Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kochajmy największych przyjacół
PostNapisane: 26 października 2011, o 11:02 
catani, nie przypominam sobie żeby administracja forum.e-kwidzyn.pl zajmowała się kiedykolwiek rozmanażaniem psów lub kotów :roll: :D

PostNapisane: 26 października 2011, o 11:27 
Przyjaciel forum

Barbarzyństwo, zaścianek, zezwierzęcenie sięgające totalnego dna taki komentarz jest odpowiedni dla takich metod. :twisted: :twisted: :twisted:
Od czasów prehistorycznych psy były są i będą przyjaciółmi i towarzyszami człowieka w biedzie i w dostatku.
Teraz ładny i rasowy piesek ma dobrze a bezpański kundelek idzie do pieca żywcem zgroza...
Jeśli już powstał problem olbrzymi ilości bezpańskich psów należało by ten problem rozwiązać w bardziej cywilizowany sposób: każdemu z czworonogów dać szansę znalezienia sobie pana (opiekuna) i w pierwszej kolejności uśpić psy chore dla których nie ma już ratunku.
Dziwie się tylko że ktoś z nas tutaj na forum próbuje jeszcze zrozumieć i bronić Ukrainę w swoich postępowaniach :evil:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 października 2011, o 11:33 

Cytuj:
Dziwie się tylko że ktoś z nas tutaj na forum próbuje jeszcze zrozumieć i bronić Ukrainę w swoich postępowaniach :evil:

Wskażesz któż to taki? Bo jakoś nie zauważyłem.

PostNapisane: 26 października 2011, o 12:34 
Przyjaciel forum

Piotr_J napisał(a):
Cytuj:

Wskażesz któż to taki? Bo jakoś nie zauważyłem.

kapec napisał(a):
Ukraina ma zajebisty problem z bezpanskimi zwierzakami. Nie ma pieniedzy na schroniska, na sterylizacje zwierzat itd. Traktuja bezpanskie psy jak my muchy - lata i wnerwia to trzeba ja pizgnac gazeta. Moze to malo humanitarne ale jest w biednym kraju niestety rozwiazaniem problemu.
Nie popieram, ale tez nie pietnuje.

Obrony Ukrainy może nie ma, ale można by zrozumieć że pogardy dla tego postępku też nie.

PostNapisane: 26 października 2011, o 13:06 

Niech podeślą takie pieski do każdego kto się podpisał pod tą petycją... jest tam ponad 400k podpisów, myślę, że byłby to spory procent tych zwierzaków.

Problem w tym, że krytykować każdy potrafi, ale rozsądnego i prostego rozwiązania to nikt już nie zaproponuje.

PostNapisane: 26 października 2011, o 13:17 
Przyjaciel forum

beria napisał(a):
ale rozsądnego i prostego rozwiązania to nikt już nie zaproponuje.

Ja zaproponuję: należy ucywilizować sąsiadów ze wschodu.
Myślę, że przy dzisiejszym postępie technicznym, jakieś 75 lat wystarczy.

PostNapisane: 26 października 2011, o 14:02 

Sebek36, a Ty gardzisz postępkami Chińczyków?

Oni nie tylko zabijają psy (czasem w równie bestialski sposób), ale jeszcze je jedzą. W sporych ilościach. Proponuję w związku z tym zbojkotować wszelkie produkty chińskiego pochodzenia. Nie kupować, nie handlować nimi itp. Wszak to barbarzyńcy, dlaczego mamy ich dorabiać. Co Ty na to?

Do dziś w Polsce ludzie łapią psy, zabijają i wytapiają z nich tłuszcz. Na szczęście nie jest to proceder częsty, ale zdarza się. Czy z tego powodu można nazywać wszystkich Polaków barbarzyńcami?

A teraz z innej bajki - jeszcze 25 lat temu w Polsce nagminny był ubój domowy trzody chlewnej. Najczęściej do ogłuszania zwierzęcia używano młotka. Bardzo humanitarne, prawda?

Cytuj:
Ja zaproponuję: należy ucywilizować sąsiadów ze wschodu.

Wszystkich? To trochę nas za mało. :P

PostNapisane: 26 października 2011, o 14:26 
Piotr_J napisał(a):
A teraz z innej bajki - jeszcze 25 lat temu w Polsce nagminny był ubój domowy trzody chlewnej. Najczęściej do ogłuszania zwierzęcia używano młotka. Bardzo humanitarne, prawda

25 lat temu, domowy? wciaz jeszcze praktykowane sa takie metody i to nie w przypadku jednej swinki w uboju domowym.....

MACIEKZB napisał(a):
catani, nie przypominam sobie żeby administracja forum.e-kwidzyn.pl zajmowała się kiedykolwiek rozmanażaniem psów lub kotów :roll: :D

chyba musze zapytac wprost-co administracja forum po 1 stycznia bedzie robic, w zwiazku z tym ze obrot takimi zwierzetami bedzie niezgodny z prawem, z ogloszeniami o sprzedazy psow w typie rasy? takie ogloszenia niejednokrotnie pojawialy sie na forum :roll:

PostNapisane: 26 października 2011, o 14:28 
Przyjaciel forum

Cytuj:
A teraz z innej bajki - jeszcze 25 lat temu w Polsce nagminny był ubój domowy trzody chlewnej. Najczęściej do ogłuszania zwierzęcia używano młotka. Bardzo humanitarne, prawda?

Raczej obucha siekiery :572:

PostNapisane: 26 października 2011, o 15:43 
Przyjaciel forum

Piotr_J napisał(a):
Sebek36, a Ty gardzisz postępkami Chińczyków?

Oni nie tylko zabijają psy (czasem w równie bestialski sposób), ale jeszcze je jedzą. W sporych ilościach. Proponuję w związku z tym zbojkotować wszelkie produkty chińskiego pochodzenia. Nie kupować, nie handlować nimi itp. Wszak to barbarzyńcy, dlaczego mamy ich dorabiać. Co Ty na to?

Piotr_J A Ty chcesz się kłócić czy być szczęśliwszy :?: otwórz nowy wątek o Chińczykach, to Ci odpowiem :idea: :!:

Ps. Tam się je wszystko: psy, koty, robaki i 1000-letnie kacze jaja taka już ich Azjatycka natura :?

Piotr_J napisał(a):

No tak 25 lat temu my też byliśmy dzikusami dla połowy europy, ale Ukraina ubiega się o wstąpienie do Unii
i jakieś normy powinna spełniać.

PostNapisane: 26 października 2011, o 18:19 
catani napisał(a):
Piotr_J napisał(a):
A teraz z innej bajki - jeszcze 25 lat temu w Polsce nagminny był ubój domowy trzody chlewnej. Najczęściej do ogłuszania zwierzęcia używano młotka. Bardzo humanitarne, prawda

25 lat temu, domowy? wciaz jeszcze praktykowane sa takie metody i to nie w przypadku jednej swinki w uboju domowym.....

MACIEKZB napisał(a):

chyba musze zapytac wprost-co administracja forum po 1 stycznia bedzie robic, w zwiazku z tym ze obrot takimi zwierzetami bedzie niezgodny z prawem, z ogloszeniami o sprzedazy psow w typie rasy? takie ogloszenia niejednokrotnie pojawialy sie na forum :roll:
Chyba muszę zapytać wprost - gdzie jest przepis zabraniający wystawiania ogłoszeń wbo w tych przytoczonych przez Ciebie nie widzę.

PostNapisane: 26 października 2011, o 18:45 
Przyjaciel forum

Kurcze tak sobie czytam po kolei wasze posty i myślę sobie że... To jest Polska właśnie :) Każdy ma prawo do własnego zdania, tylko dlaczego zawsze jest to zdanie odrębne? Napisałem "dzicz" w pierwszym komentarzu który dotyczył informacji o paleniu żywych zwierząt. W Polsce również uśmierca się bezpańskie zwierzęta... Ale jeszcze przed kremacją. Podejrzewam że i tak się okaże, iż moją wypowiedź ktoś uzna jako atak na swoją rację, która będzie dla tej osoby "najmojsza". Mam pytanie. Do czego prowadzi ta dyskusja i czy któryś z adwersarzy robi cośkolwiek na rzecz ochrony zwierząt? Jeśli tak to szacun i biję pokłon, bo to ciężka robota.

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

PostNapisane: 26 października 2011, o 18:50 
MACIEKZB napisał(a):
Chyba muszę zapytać wprost - gdzie jest przepis zabraniający wystawiania ogłoszeń wbo w tych przytoczonych przez Ciebie nie widzę.

nowelizacja ma wiele wad, ale ja nie o tym. pytanie bylo proste-mozesz na nie odpowiedziec :?:

PostNapisane: 26 października 2011, o 19:09 
Przyjaciel forum

Cytuj:
2. Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych.

Nie będziemy na forum rozmnażać psów ani kotów! ani też publikować ogłoszeń nawołujących do rozmnażania wyżej wymienionych istot celem ich późniejszego spieniężania.

Cytuj:
Ukraina walczy z psami przed Euro 2012
Psy na Euro 2012

Jednym ze znaczących problemów które Ukraina powinna rozwiązać przed Euro 2012 jest ilość bezdomnych zdziczałych psów. Szacuje się że ich ilość w Kijowie wynosi około 50 tysięcy, w Charkowie około 45 tysięcy natomiast w całej Ukrainie jest ich około miliona.

W ostatnim czasie wyjątkowo głośno była o kilku wypadkach, pierwszym z nich było zagryzienie przez psy starszej kobiety która jechała na urodziny wnuka. Kobieta czekając na tramwaj odczuła przymus załatwienia potrzeby, skorzystała z rosnących obok krzaków, została tam zaatakowana i zagryziona przez watahę psów. W Doniecku psy zagryzły 7letnia dziewczynkę, która kilka dni po wypadku zmarła. W Kijowe został zagryziony natomiast 27 letni operator telewizyjny. Bezdomne psy pogryzły w zeszłym roku 5 tysięcy osób.

zostawiłem tylko fragment, resztę artykuły już znacie z linka, który zapodał Darek
źródło:
http://2012-me.pl/artykuly/104-Ukraina_walczy_z_psami_przed_Euro_2012.html

PostNapisane: 26 października 2011, o 19:19 
drosik napisał(a):
[color=#FF0000][b]Nie będziemy na forum rozmnażać psów ani kotów! ani też publikować ogłoszeń nawołujących do rozmnażania wyżej wymienionych istot celem ich późniejszego spieniężania.

:shock:
ja pytalam wylacznie o to czy bedziecie, jako administracja, pozwalac na wystawianie ogloszen o SPRZEDAZY psow w typie rasy, czy uda mi sie uzyskac odpowiedz?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1