo kibice Rodła też jeździli na mecze "klubowymi" autokarami.

Jazda klubowym autokarem z zawodnikami w 5 osob (i to glownie osoby ktore ten klub sponsorowaly za czasow III ligi) , a jazda podstawionym przez klub i miasto dla "najwierniejszych" to chyba roznica?

Dodam jeszcze ze z sukcesow kazdego kwidzynskiego klubu sie ciesze - nie szanuje tylko sezonowych kibicow z lapanki:))

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2010, o 10:23 
aszastra napisał(a):
Ile kasy kosztował nas podatników ten mecz ???

Zabezpieczeniem meczu zajmowała sie policja,nie miasto.Fundusze na to sa z budżetu MSWiA.Zgadzam się z Tobą ze to chora sytuacja kiedy przychodząc na stadion czujesz się jak w czasie stanu wojennego.Ale według mnie świadczy to tylko o jednym-ze policja nie jest przygotowana do takich imprez i swoja nieudolnośc próbuje maskowac ilością oddziałów.A wystarczyłoby dosłownie kilku policjantów i byłby spokój
aszastra napisał(a):
teksty i zachowanie kiboli szybko sprowadziło mnie na ziemię.

a wyzej piszesz
aszastra napisał(a):
A jeśli chodzi o Rodło to ja jakbym był Burmistrzem nie dołożyłbym ani grosza do zespołu

W tej chwili sam piszesz jak "kibol" według ciebie liczy sie tylko Mmts a reszta to kupa śeta nie warte pieniedzy-ciekawe......
Gregor napisał(a):
chcieliście robić wielką "imprezę kibiców" na hali przy Mickiewicza gdy Basket grał z Warszawą, a jak Basket grał w Warszawie to gdzie byliście ?

Stary,ale co mnie interesuje że wtedy grał tam Basket?To ze drużyna z Kwidzyna akurat tam gra to znaczy ze ja jakokibic Legii z Kwidzyna muszę tam byc?Dla nas liczył się mecz w Kwidzynie ,bo to do naszego miasta przyjeżdzała nasza ukochana drużyna,to miało byc dla nas swięto i okazja do pokazania się z jak najlepszej strony.
Han_Solo napisał(a):
Kibice owszem pojawiają się na meczach Rodła, ale tylko wtedy, gdy pójdzie informacja o przyjeździe grupy kibiców gości. Wtedy jest wszystko, szaliki, doping, race i obowiązkowe ganianie się po mieście z kibicami przyjezdnych i Policją (

Przyjazd gości powoduje ze chcesz pokazac sie z jak najlepszej strony,głośniej spiewasz,mocniej kibicujesz.Spowodowane jest to tym,ze oni muszą czuc się obco,żeby nie mogli powiedziec "jestesmy u siebie"Mecz z udziałem kibiców gości do taka "wisienka na torcie" ,ma inny smak.Co do ganiania po mieście-no cóż, mogę smiało stwierdzic ze w Kwidzynie jest spokojnie....wyjątkiem był mecz z Elaną ale tamte wydarzenia spowodowane były nieudolnym działaniem policji a nie naszą chęcia do zadymy.W Kwidzynie jest tak(zreszta jak w wiekszosci miast) ze nikt nie jest anonimowy,rozrabiajac na meczu ,wrocisz do domu a odpowiednie słuzby juz beda czekały na ciebie.Awantury nie maja zadnego sensu,chyba ze ktos lubi ogladac kraty.
Han_Solo napisał(a):
Mam jednak pytanie do kibiców Rodła - bo jednej rzeczy nie rozumiem. Dlaczego uparcie krzyczą Rodło KKS, skoro od lat klub nazywa się KOP Rodło Kwidzyn?

My kibicujemy KKS-owi.Taka jest uznawana przez nas nazwa i tyleNie zadne kop-y ani inne bzdury.KKS i koniec.Są rzeczy swiete.Zawisza nie zgadzał sie na hydrobudowe,ŁKS nie chciał nazwy "Ptak",Wisła Płock nie chciała orlenu,Górnik Konin nie chciał "Aluminium" iti itd....Nazwa klubu,barwy,herb to są rzeczy swiete i żaden prawdziwy kibic nigdy nie pozwoli na zmiane.
Han_Solo napisał(a):
I ostatnia rzecz - dla mnie najważniejsza. Chciałbym, żeby Kwidzyn miał silną drużynę piłki nożnej. Stać nas na to, aby był tu futbol III lub nawet II ligowy. Potrzebne są jednak do tego pieniądze i sponsorzy, a tu niestety leżymy. I nie chodzi tutaj o to, że tych pieniędzy nie ma. Po prostu nie ma żadnego planu działania w tym klubie. Nie ma żadnego menadżera, a zarząd zamiast działać długofalowo, skupia się na doraźnych działaniach. I tu jest pies pogrzebany i dlatego czytamy potem żale do miasta, Tor-Palu czy innej piekarni. Może kiedyś w końcu się to zmieni, ale chyba musiałby przyjść do tego klubu ktoś z zewnątrz - może to coś by dało.

W tym wypadku masz 100% racji.

Wracając do najwazniejszego,bo dyskusja poszła w zupełnie innym kierunku:aszastra, wytłumacz mi,gdzie w Rodle marnowane są pieniadze?Masz konkretniejsze informacje na ten temat?Jesli tak to podziel sie nimi z nami,moze warto zainteresowac tym odpowiednie osoby?Ja tez jestem przeciwnikiem marnowania publicznych pieniedzy.Bo jesli chciałes sie tylko z tej okazji przyczepic do "kiboli" to mozesz zadzwonic do TVN-u ,oni tam lubią takie historie o złych "kibolach"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1