Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kochajmy największych przyjacół
PostNapisane: 27 października 2011, o 17:59 
Darek napisał(a):
Może jacyś niekumaci jesteście :D

to moze byc, po 40 wszystko mozliwe :P

PostNapisane: 27 października 2011, o 18:03 

chciałabym stanąć w Waszej obronie! jesteście bardzo kumatymi ludźmi! :D i proszę nawet nie żartować, że jest inaczej :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 października 2011, o 18:37 
Powiem tak jak nasi sąsiedzi ze wschodu: поживем, увидим :P
catani, ja takie ogłoszenie dopuszczę.
Teraz Twoja kolej :D

PostNapisane: 27 października 2011, o 21:32 
MACIEKZB napisał(a):
catani, ja takie ogłoszenie dopuszczę.
Teraz Twoja kolej :D

moja, dobra :P -ja nie dopuszcze, generalnie nowelizacja jest przeciez przeciw dopuszczaniu :D

PostNapisane: 28 października 2011, o 07:46 
catani napisał(a):
-ja nie dopuszcze, generalnie nowelizacja jest przeciez przeciw dopuszczaniu :D
No widzisz, jednak jest to w Twoim interesie ale niestety nie będziesz miała na to wpływu. Będziesz mogła jedynie "ścigać" a właściwie "donieść" na osobę, która ogłoszenie wystawiła a nie administrację forum. Jednak będę Ci współczuł jeśli taka osoba będzie miała odpowiednie zezwolenia... Zapewniam Cię, że administracja forum, jak to wcześniej już było napisane, nie będzie rozmnażać psów i kotów w celach handlowych bo jedynie to jest zabronione(bez zezwoleń) :D
A wszystkim chciałbym zwrócić uwagę na to co organizacje hodowlane, kynologiczne próbują zatuszować w swojej walce o dobro zwierząt, że zapisy ustawy zmierzają do całkowitej eliminacji kundelków :sad:

PostNapisane: 28 października 2011, o 08:37 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
A wszystkim chciałbym zwrócić uwagę na to co organizacje hodowlane, kynologiczne próbują zatuszować w swojej walce o dobro zwierząt, że zapisy ustawy zmierzają do całkowitej eliminacji kundelków :sad:

Ale to było wiadome od początku, liczy się kasa i czystość rasy (jeden już rasę czyścił).

Kolejny raz urzędnicy spotkają się oko w oko z życiem. Kolejny raz życie pokaże im, że są głupcami. :oops:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 października 2011, o 09:46 
Cytuj:
Kolejny raz urzędnicy spotkają się oko w oko z życiem. Kolejny raz życie pokaże im, że są głupcami.
Co do pierwszego zdania to zgadza się. Na drugie powiem tak: głupota urzędnika jest wprost proporcjonalna do głupoty prawodawców. Niestety udzędnicy muszą się zmagać z idiotycznymi przepisami i co gorsze muszą wykonanywać to prawo choć wiedzą, że jest głupie. :oops:

PostNapisane: 28 października 2011, o 10:04 
MACIEKZB napisał(a):
No widzisz, jednak jest to w Twoim interesie ale niestety nie będziesz miała na to wpływu. Będziesz mogła jedynie "ścigać" a właściwie "donieść" na osobę, która ogłoszenie wystawiła a nie administrację forum. Jednak będę Ci współczuł jeśli taka osoba będzie miała odpowiednie zezwolenia... Zapewniam Cię, że administracja forum, jak to wcześniej już było napisane, nie będzie rozmnażać psów i kotów w celach handlowych bo jedynie to jest zabronione(bez zezwoleń) :D

Darek napisał(a):
MACIEKZB napisał(a):

Ale to było wiadome od początku, liczy się kasa i czystość rasy (jeden już rasę czyścił).

Kolejny raz urzędnicy spotkają się oko w oko z życiem. Kolejny raz życie pokaże im, że są głupcami. :oops:

czy ja tu naprawde zacytowalam juz ta czesc nowelizacji? mozna zalamac rece :?
w nowelizacji jak BYK stoi napisane, ze mozecie sobie obaj 8) rozmnazac kundelki i psy w typie rasy ile tylko chcecie i jesli tylko chcecie, nie mozna tylko czerpac zyskow z ich sprzedazy. takze WASZE kundelki nie zgina, nie ma obaw :shock:
MACIEKZB napisał(a):
No widzisz, jednak jest to w Twoim interesie ale niestety nie będziesz miała na to wpływu. Będziesz mogła jedynie "ścigać" a właściwie "donieść" na osobę, która ogłoszenie wystawiła a nie administrację forum. Jednak będę Ci współczuł jeśli taka osoba będzie miała odpowiednie zezwolenia...

widziasz-akurat to jest prostsze niz Tobie sie wydaje. ja zglaszam problem policji gdzie znalazlam ogloszenie, oni wzywaja Was-administracje celem ustalenia ktorz to :P a Ty mnie tak motywujesz :P
ponizej jeszcze raz czesc nowelizacji, ktora mimo tych niepochlebnych tutaj postow jest naprawde nieglupia....
catani napisał(a):
7) po art. 10 dodaje się art. 10a i 10b w brzmieniu:
„Art. 10a. 1. Zabrania się:
1) wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach;
2) prowadzenia targowisk, targów i giełd ze sprzedażą zwierząt domowych;
3) wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.
2. Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych.
3. Zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opie-kuna.
4. Zakaz, o którym mowa w ust. 3, nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście.
5. Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 3, nie dotyczy podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.
6. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy hodowli zwierząt za-rejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów.
Art. 10b. 1. Zabrania się nabywania:
1) zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach;
2) psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.
2. Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, nie dotyczy nabycia psów i kotów od podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.”;

PostNapisane: 28 października 2011, o 10:34 
Cytuj:
widziasz-akurat to jest prostsze niz Tobie sie wydaje. ja zglaszam problem policji gdzie znalazlam ogloszenie, oni wzywaja Was-administracje celem ustalenia ktorz to a Ty mnie tak motywujesz
ponizej jeszcze raz czesc nowelizacji, ktora mimo tych niepochlebnych tutaj postow jest naprawde nieglupia....
Tak, poniekąd masz rację. Dla nas to nie problem podać policji namiarów bo już tak się działo ale to nie wstrzyma wystawianie tego typu ogłoszeń. Jak znam życie Policja nie podejmnie działań jeżeli będzie się komuś wydawało, że ktoś handluje bez zezwolenia. Zacytowałaś tylko część ustawy... Stanowisko obrońców praw zwierząt jest inne od organizacji kynologicznych i hodowców.

PostNapisane: 28 października 2011, o 11:25 
MACIEKZB napisał(a):
Tak, poniekąd masz rację. Dla nas to nie problem podać policji namiarów bo już tak się działo ale to nie wstrzyma wystawianie tego typu ogłoszeń. Jak znam życie Policja nie podejmnie działań jeżeli będzie się komuś wydawało, że ktoś handluje bez zezwolenia. Zacytowałaś tylko część ustawy... Stanowisko obrońców praw zwierząt jest inne od organizacji kynologicznych i hodowców.

1 dlatego dziwie sie, ze tego typu ogloszenia chcesz "podklepac", po co, czemu ma to sluzyc ? czysta logika sugeruje, ze nalezy takich ogloszen unikac :)
2- nowelizacja jest wspolnym tworem i organizacji prozwierzecych i organizacji zajmujacych sie hodowla psow rasowych.
oczywistym jest, ze zdania w/w organizacji moga sie roznic, ale jak widac doszli oni razem do jakiegos konsensusu, takze nie dramatyzuj z tym brakiem zgody :D

PostNapisane: 28 października 2011, o 11:43 
Teraz tak bardziej na serio... Jak będzie z ogłoszeniami nie wiem, bo nie tylko to ode mnie zależy i naprawdę czas pokaże rozwiązania. Przyznam się bez bicia, że napisałem to co napisałem żeby Cię sprowokować :oops: Miałem nadzieję, że znasz temat, wywiąże się dyskusja a reszta forumowiczów z tego skorzystałaby i miałaby jakiś pogląd na ten temat, tzn. nie tylko w sprawie ogłoszeń ale ogólnie po nowelizacji ustawy. Jednak widzę, że w całym problemie widzisz tylko dwa punkty:
Art. 10a. Zabrania się:
6. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów.
Ale nie dramatyzuję z tego powodu :D

PostNapisane: 28 października 2011, o 11:50 
MACIEKZB napisał(a):
Teraz tak bardziej na serio... Jak będzie z ogłoszeniami nie wiem, bo nie tylko to ode mnie zależy i naprawdę czas pokaże rozwiązania. Przyznam się bez bicia, że napisałem to co napisałem żeby Cię sprowokować :oops: Miałem nadzieję, że znasz temat, wywiąże się dyskusja a reszta forumowiczów z tego skorzystałaby i miałaby jakiś pogląd na ten temat, tzn. nie tylko w sprawie ogłoszeń ale ogólnie po nowelizacji ustawy. Jednak widzę, że w całym problemie widzisz tylko dwa punkty:
Art. 10a. Zabrania się:
6. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów.
Ale nie dramatyzuję z tego powodu :D

normalnie zamkne sie w sobie po tym poscie :P

PostNapisane: 28 października 2011, o 12:13 

A ile jest hodowli nieuczciwych, które handlują szczeniakami bez rodowodów, szczeniakami podmienionymi, które niby sa po tych rodzicach a tak naprawdę sa po innych, co tu daleko szukac...
Oszusci, ludzie chcacy sie szybko wzbogacić i miec kasę potrafią uzyć wielu forteli aby osiągnąc cel

PostNapisane: 28 października 2011, o 23:33 

catani napisał(a):

Dlaczego tylko psów i kotów :?: Przecież niektórzy dorabiają się również na handlu zwierzętami egzotycznymi

PostNapisane: 29 października 2011, o 08:42 
Kropka napisał(a):
catani napisał(a):

Dlaczego tylko psów i kotów :?: Przecież niektórzy dorabiają się również na handlu zwierzętami egzotycznymi

to tylko zmiany, sprawa zwierzat egzotycznych jest w pl dobrze uregulowana, wiec zmian nie potrzebowala :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1