Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: tvn uwaga kwidzyn
PostNapisane: 22 stycznia 2011, o 19:03 

Hollow napisał(a):
Problem w tym, że chłopaki z pogotowia chcieli zrobić człowiekowi przysługę, a teraz krótko mówiąc, wszyscy wieszają na nich psy.

Dokładnie tak, w tej całej sprawi żal mi właśnie obsługi tej karetki!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 stycznia 2011, o 19:04 

Ja to rozumiem, ale widać jakie są skutki...

PostNapisane: 22 stycznia 2011, o 19:16 

PS.

A najgorsze jest to że pijak zabrany "z ulicy" bo wezwanie do "delirki", "leżący nie reagujący", "nieprzytomny","atak padaczki".

Taki Obywatel (pisany przez pierwsze O) po przywiezieniu do szpitala ma wykonywany komplet badań łącznie z tomografem! Na który zwykły obywatel czeka miesiącami!
Więc..kwidzyńscy "OBYWATELE" to najlepiej przebadani pacjenci w powiecie:)

PostNapisane: 22 stycznia 2011, o 21:03 

Pewnie i nie tylko kwidzyńscy. Z resztą, temat wałkowany od lat, to żadna nowość, że żeby zrobić sobie komplet badań najlepiej zalać się jak świnia i rzucić do rowu :wink:

PostNapisane: 22 stycznia 2011, o 22:37 

Ja swoje 2 slowa tez w temacie napisze.
Tak tendencyjnego i tandetnego reportazu juz dlugo nie widzialem. Uprzedzam od razu - nikogo tam wystepujacego nie znam ani nie mam zamiaru bronic kogokolwiek. Jak bylo - to powinno wyjasnic dochodzenie.
Do rzeczy.
Redaktor pyta dyrektora medycznego czy wg niego wszystko w tej sprawie jest ok? A redaktorzyna sprawdzil czy nie bylo? Czy kazdy pijak, ktory wywinie orla ma byc przetrzymywany w szpitalu 2 doby zeby wytrzezwial, doszedl do siebie, umyl sie, najadl itd? Wg mnie przekaz jest jasny - szedl nachlany chlop, walnal fikolka, rozbil leb i wyladowal w szpitalu. Dlaczego redaktorzyna nie dotarl do wyniku badania na okolicznosc zawartosci alkoholu we krwi? Moze denat byl w sztok pijany i rownie dobrze na drodze w srodku lata podobnie by sie wyrznal i leb rozbil?
Nastepne pytanie do Czarnobaja:
Panie Prezesie, on jest w szoku po tym upadku, po tym zamieszaniu w szpitalu... no brawo. Redaktorek po raz kolejny okazuje sie byc jasnowidzem. Przeciez on wie, ze ten pacjent nie byl wcale pijany, a przynajmniej nie mocno. Za to byl w szoku i personel medyczny mial psi obowiazek zatrzymania pinaczyny na sile w szpitalu. Wszystkie procedury wg pana zostaly dotrzymane a nie zyje czlowiek...
A jakby karetka odwiozla go do domu i fiknalby na chodniku pod domem tez by byla wina szpitala? Pewnie tak, bo sanitariusz nie odprowadzil pod drzwi. A gdyby fiknal w lazience... tez szpital winien oczywiscie. Sanitariusz powinien zostac w domu i dopoki pacjent nie usnie snem sprawiedliwego nie moze odstapic go na krok. Umyc, rozebrac, polozyc do lozka, szluga przed snem przypalic...
Tyle, ze w tym czasie byc moze pomocy potrzebowaloby moje dziecko a ja czekalbym godzine, bo pijak odwozony do domu jest wazniejszy.
Tak na marginesie na moje widze tylko jeden powazny blad w tej sprawie. To blad prokuratury. Powinni zrobic bezwzglednie sekcje zeby stwierdzic co wlasciwie pacjentowi zaszkodzilo. Moze mial krwiaka? Moze zawal? A moze po drodze spod kapliczki do domu obalil pol basa z sasiadem i najnormalniej w swiecie postanowil sie przespac? To wykaze sekcja. A nie jakis redaktorek z bozej laski.

PostNapisane: 22 stycznia 2011, o 22:57 

Przecież sekcja wykazała, że miał krwiaka mózgu.

Myślę, że takich spraw jak ta jest tysiące w Polsce, a omawia się te, które zostały zgłoszone do TV. Jego rodzinka w Gdańsku szybko dała znac do TVG, która jako pierwsza mówiła o tej sytuacji w Panoramie.

PostNapisane: 22 stycznia 2011, o 23:20 

Co z tego ze mial krwiaka? Jakie badania przeprowadzono podczas pierwszego pobytu? Gdyby mial za pierwszym to nie wierze, ze szpital by go wypuscil. Moze fiknal drugi raz podobnie jak pierwszy ale tym razem bardziej pechowo?
Tak jak powiedzialem - cala akcja i badz co badz tragedia to jedno a sposob prowadzenia reportarzu i wmawianie pewnych rzeczy przez redaktorzyne to drugie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1