To jest widoczne, i statystycznie ja muszę się z tym godzić, że jestem tu przez niektórych traktowany jako mamut, czyli zwierzę, które już nie istnieje, demon przeszłości, tak samo jak system wartości, przyzwoitości i zasad mamutów. I tyle samo jest warte jakiekolwiek moje tu zdanie. (Z dużą satysfakcją muszę oddać tu sprawiedliwość, że nie dla wszystkich, i ich przy tej okazji pozdrawiam.)
To tylko moja bezinteresowna decyzja, że ciągle jeszcze kłapię tu dziobem na forum, ale to tylko dlatego, że to forum jest kwidzyńskie , jak ja jestem kwidzyński oraz wszyscy inni otwierający tu swe dzioby.
Sam się temu dziwię, że rożne próby i bardzo konkretne „zachęty” nie mogą mnie powstrzymać przed zabieraniem głosu o stanie umysłów mych ziomali.
Raz odpuszczam, raz reaguję, i tak już będzie ..
A wszystkich liczących na nieuniknione rozwiązanie tego problemu przez tzw. kalendarz, czy też biologię wieku – uprzejmie informuję , że w swych nadziejach mogą się zawieść, bowiem mam wykupioną kwaterę na parafialnym cmentarzu w Sadlinkach: sektor IV, rząd 12, kwatera 24 z wykupionym i wbudowanym tam abonamentem połączenia internetowego on-line z forum e-kwidzyn. Zatem będziemy w kontakcie.